Şimdi Ara

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / ANA KONU (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.574
Cevap
51
Favori
196.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -MamadouNiang-

Hocam kesintisiz burs 5 seneden(hazırlık dahil) 7 seneye çıkarılmış diyorlar doğru mu?

Nerden edindiniz bu bilgiyi hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sen GAÜ ile karıştırdın herhalde 7 yıl kesintisiz burs GAÜ'de var
  • quote:

Orijinalden alıntı: StopDream

quote:

Orijinalden alıntı: -MamadouNiang-

Hocam kesintisiz burs 5 seneden(hazırlık dahil) 7 seneye çıkarılmış diyorlar doğru mu?

Nerden edindiniz bu bilgiyi hocam?

Daü ye ait bir öğrenci forumu var orada görmüştüm.

• Sitede böyle bir ibare yok

Zaten afedersinizde 4 senelik fakülteyi 6 senede bitirecek adam hiç bitirmesin. Verilen bu burs tamamen reklama yöneliktir. Gerçekle bağdaşmayan bir burs seçeneği söz konusu.
  • quote:

http://www.emu.edu.tr/announce/QS/EMU_3.pdf > Buyrun Internationalization başlığı altında uluslararasılaşma, uluslarası tanınırlık olarak 5 yıldız almış bir üniversite. Türkiye'deki bazı arkadaşlar küçük görmeye devam etsin

Teaching > Öğretim Kalitesi 4 yıldızla belirtilmekte.

Engineering & Technology > 2 yıldızla belirtilmiş. DAÜ'nün sene içinde labları yenilediği göz önünde bulundurulursa bu oy değişecektir.

Facilities > 5 yıldızla değerlendirilmiş.

Gerçekten çok objektif ve doğru bir değerlendirme olmuş. Sürekli eleştirdiğim Research, Innovation ve Engineering & Technology puanları çok düşük. Employability keza yine öyle. Engineering & Technology ve Employability tamamen okula bağlı. Ve puanlarda henüz değişecek gibi durmuyor. Zaten bunları düzeltebilseler mühendislikte veya fen edebiyatta daha fazla öğrenci, daha fazla "okumak" için gelmiş kişi olur. Onunda etkisiyle zaten Research ile Innovation puanlarıda yavaş yavaş artmaya başlar. Teaching seviyesi iyi çünkü. Teknopark ölü gerçi onuda canlandırmaları lazım. Ama şu anki haliyle o tabloda çokbi değişiklik olmaz. Engineering & Technology aldığı puana bak. Bir iki bilgisayarla olucak iş değil artması. (Ha elektrik-elektronikteki bilgisayarlarıda söyliyim. Hoş, güncel gözüksün diye LCD monitor var hepsinde. Kasa içerisi hangi yıla ait bilemiyorum ama. Açılmayanları veya hocanın sesini engelleyecek seste çalışan sorunluları saymazsam MATLAB vb. yazılımlar kullanılırken zorlanılıyor. Pratiklik yok. Simulation LAB var bide. Orası tam facia. Simulation adını hiçbir şekilde yansıtmayan donanımlar. Hocaların ders anlatmak için kullandıkları yine öyle. Sitesinde yer alan ve bizim henüz göremediğimiz laboratuarlarda var tabi. Microprocessor LAB mesela. Daha geçen dönem aldım dersi laboratuar ortada yok. 1-2 haftada yapılacak kodlama eğitimi 3 ay boyunca sözde pratiklik diye gösterildi laboratuarda. O dersin labında görmem gereken RS232 ve RS432 yi staj yaptiğim şirkette görüyorum. Yıllardır açılmayan dersler yüzünden kullanılmayan bazı laboratuarlarda cabası tabi. Ha o dersler açılsada problem. Lab eğitimi verecek düzeyde bilgili asistan olmuyor ortada. Eee LAB yapmıyorumda diyemez. İşin ucunda ABET var. Geçiştirme yoluna başvuruluyor ondan sonrada tabi.)

