konu sahibi de yurtdışına çıkılması çok zor demiş sadece bir ülke almanyaya son 2 yılda toplam 3binden fazla ve bu sene sadece 3binden fazla kişi gitti akademisyen ya da araştırmacı hekimlerin amerikaya başvuru alıp kabul alma oranı %100, bu dakikadan konuşmayı dinleyin dakika: 27.30 |
DOKTOR OLMAK GARANTİ MESLEK Mİ? (2. sayfa)

-
-
yani aslında makaleniz var ve iyi de ingilizceniz var usmle ye gerek kalmadan kabul alıyorsunuz amerikadan
zaten o hekimi dünyanın her yerinde kabul alır
ayrı parantez açmak gerekirse balka bir konu hakkında
hatta gebze teknik üniversitesinin ordaki bilgisayardan sorum en üst kişi de biz hekimlere yüksek lisans açıyoruz ve bize gelmiyor diye şikayet ediyorlar
yani burdan da hem doktor hem yapay zeka bilen doktor da şu an dünyada aranan en fazla şey
bu da son yıllarda baya gündemde olan şey ilginiz bu yönde ise istanbul tıpı tercih etmeniz yönde olsun ankara tıp da geçen yıl bu çalışmalara başladı bu da ayrı bir alan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 29 Haziran 2021; 18:38:28 > -
Evet şu anda garanti ama garanti diye yazmak bana göre saçma.Zaten tıp yazabilecek kadar puanı olan birinin de gayet iyi kazancı olabilir.
Sözleşmesiz Pratisyen 8-9k
Sözleşmeli Pratisyen 12-13k
Dahili branş uzmanları batıda 12-15k
doğuda 15-20k civarı alırlar.Aile hekimliği,acil tıp uzmanlığı gibi bazı birimlerin ödeme sistemleri biraz daha farklı olduğundan batıda da 20 binleri zorlayabilirler.İyi bir mühendiste doktor kadar olmasa da iyi miktarlar kazanabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Hocam ilçe hastanelerinde 12 civarı alanlar var.Döner olmadığından 9.9k +nöbet alıyorlar.
Döneri kötü olan bir hastanede 10-12 alan yeni uzman çok. Asistanlar zaten 9-10 alıyor daha gecen gun gc asistaniyla konuştum. Yani bu biraz da efora bağlı bence. Tabiki tüm uzmanlar 10 almıyor,kendini geliştirirsen hasta cekersen güzel hasta tercihi olan alanlarda uzmanlık yaparsan ve tecrübe edinirsen cok güzel paralar kazanılabilir. Doğuda da maaşlar daha fazla. Ama her uzman 10 almıyorsa her uzman 30 da almıyor. Kişiden kişiye değişir. Ben sadece maaş amacıyla okunmayacağını belirtmek istemiştim. Sonuç olarak 6 sene okul+ tus sınavı+ zorunlu görev+uzmanlık+uzmanlık sonrası zorunlu görev.. Sadece garanti parası da toplumun geneline göre güzel dite yapılacak bir meslek değil. Bundan bahsetmiştim.
quote:
Orijinalden alıntı: Sta07Hocam ilçe hastanelerinde 12 civarı alanlar var.Döner olmadığından 9.9k +nöbet alıyorlar.
o da tamamen doğru olmayan bilgi eğer döner olmayan bir hastane varsa ne sabit verir ne de nöbet ve herkes de itiraz eder
çünkü sadece saf maaşı veren maliye bakanlığı geriye kalan sabit, nöbet ve ek ödemeyi hasta döneri veriyor
hastane dönerinin %53 devlete ve hastane harcamalarına %47si de döner sermayeye aktarılıyor
yani bir hastanenin dönerinin olmaması için ilk olarak bulunduğu bölgede 0 nüfus olması gerek ve hiç de hasta uğramaması gerek ama devlet hastaneye bütçe veriyor
çoğu kimse bunu bilmiyor ve buna göre yorum yapıyor tamamen yanlış bilgi ve dönerin de azaldığı yok
halkın sgkya hastane için ödediği miktar 2020 yılında 300milyar tlyi aştı bile
edit: görsel düzeltildi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 29 Haziran 2021; 23:19:34 >
-
aynen çok haklısınız, doğuda maaşların fazla olmasının da nedeni sözleşmeli kadroların bolluğundan kaynaklanıyor herkes sözleşmeliye geçiyor
sözleşmesiz uzman hekim saf maaş+sabiti: 5500+4400 (ocak ayı için) +nöbet, ek ödeme, icap
sözleşmeli uzman hekim maaş+sabit: 17k (ocak ayı için) +nöbet, ek ödeme, icap
ve hekimler arasında acayip derece farklar var
askeri tabip teğmen olsanız 16-17k ile başlıyorsunuz(önceden tam tersiydi sivil hekimler daha fazlaydı ama belki değişir her yıl hekimlere yenilikler getirilyor
geçen sene döner katsayıları artırıldı ve dönere aktarılacak para %47e çıktı(%42lerden)
2 yıl önce hekime şiddet uygulayanların cezaları ertelenmesi kaldırıldı
3 yıl önce hekimin emekli maaşlarına 2bin seyyanen zam yapıldı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 29 Haziran 2021; 23:20:44 > -
Hocam bu ilçe hastanesinde 12k diye bahsettigimi drtus'da bir doktordan duymuştum.Sabit döner ödenmek zorunda diye biliyorum bende.
