Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (188. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.326.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • degerli maxcfocus size vermiş oldugunuz degerli bilgilerden dolayı cok teşekkür ederim.bu bilgilerle apt sakinlerini ikna etmek sanırım mümkün olur.dogalgaz gecme konusunda olsun dagıtılan kömürler olsun sizinle hem fikiriz calışmalarınızda başarılar dilerim.saygılarımla
  • Arkadaşlar ben Vitopent 200 kombimi 40 dereceye ayarladığımda göstergedeki sıcaklık 49-31 arasında değişiyor ama
    ateşleme yapıp 49'a çıktığında yalnızca 5 saniye duruyor, sonra
    42'de 10 sn.
    34'te 10 sn
    daha bir dakika dolmadan 31 dereceye gelip burada en az 5 dakika bekliyor. Tabi petekler bu arada tamamen soğuyor.

    Bu kombide bir sorun var mı yoksa normalmidir? geçen senelerede bukardar soğuduğunu hatırlamıyorum.
  • Merhaba acaba geçen yıl kışın doğalgaz birim fiyatı ne kadardı?Hatırlayan varsa, yazarsa sevinirim.Bu yıl 1.1 ytl/m^3 olmuş hesabıma göre.Kolay gelsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erkanocak
    Merhaba;
    yaklaşık 2,5 yıldır Viessmann Vitopend 200 kullanıyorum. Tesisatım Baymak.
    İki kış hiçbir sorun yaşamadan ısındık, sıcak suda da hiç sorun yok.
    Ancak bu kışın başında kombiye uzak olan üç odadaki petek sıcaklığının yakındakilerden çok daha az olduğunu fark ettim.
    ayrıca sıcaklık sürekli azalıp artıyormuş gibi geliyor. kombi 50 dereceye ayarlıyken, göstergedeki sıcaklık 32 dereceye kadar düşüp daha sonra tekar 59 dereceye kadar ısınıyor. tabi 32'lere kadar düşünce petek sıcaklıkları hemen değişiyor.
    daha önce sıcaklık aralığı bu kadar geniş değildi diye hatırlıyorum.
    peteklerin havasını kontrol ettim, su basıncını 1,5bar'a ayarladım ama değişmedi.
    yardımcı oursanız çok sevinirim.


    Selamlar,

    Uzak odalardaki peteklerin alt kısımlarında mı yoksa üst kısımları mı soğuk diye sorucam ama havalarını kontrol ettiğinize göre bu alt kısımlarda ve özellikle petek orta alt kısımları oldukça ılık olmalı.
    Bu sorun aslen en iyi tesisatta bile bazen olabiliyor, bunun temel nedeni yeterli su akışı sağlananaması, petek içindeki kanallardan suyun eşit dağılamaması hatta baken sıkışması bunu reglaj veya kombinin sirküle motor kademesini bir üste getirerek çözmek mümkün olabilir.
    İlk olarak reglajı deneyin . Bu işlem için kombiye enyakın peteklerin giriş vanalarını tam açacaksınız çıkış vanalarını ise kombiden uzaktaki peteğe doğru 1 tur -1 1/2 tur- 1 3/4 tur- 2 tur - 2 1/4 tur, 2 1/2 gibi açarak ilerleyin ısınmayan peteklerinizin en sondakini vana 5 tursa 4 tur açık bırakın önceki 3 3/4 onun önündekini 3 1/2 daha sonra petekleri gözlemleyin , eğer halen düzelme yoksa öndeki peteklerin çıkış vanalarını çeyrek tur kısın ve tekrar gözlemleyin bu şekilde deneyerek reglaj uygulamsını yapabilir sorunu çözebilirsiniz.
    Diğer yol hiç bir değişiklik yapmadan sirküle motorunu bir kademe yükseltmek olabilir ama bunun etkilerini gözlemleyip sürekli bu pozisyonda bırakmak daha mantıklı olur.
    Su basıncının 1 1,5 veya 2 olması ile ile bu konunun bir ilgisi bulunmuyor.
    Su tüm hidrolik sistem sıvıları gibi direncin az olduğu noktadan geçmek ister, sizin bir uygulamanız veya sistem üstündeki bir sorun direnç bir yaratıyorsa bu durumda bu tür sorunlar oluşabilir. Reglajda bu direnç etkilerini azaltmak veya en düşük seviye çekmek için kullanılan bir yöntemdir.
    Kolay gelsin.