Hep diyorum en köklü bölümleri mühendislik fakülteleri bide. Yazık. "Gelin, okuyun, birşeyler öğrenin bakın hocalar öğretiyor, sonra çekin gidin işinize bakın" diye bağırıyor tablo. Kendiniz ekstra çok fazla çaba sarfetmeniz lazım. Çoğu üniversitede böyledir tabi. Bu derecedemidir değilmidir bilemem. Ama benim sinirlendiğim nokta imkanlarımız var gibi bölüm sitelerinde liste çıkarıp, resim ekleyip, reklam yapmaları. Açıkcası ben hiç kıbrıs şöyle böyle, orada cafe var ooo güzel diye araştırma yapmadım. Benim tercih dönemimde ilk baktığım noktalar açılan dersler, laboratuar imkanları, eğitim kadrosu ve kadronun yaptığı/bulunduğu araştırmalar vs idi. Gelip bunları görüncede sinirleniyor insan tabi. Hocalar işi kurtarmasa bırak 4 seneyi 1 dönem durulacak bölüm değil. Bunu vicdanım gayet rahat söyleyebilirim.

Herşeyin bağlantılı olduğu tek nokta öğrenci seviyesi. Ders anlatan adam yuhlanıyor, beleşe ders geçirenler pohpohlanıyor. Eh hocalar samimi olduğu için, "Özel okul paramla işliyor istediğimi yaparım" mantığındaki insanlar olduğu için bunları dolaylı yolla veya direk hocaların yüzüne vuranlar bile var. "Siz geçirmezseniz adamda size vereceği parayı YDÜ ye gider diploma parası niyetine verir" diye dersi kaynatanlar falan filan. Gel keyfim gel.

• Bu arada, Hukuk Fakültesine giren hocaların adlarını isteyenler oldu. Kendi sitesinde var ama ben birede burada yayımlayayım.

Prof. Dr. A. Lâle SİRMEN * Ankara Üniversitesi - Dekan
    Prof. Dr. Ahmet KILIÇOĞLU * Ankara
    Prof. Dr. Ali ERTEN * Bilkent Üniversitesi
    Prof. Dr. Ali Necip ORTAN * İstanbul kültür Üniversitesi
    Prof. Dr. Aynur YONGALIK (Dekan) Ankara Üniversitesi - Tam Zamanlı DAÜ
    Prof. Dr. Celal GÖLE * Ankara Üniversitesi
    Prof. Dr. Erkan KÜÇÜKGÜNGÖR * Ankara Üniversitesi
    Prof. Dr. Füsun ARSAVA * Atılım Üniversitesi
    Prof. Dr. Hasan İŞGÜZAR * Ankara Üniversitesi
    Prof. Dr. Metin GÜRKANLAR
    Prof. Dr. Mustafa AKKAYA* Ankara Üniversitesi
    Prof. Dr. Ramazan ARSLAN * Başkent Üniversitesi
    Prof. Dr. Turgut TURHAN
    Prof. Dr. Zehra Şeker OĞUZ * İstanbul Üniversitesi
    Doç. Dr. Gülriz UYGUR* Ankara Üniversitesi
    Doç. Dr. Levent AKIN * Ankara Üniversitesi
    Doç. Dr. Nevin Ünal ÖZKORKUT * Ankara Üniversitesi
    Doç. Dr. Nuri ERİŞGİN
    Doç. Dr. Sema Taşpınar AYVAZ * Ankara Üniversitesi
    Doç. Dr. Sultan ÜZELTÜRK * Yeditepe Üniversitesi
    Doç. Dr. Türkân Yalçın SANCAR
    Yrd. Doç. Dr. Arzu ALİBABA
    Yrd. Doç. Dr. Can AZER (Dekan Yardımcısı)
    Yrd. Doç. Dr. Emel HANAĞASI * Ankara Üniversitesi
    Yrd. Doç. Dr. Hacer Soykan ADAOĞLU
    Yrd. Doç. Dr. Nazime BEYSAN
    Yrd. Doç. Dr. Pervin A. İPEKÇİOĞLU
    Yrd. Doç. Dr. Seda Orbay YÜCEL
    Yrd. Doç. Dr. Timuçin KÖPRÜLÜ * Uludağ Üniversitesi
    Yrd. Doç. Dr. Tufan ERHÜRMAN (Dekan Yardımcısı)
    Yrd. Doç. Dr. Ulaş GÜNDÜZLER
    Dr. İsmail BAŞARIR *

Hocam haklısın tabiki. Ancak bizim SBF'nin imkanlarından memnunum. Bu sene 3 Lab daha açılacak. Olanlar zaten Türkiye'de bikaç üniversitede bulunacak cinsten. Açılanlarla Türkiye'de bi hayli iddialı bi hale geliyor. Mühendislik eğitimini alan sensin tabi hocam. Ancak ABET denklik verdiyse bahsettiğiniz kadar rezalet boyutta değildir bence. Sonuçta ABET teknik imkanlarıda değerlendirerek bu akreditasyonu veriyor. Teknopark konusunda size tamamen katılıyorum. Çok çok zayıf. Sitesinde yer alan lablara bakarak söylüyorum Mac'ler falan sanki paraya kıyılmış gibi Geçen TV'de yeni gelen öğrencilerimiz yepyeni lablarda son sistem teknolojilerle eğitim alacak. 10 milyon'a yakın bir rakama tüm labları yenileyeceğiz denildi bilmiyorum astı astarını.

