Şimdi Ara

Dogo Argentino

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dogo ırkı köpek alacağım 2aylık iken hangi mama ile beslemeliyim ?

• Mamadan önce yavruyu nereden alacağınızı iyi araştırın.Ülkemizde iyi bir dogo arjentino bulmanız çok zor.İyi diyebileceğimiz yavrulara da çok fazla rakamlar istiyorlar.Ben kendi dogo arjentinolarımda proplan kuzu etli köpek maması kullanıyorum ek olarak kurutulmuş somon içerikli mama veriyorum.Kuzu etli olan mama 200,somon içeriklisi 150 liraya satılıyor pahalı geliyorsa bonacibo mamayı önerebilirim fiyatı 50-60 lira civarlarında fakat Türkiye de üretildiği için gümrük ve yol masrafları olmuyor çoğu mamaya göre oldukça kaliteli.
  • Eğer mama konusunda maddi bir sınırlamanız yoksa orijen serilerini öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezeryildirim

Mamadan önce yavruyu nereden alacağınızı iyi araştırın.Ülkemizde iyi bir dogo arjentino bulmanız çok zor.İyi diyebileceğimiz yavrulara da çok fazla rakamlar istiyorlar.Ben kendi dogo arjentinolarımda proplan kuzu etli köpek maması kullanıyorum ek olarak kurutulmuş somon içerikli mama veriyorum.Kuzu etli olan mama 200,somon içeriklisi 150 liraya satılıyor pahalı geliyorsa bonacibo mamayı önerebilirim fiyatı 50-60 lira civarlarında fakat Türkiye de üretildiği için gümrük ve yol masrafları olmuyor çoğu mamaya göre oldukça kaliteli.

Aslında güvenilir bir yerden alıyorum her ne kadarda Dogo ülkemizde yasak olsada çevremde tam tesisli bir Dogo Argentino üretim tesisi var gizli yani diğer çiftliklerden farkı yok bizim eve yakın olmasıda sorunların önüne geçmesi için iyi,mama tavsiyeni dikkate alıcağım cevap yazdığın için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CastielTM -- 22 Eylül 2013; 15:33:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HüseyinBey

quote:

Mamadan önce yavruyu nereden alacağınızı iyi araştırın.Ülkemizde iyi bir dogo arjentino bulmanız çok zor.İyi diyebileceğimiz yavrulara da çok fazla rakamlar istiyorlar.Ben kendi dogo arjentinolarımda proplan kuzu etli köpek maması kullanıyorum ek olarak kurutulmuş somon içerikli mama veriyorum.Kuzu etli olan mama 200,somon içeriklisi 150 liraya satılıyor pahalı geliyorsa bonacibo mamayı önerebilirim fiyatı 50-60 lira civarlarında fakat Türkiye de üretildiği için gümrük ve yol masrafları olmuyor çoğu mamaya göre oldukça kaliteli.

Aslında güvenilir bir yerden alıyorum her ne kadarda Dogo ülkemizde yasak olsada çevremde tam tesisli bir Dogo Argentino üretim tesisi var gizli yani diğer çiftliklerden farkı yok bizim eve yakın olmasıda sorunların önüne geçmesi için iyi,mama tavsiyeni dikkate alıcağım cevap yazdığın için teşekkürler.

Ben de o yasak olayını pek anlayabilmiş değilim.Benim köpeklerim FCI şecereli Almanya'dan gelme köpekler.Ülkeye sokarken herhangi bir sorun yaşamadım.6 ay sonra üretim izni için sınavlara girecekler.Neler eksik neler tam öğrenmek için yetkili yere gittiğimde sorun çıkardılar hatta şecerelerini değiştirip kırma olarak yazdırmamı tavsiye ettiler aksi taktirde rastladıklarında el koyacaklarmış.Üniversitede hocalara danıştığımda böyle bir durumun söz konusu olmadığı abartıdan ibaret olduğunu belirttiler.Sınav için eğitim vermeye devam ediyorum bakalım ne olacak.

• quote:

Mesela köpeğimize ara sıra normal yemek versek nolur. Mamayla birlikte bazı zamanlar et falan versek , ne gibi dezavantajı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes4125 -- 22 Eylül 2013; 18:27:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes4125

quote:

Mesela köpeğimize ara sıra normal yemek versek nolur. Mamayla birlikte bazı zamanlar et falan versek , ne gibi dezavantajı olur.

İstisnalar elbette olacakdır aşırıya kaçılmadığı sürece normal bir şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes4125

quote:

Kötü olmaz hatta iyi de olur sadece yemeğin içeriğine dikkat etmeniz gerekli.Soğan,sarımsak fazla yediklerinde kötü sonuçlar doğurabiliyor.4 yıl önce rottweiler cinsi köpeğim kış için kuruttuğumuz kırmızı soğanları yemişti.Anlamamız uzun sürdü üniversitedeki hayvan hastehanesinde 1 hafta yattı fakat kurtaramadılar hala hatırladıkça kötü olurum.Köpeğin boyutuna göre değişse de fazla olmadıkça yemeklerdeki soğan,sarımsak zarar verecek kadar etkilemiyor.Fazla tuz,çikolata,şekerli gıdalar,mayalı hamurlar,çiğ balık,taze fasülye daha aklıma gelmeyen onlarca yiyecek köpeklere zarar verebiliyor.Siz mamayla birlikte %10 u geçmeyecek şekilde ev arttıklarını dikkat ederek verirseniz sorun olmayacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.