  • Selamlar

    Maxfocus yardımın için çok teşekkürler. yine senin daha önce yazdığın bir mesajı bulup dün akşam reglaj işlemini denedim ve
    arka odalardaki sıcaklık dün gece daha iyiydi. senin de yazdığın gibi peteklerin üstü sıcak alt kısmı soğul oluyor. Ama bu normal sanırım.

    Bir de sistemin çalışma sıcaklık aralığı ile ilgili bir sorum var. Az önce yazmıştım. Su sıcaklığı max. değerlerde çok kısa süre kalıp
    min değerlere düşüyor ve bu noktada tekrar ateşleme yapana kadar uzun süre bekliyor. Petekler de baya soğuyor bu arada.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Marksman84

    Merhaba acaba geçen yıl kışın doğalgaz birim fiyatı ne kadardı?Hatırlayan varsa, yazarsa sevinirim.Bu yıl 1.1 ytl/m^3 olmuş hesabıma göre.Kolay gelsin.

    Selamlar ,

    0,5689 ytl kdv ve diğer ilaveler hariç Şubat 2008 fiyatıdır. Kdv li fiyat 0,6713 dür.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erkanocak
    Selamlar
    Maxfocus yardımın için çok teşekkürler. yine senin daha önce yazdığın bir mesajı bulup dün akşam reglaj işlemini denedim ve
    arka odalardaki sıcaklık dün gece daha iyiydi. senin de yazdığın gibi peteklerin üstü sıcak alt kısmı soğul oluyor. Ama bu normal sanırım.
    Bir de sistemin çalışma sıcaklık aralığı ile ilgili bir sorum var. Az önce yazmıştım. Su sıcaklığı max. değerlerde çok kısa süre kalıp
    min değerlere düşüyor ve bu noktada tekrar ateşleme yapana kadar uzun süre bekliyor. Petekler de baya soğuyor bu arada.


    Selamlar,

    Evet daha önce, bir çok defa açıklamıştım. Eğer daha hassas ayarlayabilirseniz daha iyi olacaktır.
    Alt tarafların soğuk olması halen yetersiz demektir, kabul edilecek düzey, sadece en alt ile üst taraf arasında el ile kontrol ettinizde en fazla 4-5 derecelik kadar fark olmasıdır.

    Diğer yandan oda termostadı kullanmıyorsanız, kombiyi 40 dereceye ayarladınızda örneğin 49 derecede ısıtmayı keser ve 31 derecede tekrar ısıtmaya başlar. Bu bütüm kombilerde bu şekilde belli bir aralık içinde çalışmak zorundalar. Aksi durumda ayarladınız 40 derece değerinde belli bir süre için sabit kalamazlar.
    Mesela benim ECA 40 dereceye ayarlı iken kombi 49 derecede ısıtmayı kesiyor ve çok hızlı bir şekilde 49dereceden 40 dereceye 2 dk 30sn de düşüyor ve sonrasında ise her derece için artan zamanlar elde ediyorsunuz, mesela 34 deredece 31 düşmesi 9 dakkayı buluyor.
    Benim m2 ve tesisatıma görede bu ayarda 35 dk bekleme 25 dk ısıtma süreleri elde ettim, dış ortamda 14 derece civarıda idi.
    Şu an ise bekleme süresi biraz daha kısaldı tabiki zira geceleri 7-8 derece hava sıcaklıkları oluyor. Ev gece 24 :00 kadar 20 derecenin altında olmuyor gece uyku saatlerinde ise kombiyi 36 dereceye ayarladığımızda sabah 5 gibi gördüğüm en düşük değer 17,5 derece ile salon olmuştu dış sıcaklık 6 derece idi. Yatak odaları ise 18 - 18,5 (aslen uyku için ideal sıcaklıklar) dereceydi banyo ise 20 derece ile en yüksek sıcaklığa sahip oluyor.
    Kombinin çalışmasında bence normal ama ısıtma sırasında modülasyona geçip geçmediği önemli , yani 40 dereceye ayarlı 31 dereceden start aldı sıs hızla yükselip 42 lere gelirken kombi hemen modülasyonada geçip gazı azalmaya başladı ve sabit bir ısıtmaya geöti, sıcaklık hızlı artık yükselmiyor ve 46 derecelere geldiğinde tekrar en alt seviyede ısıtmaya geçip (bir kez daha modülasyon yapıp) artık çok yavaş olarak suyu ısıtmaya başlar hatta 47 lere gelmiş olan sıcaklık geriye 41-42 derecelere kadar düşer. Bu noktadan sonra min gaz tüketimiyle yavaş yavaş ısıtır ve 49 olduğu an devreden çıkar.
    İşte bu modülasyon geçişleri sağlıklı yapılıyorsa, sorun yoktur ama özellikle son yapılan modülasyon bir çok uygulamada , kombiye uygun olmayan petek boyu veya m2 göre kombinin fazla ısıtma gücüne sahip olması ve sirkilasyon problemi gibi sorunlardan dolayı devreye girip çok kısa sürede devreden çıkmaktadır. Bu da haliyle tüketimi arttırır.
    Ben kendi uygumamada bile bu sorunu 35 ve 36 derecelik kombi ayarlarında (26-44 yada 27-45 aralığında ) yaşıyorum, son modülasyonu bazen kaçırıyor, bu nu yaptığında su fazla ısınamadığı için daha fazla soğuma oluyor ve 2. kez devreye girdiğinde yine aynı durum olursa , 3. kez için daha çok soğuyan su geldiğinden bu sefer doğru çalışıyor.
    Bu aslında tesisatın su dönüşünün düşük sıcaklıklarda kritikde kaldığının göstergesi ama 35 ve 36 derecelik kombi ayarlarını, istanbulda 6 ay ısıtma sezonundan düşünürsek belki sadece bir ay kullanıyorumdur. Genel olarakda çok nadiren kullanılan bir ayar olduğunu düşünüyorum.

