Şimdi Ara

dogan slx yag yakma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
37.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • oncelikle merhabalar daha once bu sitede sorunumla ilgili mesaj yazmistim ve ilgilenenlerden detayli mesajlar almistim oncelikle onlara tesekkur ediyorum.ben aracimin yag eksilmesinden ve arasira cikardigi mavimsi dumandan sikayetciyim.aracim 93 model dogan slx kuzey kibris turk cumhuriyetinde yasiyorum ve arabaya 20w50 castrol magnatec yag koyuyorum.lpg filan da yok arabada.ilk baslarda 650 km de yarim litre yag eksiltiyordu sonra yagini degistirdim ve katki maddesi koyduk boyle zor dokulen sari bi madde ve yag yakmasi azalmisti 1200 km de yarim litre yakti ancak simdi yagin degisim zamani geldiginden midir bilmiyorum tekrar 650 km de yarim lt yakti bende ekliyerek ve sik sik kontrol ederek biniyorum ama en yakin zamanda yagini degistirecem ayrica bazi yerlerden yag kacagida var .araba normal calisirken yada devir yuksekken duman atmiyor ama kesik kesik gazi pompalayinca mavimsi bi duman cikartiyor ama ancak disardaysam ve arabanin arkasindayken farkedilebiliyor koku filan yok.arabamda daha once hararet yapmamasina karsi su eksiltme vardi radyatordeki su eksiliyordu ve hararet 90 i biraz geciyordu bu yuzden silindir kapak contasini filan degistirdiler bikac ustaya sordum bundan bisey olmaz sik sik bak eksilirse yagini ekle dediler.gecen gun baska bi isim icin ustaya gittigimde bu sikayetleri onada anlattim bujileri soktu yaglanma yok dedi hava filtresinin ordaki bi boruyu soktu duman ve ufleme yok dedi ama arabam yag yakiyor .cekisi guzel rolantide titreme filan yok motoru bakimli ancak ustanin dedigine gore subap lastikleri hararette kemiklesmis ayrica burdaki fiat yetkili serviside 93 modellerde bu sikayetlerin oldugu 95 ten sonra fabrikanin onlemini aldigini soyledi sizce sorunum nedir not:bilgisayarimda turkce karakter olmadigindan dolayi ingilizce karakter kullandim kusura bakmayin okudugunuz icin tesekkur ederim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Doğan SLX Yağ Yakma Sorunu ve Çözümleri

Doğan SLX araç sahipleri tarafından sıklıkla dile getirilen sorunlardan biri de yağ yakmadır. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve araç performansını olumsuz etkileyebilir.

Doğan SLX Neden Yağ Eksiltir?

• Aşınmış Piston Segmanları: Piston segmanları, silindir duvarları ile pistonlar arasında sızdırmazlık sağlar. Aşınmaları, yağın yanma odasına sızmasına ve yanmasına neden olarak yağ eksilmesine yol açar.
    • Silindir Çizikleri: Silindir duvarlarında oluşan çizikler, yağın silindir içine sızmasına neden olarak yağ yakımına neden olabilir.
    • Turbo Arızası (Turbo Modellerinde): Turbo arızası, turbo sisteminden yağ sızıntısına neden olarak yağ eksilmesine yol açabilir.
    • Valf Keçe Arızası: Valf keçelerinin arızalanması, valflerden yağın sızmasına ve yanmasına neden olarak yağ yakımına neden olabilir.

Tofaş Yağ Yakmasını Nasıl Kesebilirsin?

• Düzenli Bakım: Aracın yağını ve yağ filtresini üreticinin önerdiği aralıklarla değiştirmek, yağ yakımını önlemeye yardımcı olur.
    • Kaliteli Yağ Kullanımı: Uygun viskoziteye sahip, yüksek kaliteli yağ kullanmak, yağ yakımını azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Aşınmış Parçaların Değişimi: Aşınmış piston segmanları, silindirler veya valf keçeleri gibi yağ yakımına neden olan parçaların değiştirilmesi sorunu çözebilir.
    • Turbo Sisteminin Kontrolü (Turbo Modellerinde): Yağ sızıntısı olup olmadığını kontrol etmek için turbo sistemini düzenli olarak inceletmek önemlidir.
    • Motor Sıkıştırma Testi: Motor sıkıştırma testi, piston segmanlarının veya silindirlerin aşınmış olup olmadığını belirlemeye yardımcı olabilir.

Doğan SLX Yağ Yakması Nasıl Anlaşılır?

