Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (2048. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.325.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20462047204820492050
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba çok memnun olarak kullandığım ama artık değiştir beni diyen 15 yıllık alarko serena kombimi değiştirmek üzereyim araştırmalarım sonucunda Buderus U072 veya DD.Atron düşünüyorum. Fiyat performans olarak özellikle Demirdöküm Atron kullanan arkadaşlar yorum yapabilirlermi acaba karar verme aşamasında yardımlarınızı rica edeceğim.

    Teşekkürler/Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur1907 O kullanıcısına yanıt
    sizde biliyorsunuz kombi bir kere alınır konvansiyonel kombiler ilerde kalkacak deniliyor o yüzden yoğuşmalı kombi alın .
  • ozgur1907 O kullanıcısına yanıt
    Avrupa 2015 yılından beri Konvansiyonel Kombi üretimini durdurmuş durumda. TR'de ise Avrupa Birliği Uyum Yasası kapsamında Nisan 2018 tarihinde TBMM yasa gündeme gelecek ve TR'de "Kademeli" olarak üretim durdurulacak. Evinizin konumu, yalıtımı, tesisatınızın durumunu, vb. kriterleri düşünerek Yoğuşmalı Kombi üzerine de değerlendirme yapmanızı öneririm.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim, evim 100 metrekare bu büyüklüğe yoğuşmalı uygun olurmu bilemedim açıkçası.
  • ozgur1907 O kullanıcısına yanıt
    50 m2 de olsa yoğuşmalı olur 100m2 olsada yoğuşmalı olur farketmez.
    yoğuşmalı kombide modülasyon aralığı geniş olan kombileri tercih edin.
  • ozgur1907 O kullanıcısına yanıt
    yeniçeri99 kullanıcısına yanıt
    suat9854 S kullanıcısına yanıt
    @suat9854 ve @yeniçeri99 arkadaşlara tamamen katılıyorum. 50m2 de de 500m2 de de yoğuşma olur yeterki binan ve tesisatın yoğuşmalı kombi için belirlenen kriterlere uygun olsun. Zaten 2015 yılından beri Avrupa Konvansiyonel Kombi üretimini tamamen durdurmuş durumda ve Nisan'18 tarihinde TBMM, Avrupa Birliği Uyum Taslağı kapsamında TR'de de Konvansiyonel kombi üretim ve satışı kademeli olarak azaltılarak kaldırılacaktır. Bu durumuda değerlendirmende fayda var.
  • Merhabalar arkadaşlar, İstanbul Kağıthane bölgesinde, net 80m2 sıfır daireye kombi alacagım. totalde 5-6m civarı petek olacak. bina ısı yalıtımlı, ara kat. Tavsiye edebileceğiniz kombiler nelerdir acaba?

    Şuan oturduğum evde 14 yıldır demirdöküm, ayrıca babamın dairesinde yine 13 yıldır eca kulalnıyoruz şuana kadar servis yüzü görmedi desem yalan söylemem.. Bu sebepten bu firmalara sıcak bakmakla birlikte çevremden sürekli baymak tavsiyesi alıyorum..

    KRİTERLER;
    Fiyat aralığım 1500/1800 arası
    Sessiz olması
    Uzun ömürlü, sorunsuz, kullanıcı geri dönüşü olumlu olması

    (Araştırmalarım sonuçu aklımda oluşan modeller, Baymak ECO 24 fi, Demirdöküm Atron H 24, Bosch Class 2000W. Farklı önerilere de açığım)

    ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
  • zaramnahya Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeş, ben de 10 yıldır Demirdöküm Kalisto kombi kullanmaktayım ve 10 yılda servis 10 kere gelmiştir, o da yıllık bakım için. Şimdi burada ben Demirdöküm Kalisto desem sana onlarca kişi Demirdökümü ve Kalistoyu kötüleyecektir.

    Forumdaki diğer yazılarımı da okuyabilirsen göreceksinki her zamanda sözümün arkasındayım, Kötü Kombi diye birşey yoktur, kötü kullanıcı vardır. İnsanlar nedense arabalarına gösterdikleri özeni kombilerine göstermemekteler, garantilerini uzatmamakta, yıllık bakım yaptırmamakta ve ondan sonra şikayet üstüne şikayet. Neden ben Demirdökümden şikayetci değilim, neden benim Kalistoma 10 yılda 10 kere gelindi.

    Daha önce ben de Vaillant'da kullandım ben de Vaillant'dan memnun değildim diyemem de ama hiç bir zaman yaşadığım olumsuzlukları genelleyip firmayı ve ürünü kötülemedim, huyum ve amacım bu değil çünkü.