    Eğer ekteki gibi bir tablo yapıp değerlendirirseniz daha net olarak durum gözükecektir. Bu benim kendi evim için yaptığımdı.
    Kolay gelsin.

    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 28 Kasım 2008; 12:56:13 >




  • Selam;

    ekte verdiğiniz dosyayı göremedim. Upload sorunu olabilir mi yoksa bende mi problem var bilmiyorum
    ama bu sabah sıcaklık göstergesini takip ettiğimde:

    31 derecede ateşleme başalığında sıcaklık 5 saniye kadar kısa bir sürede 49 görünüyor ve ateşleme duruyor.
    49 derecede en fazla 5 saniye kaldıktan sonra 42 ve 34 derecelere iniyor.
    Yani tüm bu çevrim 1 dakikadan kısa sürede olup 31 derecede 5 dak kadar bekledikten sonra tekrarlanıyor.
    sizin verdiğiniz 2dk 30sn ve 9dk gibi süreleri okuduğumda benim kombide problem olduğunu düşündüm.
    Zaten yakın petekler dahi, ateşleme sonrasındaki ilk bir dakika ısnıp daha sonra kısa sürede soğuyorlar.

    (Kombimin markası viessmann vitopend 200)

    bu akşam daha yüksek derecelerdeki çevrim süresini takip edicem.
  • Geçen yıl kullanmakta olduğum demirdöküm kombiyi değiştirmeye karar vermiştim, uzun bir bekleyişten sonra geçen hafta Buderus U062 akıllı kombi aldım. Açıkçası kombi işçiliği yönünden bende hayal kırıklığı oluşturdu (Isınma ile ilgili şimdilik bir promlem olmamasına karşın kapağın eğreti duruşu kapanış şekli ). Ayrıca oda kontrol cihazının kurulumunun gerek aldığım yer, gerekse gelen yetkili servis tarafından yapılmamasını da garip karşıladım. Bunun üzerine Buderusun Amerika ve İngiltere web sitelerinden cihaz ile ilgili bilgi almak istediğimde aldığım kombi cihazını ve Türkiyede satılan kombi cihazlarının çoğunu o sitelerde bulamadım ( Bu sitelerdeki kombi cihazlar görünüm olarak çok daha kaliteli gözüküyor ve bu cihazlarla ilgili bilgi desteği Türkiye'ye göre çok fazlaydı).
    Kombi almak isteyen arkadaşlar, eğer yabancı marka kombi almak istiyorlarsa almak istedikleri markanın yurt dışında kullanımı ile bilgi sahibi olmalarını, eğer yoksa özellikleri aynı olan Türkiyede üretilen yerli malı olan ve fiyatı daha uygun olan kombilerin alınmasının daha uygun olduğunu düşünüyorum. Kombi alacak olanların buna göre değerlendirmelerini tekrar yapmalarının iyi olacağı kanaatindeyim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: erkanocak
    Selam;
    ekte verdiğiniz dosyayı göremedim. Upload sorunu olabilir mi yoksa bende mi problem var bilmiyorum
    ama bu sabah sıcaklık göstergesini takip ettiğimde:

    31 derecede ateşleme başalığında sıcaklık 5 saniye kadar kısa bir sürede 49 görünüyor ve ateşleme duruyor.
    49 derecede en fazla 5 saniye kaldıktan sonra 42 ve 34 derecelere iniyor.
    Yani tüm bu çevrim 1 dakikadan kısa sürede olup 31 derecede 5 dak kadar bekledikten sonra tekrarlanıyor.
    sizin verdiğiniz 2dk 30sn ve 9dk gibi süreleri okuduğumda benim kombide problem olduğunu düşündüm.
    Zaten yakın petekler dahi, ateşleme sonrasındaki ilk bir dakika ısnıp daha sonra kısa sürede soğuyorlar.
    (Kombimin markası viessmann vitopend 200) bu akşam daha yüksek derecelerdeki çevrim süresini takip edicem.


    Selamlar,

    DH sitesinde resim eklemede bazen sorun oluyor.Şimdi ekleyebildim.

    5sn de 31 den 49 dereceye burda bir gariplik var bu kadar hızlı artış olmaması lazım, sizde dönüş suyu hızında yada sirkilde ciddi problem olabilir.
    Bunu tüm sıcaklık ayarlarında süreklimi yapıyor? bunu bir kontrol edin.
    Isı yığılması oluyor, ama neden oluyor bunu bulmak lazım. İlk olarak dönüş suyu sıcaklığını kontrol edelim, bu anlattığınız olay olduğunda, bir elinizle çıkış, diğer elinizle dönüş suyu borularının sıcaklığını kontrol edin, dönüş suyu soğuk mu sıcak mı. Kombi çalışmaya başladığı anda mesela 31 derece dediğinizde dönüş suyunun sıcaklığını bu değerden referans alabilirsiniz.b derecelerdeyse problem yok ama elinizden daha sıcak ise bir problem var demek.

    Diğer konu sirküle motorunun gerekli devirdaimi yapamaması bu yüzden eşanjörden geçen su hızı çok az olduğundan eşanjör suyu hızla ısıtıp , ayarlanan kazan çıkış suyu sıcaklığına hemen ulaştırıyordur.

    Üç yollu vanada problem olabilir.Tam görev yapmıyordur. Kombi modülasyona geçemiyordur, brülör gaz akışı denetiminde sorun olabilir.
    Bunlar ihtimaller ama benim tahminim sirküle tarafında, sirküle motorunun değerlerine baktım birinci kademede 1mt için 875 lt/saat değeri var bu dak. 14 ,5 lt saniyede 0,24 lt su olur bu direçlerle daha düşük olacaktır. Kademeyi 2 ye alarakda deneyebilirsiniz. bu kademede ciddi bir artış var, 1mt için 1100 lt değerleri aşılmış, tahminen 1600 lt gibi. Buda sn de 0,44 lt su olur %85 artış var bunuda bir deneyin.Ama bu iş için servis çağırmanız gerekecek.
    Siz ilk olarak dediklerimi bir kontrol edin.Bu arada tesistınız nasıl sıva üstü ikili hat üstünden klasik (alltan ve üstten petek girişli ana hatta giriş ve çıkış olarak) bağlantılımı petek tip ve büyüklükleri nedir ısıttınız yerin toplam m2 si. bunlarada bakalım.
    kolay gelsin

    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?