Bu arada hocam, çoğu üniversite zaten teknik imkan konusunda zayıf. Reklama gelince her üniversite bir Oxfordlu ile aynı imkanlara sahip ama gerçekte fark var tabi. Örneğin TOBB'un ortak eğitim programında mesleki faaliyetlerin öğretilmediği söyleniyor, sözlükte donanimhaberde bu tarz tartışmalar okuyan öğrenciler tarafından dillendiriliyor. Bizzat yakın çevremden de meslekle uzaktan yakından alakası olmadığına dair laflar duydum. Kadir Has'ın yine öğrenciler tarafından lab imkanlarıyla çok eleştirildiğini duydum. Bunu DAÜ yapmıyor sadece. Her üniversitede bu tarz reklam yapısı var.

Üniversite rektör yardımcısı duyurusunu yaptı. Herhalde durduk yere labları yeniledik demez. 10 milyon gibi bir rakama yenilendiyse herhalde baya sağlam bir lab imkanları geliyor üniversiteye. Bu ayrıntı dikkatinde bulunsun hocam. Yeni sene başlayınca arkadaşları bilgilendirelim tekrardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StopDream -- 15 Temmuz 2013; 15:49:02 >

• Mezunlarımıza yeni birini daha ekledim.

Yeditepe İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı , Yardımcı Doçent DR. Ceren İnce

Yard. Doç. Dr. Ceren İnce (Bölüm Başkan Yardımcısı)

Lisans: Doğu Akdeniz Üniversitesi, 2003
    Yüksek Lisans: The University of Sheffield, 2005
    Doktora: The University of Manchester, 2009
  • Önceden de dediğim gibi ABET gibi akreditasyonlar belirli noktalara bakılarak veriliyor. 2010 yılında ABET yenilenme sürecinde ne olduğunu söyliyeyim. Bölümün dış cephesinde sıva/boya yenilenmesi oldu. SADECE, İlk dönem öğrencilerinin aldığı ders olan Logic Design dersinin laboratuarı yenilendi yeni boardlar getirildi. (Neredeyse her dönem söyleniyen yeni öğrencilerimiz yepyeni lablarda eğitim alacağın bahaneside olabilir) Bide bölümde 2 kata dersliklerin olduğu kısıma LCD televizyon konuldu (Kurul geldiğinde reklam gösteriliyordu bunlardan, sonraki sürelerde bikaç duyuru yayınlandığını gördüm. Şimdi baksanız açık olduğu zamanı zor görürsünüz.) Kurul geldi. Ders içeriklerini falan filan gördü onayladı. Hocalarla konuştu. Logic Design labı başta olmak üzere diğer lablarıda gezdi (Bilgisayarlar uzaktan son teknoloji gözüküyor tabi). Birkaç öğrenciyle muhabbet yapıldı. Yeterli bulundu ve ABET yenilendi. Tabi yaptığı dayatmalara da (gerek ders içerikleri, gerek ödev ve quiz miktarı, gerek seçmeli ders seçerkenki saçma sapan sınırlamalara) uymak zorunda bölüm. Elinden geldiğincede uyuyor veya uyulamayanlarada naylondan uyuldu gösteriliyor işte. (LAB ların geçiştirilmesi gibi)

