Şimdi Ara

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / ANA KONU (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.574
Cevap
51
Favori
197.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğu Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bölümlerinde başarılı olduğunuz taktirde çift anadal programlarından yararlanabilirsiniz.

Birinci Anadal Programı İkinci Anadal Programı
    Makine Müh. Endüstri Müh.
    Elek. ve Elektr. Müh. Bilişim Sistem. Müh.
    Bilişim Sistem. Müh. Elek. ve Elekt. Müh.
    Bilişim Sistem. Müh. Bilgisayar Müh.
    Bilgisayar Müh. Bilişim Sistem. Müh.
    Bilgisayar Müh. Yazılım Müh.
    Yazılım Müh. Bilgisayar Müh.
    Endüstri Müh. Makine Müh.
    Endüstri Müh. İşletme Müh.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gga*

arkadaşlar ben paketle daülü olacağım ama aklımda bir kaç soru var yurtlarda ilgili 2 kişilik yurtta kalmayı planlıyorum ilk sene ancak çamaşır yıkaması onun ütülenmesi nasıl oluyor, sonra sıcak su meselesi var sanırım 24 saat bulunmuyormuş, sular temiz mi ben saçlarıma ciddi anlamda önem veren biriyim tabi temizliğe de ayrıca Türkiye'yle görüşme nasıl olur misal ailemden birini cepten arayabilir miyim kendi hattımla yoksa oradan yeniden hat olmak zorunda mıyım, bir de paketle giden öğrencilere paket sadece bir yıl mı geçerli yoksa öğrenim hayatı boyunca mı bunların cevabını merak ediyorum

Dau yurtlarinda sabit numaralar var..turkiyeden aksam 7 den sabah 7 ye kadar yanilmiyorsam 3000 dakikaya kadar ucretsiz..yalniz sen arayamiyorsun turkiyeyi onlar arayacak..Cepten konusmak istiyorsan da kktcell de 120 dakika 40 lira falandi yurtdisini arama, sana yeni hat veriyor onlar ilk geldiginde ucretsiz olarak..Paketi sen istedigin surece devam ettirebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tercihler yapıldı artık tercihlerin bitip açıklanmasını beklemek kaldı
  • bu sene daü yazacak kaç kişi var daha dogrusu gelecek kaç kişi var
  • Merhaba,

Arkadaşlar Kıbrıs'da Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikoloji(eng) okumak istiyorum, ama kararsızım bölüm ve Kıbrıs hakkında pek bilgim yok. Orada okuyan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

• 1.tercihim FTR ücretli
    2.tercihim PDR ücretli
    3.tercihim PSİKOLOJİ ücretli

arkadaşlar gidince tanışalım yazan varsa buraları
  • ben inşaat türkçe %50
    inşaat ingilizce %50
    inşaat ingilizce %25 yazdım
  • YARDIMCI OLACAK YOK MU

• Okul hakkında daha önceki sayfalarda bilgi verilmesine rağmen hala aynı soruları soran arkadaşlar var,malum tercih zamanı bütün gün oturup 33 sayfayıda okuyacak halleri yok hak veriyorum...Bende ilk senemi bitirdim bu yıl,tercih etmeyi düşünen arkadaşların işlerine yarayabilecek genel bilgileri verebilirim.öncelikle:

Okul Fiyatları Hakkında genel bilgiler :http://ww1.emu.edu.tr/tr/ogrenci-adaylari/ucretler-ve-odeme-bilgileri-harclar/c/753

Gazimağusa : Bazı arkadaşlar özeldende sormuş mağusa nasıl bir yer,okuduğumuz kadarıyla köy gibi bi yermiş kimse gitmesin diyor vs...Ben Kastamonu gibi bi yerden geldim ve hiçbir zorluk yaşamadım aşağı yukarı geldiğim yerde aynı çünkü.Ama İstanbul,Ankara gibi büyük şehirden gelen arkadaşlar gerçekten zorlanıyor alışmakta...Sonuçta 40-50k nufuslu bi ilçe (Kıbrısta il yok)...Hayatın pahalı olup olmadığını soranlar oluyor,İstanbuldan daha pahalı bi yer değil,giyim konusunda fazla oynamıyor,manav fiyatları değişkenlik gösteriyor bazen pahalı olabiliyor Türkiyeye göre örneğin salatalık en son kilosu 4 liraydı.Su konusuna gelirsek içme suyu Türkiyeyle aynı küçük yarım litre sular 50 kuruş ile 1 lira arasında oynuyor,Damacana 4.5 liraya alıyoru.Yıkanma suyu deniz suyundan arıtma ne kadar arıtılsada tuzu ve kiri görebiliyorsunuz...

Barınma : Barınma konusu malum en büyük sorunlardan biri...Yurtların çoğu kampüsün içinde,yarısı okulun kendi yurtları yarısıda özel yurtlar,ayrıyeten Kredi Yurtlar Kurumununda yurdu mevcut kampüsün içinde.Ben yurtta kalmıcam evde kalmayı düşünüyorum derseniz yerine ve kalitesine göre fiyatlar değişiyor.Genelde 1+1 ler 5 binden başlıyor,2+1 ler 6,5-7bin,3+1 ler ise 8-10 arası değişiyor.(Ama ilk yıl kesinlikle eve çıkılmasını tavsiye edmiyorum).