o siteye itibar etmeyin ya siz tıp fakültesindeki okuyorsunuz gidin hastaneye sorun
döner sermayesi yoksa hastanenin 0 bütçesi olur ve insan kandırmak çok kolay ve kandırıyorlar maalesef:(
döner sermaye sistemini bilmiyorlar, burada döner sistemi açıkça anlatılıyor detaylı bilgi için döner sermaye yönetmenliğini okuyabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 29 Haziran 2021; 23:26:59 >
-
Geçen forumda dahiliye asistanı 12k aldığını söylemişti.Maaslar dağınık şekilde biraz da.Parasini da geçtim.Tus denen ezbere dayalı lanet sınav, mecburi hizmetler,bakilan hasta sayısı,çalışma saatleri,maruz kalınan mobbing ,bilinçsiz halk ve maaş sistemi bunlar ülkemizde hekimlik yapmanın maddi yönden kibarca enayilik olduğunu gösteren şeyler. Hekimlik gelişmiş ülkelerde çok daha insancıl şartlarda.Oralara gidebilirim diyen seçebilir bence. Haftada 40 saat çalışmak ve günde 5-10 hasta arası bakmak, hastaniza vakit ayırmak bize çok uzak şeyler.
Hocam siz TR maaşlarını bırakın da USMLE kasalım sizinle
videouyu dinleminizi öneririm, ilerde maaşınız ona göre verilecek
günde 5-10 hastaya hiçbir yerde bakılmıyor, genelde sizi kandırmaya çalışan şeyler bunlar sizin de bakacağınız günde max hasta sayısı 20dir çünkü randevu sistemi getirildi(3 yıl önce)
20 sonrası hasta alamazsınız ancak eah ve şehir hastanelere yönlendirmeniz gerek
bazıları hem acilde bakılan hasta sayısını eleştiriyor hem de kontenjanlarının azalmasını eleştiriyor almanyada bile günde 30 hastadan fazla bakılıyor, hekim sayısı artırılması gerek size katılıyorum
tusun klinik, vaka kısmının ezbere olduğunu düşünmüyorum ama temeli ezber ve her yerde ezber amerika bu stepi sadece geçme kalmaya dönüştü lerde değişir umarım
bilinçsiz halk demek de çok yanlış, zaten size geliyor siz de ona göre yaklaşmanız gerek hasta her yanlışı yapabilir ama hekim de ona en güzel ve etkin karşılamalı ve tedaviyi uygulamalı
çünkü hasta korkar bana acaba ne olacak, kötü şeyler mi olacak çok endişelidir. Bizim görevimiz hastanın endişesini anlamak ve ona göre yaklaşmak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 29 Haziran 2021; 23:36:7 >
-
Geçen KBB için eah'a gittim.Doktor 2-3 dakikada bir hasta muayene ediyordu.Hocam bu sistemde sikinti çeken çok doktor var.Cerrahi branş asistanları neden 10+ nöbet tutuyor mesela?Haftada 100 saatten çok çalışan asistanlar var.Halk bilinçsizliğine örnek olarak içeride hasta varken araya kaynayıp hocam hocam diye bagirani mi ararsin, işine gelmeyince maaşlarınız bizim vergilerle ödeniyor diyeni mi ararsin.5-10 hasta kısmına gelirsek 1.agizdan duymadım onu kesindir diyemiyorum ama genelde Almanya'da 40 saat çalışıldığını kendiniz istesinizde 50 saatin üstüne cikartmadiklarini duydum.Tus konusunda kesinlikle katılmıyorum.Vay efendim şu kasın origosu nerededir ,şu epitel kaç katlıdır gibisinden saçma salak sorular dolu.USMLE bakarsanız adamlar genelde topografik anatomi bile sormuyor klinik uzantisindan dolayı nöro soruyor.İnsanlar bir hevesle fakülteye giriyor.4-5-6 'da sizi ezmeye calisan hemşiresi,asistanı ,uzmanı derken sistemden nefret eder hale geliyor.Sonra Tus'ta ilk 100'de 50'ye yakın derma tercihi çıkıyor.Adamlar bezmiş artık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Köle olmayı garanti sayıyorsan evet.