O dayatmalardan en nefret ettiğime geleyim. Seçmeli ders seçerkenki sınırlamalar. Benim 5 tane üniversiteden SÖZDE istediğim bölümden seçebildiğim dersler var. Yüze yakın ders açılıyor her dönem. Fakat benim seçebildiğim 5-10 tane. Neden? ABET sadece sözel ders seçimine izin veriyor teknik ders seçemezsiniz bahanesi yüzünden. Bana gösterilmeyen AutoCAD dersi alayim diyorum YOK. (Standart ders olmaması ayrı bi saçmalık zaten onu geçiyorum). Grafik dizayn ile hobi olarak ilgileniyorum onu seçim YOK. ee ayrı bi yabancı dil öğrenim Almanca seçim diyorum YOK. Edebiyat, tarih, ekoloji kem küm seçmeliymişiz. Ulan ben 5 tane seçmeli dersi nasıl doldurayim o derslerle. Nefret ettiğim dersi seçmeli ders ayağına zorla dayatıyorlar. Bazı seçmeli ders hocaları durumun farkında neyseki de çok zorlanmıyor öğrenciler. Tabi ben salak gibi öğreneyim bari iyidir diye Global politika dersi almıştım geçen sene. Politika ilede ilgim yok dayatma yüzünden KÖTÜNÜN İYİSİ diye öğrenme bahanesiyle seçtim. 86 gelmesi gereken ders bikaç dersine gelmediğim için attendance ile kırılan puan ile (çokta meraklıyım ben derste uyumaya ya) 84 geldi ve A- verdi hoca çokça anarım arkasından. Gidipte konuşmayada kasmadım 0.01 iniz size kalsın diye. Bölümde düşüremediğim ortalama dayatılan seçmeli derslerle düşüyor. Mitoloji seçmiştim bi dönem 1 hafta gidip dersi droplattım bune lan diye. Fakat nereden bileyim eksik krediye düşmüş meğersem ve o dönem başarı belgesi alamadım. Dersi droplatırkende uyarı falan verilmedi benim bilmem lazımmış. Öğrenmiş olduk işte. Çok sevdiğim bi hocamda "Bak görüyormusun okulu kandırmaya çalışmış beleşten ortalama yapmış adamlarda yememiş high honour vermemişler" diye dalga geçtiydi. (Edit2: Yazmamışım. Düşük kredili kaldığım dönemden önceki dönem üstten ders almıştım. Nasıl olsa üstten alıp dönemi rahatlattım diye düşünerek droplatmıştım Mitolojiyi. Yani zaten ekstra dersti aldığım Mitoloji dönemin alınması gereken dersi değildi.) Prosedür tabi yapılacak birşey yok ama en azından öncesinden benim bilgilendirilmem gerekirdi. Herneyse. Benim seçimime sunulmuş kırpılmış listede neyseki Psikolojide vardı. Biraz ilgili olduğumdan ve dersi alan herkes seçmeli olarak aldığından sorun yaşamamıştım o derste. Şimdide kalan seçmeli dersleri nasıl balondan doldurur beleşten not alırım diye düşünüyorum. Sen benim öğrenme isteğimin içine her yönden ediyorsun ne yapayım ki?

Birşeyler yapmaya çalışa çalışa okuyoruz ama. Yapacak birşey yok. Açıkcası benim seneler önceki hevesim patladığı içinde çok takmıyorum bunları. Yaptığım puan aralığında seçebileceğim bu üniversiteden iyisi yoktu. Uber puan yapıp kayda değer bi üniversiteye girmek içinde bi senemi riske atmadım. Geleceğinde birşeyler başarabilecek adam her ortamda başarabiliyor zaten. Her başarıya ulaşanda EN ÇOK BİLEN kişiler olmuyor çoğu zaman. Buda genelde son senelerde farkına varılan bir gerçek ne yazıkki.

Edit: 10 milyonluk ne yapmislar donem basinda goruruz. Bende merak ediyorum bakalim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihtumreth -- 15 Temmuz 2013; 19:56:20 >

• Kıbrısta telefon hattımızı türkiyedeki paketimizi kullanıyormuş gibi kullanabiliyor muyuz?yoksa ordan hat mı almak lazım?paket fiyatları nasıl?

• Flugyl F kullanıcısına yanıt
    Hattınızı kullanabiliyorsunuz ama KKTC'de kullanacak bir hat gerek. O zaten kıbrıs'a geldiğinizde oryantasyondan sorumlu arkadaşlar tarafın bedavaya veriliyor size. 12 TL'ye kıbrıstakilerle sınırsız konuşma, 10 bin mesaj ve 500 mb internet alabiliyorsunuz.
  • Zihtumreth kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ABET'in getirdiklerini, götürdüklerini sizler benden daha iyi bilirsiniz. Yorumum yok. Ancak mezun olunca bu akreditasyon sayesinde eğitiminiz en azından dünya çapında kalite açısından tanınır olacak. Birde bu açıdan düşünün. Yüksek lisans yaparken vs avantajını göreceksinizdir.
  • quote:

Hattınızı kullanabiliyorsunuz ama KKTC'de kullanacak bir hat gerek. O zaten kıbrıs'a geldiğinizde oryantasyondan sorumlu arkadaşlar tarafın bedavaya veriliyor size. 12 TL'ye kıbrıstakilerle sınırsız konuşma, 10 bin mesaj ve 500 mb internet alabiliyorsunuz.