Eğitim : Ben okula DGS ile geldim elektrik çıkışlıyım endüstri mühendisliğini seçtim,DGS ile Mühendislik seçen herkezin 10 dersi muaf edildi...Hazırlığa sıfır ingilizce ile beginner seviyesinden başladım...Hocalar gerçekten kaliteli ve işini seven insanlar (İlk Dönemki 2 öğretmenim bizim okuldan mezun biri oxford'da diğeri ise cambridge gibi okullarda yüksek lisansını yapmış kişilerdi).Onun haricinde okulun mavi diploma gibi bir avantajı var (Uluslarası geçerliliği olan bir diploma,ama her bölümde yok bölümüzü araştırmanız gerek).Eskiden beri kıbrısta okumayın orada aldığınız diplomalar Türkiyede geçerli değil gibi sözler duyuyoruz.Böyle sözlere kulak asmayın sonuçta ÖSYM nin kılavuzunda yer alıyor ve oradan tercih yapıyorsunuz sorun çıkarma gibi ihtimal yok...Erasmus ne yazıkki yok okulda yeterince yabancı öğrenci var dilinizi burada geliştirin diyorlar.

Denklik ve Akreditasyonlar :http://ww1.emu.edu.tr/tr/dau-hakkinda/akreditasyonlar-denklikler-siralamalar-uluslararasi-uyelikler-ve-sertifikalar/c/597

Yemek:Bence en büyük sıkıntılardan biri yemekler.KYK nın fişlerini sadece yemekhanede kullanabiliyoruz o yüzden bu sene mecburduk ve gerçekten ömrümde yediğim en rezil yemekleri yedim (Allahın gücüne gitmesin).Aldığımız gibi çöpe attığımız çok yemek oldu,onlarca kez şikayet ettik dile getirdik 1-2 gün düzeliyor sonra yine bozuyorlar,Türkiyeye dönmeden 1 ay önce çorbayı çıkardılar yerine karpuz koydular dalga geçer gibi,yemekehane yeni binasına taşındı bahçeli ama bahçeye çıkıp yemek yiyemiyoruz köpekler orayı mekan olarak bellemişler elinde yemekle çıkanı ya kovalıyolar yada yemeklerine musallat oluyorlar.uzaklaştırmak adınada gram uğraşlarını göremedim 1 yıldır.

Okulda Sosyal Aktivite : Okul Klüpleri aktif bir şekilde çalışıyor diyebilirim.Sürekli olarak Seminerler,Akademisyenler,Sanatçılar geliyor ve çoğuda ücretsiz ...Bunları takip edip katılıp katılmamak birazda size kalmış.

Şu anlık aklıma gelenler bunlar zamanla daha çok ekleyeceğim bilgiler olacaktır elbet.Merak ettiklerinizi özelden değilde buradan sormaya çalışırsanız diğer arkadaşlarda yardımcı olucaktır.

• FurqaN91 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende %100 ve %50 bilgisayar programciligi yazdim DAU'de. Dgs ile duruma gore orada yada Turkiye'de devam edicem. Myo'lar nasildir bir fikrin var mi dau'de?

• Vay be ilk yılımızı bitirdik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taha yasin arıcı

quote:

Orijinalden alıntı: wiser34

quote:

Orijinalden alıntı: BILDIRCAN

tam burslu bilgisayar muhendisligine gitsek nasildir. ayrica bi masraf cikiyor mu

Ücretler şurda :

http://newportal.emu.edu.tr/YeniOgrenciOgrenimUcreti.aspx

Eğitim kitapların ücreti sana ait.

Sigara filan zaten tahmin edersin .

Barınma bedava değil epey pahalıdır Kıbrısta. DAÜ kendi yurtları konforlu değilmiş. Sineklere çözüm üretememişler ( sineklik gibi ) . Sinekler meşhurdur birkere ısırdımı ortalama 1 hafta hastanelik oluyorsun serum veriliyor kendi kendine iyileşiyorsun yani tedavisi yok . Sinek lavraları ( yumurtaları ) insan kanında girmesi iğrenç birşey.

Elektrik çok pahalı. Deniz suyu yani tuzlu suyla duş alırsın. Türkiye den su boru hattı yakında bitecekmiş ( 1-2 yıl ) ama bu su DAÜ yurtları da faydalanabilecek mi belli değil.

DAÜ yurtlarında sıcak su saat 17 00 dan sonra var. Sabahtan 17:00 a kadar soğuk su ile duş alınacak :/ .

Yemekler de zengin çeşit yok daha doğrusu Kıbrıs a has yemek yok. Bazı yemekler özgün diyorlar ama Arap mutfağı ...

http://www.uludagsozluk.com/k/molehiya/

Fake oldugunu dusunuyorum veya kötülemek için yazdıgını. inandırıcı degilsin.