• Mavi Duman Egzozdan Çıkması: Yağ yanan araçlar, egzozdan mavi duman çıkarabilir.
    • Yağ Seviyesinin Hızlı Düşmesi: Yağ seviyesi kısa sürede önemli ölçüde düşerse, yağ yakımı söz konusu olabilir.
    • Buji Uçlarında Yağlanma: Buji uçlarında yağlanma, yağın yanma odasına sızdığının bir işareti olabilir.
    • Motor Gürültüsünde Artış: Yağ yakımı, motor gürültüsünde artışa neden olabilir.

Sonuç

Doğan SLX araçlarda yağ yakma sorunu, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve araç performansını olumsuz etkileyebilir. Düzenli bakım, kaliteli yağ kullanımı ve aşınmış parçaların değiştirilmesi gibi önlemler, yağ yakımını önlemeye yardımcı olabilir. Yağ yakımı belirtileri gözlemlerseniz, sorunu teşhis etmek ve çözüm bulmak için yetkili bir servise başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • merabalar
    öncelikle geçmiş olsun
    1.si yağ takan arabanın çekişi daha fazla olur bunu unutmayalım

mavimsi dediğiniz duman atıyorsa yağ yakıyor demektir . ki bunuda belirtmişsiniz
    ancak 650 km de bir yağ eksiltmesi çok anormal durum
    cunku yağ yakan araba dediğin ornegın 10.000 de bir yağ değişimine giriyorsa 5.000 de 1 lıtre kadar eklenebilir yada biraz daha fazla...ancak 650 km 0,5 litre eklenmesi cok fazla geldi bana

öncelıkle yağ yakan arabayı tamir etmek için bildiğim ve motorcunun bana dediğine göre motoru baya bi söküyorlarmış bende kurcalatmamak için 5.000 de 1 ltre eklemeyi tercih ettim. ancak sizinki çok garip bir durum

cok buyuk ıhtimalle sizin araçın eksilen yağı , tamamen yağ yakmadan azalmıyordur.

problemi başka yerlerde arayın mesela aracı park ettiginizde ve daha sonra park ettiğiniz yerden cıkarınca bakın yerde yağ damlaları var mı?
    bi yerden yağ kaçırmalıki bu kadar anormal eksilmiştir

eğer yok diyorsan kesinlikle bi motorcuya git
    çünkü basit bir durum degil
    forumda daha fazla bilgi eminimki sizi motorcuya götürecektir

ben benim başıma gelen yağ eksilmesini anlattım

son olarak eger aracı hep yüksek devirlerde zorlayarak kullanıyorsanız zorladıgınız sürece yağ yakar..
    eğer yağ sızıntısı yoksa biraz yuksek devirli degılde normal devir kullanın fark varsa kullanımdan kaynaklanır.
    tabiki yuksek devirle kullanıyorsanız

iyi günler

• cevap icin tesekkurler ancak yere damlatma cok uzun sureli ayni yerde park edince oluyor onun haricinde kartel contasinda ve motorun birlesim yerlerindende yag siziyor ama motor sicakken buharlasiyor heralde birde forumlarda gordugum kadariyla bu tempra motorlu doganlarda 1000 1500 km de 1 litre yakar diyorlar ayrica yag ilk degistiginde 1200 km de yarim litre eksiltmisti
  • valla kardesım ılk defa duydum tempra motorlarının o kadar yakması için
    peki araç kac bin de
  • kac binde oldugunu bilmiyorum 99999 da sifirlaniyor kilometre:D zaten kaputta bi yazi var her 1500 km de yagini kontrol edin yaziyor
  • hehehehe
    hocam
    yağ damlatması varsa yağ değişimi yaptırdıgın yere götür yağ filtresinin kapagını iyi sıksın yada artık conto monta bişey ayarlasın yağ ordan kaçar en basitinden
    diceksinki ordaki 2 damlaylamı eksiliyor bu kadar diye ancak o yere 2 damla damlayana kadar nerelere kaçar damla damlıyor hesap edemezsin

onu yaptır yeter. gerisi senin motordan bahsettiğin gibi normal gözükuyor ve yağ kalınlık olarak hanı marka kullandılar bilmem daha dogrusu anlamam ama
    ince diye kastedilen yağlar var ornegın 10/40 shell de dedigim deger 10/40 olandır.10/40( ince midir kalınmıdır bilmıyorum bu arada )
    yağ değişimi yaptıgın yerde durumu anlat baska tür yağ kullan eskiye nazaran daha ince olmayan cinsten
    bunları yap sonra artık yagına bak arada sırada ama emin ol daha beter olmaz
    detaylara girersen tuzlu olur

not: ince kalın diye ifadelerim dogru olmayabilir ancak kastettiğimi anlamışınızdır

