Şimdi Ara

Doğru yöntemle ders çalışmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
7
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar hocam ben geçen sene hiç hazırlanamadım bazı sebeplerden vs 138k mf geldi bu sene mezuna kalarak 68k yaptım. Hedef 20-30k olduğundan bir daha mezuna bıraktım fakat benim esas merak ettiğim tüm sene çalıştım ama siz nasıl çalışıyorsunuz? Neyi yanlış yapıyorum bilemiyorum. Amacım birinin taktiğini alıp uygulamak değil. Nasıl çalışılır bilmiyorum sanırım. Tyt matematik adına ve genel olarak ne yapabilirim netlerim aşağıda hocam. Obp:85

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• Son kez up

• hocam böyle çok genel deyince insan öneri olarak ne vermeli, bilemiyor. siz mesela nerelerde takıldınız, mezuna kalmanıza sebep olan şeyler ne bunlar hakkında ufak da olsa bir fikriniz varsa paylaşırsanız daha çok yardımcı olabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirmizicekic

hocam böyle çok genel deyince insan öneri olarak ne vermeli, bilemiyor. siz mesela nerelerde takıldınız, mezuna kalmanıza sebep olan şeyler ne bunlar hakkında ufak da olsa bir fikriniz varsa paylaşırsanız daha çok yardımcı olabiliriz.
    Hocam tyt matematik mesela son dönemlerde 30-32 görüyordum en kötü 24-25 oluyordu sınavda yapamadım. Veya kimyadan Aydını çözdüm konularım tamdı. Denemelerde de 10-11 yapıyordum bu kolay denilen sınavda yapamadım. Bir dersi çalışırken benim izlediğim yöntem youtube'dan anlatım videosu izleyip bazen not çıkarıp soru bankasına yönelmek oluyor. 1'er kitaptan bitiriyor diğer konuya geçiyorum. Kaynak sayısını mı arttırmalıyım, bu noktada siz bir konuyu nasıl öğrenmeyi tercih ediyorsunuz mesela?

• mdaller kullanıcısına yanıt
    hocam ilk önce tyt matematik hakkında, mesela hangi kaynaklardan 30-32 net yapıyordunuz? 3D gibi kaynaklar daha çok yeni nesil dediğimiz sorularla dolu ama sınavda gördük, bu sene daha çok paragraf şeklindeki problemlerle doluydu, MSÜ 2020 de öyleydi. mesela bunlarda bir sıkıntınız var mıydı? endemik tyt matematik çözerken zorlanıyor muydunuz, bence en yakın kaynak budur sınava. bunlarda bir sıkıntınız var mıydı, eğer hayırsa tyt anında türkçe, fen ya da sosyal çözerken moraliniz bozulduğundan mı matematiğiniz verimsiz geçti/odaklanamadınız ya da başka bir sebepten stres yaptınız? önce bunları düşünün iyice

hocam benim denemelerde kimyadan 8-9 net yaptığım da oldu, gerçek sınavda full yaptım. tyt türkçeyi fullediğim de oldu, gerçek sınavda 33-7 yapmışım :D hatırladığınız netler size tam olarak gerçek bir beklenti sunmayabilir, en kötü netlerinizi ya da en iyi netlerinizi hatırlıyor olabilirsiniz. ama seviyeniz bu olmadığı halde sınavda bunu yaptığınızı düşünüyorsanız yine üstte anlattığım teknikle, bunun neden olduğunu düşünmeye çalışın. benim ayt kimyada ilk başta 3 tane dikkatsizlik hatam vardı, sonrasında düzelttim. sizin de böyle miydi, bilgi eksikliği mi? bunu bir düşünün

ben çalışma olarak genelde meb'den çok sağlam bir konu anlatımı çalışırım, eğer o konum çok çok kötüyse video izleyerek desteklerim. defter çıkartırdım hep, defteri sonrasında tekrar eder anlamadığım noktaların üstünde durarak soru bankası temizlerim. ayt kimya'da 1 soru bankası çözmüşken ayt biyolojide 3-4e varan soru bankası çözmüşlüğüm var bazı konularda. yani o biraz sizin içgüdünüze kalmış, ne kadar çözmeye ihtiyacınız olduğunu algılamaya çalışın.

