Şimdi Ara

Dogus otomotivden sifir arac aldim camurluk ve kaput sokulmus takilmis cikti (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
2
Favori
15.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr_Otis

    Bu arkadaş vw nin donanımhaber temsilcisi sanırım
    Hangi marka olursa olsun yine aynı şeyleri söylerdim. Bu benim kişisel görüşümdür, kimseyi bağlamaz. Konu sahibi arkadaşımız mağdur olduğunu düşünüyor, gönül ister ki bu konudaki teşebbüsleri olumlu sonuçlansın. En azından bende öz eleştiri yapar, bu konuda yanıldığımı anlamış olurum. Ama araçta bir kaç vidada rötuş var diye ( parçaların değişmediği ve boyanmadığı ortadayken ) şuan ki fiyatı üzerinden geri ödeme veya araç değişimi bana normal gelmedi.
  • Bence uğraşma.
    Ferit sana yeni araba vermez.
    Para hec vermez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağır ticaride bu gibi durumlar çok sık yaşanır, insan gücü ve salt el aletleri ile üretim olduğu için neler gördüm neler. Fabrikaya motor teslimatı yapılmadığı için motor hariç üretim bandından çıkan ve daha sonra motoru şasisi kesilerek takılan otobüs dahi gördüm. Ancak otomobil ve hafif ticaride özellikle tam otomasyon sistem olan özellikle kayar hat otomotiv fabrikalarında bunun olmaması lazım, fabrika çıkışı böyle olduğunuda düşünmüyorum. Ülkemize hasarlı araç girişi ithalat tebliği sebebiyle yasaktır, örneğin araç yükleme yaparken gemide bir şekilde ağır hasar aldı bu araçlar genelde gümrüğe terkin edilir. Hafif hasarlı araçlar için ufak çizik göçük vs. gümrükten önce orada apar topar yedek parça ile değiştirilip gümrüğe sokulur. Aracınız muhtemelen yükleme-indirme sırasında darbe almış ve parça orada değiştirilmiştir, gemide ya da gümrük sahasında apar topar bir iş olduğu için böyle olmuş olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 18 Temmuz 2019; 20:15:25 >




  • Parası olan insanın da derdi var ülkemizde olmayanında. Ver bakalım mahkemeye de hiçbirşey çıkmaz oradan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    teslimden 4 gun sonra bildirdim ve dun ihtar cektim dogusa noterden...ondan oncede tse li bir expertizden vidalarla oynanmis diye rapor aldim.bakalim ne olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hayalet sürücü 33

    Arkadaşımızın aracı alırken indirimli alıp almadığını, indirimli aldıysa ne kadar indirimli aldığını bilmiyoruz. Gerçi indirim yapılsa bile şu kusurundan size şu kadar indirim yaptık demeleri gerekirdi. Ayıplı mal sonuçta. Arabanız vw diye savunmayın. Müşteri eğer kandırıldıysa her zaman haklıdır. Öyle de olmalı. Boyasız da ayıplı mal çünkü yarın 2. Elde alacak adam ekspere götürecek baktıracak, bu vidalar sökülüp takılmış, bu çabuklukla oynanmış diyecek, aracın değeri biraz da olsa düşecek.
    aynen katiliyorum..bu araci satarken degerini dusurecek bir durum bu.bide o kadar acemice rutuslanmiski anlatamam...on sikilmayan vida yuzunden camurlugun ucu 2cm saga sola oynuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://youtu.be/Ys8VOSxdQaA

    su videoyu bana hakvermeyenler izlesin.kaci durust olup boyle bir araca guvenerek binebilir.simdi ben bu arabanin hayati onem tasiyan parcalarinin vidalarinin tam olarak sikilip sililmadigina emin olup nasil biniyim guvenle bana soylesinler...beyler uzakdan davulun sesi hos gelir bunu unutmadan yorum yapalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır alırken bile güvenmeyeceğiz artık vay be.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Parası olan insanın da derdi var ülkemizde olmayanında. Ver bakalım mahkemeye de hiçbirşey çıkmaz oradan.
    dert demeyelimde hak arama diyelim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeadLifter

    Aynı olayı ben de yaşayıp buraya konu açtığımda, eski ya da halen vw satış temsilcisi olduğunuzdan bana da aynı şeyleri yazmıştınız. “Olabilir normaldir vsvs” ama dava açtıktan sonra firma hatasını kabul edip uzlaşmaya gitti ve mahkeme sonucunu beklemeden zararımı karşıladı. Neden hala satıcıyı savunuyorsunuz ya da durumu normalmiş gibi gösteriyorsunuz anlamıyorum.