    Kardeş ben buradan şimdiye kadar hiçbir kimseye kesinlikle şu marka iyidir bu modeli şahanedir demedim. (O vebale giremem dua yerine beddua alamam) Savunduğum tek şey Kombi uzun dönem kullanacağın bir ürün olduğundan servisi ve bakımı önemli.

    Alacağın markanın %100 tam kapsamlı ek garanti yaptırabilme şansın olmalı ve yaptırmalısında.

    Bugün İstanbul'da 70TL-den aşağı servis gelmez, ehhh bir de parça marça değişim de olursa sana en az 150TL-200TL- arası bir masraf çıkartır. Bugün Demirdöküm 2 yıllık ek garanti için kombisine göre 300TL- istemektedir ki bu da 2 yıl için aylık 12,5TL- etmektedir.

    Aylık 12,5TL- için ileride kombin arızalandığında merdiven altı servis çağırmaya değer mi?
    Aylık 12,5TL- için kombin arızalandığında başının ağrıdığına, dertlenip telaşlanıp üzüldüğüne değer mi?
    Aylık 12,5TL- için kombin arızalandığında forum forum dolaşıp oyum çalışmıyor, buyumdan ses geliyor diye çaresizlik içinde kendini usta zanneden ustalardan çare beklemeye değer mi?

    Sana tekrar tavsiyem hangi marka ve modeli tercih edersen et %100 kapsamlı, ek garanti yaptırabileceğin ve servisi başarılı olan ürünü tercih etmen ve kesinlikle ve kesinlikle servis dışında başka kimseye kombiye yaklaştırmaman.

    10 sene önce Demirdöküm servisi hakikaten içler acısıydı, çağırırsın gelmez, gelir parça olmaz, vb. ama Vaillant'ile birleşmesinden sonra ben çok ciddi servis kalite artışı gördüm. En azından benim bölgeme bakan servis inanılmaz müşteri memnuniyet ve çözüm odaklı. Geçen ay Kalisto kombimi değiştirmek zorunda kaldım ve tercihim bu nedenden dolayı yine Demirdöküm oldu ve hiç tereddüt etmeden 900TL- karşılığı 6 yıl ek garanti yaptırdım ki bu da
    yıllık 150TL- eder. Başım rahat, dertsiz, tasasız.

    Sana normalde Konvansiyonel kombi önermek isterdim ama belki biliyorsundur Avrupa Birliği Uyum Taslağı gereği Nisan'18 de TBMM TR'de kademeli olarak konvansiyonel kombi üretimini ve satışını yavaşlatarak durduracak ki Avrupada 2015'den beri Konvansiyonel kombi üretimi tamamen yasaklanarak kesilmiş durumda. Ellerinde kalanları bize kakalamaktalar. Farkındayım bütçen belki uygun olmayabilir ama bu durumu da değerlendirmeni isterim. Karar tabiki senin.

    Kolay gelsin,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 6 Ocak 2018; 14:40:38 >




  • İşin uzmanlarına bir soru;

    Bulunduğumuz ilçeye yeni geliyor doğalgaz. Evimiz şimdi merkezi sistem katı yakıt kaloriferli..

    Haliyle evimizde petekler mevcut.
    Isı yalıtımı da mevcut..
    116 metrekare evimiz. Nasıl bir kombi alınmalı 7 petek bir havlupan var..


    Önerilere nedir. kaç kw lık olmalı nelere dikkat edilmeli. bulunduğumuz yerin rakım baya var baya soğuk bir yer bunu da dikkate alarak ne yapmalıyız..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mc_delta_te

    İşin uzmanlarına bir soru;

    Bulunduğumuz ilçeye yeni geliyor doğalgaz. Evimiz şimdi merkezi sistem katı yakıt kaloriferli..

    Haliyle evimizde petekler mevcut.
    Isı yalıtımı da mevcut..
    116 metrekare evimiz. Nasıl bir kombi alınmalı 7 petek bir havlupan var..


    Önerilere nedir. kaç kw lık olmalı nelere dikkat edilmeli. bulunduğumuz yerin rakım baya var baya soğuk bir yer bunu da dikkate alarak ne yapmalıyız..