başka bir yardıma ihtiyacınız olursa çekinmeyin, seve seve yardımcı olmayı denerim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kirmizicekic

hocam ilk önce tyt matematik hakkında, mesela hangi kaynaklardan 30-32 net yapıyordunuz? 3D gibi kaynaklar daha çok yeni nesil dediğimiz sorularla dolu ama sınavda gördük, bu sene daha çok paragraf şeklindeki problemlerle doluydu, MSÜ 2020 de öyleydi. mesela bunlarda bir sıkıntınız var mıydı? endemik tyt matematik çözerken zorlanıyor muydunuz, bence en yakın kaynak budur sınava. bunlarda bir sıkıntınız var mıydı, eğer hayırsa tyt anında türkçe, fen ya da sosyal çözerken moraliniz bozulduğundan mı matematiğiniz verimsiz geçti/odaklanamadınız ya da başka bir sebepten stres yaptınız? önce bunları düşünün iyice

hocam benim denemelerde kimyadan 8-9 net yaptığım da oldu, gerçek sınavda full yaptım. tyt türkçeyi fullediğim de oldu, gerçek sınavda 33-7 yapmışım :D hatırladığınız netler size tam olarak gerçek bir beklenti sunmayabilir, en kötü netlerinizi ya da en iyi netlerinizi hatırlıyor olabilirsiniz. ama seviyeniz bu olmadığı halde sınavda bunu yaptığınızı düşünüyorsanız yine üstte anlattığım teknikle, bunun neden olduğunu düşünmeye çalışın. benim ayt kimyada ilk başta 3 tane dikkatsizlik hatam vardı, sonrasında düzelttim. sizin de böyle miydi, bilgi eksikliği mi? bunu bir düşünün

ben çalışma olarak genelde meb'den çok sağlam bir konu anlatımı çalışırım, eğer o konum çok çok kötüyse video izleyerek desteklerim. defter çıkartırdım hep, defteri sonrasında tekrar eder anlamadığım noktaların üstünde durarak soru bankası temizlerim. ayt kimya'da 1 soru bankası çözmüşken ayt biyolojide 3-4e varan soru bankası çözmüşlüğüm var bazı konularda. yani o biraz sizin içgüdünüze kalmış, ne kadar çözmeye ihtiyacınız olduğunu algılamaya çalışın.

başka bir yardıma ihtiyacınız olursa çekinmeyin, seve seve yardımcı olmayı denerim
    Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Açıkçası sınav anında saçma talihsizlikler yaşadım Türkçe 50dkda bitti kızın biri tüm soruların altını çizdi seslice fakat belki de matematiği sona bıraktığım için de olabilir bahane bulur gibi olmak istemem. Kimyada aytde işlem hatası yaptım mesela 2 soruda 1 sorunun da türkçesini anlayamadım desem yalan olmaz . Tyt matematikten *bana göre* konu eksiğim yok 10. Sınıftan beri ygs kitapları çözmüştüm. Endemiği çözmedim hocam. 30-32 tyt mat neti ise ösymnin eski sınavlarında metin, bilgi sarmal ve karışık 3d gibi denemelerdeydi. Baktığımda tyt matematiğe çok çok asılmadım ancak o ders adına ne yapacağımı şaşırdığım için de olabilir. Bugün bir tyt matematik kitabını açtığımızda örneğin mutlak değer adlı konu hep klasik sorular olup çözebildiğim sorularla da vakit kaybetmek istemedim. Ve sanırım en büyük sıkıntım soruları anlayamıyorum çoğu kaynakta. Türkçem de iyiydi aslında :// Tabii netler de kaldı öyle haliyle. Uzun lafın kısası sizce tyt matta klasikten başlayıp sıfırdan mı almalıyım? Ne hocam bu tyt matın şifresı :D vaktinizi aldım kusura bakmayın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    ne vakti hocam, yardım etmek hoşuma gidiyor bu konularda, merak etmeyin
    hocam benim sınıfta da herkes altını çiziyordu, buna alıştırın kendinizi, sınav sesi açarak sınav çözmeyi deneyin. ayrıca sınav anındaki risk yönetiminizi de geliştirmeye çalışın, ben sınavda Türkçeyi ilk turda 25dkde 11-12 boşla bitirdim, dönünce hepsini çözdüm. 5y bekliyordum ama 7y geldi, şanssızlık :D ben bunu çok iyi uygulayamamış olsam da sınav anında X sorusunu çözemiyorsanız çözeceğim diye inatlaşmaya gerek yok, geçin, tekrar dönersiniz. bunu çok absürt seviyede yaparsanız, yani 20dkde 20boşla bitirirseniz Türkçeyi zarara geçersiniz, o yüzden ayarlamaya çalışın.