  • Teşekkürler maxfocus dostum dedigin gibi çok karışıkmış bu hesapları yapmak her babayiğidin harcı degil ben daha basit birşeyler bekliyordum.
    Bilgilendirdiğin için çok çok teşekkürler.
  • selamlar

    yaklaşık üç gündür bütün mesajları okudum hemen hemen.
    yeni ev aldığımız için eski dairemizde varolan 12 yıllık vailant kombiyi takmak yerine yeni bir kombi almaya karar verdik. daire 165 m2 yalıtımlı dublex daire. 24000kcal tavsiye edildi çoğunluğunda.
    sıkıntı demirdöküm nitro ve viessmann 200-w modeli arasında kararsız kaldım.
    demirdöküm yerli olduğu için yedek parça sıkıntısı ve parça fiyatlarının uygun olduğu söylendi fakat viessmann için bu işin mercedesi fakat parça fiyatı ve servis konusunda kafamda çelişkiler oluştu o yüzden kararsız kaldım yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badstorm -- 28 Kasım 2008; 14:49:09 >
  • maxfocus-hamusa

    butun peteklere o da termostatı takılırsa KOMBİ bozulur diye bir tümevarım cıkıyor yanlıs anlamadımsa.


    bu butun kombi marka modelleri icin gecerli mi yoksa buna karsı tedbiri olan Marka var mı?
    cunku yanılmıyorsam viessman dı, butun petekleri de kapatsan kombiyi acıp sorun olmaz cunku ürünlerimizde ....... (ne oldugunu unuttum) var dedi.
    boyle bir durum ile mukayese ettiğimden sorma ihtiyacı hissettim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ftdokuyucu

    Teşekkürler maxfocus dostum dedigin gibi çok karışıkmış bu hesapları yapmak her babayiğidin harcı degil ben daha basit birşeyler bekliyordum.
    Bilgilendirdiğin için çok çok teşekkürler.


    Selamlar

    Bu ısıtma hesapları için DD ve ECA nın programları var bunları web sayfalrından indirebilirsin.
    Burda ilk olarak genel detayları giriyorsun sonra , daire için bir proje hazırlıyorsun, (çizin yapılıyor) bunun üstünde, kapı pencere , duvar , tavan, taban, yön tüm detayların hazırlanmış bölgelere göre genel paremetreleri var. Burdan her oda her daire her bina için ayrı ayrı çalışma yapabiliyorsun. Ben kendi evimi ECA nın programını kullanarak kesin hesap üstünden detaylı yaptım, tüm malzemelerin ısı geçiş katsayılarını teknik değerlerini girdim , prejesini çizdim 1 gün sürdü. Bu programları bayiler kullanmıyorlar onarda hacmi bulup yalıtıma bakıp bölge ısıl değeri ile çarpıp ona göre hesap yapıyorlar. Yani pratik hesaplıyorlar. Yoksa kime ne zaman teklif versin zaten çoğunluğu 4-5 kişi çalıyor. Ama büyük mesela Vaillantın Uysaş gibi bunlar gelip ölçüleri alıyorlar ve en erken 3-4 gün sonra size teklifi veriyorlar.

    En basiti benim kullandığım hali. ECA nın programıyla pratik hesap arasında 164 m2 net ısıtma alanı için 2000 kcal fark çıktı . ECA programında 19980 kcal pratikde ise 21976 kcal bulmuştum. -3 derece ve rüzgarlı dış ortama göre. Kombinin 80-60 da %17 gibi fazlası var , ama petekler 15 mt olunca zaten bu sıcaklığa ihtiyacım yok. Petek başına yine maks. 1333 kcal ısı vermesi benim için yeterli oluyor, bu durumda 65- 47 derecelik tesisat sıcaklığı benim için maks. yeterli olur.(Kombiyi 56 dereceye ayarlamakla) Tüketim ise ilk ısıtmada 2,5 m3 olur. Bundan sonrası ise %37 düşüş olur ve 1,575 m3/saate düşer 11 saat çalışma 13 saat bekleme sürecinde 17 m3/gün değer çıkıyor. Tabi ki bu akşamları kısığa alınarak ve çok soğuk günlerde (dış havanın -3 ve altı olacağı ) zamanlar için geçerli olduğundan 13,5 14 m3 lere geriler. Bu da ayda 420 m3 yani 426 ytl falan demek. Ehh 164 m2 çatı dublex için bu değer bu fiyatlarla bence normal. Benim en kötü senaryom bu şekilde.