    Daldırma yöntemiyle fabrikasyon boya yapıldıktan sonraki aşamada civata sıkılmaz, sök tak yapılmaz, sıkılırsa/sökülürse bu onu kusurlu araç kategorisine sokar. Mahkemelerin atadığı bilirkişilerin (otomobil fabrikalarında çalışmış mühendisler) beyanları bu yönde.

    Konu sahibine gelince, arkasını bırakmayın. Mutlaka mahkemeye verin. Ayıpsız misli ile değişim talep edin.

    Alıntıları Göster
    sizin konunun linkini atarmisiniz




  • Bu fiyatlara sıfır araba almak baştan offside zaten..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugun ellerine ihtar ulasmis..aracin bedelinin iadesini yapmak istediklerini soyledi uyaniklar...dedimki ben o paraya aynisindan alabiliyormuyum?alamiyorum...bu durumda zararim karsilaniyormu?karsilanmiyor...6000tlye aldigim hurda evragimda yanacak ayrica..deger kaybindan dolayi degisimini talep ettim bakalim ne olacak
  • oda bıseymı gecen sag on şasesi sokulup eklenen doblo vardı vıdeoda :D
  • ( Ama biliyorum ki ileride satarken bu arabanın iki parçasıyla oynandığı için değer kaybına uğrayacağıdır )Herkes aldığı arabadan kar etmezse ne olur acaba gerçekten merak ediyorum.Hadi düşünelim yıllarca enflasyon,araba fiyatları çok fazla değişmedi.Ülkemizde bu sadece hayal gibi duruyor ama oldu diyelim.Kullandıkça eskiyeceği değeri düşeceği için satarken kar edemezsek ne olur halimiz acaba.Arabanın kar amacı güdülen bir obje değilde,insanların ihtaçlarını gören,hayatını kolaylaştıran bir araç olduğunu farkedebilirmiyiz.
  • Yillarca enflasyon ve araba fiyatlari degismezse zaten arabadan kar etmemize gerek kalmaz . Market alisverisinden , benzine , ev kirasindan , alkole tutune kadar herseye zam gelmemis olacak ve para biriktirmeye baslayacagiz . Emin olun oyle bi durumda turkiyede hurda arac kalmaz . Kimse zevkinden eski araclari almiyor .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • meakat kullanıcısına yanıt
    Hocam sonuç ne oldu acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    araçlar üretim bandında kapıları 2 defa sökülüp takılabiliyor... sıkıntı olmaz hatta ek boya bile yapabiliyorlar bazen kapı değişimi yapıyorlarmış... tavan değişen araçları unutmayın...
  • beyaze80 kullanıcısına yanıt
    Herhalde birşey koparamadı. Yoksa elli defa yazardı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstediği kadar söker takar hatta senin ülkenin çakal esnaf kurallarına göre mi tüm üretim bandını ayarlayacak. Fabrikasyon hata olur aracını komple garantiden yine boyarlar yeri gelir.
  • abayismail A kullanıcısına yanıt
    Talep yüksek olduğu için temyize kadar yolu var haliyle anlaşma olmazsa süreç çok uzuyor. (2-4yıl)@abayismail

    Konuyu Daha sonra araştıran olur konuyu okursa şunu belirteyim. Konu sahibi anladığım kadarıyla 2 hata yapmış seçimlik ihtar göndermiş muhtemelen ihtarda talep net olmalıdır ihtardan sonra şirket şunu yapalım demez kabul eder yapar veya susar mahkemeye gidilir vs ve ağır değer kaybı olmayan bir durumda karşıdan ayıpsız cinsi ile değişim talep etmekte yanlıştır.

    Çok değer kaybı yaşatmayan sökme takma gibi ayıplarda malın ayıpsız cinsi ile değişimine gidilmez. Mahkeme orantı ilkesi ve satıcıyı kendisinden beklenmeyecek yükümlülüklere sokmama prensibini gözetip Tbk ayıp genel hükümlerinide göz önünde tutarak bedel indirimine karar verir. Her zaman ayıpsız cinsini talep edemezsin dürüstlük kurallarınıda göz önünde tutmalısın. Kaput tavan boyalı ise değişim talep edilebilir. Sökme takma ayar yapma minimal değer kaybı yaratır...

    Bu neye sonuç verecek rayiç değer için topladığın rapor vs masrafı boşa gidecek tekrar bilirkişiye gidilecek vs süreç uzayacak.

    Konuyu okuyacak başka mağdurlar olursa mesajımı dikkate almasında fayda var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.