    Merkezi sistemden Bireysel sisteme mi geçiş yapacaksınız?
    Net kaç m2'lik odalarda kaç metre radyatör bulunuyor ve odaların yönleri nedir?
    Dairenin lokasyonu, yön, kat, vb. nedir?
  • İYi günler öncelikle çok yararlı bilgiler veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Benim evim 226 m2 net oturumlu güney cephe ara kat kışları kar yağmasa da epey soğuk geçer. İlçemize yeni doğal gaz geldiği için kömür den doğal gaza geçeceğiz. Ben kombi önerisi istiyorum. peteklerim 9.70 cm emtaş. Fiyat sınırım yok.
  • arkadaşlar. evim 30 yıllık 3+1 120m2. 4 katlı binanın 3. katı dış yalıyım yok fabrika cıkışı bina :). sağ taraf sol tarafta yapışık bina var.ön cephe kuzey arka cephe guneye bakıyor binanın. 8 petek 1 havlupan var. para konusunda sıkıntım yok. sonuçta karttan taksitle alıcam. Bana az yakan petekleri rahat rahat beslicek evi guzelcene ısıtcak kombi arıyorum. dışardan mudehale etme özelliği vs olan olursa daha iyi olur ne dersiniz?
  • Mehmet8065 M kullanıcısına yanıt
    226 m2 ev çok yüksek fiyata ısınır merkezi sisteme devam etseydiniz iyi olurdu
    yani doğalgazlı kazan alsaydınız iyi olurdu.
    226m2 ye 9.70 metre petek çok yetersiz gelir çünkü merkezi sistemde kazan çok yüksek sıcaklıkta yandığı için evinizi ısıtmıştır ama bireysele geçerseniz kombinizi çok yüksek sıcaklıkta yakamazsınız tüketim çok olur çünkü petek boylarını arttırmak gerek.
    odalar kaç m2 ve odalardaki petek metrajları kaçtır bunu yazarsanız bir fikir verebiliriz.
    birde ev yalıtımlımıdır.
  • Doggymania kullanıcısına yanıt
    odaların m2si hangi oda kuzeyde ve odalardaki petek boylarını belirtirseniz iyi olur.
  • Merhabalar;

    Özel bir durumum olduğu için sizlerden kombi tavsiyesi almak istiyorum.

    Evimin ısıtması doğalgaz fakat merkezi sistem.

    Alacağım kombi ısınma için olmayacak.

    Sadece banyodaki sıcak su ve mutfakta kullanılacak.

    Bu koşullar için önerebileceğiniz bir kombi modeli var mıdır ?

    Mümkün olduğunca F/p bir ürün arıyorum.

    Gerçi Performansa da pek ihtiyacımız olmayacak ısınma olmadığı için
  • Anladığım kadarıyla sizin ihtiyacınız olan şey kombi değil, doğalgazla çalışan bir şofben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ev değiştirme arifesindeyiz. Geçeceğimiz evde şu kombi var ama iyi midir iş görürmü? Yer izmir ev 3 yıllık.




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkankoska E kullanıcısına yanıt
    Hermetik şofben olarak geçiyor sanıyorum.

    Verebileceğiniz bir ürün tavsiyesi var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar. Binamıza doğalgaz yeni geliyor. Şu an Merkezi sistem kömür ile ısınıyoruz. 3 yıllık olan evimizin tesisatı doğalgaz uyumlu. Satınalırken müteahhit öyle söyledi :) . Seneye inşallah doğalgaz ile ısınacağız.



    Evimizin özellikleri ; brüt 170m2 , 4+1 ( sanırım net 130-140m2 civarıdır) , ısı yalıtımı mevcut. Toplam 6 Petek bir tane de havlu pan var. Binamız 9 katlı, dairemiz ise 3. Katta. 3 cephesi(Güney,batı,kuzey) var. Önü deniz , arkası ise dağ, yani yakında bina yok. Sadece yan tarafımızda 10-15 m. Mesafede diğer blok var. İkamet ettiğimiz il Trabzon. Hali hazırda Merkezi sistem kömür ile ısınırken evimiz çok sıcak. Geceleri camı aralayıp yatıyoruz :)



    Sitemizin Merkezi sistem ile mi yoksa bireysel kombi ile mi ısınacağı tam olarak belli olmamakla birlikte %90 bireysel kombi ile ısınacağız gibi.



    Bu güne kadar hiç doğalgaz kullanmadık. Dolayısıyla hiç bilgiye sahip değiliz. Konuya vakıf arkadaşlardan talebim ; öncelikle bireysel kombi olmak üzere ( her ihtimal Merkezi ısıtma olursa , sadece şofben ve ocak için de önerilerinize açığım ) dairemize uygun marka/model ve yoğuşmalı ya da diğer sistemli kombi cihazları tavsiyeleri. Herhangi bir fiyat Limiti koymadım. Önceliğim kaliteli olması ve her yeni aldığım üründe olduğu gibi f/p maximum seviyede olması. Ayrıca bazı forumlarda peteklere özel bir vana takılmasından.. vs de bahsetmişler. Bu hususta da yardımızınız talep ediyorum.



    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _fırtına_ -- 8 Şubat 2018; 14:22:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ara kat ve ara cephe olan, 80-90 m2 civarında, yerden plastik boru tesisatı olan evimiz için kombi tavsiyesi alabilir miyim? Yogusmali yogusmasiz hiç bilmiyorum. Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 20462047204820492050
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.