Türkiyeyi aramak için hangisini kullanıyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Size bağlı. Ancak cepten aramak yerine, ankesörlü telefon veya callshop öğrenciler tarafından daha çok tercih ediliyor :)
  • quote:

Size bağlı. Ancak cepten aramak yerine, ankesörlü telefon veya callshop öğrenciler tarafından daha çok tercih ediliyor :)

Paket programlarda verilen 3 öğün yemekleri tavsiye eder misiniz siz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Getirileri benim açımdan çok önemli. Türkiye'de kalmayı düşünenler için ABET olup olmaması zaten farketmiyor ama benim elimin altında bulunmasını istediğim bir opsiyon yurtdışı. Mavi diploma da yine o şekil. Buranın en büyük artısı (En azından mühendisler için) %100 ingilizce eğitim beraberinde yabancı öğrencilerlede ingilizcenin çok iyi seviyelerde geliştirilebilme olanağı. Türkiye de hiçbir üniversitede erasmus haricinde bu olanak yok. (%100 eğitim verenlerde olsa konuşamadıktan sonra bi geçerliliği yok) Olanak diyorum çünkü öğrenmek istemeyen adam balon ingilizce ilede mezun olabiliyor. İşte hocalarda sağolsun hepsi iyi. Bunlardan birinin bile sekteye uğraması mühendisliklerin -en azından benim gözümde- tamamen bitmesi demek. Başka bir albenisi, getirisi yok. Okulunda sadece bunlara güvenmesi yanlış. Bunlara güvenmeyip ekstra birşeyler yapabilmişlermi bu sene görürüz. Bide geçen senelerde hoca şutlama modası vardı. Çok iyi hocalar yollandı okuldan. Neyseki durdurdular şimdi. Veya hala yollanıyor benim haberim yok.

@StopDream

Gerçekten bu kadar yabancı öğrenci Türkiye'de neredeyse hiçbir üniversitede yok. ABET opsiyonu dediğiniz gibi gerçek anlamda 'kariyer' yapmak isteyen arkadaşlarımız için büyük bir opsiyon. Zira ABET almak demek, evet sizin eğitiminiz ABET akreditasyonuna sahip diğer üniversiteler gibi standartın üstünde, dünya çapında kabulu olan bir eğitim demektir. Bu yüksek lisans, doktora programlarında başarıyı getirecektir. ABET ile beraber MIT (Massachusetts Institute of Technology)'den kabul alan Endüstri öğrencimizde aslında ABET'in çok çok anlamlı olduğunu gösteriyor bence. Yabancı dil geliştirmek için erasmus falan biraz yalan dolan aslında hocam. Erasmus'a giden insanların bi çoğu kendine bişey katamadan dönüyor ne yazık ki. Ama üniversitemizdeki kültürel çeşitlilik ve yabancı dil konuşan insan sayısının bu denli yüksek olması dediğiniz gibi 'anadili' gibi ingilizce konuşmak isteyenlere büyük bir fırsat kapısı açıyor. Lab olanaklarında TV dediklerine güvenip sene başını beklemek gerek. Tıp, SBF labları gerçekten dedikleri gibi son sistem. İkisinide ziyaret etme fırsatı yakaladım. Çok temiz ve çoğu okulda bulunmayan cihazların bulunduğunu gördüm ve dolayısıyla biliyorum. Ancak mühendislik fakültesi birazda eski tarihe dayanması nedeniyle dediğiniz gibi yenilenmesi gerekiyor olabilir. QS testleri de yenilenmesi gerektiğini söylüyor. TV'de söylediklerine güvenip yeni dönemi beklemekte fayda olacaktır :) Türkiye desteğiyle lab'ın neredeyse hepsini yeniledik, öğrencilerin teknik eğitimden ziyade mesleki yaşama uyum sağlamasını kolaylaştırıcı lab'lar hazırlayacağız dedi. Bakalım reklam mı gerçek mi :) Artık yeni dönemde.