ben 11. sınıfta arkadaşımla öylesine karekök'ün tyt matematik soru bankasını çözdüm, onun dışında başka tyt matematik soru bankası çözdüğümü hatırlamıyorum adamakıllı. direkt deneme çözmüştüm, size de bunu öneririm temeliniz var gibi duruyor 30-32 yaptıysanız ama temeliniz yoksa tabii soru bankası çözmekten zarar gelmez, bir yılınız olacak.

hocam Türkçeniz de iyiyse soruları niye anlayamıyorsunuz acaba, hiç fikrim yok açıkçası :D belki çok hızlı okumayı denediğiniz için kelime atlayarak okuyorsunuzdur, ben de öyle yapıyordum bazen, ondan mı acaba?

• kirmizicekic K kullanıcısına yanıt
    Hocam işte ben geri dönemiyorum sorulara en son matematiği bırakınca bütün zaman onun oluyor zaten. Ve aslında sesten dağılmam ama gerçekten son birkaç ay pandemiden dolayı denemelere katılamadım ve kız gerçekten masayı delicekti hocam :D Onun haricinde dediğiniz gibi denemelerden ilerleyeceğim ve endemik güzel demiştiniz onu çözerim sanırım. Son olarak sosyalden ne önerirsiniz hocam? Açıkçası bu sene de çalışmadım sosyale... Sadece boş kaldıkça dünya haritasına baktım ülkelerin yeri vs ama baştan çalışsam çok mu gereksiz olur ki? 3 coğrafya yaptım tarih kötüydü sanırım.

ahahahah hocam kesinlikle gereksiz olmaz, koskoca seneniz var, el kitabı ya da youtube'dan bitirin tarihi coğrafyayı felsefeyi dini hepsini, sosyali fulleyebilmek varken 17ye 3 yaptım ben, sadece felsefe ve din çalışmıştım tüm bilgiler coğ tarih geldi, kolay sorulardı da, 20 yapsaydım belki sıralamam kat kat daha iyi gelirdi kim bilir. bence çalışın, önem verin sosyale de fene de

Doğru söylüyorsunuz hocam vakit bol. Bir de tyt fenden sadece deneme çözsem yanlış mı olur bu sene bitirdim fizik ve biyolojiden (345 fzk ve palme biyo) 15/2 geldi denemeyle artar mı ki acaba :D

• Kaynak kombinasyonunun oldukça önemli olduğunu düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: rickrick

Kaynak kombinasyonunun oldukça önemli olduğunu düşünüyorum
    Yorumunuz için teşekkürler hocam tyt matematikten var mı öneriniz?

• Pomodoro tekniğini araştırın

hocam bilemiyorum, tyt biyoloji istenirse en iyi öğrenciye bile 3-4 net yaptırabilecek bir ders, o kadar fazla ezber ve minik detayları var ki. bence biyolojinin tekrarı sene boyu şart, kimya için de çözünme şekilleri vs ben çok unutuyordum, sözel konuları siz de tekrar edebilirsiniz isterseniz. 15/2 yapma sebebinizin ne olduğunu anlayıp ona göre konu ihtiyacınız olup olmadığını analizleyin bence

Peki hocam çok sağolun yardımlarınız için

• Arkadaşlar bu seneki Dh olarak soru grubumuz için link:https://www.whatsapp.com/unsupportedbrowser
    Ders sohbeti grubumuz için link:https://www.whatsapp.com/unsupportedbrowser
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.