Şimdi Ara

Doktorlar neden çok kibirli ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
1
Favori
17.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesleği yargilamamak lazim insanin icinde varsa ne yaparsa yapsin kibirli olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametbaggio -- 29 Ekim 2017; 23:58:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha yeni hastaneden çıktık. Annem ameliyat oldu, kan sulandırıcı vermemiş akciğere pıhtı attı. Sorsan teyze yaşlı. Yürümemiş yatmış. İt itide ısırmıyor.

Annemle uğraşırken hanım acillik oldu. Kanı 6 ya düşmüş, hiç muayenne etmeden pazartesi gelecek yapacak bişey yok diyor. Diyorum kadın düşse bayılsa, 4 ile yaşayan var diyor. Hooop 1 saat sonra ambulansla hastanelik oluyoruz. Sonra hastanede fedai bulup güvenliklere beni sorup servise çıkmaya çalışıyor. Çok şükür iki hastamda şuan iyiler. Allah cümlesine şifalar versin.

Benim düştüğüm gibi yavş...lara düşürmesin.

İyi ve anlayışlı, görevini layıkıyla yapan doktor ve sağlık personelini tenzih ederek, doktor döven hasta yakınlarına şimdi hak veriyorum. Ellerine sağlık. Vaktim olsaydı herhalde ana haber bültenlerine bende çıkacaktım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Don Quilote

quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Ben bu güne kadar nedense her gittiğim doktor ile güzel bir şekilde derdimi anlatıp, çözüme ulaştırdık.

Hepside güler yüzlüydü. Bence birazda karşılarındaki insana göre davranıyorlar. Ben her zaman güler yüzlü olup, mantıklı sorular sormaya çalışıyorum. Onlarda elinden geldiğince düzgünce cevaplıyorlar.

Vay vay

Hakkımızı da savunurmuş, duygulanıyorum hocam yapma

Hahahahah eyvallah, bakın burada da bir doktor adayı arkadaşımız var.

Zamanında kendisini birçok soru ile bunaltmıştım, düzgünce cevaplamıştı.

• Bu stresli yorgun doktorlar sıkıysa özel hastanede çalışırken hastasına kibirli hareketler yapsın.

Devlet hastanesinde kendi halkını hor gören ezen burnu kalkık o kadar çok doktor var ki...

Ayrıca sempatik iyi niyetli insansever doktorlar Allah sizden razı olsun...

• Pink Floyd kullanıcısına yanıt
    Bildiğimiz kadar işte.

• Bazı doktorlar gerçekten de anlattığın gibi ; geçen hastaneye gittim ilk defa gidiyorum çok hastayım öyle grip falan değil baya hastayım benimle ilgilenen sağolsun doktorum kendisi kibir abidesine bürünmüş , insanları bir küçük görme havası, egosu tavan ki gerçekten tavan neyse bu beni bu azarladı ki yersiz yereydi anlam veremedim ilaç verdi ben yinede teşekkür ettim de saygımdan karakterimden yoksa tesekkurluk bu hizmet yok ortada. He iyi doktorlar yok mu var aile hekimim son derece mükemmel bir doktor empati yapabilen , sevecen , hastaları ile sohbet etmeye bayılan, gerçekten doktorluk mesleğine aşık bir doktor kaç senedir gidiyorum bir kere bile olumsuzluk yaşamadım kendisine defalarca teşekkür ettim . Doktora saygı hastaya Güleryüz.

• genelleme tabi doğru olmaz ama son zamanlarda gerçekten biraz problem var gibi
    tabi sadece doktorlarda değil ,hasta ve hasta yakınlarının bazı davranışları mutlaka psikolojilerini etkiliyordur ,netice de onlarda insan
    özel hastanelerde dahi bu sıkıntılar gözle görülür olmaya başladı

doktorluk tabi ki dünyanın en zor mesleklerinden birisi ve bu stresi kaldıramayanlar olması da normal
  • Bok gibi meslek

• o hasta olmasa sen neye yararsın'dan sonrasını okumadım ayni bu ben doktor var diye hasta oluyorum mantığına geliyor

• Doktorlardan ziyade asistanlari ozellikle doç/yrd doç larin asistanlari falan cok cok kibirli

• Doktor olarak yazayım Fakülte ye ilk uğrayan %90lık kesim gayet iyi güler yüzlüdür. %10luk kısım doktor olduğundan değil zaten öteden beri kibirlidir. İlerleyen dönemlerde, hastalara iyi davranmasına karşılık hakaret şikayet ve darp gördüğü için, ya pasifleşir ve hayattan soğur, ya insanların iyiliği ve güler yüzü haketmediğini düşünür kibirlenir. Ya da umursamaz iyi niyetine devam eder. Ha parayı görünce değişenide nadir olsa vardır ama esas sebeb hastalardan yedikleri hakarettir. Ben öğrencilipim döneminde sayısız hastamdan teşekkür iltifat aldım. Başhekimliği teşekkür mektubu yazanlarda ona yakın oldu. Hemşiresinden Prof una doçentine halktan her kesime kadar tedavi etme nasibi buldum. Kanser hastası ağır Hcv li hastalarla ilgilendim. Hepsine aynı ilgiyle davrandım konuştum dinledim. Ama yine bir gün hastanın biri geldi tedavisini yaparken oral hijyen motivasyonu ve yapılması gerekenden bahsediyorum. Adam 2 dakika içerisinde tedavi ortasında önlüğünü vb yırtıp kalktı İsmimi sordu hakedermiş gibi bende ne yapacağını bildiğim halde söyledim. Zaten içeri girerkende cidar çıkarmaya geldiği belliydi sırf canı sıkılıp doktor dövmeye gelen doktora hakaret etmeye gelen çok neyse ben hemen hocama gidip durumu anlattım O stajda daha önce hocama hastaların dönüşleri ve yaptıklarımdan dolayı artım vardı. Hocam sen yeni hasta al dedi. 5 dakika sonra hasta haklarından arıyorlar beni çağırıyorlarmış sebep ise hastaya ağız bakımını anlatmam Mızmızlanmak olmuş. Resmen hasta beni ayağına çağırıyor?! Hocam aldı telefonu istediği yere şikayet etsin Hekim beyi göndermiyorum hastaları var durumu biliyorum hekim bey haklı demişti. Ama yine de demoralize olmuştum.

