Şimdi Ara

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da En Çok Kullanılan Araçlar Nelerdir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
5.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bizim batı taraflarında ( özellikle Trakya ) en çok Renault, Toyota ve özellikle VW çok rağbet görmekte.

Acaba doğu ve güneydoğu illerimizde de aynı şekilde mi ?

Çetin doğa şartları yüzünden kullanılan ya da tercih edilen araçlarda farklılıklar mevcut mu ?

Eğer orada yaşayan arkadaşlar ya da gidip görmüş arkadaşlar varsa, bizi bilgilendirirse memnun olurum.

Saygılarımla.

• Geçen yıl Doğu anadolu'da Muş,Ağrı Van illerinde bulundum en çok tercih edilen araç Dacia Logan'dı.Nerdeyse Gördüğüm 3 araçtan 1 Dacia.Sebebini de bazı kişiler şöyle açıklıyordu; Dacia kaçak petrol kullanımına daha uygun bir araçmış.Ne kadar doğru bilemem ama. Küçük İlçelerde bile Dacia yetkili bayiileri vardı.
  • Hakkari-Yüksekova da 10 araçtan 6-7 si Toyota. tek sebebi kaçak mazot ve benzini iyi yakması. bakkallarda bile mazot satılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkehan20

Geçen yıl Doğu anadolu'da Muş,Ağrı Van illerinde bulundum en çok tercih edilen araç Dacia Logan'dı.Nerdeyse Gördüğüm 3 araçtan 1 Dacia.Sebebini de bazı kişiler şöyle açıklıyordu; Dacia kaçak petrol kullanımına daha uygun bir araçmış.Ne kadar doğru bilemem ama. Küçük İlçelerde bile Dacia yetkili bayiileri vardı.

O zaman Renault da çok tercih ediliyodur. Aynı motor sonuçta.

Ben de Transitlerin kaçak mazot ile daha performanslı olduğunu duymuştum.

Ondan dolayı, Hakkari - Van arasındaki servislerin hepsi Transit'miş.
  • Elazığ da okuyorum 3 yıldır.

Honda Civic, Toyota, Hyundai. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Mercedes C ve Bmw 5 bolca var.

Servisler ve dolmuşlarda da Transit epey çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalurjist -- 3 Nisan 2011; 16:30:02 >
  • VW doğuda pek ilgi çekmiyor anlaşılan.
  • Kesinlikle Renault ve Toyota ama özellikle Renault.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bergspyder

VW doğuda pek ilgi çekmiyor anlaşılan.

Aynen öyle. Yeni jetta ve passat bile sayılı yani.
    Ancak Caddy de çok var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizkubi

Kesinlikle Renault ve Toyota ama özellikle Renault.

Özellikle nerelerde Renault tercih ediliyor ?

Hakkari'de Toyota mesela. Renault nerelerde daha çok ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: denizkubi

Kesinlikle Renault ve Toyota ama özellikle Renault.

Özellikle nerelerde Renault tercih ediliyor ?

Hakkari'de Toyota mesela. Renault nerelerde daha çok ?

Doğunun tamamında neredeyse en fazla renault tercih ediliyor Şırnak Hakkari Tunceli vs. buralar komple renault toyota tamam var ama o kadar da çok değil çünkü altı yere yakın toyotaların zengin olan Ağalar BMW X5 tarzı suv vs suvların her türlüsü var yalnız:) tercih ediyorlar zaten.
    Renaulkt tercih edilme sebepleri ise en başta altının yüksek olması ve yürüyeninin sağlam olmasından

• Doğu Anadolunun neredeyse tamamında Renonun ezici bir üstünlüğü var.Dacia çok fazla tercih ediliyor.Taksicilerin çoğu Dacia Logan kullanıyor, Hatta Muş'ta Reno Fluence taksi yapanı gördüm ve bindim
  • Doğu Anadolunun neredeyse tamamında Renonun ezici bir üstünlüğü var.Dacia çok fazla tercih ediliyor.Taksicilerin çoğu Dacia Logan kullanıyor, Hatta Muş'ta Reno Fluence taksi yapanı gördüm ve bindim
  • Ee bu kadar mı ?
  • eğitim sebebi ile Malatya'da bulunuyorum alabildiğine Ford transit var diğer araçlarda öğle ezici bir üstünlük yok ama Vw biraz az onu farkettim.

Hyundai,toyota,renalt ve fiat revaçta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza_007 -- 3 Nisan 2011; 17:39:47 >
  • Doğubayazıt(AĞRI) da İstanbulda ne gördüysen aşağı yukarı aynısı öne çıkan uç bir model yok ancak daha çok ithal otomobiller var Doğubayazıt İran sınırında olduğu için kaçakçılık mı diyeyim yoksa ihracatmı yada ithalat bilemeyeceğim artık bunlardan biri birkaçı gayet yaygın.Ağrı merkezde ise otomobiller daha çok bir anadolu kendine benziyor yerli malı otomobillere daha sık rastlanıyor.
    Yollara bolca serpiştirilmiş iran plakalı 405 leride unutmayalım.Birde değişik bir pikapları var bunların onun cinsini modelini çözemedim kasalı trabant mı desem değişik bir model.

Ayrıca ek bilgi Pekin-Paris rallisi Türkiye'ye Doğubayazıt-Gürbulak sınır kapısından giriş yapıyor 40'lık roketler gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vincent van Gogh -- 3 Nisan 2011; 18:15:28 >
  • Van şırnak hakkari tarafında binek olarak toyota özellikle corolla ve avensis, vw passat, skoda octavia ve superb ticari de ise connect ve transit en çok kullanılan araçlar. Tüm bu araçların ortak özelliği kaçak mazot ve benzine uyumlu olması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drchtygn

Hakkari-Yüksekova da 10 araçtan 6-7 si Toyota. tek sebebi kaçak mazot ve benzini iyi yakması. bakkallarda bile mazot satılıyor.

Hatta Yüksekova ilçesinde SAbancı İlköğretim Okulu bulunuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

quote:

Orijinalden alıntı: drchtygn

Hakkari-Yüksekova da 10 araçtan 6-7 si Toyota. tek sebebi kaçak mazot ve benzini iyi yakması. bakkallarda bile mazot satılıyor.

Hatta Yüksekova ilçesinde SAbancı İlköğretim Okulu bulunuyor

Toyota Sabancı'nın elinden çıkalı oldu bayağı.
  • quote:

Toyota Sabancı'nın elinden çıkalı oldu bayağı.

Okul da yeni değil zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: ss01

Van şırnak hakkari tarafında binek olarak toyota özellikle corolla ve avensis, vw passat, skoda octavia ve superb ticari de ise connect ve transit en çok kullanılan araçlar. Tüm bu araçların ortak özelliği kaçak mazot ve benzine uyumlu olması.

İlanlarda baktığımda oralarda Superb'in biraz yaygın olduğunu ben de gördüm.

Aracın büyük olması kaçakçılık yapılırken avantaj mı sağlıyor acaba ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.