Şimdi Ara

DOĞLAZGAZDA KOMBİ SU BASINCI DÜŞMESİ (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
441
Cevap
28
Favori
551.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben ilk defa kombi kullanıyorum ve bir sorum var.1 gün önce gece basınç göstergesinin 1 bar'ın altında olduğunu fark ettim ve bende şartelden kapattım.sabah olduğunda ise kombinin altındaki valfi yavaşça açtım ve sonuna kadar geldiğimde kombinin altından su akmaya başladı bende hemen valfi kapattım.öğle olduğunda basınç 1 bar'ın üstüne çıkmıştı fakat sabit değil yavaş bir şekilde artıyor ve şuan 2 bar'ın üstüne çıktı.Bir şey yapmam gerekirmi?yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • musthy01 M kullanıcısına yanıt
    Yukarda @RossoLemar'ın yaşadığı sorunu yaşıyorsunuz; büyük ihtimalle genleşme tankı delinmiş ve basınç kompanse edilemiyor ama kendiniz kurcalamayın servis çağırın...
  • Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimizden Geldiğince..
    Sizlere de tesekkürler
  • evet kombideki arıza için servis çağırdık önce gaz bastılar bakımını yaptılar ve 180 lirayı alıp gittiler 1 hafta sonra tekrar geldiler ve genleşme tankının delindiğinden ve tankın değişmesi gerektiğini onun içinde önceki verilen ücreti düşerek 500 lira istediler tabi ev sahibimiz kabul etmedi...onlar yalan söylüyor gözüm tutmadı felan dedi...yaza taşınma yolu gözüktü bize
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızım_Aleynam

evet kombideki arıza için servis çağırdık önce gaz bastılar bakımını yaptılar ve 180 lirayı alıp gittiler 1 hafta sonra tekrar geldiler ve genleşme tankının delindiğinden ve tankın değişmesi gerektiğini onun içinde önceki verilen ücreti düşerek 500 lira istediler tabi ev sahibimiz kabul etmedi...onlar yalan söylüyor gözüm tutmadı felan dedi...yaza taşınma yolu gözüktü bize

o fiyata kombiyi mi değiştirecek yoksa tankı mı 500+180tl. keşke sorsaydınız usta müsvettesine sayı saymayı mı bilmiyor, yoksa dayak mı yememiş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula06

quote:

Orijinalden alıntı: Kızım_Aleynam

evet kombideki arıza için servis çağırdık önce gaz bastılar bakımını yaptılar ve 180 lirayı alıp gittiler 1 hafta sonra tekrar geldiler ve genleşme tankının delindiğinden ve tankın değişmesi gerektiğini onun içinde önceki verilen ücreti düşerek 500 lira istediler tabi ev sahibimiz kabul etmedi...onlar yalan söylüyor gözüm tutmadı felan dedi...yaza taşınma yolu gözüktü bize

o fiyata kombiyi mi değiştirecek yoksa tankı mı 500+180tl. keşke sorsaydınız usta müsvettesine sayı saymayı mı bilmiyor, yoksa dayak mı yememiş?

Ağzınıza sağlık akula06

• Gaz basıldığı yalandır, bildiğin pompayla hava basıyorlar, 10-15 liraya bi pompa alın evinizde dursun, basınç düşünce, veya kendi kendine çok artıyorsa ;

kombinin elektriğini sigortadan kapatın
    kombiye giden su borularındaki vanaları kapatın,
    bir kova bulun, kombinin altına tutun, kombinin içindeki su boşaltma muslugunu açın, içerdeki su kovaya boşalsın

sonra suyu boşalttıgınız musluk açık kalsın, lavabodaki musluğu da sıcak su konumunda açık hale getirin

sonra pompanızı genleşme tankının sibobuna güzelce yerleştirin ve başlayın pompalamaya
    kombi boşaltım muslugundan veya lavabo muslugundan su akmaya başlayacak, su akması bitinceye kadar pompalayın zaten pompalama da zorlaşacak o zaman bırakın, pompayı çıkarın...pompayı çıkardıktan sonra siboptan tısss diye sürekli hava boşalıyorsa sibopta sorun vardır, cımbız v.b. bir şeyle sibobun iğnesini aşağı doğru çekin, sibop iğnesi boşluk yapmış olabilir, bir bardakta bulaşık sabunlu suyu köpürtün, köpüğünü sibobun ucuna sürün, baloncuk yapmaması lazım....baloncuk yapıyorsa sibop iflah olmaz durumdadır, bunun çözümü nedir ? genleşme tankını mı değiştireceğiz ? hayır son şansımız sibobun ucuna bally sürmek, bally bir kaç dakikada kurur, bir kaç dakika sonra biraz daha sürün.kurumaya bırakın...sonra köpükle tekrar test edin, baloncuk yoksa sibop kapağını takın

sonra lavabo muslugu ile kombi boşaltım muslugunu , kapatın

dış boru vanalarını açın, kombinin suyunu 1,5 bara kadar doldurun.

sigortayı açın

keyfinize bakın.

