Şimdi Ara

Doğu Anadolu bölgesi için kışlık lastik tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
3.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geçen yılki karışık testte Petlas Snowmaster kuruda ve ıslakta çok kötü olmasına rağmen karda mükemmel çıkmıştı. Yerden kar kalkmayan bir iklimse bu lastik yeterli olur. Yok yerler sık temizleniyorsa veya çoğunlukla kuru soğuk ve yağmur varsa bunlarda uzman epey pahalı lastikler mevcut.

Alt seviye kışlık lastik markalarında ise işler çok karışık.

Araç, ebat ve bölgeye göre iyi araştırıp f/p lastiği seçilmesi lazım. Ayrıca kışlık lastikte yüksek meblağ para verilmemesi şahsi görüşüm

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Kışlık için de Michelin, Pilot Alpin 5 düşünebilirsiniz hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Teşekkürler hocam lassa snowways de övenler var epeyce kafam karıştı.

Lassa Snoways 4 karda çekişte oldukça zayıf bulunmuştu. Yokuş ve kar alan bir yerdeyseniz sorun yaratır.

https://forum.donanimhaber.com/petlas-snowmaster-mukemmel-kar-rezalet-yagmur-performansi--154074305

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ağrı'ya yeni atanan bayan sürücü için hangi kış lastiğini tavsiye edersiniz? Önceki hayatında deniz kenarında yaşamış kış bölgede hiç araç kullanmamış birisi :) Bu lastik seçeneğinde pek bir seçim yok. Bir büyük lastik takarak da sorun çıkabileceğinden endişeliyim.

Araç: Mitsubishi space star 2022

Lastik ebat: 175/55/r15

Hankook Winter I*Cept RS2 W452 175/55R15 77T ve Continental ContiWinterContact TS 800 175/55R15 77T FR buldum bu ebatta. Açıkçası 185/55/r15 yada farklı ebat alırsam sorun olur mu emin değilim. kendime alsam farklı ebat alırım da bayan pek deneyimi olmayan sürücü. Bir de continental ts800'ün yeni versiyonları ts870, Hankook Winter I*Cept RS2'nin rs3 sürümleri farklı boyutlarda bulunabiliyor acaba farkı var olur mu orjinal ebattaki versiyonlarıyla. Araba da space star olunca zaten hızlı viraja girilebilecek bir araç değil, ne zamandır düsünüyorum bu konuyu. Conti'nin ts800 kendi versiyonunu almak geciyor icimden ancak kararsızım Ağrı'da nasıl olur yada Ağrı karadeniz arası 800 km yolda kısın gelinebilir mi bilmiyorum. Yardımcı olabilecek deneyimli arkadaslar olursa sevinirim.

https://kolayoto.com/products/hankook-winter-i-cept-rs2-w452-175-55r15-77t?variant=45062434980037&ref=akakce&v=1.1

https://kolayoto.com/products/continental-contiwintercontact-ts-800-175-55r15-77t-fr?variant=45434325237957&ref=akakce&v=1.14.3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zxcasd1006 -- 1 Ocak 2026; 17:37:45 >

• Hankook winter icept aldım araca nornalde izmirde yaşıyorum ama konyaya aile yanına geçtim oradan da istanbula taşınacağım için mecbur oldu kışlık… bolu dağı sonrası güncellerim :) lastiği çok deneyimlemedim henüz ama benim yazlıklardan daha az yol sesi yapıyor güya kışlık lastik daha çok ses yapar derler…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 2 Ocak 2026; 7:13:40 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.