Kanıtlı konuşmak lazım;http://www.dauemk.org/?p=1242 MIT'den kabul alan öğrencimiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StopDream -- 15 Temmuz 2013; 17:53:38 >

Hocam yorum yapayım ben beğenmedim. Ben et hastasıyım, et olsun çamurdan olsun anlayışıyla büyüdüğüm için damak tadıma uyan bir menüye sahip değil. Ancak bir çok arkadaşımız bu programa kayıtlı, yiyip memnun olanlar varken tutup asla tercih etmem tarzında bir yorum yapmamız uygun düşmez :)

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / ANA KONU

DAÜ'de Endüstri Mühendisliği bölümünden yeni mezun olan Xavier Iyke Padre-Pio isimli arkadaşımızın MIT(massachusetts institute of technology) 'den kabul alması takdir edilecektir. Bu okula repütasyonu yok diyen arkadaş acaba bu konuyu takip ediyor mu? Daha nasıl bir repütasyon istiyor gerçekten merak ediyorum

Arkadaşımızın açıklaması için gerekli video aşağıdadır;
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xGNPgeXGPBA

MIT'e kabul alma koşullarını ben değil arkadaşlar anlatsın tarafsız olsun;http://www.itusozluk.com/goster.php/massachusetts+institute+of+technology/sayfa/1
    https://eksisozluk.com/massachusetts-institute-of-technology--67847

Ya da forumdaki arkadaşlarımız anlatsın?http://forum.donanimhaber.com/m_35273884/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StopDream -- 15 Temmuz 2013; 18:24:04 >

• Bu arada yüksek lisanstan bahsederken. Mühendislikteki öğrencilerin çoğu para ile proje yapmakta. Ama bu sanılmasınki imkan tanınmıyor veya hocalar kötü olduğundan Research ve Innovation çok düşük puanda. Yukarıda da dediğim gibi herşey öğrenci seviyesinde bitiyor. Bölümlerin albenisinin, kalitesinin artmasıda orantılı olarak bunu arttıracaktır.

Benim almış olduğum projeyi anlatayım. Çok yeni gelişmekte olan ve sinyal işleme algoritması olan (Sparse approximation) üzerinde bazı master ve doktora öğrencileri ilgili hocamız eşliğinde development yapıyor bölümde ve çok güzel ilerleme kaydettiler birçok konuda. Önümüzdeki sene Paris-Fransa ve Floransa-Italya da bu alan üzerinde yapılacak olan çok büyük seminerlere katılma ve başarılı bir şekilde bu seminerlerden ayrılma hedefindeler. Uluslararası yayınladıkları dökümanlar ve algoritmalarda cabası olucak tanınırlık üzerine. Bende lisans öğrencisinin yapabileceği şekilde yine bu alanda hocamında kontrolünde ayrı olarak development yapmaya çalışıyorum. Başarılı olursam ve seminerlerden kabul alırsam bende dahil olma çabasındayım. Başarabilirmiyim bilemem ama uğraşıyorum. Ve bu başarı yüksek lisans başvurunuzda motivasyon mektubunuz yanında mükemmel bir artı sağlıyor. Tabi bir MIT için yeterli olmaz ama bu tarz güzel olanaklar uğraşmak isteyen öğrenciler için herzaman mevcut.

Yine bundan önce mikroçip dizaynı yapmayı hedefliyordum linux üzerinden gerekli programlarla. Bu konuda da oldukça bilgili proje aldığım hocam (Bir elinde on marifet maşallah) sinyal işleme üzerinde ağırlıklı çalıştığı için projeyi değiştirdim.

Buraya geliyorsanız tüm hocaları sömürmeye bakın. O kadar çileyi boşuna çekmiyorsunuz sonuçta.

Umarım hedeflerine ulaşırsın hocam. Anlattığına göre Paris ve Floransa'da okulumuz için umutlu işler var En iyi şekilde temsil ederler umarım üniversitemizi.

Şimdi sonuç olarak arkadaşlar bu üniversitede her üniversitede olduğu gibi kendi çabanız çok önemli. Hocalarda çabalarınızı yanıtsız bırakmıyor ve size yardımcı oluyor. Sorularınıza içtenlikle cevap veriyor. Hocalar konularında oldukça vakıf ve bilgili insanlar.
  • Teşekkür ederim. Bakalım neler yapabileceğiz

Okumaktan sıkılmayacaklar için Mühendislik Fakültesi Dekanının (Aynı zamanda bizim bölümde de hocalık yapmaktadır ve wireless'i bulan adam diyede anılmaktadır ) yayınları ve başarıları;

http://www.emu.edu.tr/amca/publications.htm#Reports

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihtumreth -- 15 Temmuz 2013; 21:27:22 >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.