|
Doktor Kullanılacak İlacı Bizden İstiyor (2. sayfa)

-
-
Sağlık bakanlığına şikayet edin soru sormak için aramayın.
-
Türkçe olarak baktığınız zaman görmemeniz normal.
mitomycin c laser eye surgery olarak google araması yaptığınızda ameliyat sonrası bulanıklığı daha çabuk gidermesi için kullanıldığı yada yine bir göz rahatsızlığı olan glokom ameliyatlarında tercih edildiği yazıyor. Yine bir araştırmada tehlikeli sonuçlara da yol açabileceği yazıyor.
Örnek bir çalışmanın linki https://www.aaojournal.org/article/S0161-6420(15)00089-5/fulltext
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espial -- 29 Kasım 2020; 20:21:1 > -
İlaca dair bilgim yok ama SGK karşılamıyor ise sizden talep edilebilir bunda yanlışlık ya da suç yok
-
-
@september2 Ederim hocam tabiki
@coolfighter hocam yarın gidip konuşacağım bakalım ne diyecek ondan sonra gerekirse şikayet edeceğim
@espial hocam Misintu'nun etkin maddesi sizinde dediğiniz mitomycin c olarak geçiyor ama benim dediğim ilacın göze değmesi zararlı olarak geçiyor. Sizin dediğiniz ilaç 89tl fiyata sahip benim dediğim 350tl glokomum falanda yok. Benden daha yüksek göz derecesi olup aynı hastanede ameliyat olanlardan böyle bir şey istenmemiş.
Kadın bana açıkça ameliyatta kullanacağız dedi. İlk muayenede ise gözlerin çok uygun olabilirsin demişti.
https://www.titck.gov.tr/duyuru/ilac-geri-cekme-07012020170646
Dediğiniz ilaca aynı zamanda geri çekme uygulanmış. İnternette mitomisin diye aratınca kullanıldığı doğru ancak bu çok büyük derecelerde kullanılıyormuş benim derecek o kadar büyük değil ki.
@Kara Komite Evet hocam sgkyı aradım onlarda öyle dedi.
@fatihburak95 Geçmiş olsun hocam öncelikle ama bana reçete verilmedi işte sadece kağıda ilaç ismi yazılıp bunu almalısın ameliyatta kullacağız dediler. İlacın adı MİSİNTU bunu bu şekilde aratınca internette bilgi çıkmıyor ama yukarıda arkadaşın dediği gibi aratınca mitomisin araması yapınca kullanıldığı yazıyor ama glokomu ve çok yüksek derecesi olanlarda yazıyor.
3-4 derece miyop ve astigmatı olan kişilerde bile bu istenmemiş aynı hastanede ben bunu anlamadım ve yarın gidip doktora soracağım.
-
Merhaba hocam mitomycin bazi goz operasyonlarinda kullanilabiliyor, doktorunuzun ilaci yanlis yazdigini dusunmuyorum. Ilac SUT a gore bedeli odenmez kategorisinde yani recete yazsa da odemez sgk parasini, cebinizden verirsiniz (esdegeri olan mitomycin c sadece yatan hastada uygun rapor cikartilarak odeniyor). Normalde hastane temin eder ilaci ve parasini da sizden alir ancak devlette is biraz farkli ilerliyor ilac ellerinde yok muhtemelen o sebeple size soylemislerdir. Bir de en son 5 6 ay once sorguladigimda ilac bulunamiyordu(mitomycin c olarak yoktu misintu vardi) suanki bulunabilirligini bilmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ne yaptınız -
Özelden bana ulaşabilir misiniz rica etsem
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X