(bally kurusa da sümük gibidir, bir yıl sonra bile kolayca iz,parça bırakmadan tornavida ucu gibi bir şeyle sökülebilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemenncee -- 16 Şubat 2014; 14:40:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: duyguluboy

quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

quote:

Orijinalden alıntı: duyguluboy

arkadaşlar vaillant kombi su basmama rağmen basıncı düşüyor ve bu yarım saat bile sürmüyor.Altında sanki kör tıpa takılabilen bir delik var ve orada tek tek su damlıyor(aradabir)

3 bar eminyet ventili deyişecek genleşme tankının havası dengelenecek ok...
     DOĞLAZGAZDA KOMBİ SU BASINCI DÜŞMESİ

sağol üstadım çağırmak lazım servisi.

bu musluğun plastik olan kısmına, yazı yazan yerinden kuvvetli şekilde bastırırsanız su damlaması durabiliyor, deneyebilirsiniz.Boşluk yapabiliyor çünkü.

• Sayfada emegi gecen tum arkadaslara oncelike tesekkur ederim, cok faydali bilgiler var. Benim vaillant kombide de uzun suredir basinc dusmesi var. ilk servis bakiminda havasi azalmis diyerek hava takviyesi yapmislardi. Sonra 2 yil sorunsuz calisti. Gecen sene tekrar basladi basinc dusmeye. 3-5 saniye su verince duzeliyordu ama ertesi gun tekrar dusuyordu. Bu sefer normal bir servis bakti ama ilk geldiginde esanjor bozuk dedi, sonraki gelisinde ise genlesme tanki bozuk degismesi lazim dedi. Sicak su kombinin icinde musluklara kaciyormus. Celiskili teshisi nedeniyle guvenip yaptirmadim. Isinmada veya faturada ciddi bir sorun gormedigimden acele de etmedim yaptirmak icin ama illaki bir etkisi oluyordur. Bu durumla ilgili yorumlarini iletecek arkadaslara simdiden tesekkur ederim.

• Bizde basınç artışı oluyor.
    Soğuk su genlesme tankı tam calismiyormus
    250 lira dedi servis.
    10 15 yıllık bır kombi...
    Değmez diye düşünüyorum.
    Tank ölene kadar basıncı düşürmek için şu boşaltmaya devam etmeyi
    Kombiyi sonunda yenilemeyi planlıyorum.
    Ne dersiniz acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cafert

Sayfada emegi gecen tum arkadaslara oncelike tesekkur ederim, cok faydali bilgiler var. Benim vaillant kombide de uzun suredir basinc dusmesi var. ilk servis bakiminda havasi azalmis diyerek hava takviyesi yapmislardi. Sonra 2 yil sorunsuz calisti. Gecen sene tekrar basladi basinc dusmeye. 3-5 saniye su verince duzeliyordu ama ertesi gun tekrar dusuyordu. Bu sefer normal bir servis bakti ama ilk geldiginde esanjor bozuk dedi, sonraki gelisinde ise genlesme tanki bozuk degismesi lazim dedi. Sicak su kombinin icinde musluklara kaciyormus. Celiskili teshisi nedeniyle guvenip yaptirmadim. Isinmada veya faturada ciddi bir sorun gormedigimden acele de etmedim yaptirmak icin ama illaki bir etkisi oluyordur. Bu durumla ilgili yorumlarini iletecek arkadaslara simdiden tesekkur ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: umityasar

Bizde basınç artışı oluyor.
    Soğuk su genlesme tankı tam calismiyormus
    250 lira dedi servis.
    10 15 yıllık bır kombi...
    Değmez diye düşünüyorum.
    Tank ölene kadar basıncı düşürmek için şu boşaltmaya devam etmeyi
    Kombiyi sonunda yenilemeyi planlıyorum.
    Ne dersiniz acaba?

genleşme tankına hava basın, hava bastıktan sonra sibop hava kaçırıyorsa(köpükle kontrol edin) sibobun ucunu bally ile kapatın....yukardaki mesajda detaylı anlattım

• Teşekkürler hocam.

• Tank bazı modellerde arkada duvara yapışıkken, bazılarında yan taraftadır.

Aşağıdaki resimde üstteki tank yan cepheden görülmektedir, yani arkada duvara yapışık durumdadır. Alttaki tank ise anlaşılacağı üzere ön cepheden görülmektedir ve sağ yandadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemenncee -- 13 Şubat 2014; 16:59:00 >
  • bizim tank yanda ve sibop kısmıda (gelen arkadaş orayı göstermişti) yukarıda.
  • Sanirim benim cihazda da arkada tank. Hafta sonu detaylica kurcalayayim bir. Umarim birseyleri sokmeden yapilabilecek birseydir. Tesekkurler bilgiler icin.

• Merhabalar

DD nitron modelli kombi yi yeni taktırdım. 25 gün falan oldu.kombi sıcakta calışırken su basıncında herhangi bir sıkıntı yok 1,5 bar da sabit ve bütün petekler ısınıyor.kombiyi kapatıgımda sadece sıucak su ıcın kullanmak ıstedigimde basınc düşüyor ve kombi arzaya geçiyor.sorun ne olabilir.tesisat alttan geçiyor,vanaları kontrol ettım herhangi bi sıkıntı yok.SORUN TESİSATTAMI KOMBİDEMİ. ACILL YARDIM ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanboy -- 16 Şubat 2014; 0:23:33 >
  • cihaz garanti dahilindedir , kurcalamayın.
  • Dün sular kesikdi bugün akşam geldi suda tazyik yok denecek kadar az sıcak suda nazlı akınca kombiden dereceyi yükseltip su barına baktım 1,2 diyordu biraz arttırayım dediğimde su tam tersine azaldı şimdi çalışmıyor 0.5 bar oldu gösterge tazyik ilede ilgili problem varsa bunun formülü nedir ?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.