Cevap verme gereği duydum:
    Kitap ücreti öğrenciye ait.
    Sigara, Türkiye'deki ile hemen hemen aynı fiyat fakat tat farkı var. (kimileri beğeniyor kimileri beğenmiyor)
    Barınma ucuz değil. Özel yurtlar, DAÜ yurtlarından daha konforlu. DAÜ yurtlarında sıcak su 7/24 değil, saatli. Paket programa girilmezse yeni öğrencilere öncelik verildiği için DAÜ yurtlarında sadece ilk yıl kalınabiliyor. (Tam burslular için bu durum farklı olabilir, genel konuşuyorum.) Bu yıl KYK açıldı, en ucuz yurt o ama ne yazık ki kampüs içinde yer alan yurtlarda saat uygulaması yapan tek yurt KYK. (Arkadaşlarla dışarıda oturup tavla oynarken saatin 22.45 olduğunu fark edip hızlı adımlarla yurda dönmek insana koyuyor)
    Sinek olayı abartılıyor, ilk yılımı doldurdum ve hiç sinekten dolayı hastanelik olan birisini duymadım.
    Benim kaldığım odada sineklik vardı ayrıca odalarda klima mevcut.
    DAÜ 2 ve DAÜ 4 yurtlarının mutfaklarındaki su içilebiliyor. (Tankerle su getirip depolara dolduruyorlar)
    DAÜ 2 yurdunda çoğunlukla 2 kişilik odalar vardı, duyduğuma göre bu yıl sayı 3'e çıkarılıyor.
    Şebeke suyunun tadı farklı, içilmez ama bildiğiniz tuzlu deniz suyu değil.
    Elektrik ve su Rum tarafından geliyor, evet pahalı olduğunu söyleyebiliriz.
    Kıbrıs'a has yemekler var (bkz: şeftali kebabı) ama dışarıda yemek olayı sakat. Her yerde doğulular tarafından işletilen dürümcüler var, fiyat yüksek (çoğu yerde dürüm+ayran 8 lira), kalite düşük, çeşit az.

• Arkadaslar oncelikle merhaba. Ben size insaat muhendisligi hakkinda soru sormak istiyorum. Daü ve gaü arasinda kararsiz kaldim. Hangisinin egitimi daha iyi.bolumu ingilizce secmeyi dusunuyorum ve ingilizcem sifir diyebiliriz. Hangi okulda ki ingilizce egitimi daha iyidir. Tesekkurler.

• hayırlıişler H kullanıcısına yanıt
    Kardes benim icin ingilizce onenmli. İlk sene sansa bala gecipte 1. Sinifta dersi ingilizce anlatmaya baslayinca mal mal bakmayalim yani onu istiyorum ben

• Ulan konuya bak troll dolmuş kibrisa hayatı boyunca uğramamis insanlar yorum yapıyor

• Merhaba arkadaslar. Ben bu yil dau elektrik elektronik (tam burslu) yazmayi dusunuyorum. Ama maddi anlamda beni dusunduruyor. ben yurtlarda kalmayi dusunuuyorum ancak internet sitesinde yemek konusunda bilgi bulamadim bu konu hakkinda bilgisi olan varsa yardimci olabilir misiniz. birde yurt ucreti disinda ulasim gibi ekstra harcamalarim aylik toplam tahmini ne kadar olur. ucak ucretleri ne kadar. okulun sayfasinda harc parasi fln yaziyor onu herkes oduyo mu yani ben tam burslu kazandigim icin odemeyecektirim heralde degil mi. bu konular hakkinda yardimci olabilir misiniz bi de kktc turkiye arasi giris cikislarda prosedur nasil oluyo? simdiden tesekkurler
  • hukuk düşünüyorum sizce
  • Bilgisayar programcılığı tam burslu ve %50 burslu yazdım gitti.
  • KYK yurdunu merak edenler buyurun odadan bir görsel tuvalet,banyo,dolap ve buz dolabı arka tarafta kalıyor

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MENTALİTA ULTRAS -- 16 Temmuz 2014; 10:47:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FECfetch

Merhaba arkadaslar. Ben bu yil dau elektrik elektronik (tam burslu) yazmayi dusunuyorum. Ama maddi anlamda beni dusunduruyor. ben yurtlarda kalmayi dusunuuyorum ancak internet sitesinde yemek konusunda bilgi bulamadim bu konu hakkinda bilgisi olan varsa yardimci olabilir misiniz. birde yurt ucreti disinda ulasim gibi ekstra harcamalarim aylik toplam tahmini ne kadar olur. ucak ucretleri ne kadar. okulun sayfasinda harc parasi fln yaziyor onu herkes oduyo mu yani ben tam burslu kazandigim icin odemeyecektirim heralde degil mi. bu konular hakkinda yardimci olabilir misiniz bi de kktc turkiye arasi giris cikislarda prosedur nasil oluyo? simdiden tesekkurler

Maddi durumun iyi değilse. Kıbrıs'ı sakın düşünme. Yonmak için koyun arıyorlar resmen.
  • 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.