Ve genel cerrahinin çalışma koşullarını görsen bırak 15-20k tl, 45-50k tl olsa bile istemezdin.
[Türkiye şartları için geçerlidir.]
ankaratıplı konuyu doktor maaşlarına çevirmişsin.
zaten senin muhabbetlerine şüpheli yaklaşıyordum şimdi artık eminim
bi rahat ol, propoganda yapar gibi tıp tıp deme
-
adli tip istiyorum hocam sizce yurt disinda ithal edilen bir meslek midir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: TR_mahmutpekKöle olmayı garanti sayıyorsan evet.
Ve genel cerrahinin çalışma koşullarını görsen bırak 15-20k tl, 45-50k tl olsa bile istemezdin.
[Türkiye şartları için geçerlidir.]
Benim sene başından beri desteklediğim şeyi uygulamayanların düştüğü durum pek iç açıcı değil
Herkese tavsiyem zzaten bu sıralamalarda olan herkes çok güzel paralar kazanır ama tıp seçeceklere tavsiyem insan ilişkileri ile zorlanmadan iletişim kuran, içinde insan sevigisi brındıran, gelişmelere hep açık olan, okumayı seven birinin tıpı seçmesi daha iyi yoksa hekimlik mesleği işkence eder
mesela amerikada haftalık 80-90 saat çalışma saatlarini hiç bahsetmiyorum bile
genel cerrahi koşulları görmek istemizsin sana mecburi görev sonrası bir genel cerrahın hayatını göstermek istiyorum,
ama kişiden kişiye değişir bana göre bu işi yapmak çok zevkli olabilirken başka birisine göre çok nefret edici gelebilir
ve genel cerrahi hem bilgisi olsun hem de mesleki tatmini olsun tatmin olarak en yüksek olan branş diyebilirim, top ünilerin genel cerrahları iyi puanla alınır, zaten acıbadem olsun, amerikan hastanesi olsun en iyi yerlerde çalışabilirler
doktorun da hayatı
Op. Dr. Aydın Öztürk
Genel Cerrahi Uzmanı
Doğum Yeri ve Yılı:
Ereğli, 1985
Eğitim ve Uzmanlık
Kocatepe Üniveritesi Tıp Fakültesi, 2012
Çanakkale 18 Mart Ünivesitesi Genel Cerrahi Uzmanlığı, 2018
Deneyim
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ad Cerrahi Endoskopi Birimi
Konya Hadim Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği - Genel Cerrahi Uzmanı 2018 – 2020 (mecburi görev)
şimdi de özel hastanede 2020 sonrası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 30 Haziran 2021; 2:59:2 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fuow
adli tip istiyorum hocam sizce yurt disinda ithal edilen bir meslek midiradli tıp mesleği çok farklı
almanya olsun türkiye olsun avrupa ülkelerinde tıp fakültesi mezunu sonrası uzmanlık eğitimi ile alınarak adli tıp uzmanı olunur, almanyada 5 yıllık uzmanlık eğitimi vardır, 1 yılı klinik patoloji + 3.5 yıl klinik adli tıp + 6 ay psikiyatrik
türkiyede de aynısı tıp fakültesi sonrası 4 yıllık adli tıp uzmanlığı eğitimi sonrası adli tıpçı olursun
ve akreditesi vardır, avrupa olsun, dünyada her yerde çalışabilir
----------------
anglosakson ülkelerinde ise amerika, kanada, ingiltere gibi ülkelerde
2 seçenek vardır
ya patoloji uzmanlığı üzerine 1 yıllık patoloji eğitimi sonrası olunabilir ya da 4 yıllık patolojik eğitimi (1 yıl klinik patolojik, 2 yıl anatomopatoloji, 6 ay neuropatoloji, 6 ay toksikoloji eğitimi sonrası adli tıpçı olabilirsin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X