• bu arada örnek verdigim shell 10/40 eski aracımda kullandıgım yağdır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW E39 YAĞ YAKMA YARDIM
    6 ay önce açıldı
    palio conta yakma
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dogru diyorsun hocam yag kacagi oldugu kesin cunku motorda bi anormallik yok ama yag yaktigida bi gercek bujiler temiz motorda uflemede yok ama yag yakiyor veya kaciriyor ozellikle silindir kapaginin diger yerlere birlestigi yerde hep islak yag izi oluyor
  • yağ yaksın onun o kadar önemı yok hocam
    arabaların yuzde 70 i yağ yakar zaten
    keyfini bozmasın yani

sen yağ değişimi yapılan yere git iyice kontrol etsinler başka yerden kaçırması zor ihtimal. başka yerden kaçırsa emin ol başına bela olur o araba ve bi anormallik olurdu zaten. araba çalıştıkca yağlar yağ filtresinden geçerek motora girer dogal olarak yağ filtresinin sıkı kapanmamıs olmasından dolayı ordan sızma yapar bütün motrouna dagılır ve nerden geldiğini bile anlamazsın

saygılar sevgiler ..
  • tesekurler sizede saygilar
  • krank keçesi ve diğer sızdırmazlık elemanı olan keçeleri kontrol et. 16 yaşındaki arabanın artık keçeleri bitmiştir. büyük ihtimal yağı buralardan atıyordur. yağ olarak 20-50den şaşma. 10-40 yağ daha ince ve viskozitesi düşük olduğundan keçelerden daha çok sızar ve yağ yakımını artırır. arabayı lifte aldır, yağ kaçaklarına iyice bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.S 43

krank keçesi ve diğer sızdırmazlık elemanı olan keçeleri kontrol et. 16 yaşındaki arabanın artık keçeleri bitmiştir. büyük ihtimal yağı buralardan atıyordur. yağ olarak 20-50den şaşma. 10-40 yağ daha ince ve viskozitesi düşük olduğundan keçelerden daha çok sızar ve yağ yakımını artırır. arabayı lifte aldır, yağ kaçaklarına iyice bak.

sizede tesekkur ederim cevabiniz icin onerinizi dikkate alacagim zaten 20w50 yag koyuyorum her nekadar kaputun icinde 20w30 yazsada artik asinmalar olmustur motorda.Zaten yag kacagi oldugu kesin motor 1 ay surede yani yaklasik ayda 1200 km yapinca yag icinde kaliyor bende motoru temizliyorum ayrica dedigim gibi yag yakmasi var sonucta o bu yastaki bi arabada olur heleki kibrista malum burda yazin bmwler bile hararet yapabilir ama anladigim kadariyla yaktigi yag kacirdigi yagdan daha az ozellikle silindir kapaginin bloga ve ustteki bolume birlestigi yerden.

• SORUN SİBOP LASTİKLERİ BELLİ Bİ ZAMANDAN SONRA KURUYUP ARAÇ YAG TAKMAYA BAŞLIYO TOFAS GRUBU DOGAN SLXLERDE YAG ATMA SORUNU VAR CONTALARDAN AMA 650 KM REDE O KADAR YAG EKSİLTMEZ DEDİGİM GİBİ SİBOP LASTİKLER
  • Konuyla alakasız olacak ama kıbrısta doğan slx i nereden buldunuz?
    Trafikte problem yaşamıyor musunuz?
    malum trafik soldan olduğu için sağdan direksiyonlu araç olması gerek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail64

Konuyla alakasız olacak ama kıbrısta doğan slx i nereden buldunuz?
    Trafikte problem yaşamıyor musunuz?
    malum trafik soldan olduğu için sağdan direksiyonlu araç olması gerek..

burada 2007 yilina kadar soldan ve sagdan direksiyonlu arabalar geliyordu ancak avrupa ve japon arabalarinda soldan direksiyon yok denecek kadar azdi.Benim arabam 93 model oldugu icin sol direksiyon zaten burdaki tofaslarin cogu soldan direksiyon ancak sahinler sagdan direksiyon.Zor olmasina gelince ilk baslarda zordu ama artik alistik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.