Birgün Cerrahi stajındayım belki günde 12 13 diş çekiyorum 40 yıllık hemşire olup pratikliğime şaşıran var Neyse yine bir erkek geldi üzülerek söylüyorum ki Kürt tü. 20 lik diş şikayeti için gelmiş dişin üst tarafı tamamen çürümüş. Damar sinir açıkta Hastaya normalde Ön dişlerde bu durumda Kanal tedavisi olmazsa kanal tedavisi apikal rezeksiyon oda olmazsa çekim ve protez olması gerektiğini, 20lik dişlerin ağızda çok br fonksiyonu olmadığı ve hastanın ağız açıklığı kısıtlı olduğu için kanal tedavisi olamayacağını yapılması gerekenin çekim olduğunu anlattım. İLK önce hakaret etmeye başladı daha sonra bilgimi sorgulamaya başladı Adam Adsm 2-3 özel gezmiş ve son olarak fakülteye gelmiş özeldekiler para yolmak için kkt deneyeceklerini söylemişler(o ağız açıklığında ne rotary sistem ne de bidigital çalışabilinir tamamen sahtekarlık) ben sabırla anlattıkça bu iyice şımarıyor yaka kartımı tuttu ismime bakıp şikayete gidecek çekiştirdi resmen ben çektim kartımı asistanı çağırdım Herifi dövüp kapı dışarı etmeyi defalarca istedim. Adam asistanıda çıldırttı. En son, gidip başka yerlere soracağım eğer yalan söylüyorsanız sizi dava edeceğim şikayet edeceğim diye. Bu gerzek büyük ihtimalle kahvehaneye gidip doktorlara şöyle yaptım korktular gibi konuşuyordur Umarım az da olsa anlarsınız neler çektiğimizi ayrıca hasta seni döverse pek ceza yemez ama doktor nefsi müdafaa bile yapsa büyük oranda suçlu sayılır. Ben tam gün yasasını destekleyen halkın doktora ulaşmasının kolay olmasını isteyen halka hizmeti önemli gören bir insanım Ama hayatımız bu kadar ucuz olmamalı hergün darp ve şiddet görüyoruz haftada 1_2 bazen daha fazla arkadaşımız ya ölüyor ya yoğun bakımlık oluyor. Türkiye derecesi yaparak Matematik feni full e yakın veya full

Yaparak girip zorlu bir eğitimden geçiyoruz. Sonra uzmanlık sınavı(Tus dünyanın en zor 2. Sınavı seçildi. Dus ta pek farklı değil) na giriyoruz. Tam mesleğe başlayıp iyi işler yapalım derken her hafta bir arkadaşımızın ölüm haberi geliyor neredeyse sizce somurtkan olmak doktorların suçu mu yoksa halk mı buna zorluyor?

• Tıpa sokayım

• 80 hasta vizitinde herkes senin gibi 1 soru sorsa 1 er dakikadan 80 dakika eder.

Normal vizit süresi hariç bu. Düşün karar ver işte.
  • Türkiye genelinde kaç doktor gördün de %70 diyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joe.Joe -- 30 Ekim 2017; 10:23:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • doktorların yüzde 90 ı kibirlidir,
    ulan sen 8 yıl okuduysan ben de 9 yıl okudum havan kime.

bence bunların okuya okuya bir süre sonra şartelleri atıyor.
  • hemen kendime cevap vereyim,

araştırıp iyi doktoru buluyrum parasını da verip özele gidiyorum valla.

hep güleryüzlü doktor peşindeyim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: mega_north

doktorların yüzde 90 ı kibirlidir,
    ulan sen 8 yıl okuduysan ben de 9 yıl okudum havan kime.

bence bunların okuya okuya bir süre sonra şartelleri atıyor.

Senin gibi boş beleş 9 sene okumadıkları için olabilir mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede hak etmedikleri kadar saygı görüyorlar o sebepten lüzumsuz kibirliler, Halbuki ülkede en fazla diploma sahtekarlığı yapılabilen meslekte budur çoğu ilaç yaz geç seklinde çalışıyor çünkü.
  • yahu şu doktorun elini öpün okuduğu okulu peygamber zor bitirir havasında olan adamlar olmasa her şey çok güzel olacak da.
    ha bir de mecbur bakacak maaşını vergilerimle ödüyorum diyenler de bitse keşke.
  • hocam genel olarakda haklilar gelen hastalar konuşma tarzlari felan insani biktirir. Fakat tabi adamina göre seçiyorlar . Genç oldugum için genelde bana iyi davrandilar saolsunlar. Hatta bi kere kardiyolojiye gitmiştim bi sira var ama öle böle değil kavga dövüş öğleden önce giremezdim içeri ben gencim diye kaynak yaptirim içeri almişlardi beni
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.