    Şu an için ise üst katı ısıtmadığım için günlük 6 m3 tüketimle gidiyorum. Aylık ortalama ise daha düşük olur, zira evde olmayacaksak kombiyi düşük sıcaklığa alıyoruz. Bu da tüketimde çok fark ediyor. Üst katı ısıtmadığım sürecede tüketimim en fazla zamandan bile 10 m3/günü aşmayacaktır. Bu da aylık 304 ytl demek olur. 117m2 net ısıtma alanı içinde maksimumda makul bir tutar, eski şubat 2008 fiyatından da 200 ytl. ye yakın olurdu.Bu bağlamda, Ekim 15 nisan 15 arası 6 aylık sürecin ortalamasınıda 190 ytl civarında bekliyorum. Kışı 1100 ytl ile kapatmak şu an ki duruma göre mümkün gözüküyor.
    Kolay gelsin.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: badstorm

    selamlar

    yaklaşık üç gündür bütün mesajları okudum hemen hemen.
    yeni ev aldığımız için eski dairemizde varolan 12 yıllık vailant kombiyi takmak yerine yeni bir kombi almaya karar verdik. daire 165 m2 yalıtımlı dublex daire. 24000kcal tavsiye edildi çoğunluğunda.
    sıkıntı demirdöküm nitro ve viessmann 200-w modeli arasında kararsız kaldım.
    demirdöküm yerli olduğu için yedek parça sıkıntısı ve parça fiyatlarının uygun olduğu söylendi fakat viessmann için bu işin mercedesi fakat parça fiyatı ve servis konusunda kafamda çelişkiler oluştu o yüzden kararsız kaldım yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

    http://www.aydinisi.com/pinfo.asp?pid=93

    bunu tavsiye ederim. uzun araştırmalarım sonucunda 35 kw modelini de ben aldım.
    servis sorunu olmadıkça birçok seçeneğin olabilir. dublex evlerde sirkülasyon problemi yaşanması ihtimaline karşı pompa gücü yeterli bir model almanı tavsiye ederim. benim aldığım 35 kw modelinde cihaza entegre edilebilen paralel ilave sirkülasyon pompası takabilme seçeneği varmış. belki bahsetiğim 28 kw olanda da vardır. broşürlerde yazmıyor. kullanma klavuzunda gördüm bu özelliği ve çok hoşuma gitti. yine aynı klavuzda ilave pompanın cihazla entegre edilme prosedürleri de resimli olarak anlatılmış. hatta bu pompanın modülasyonlu seçeneği de varmış ve de ilave denge kabı gerekmiyormuş. kombiye entegre edilmeden dış pompa bağlantısı yapılmak istenirse ilave denge kabı kullanılmalı imiş.

    saygılarımla.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: badstorm
    selamlar
    yaklaşık üç gündür bütün mesajları okudum hemen hemen.
    yeni ev aldığımız için eski dairemizde varolan 12 yıllık vailant kombiyi takmak yerine yeni bir kombi almaya karar verdik. daire 165 m2 yalıtımlı dublex daire. 24000kcal tavsiye edildi çoğunluğunda.
    sıkıntı demirdöküm nitro ve viessmann 200-w modeli arasında kararsız kaldım.
    demirdöküm yerli olduğu için yedek parça sıkıntısı ve parça fiyatlarının uygun olduğu söylendi fakat viessmann için bu işin mercedesi fakat parça fiyatı ve servis konusunda kafamda çelişkiler oluştu o yüzden kararsız kaldım yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.


    Selamlar,
    Hayırlısı olsun güle güle oturun, bu arada eski vaillant kombiniz aslında oldukça kaliteli bir üründür yenilerde kullanılan malzeme aynı kalite değil.
    Kuvvetle ihtimal titanyum eşanjörlü olan model olmalı. Bu ürünler basit arızalar dışında (swich, sensör, valf) ciddi problemler çıkarmazlar aslında ama 165m2 alan için yeterli olmayabilir.

    Bu 165 m2 net midir . Isıtma m2 si için balkon. küçük wc, kiler, vb ısıtmaya gerek olmayan yerleri toplam m2 den düşmek gerekiyor.
    165 m2 istanbul için en az 24000 kcal kullanmalısınız.Yoğuşmalı olursada 25800 yani 30 kw bir cihaz olacak.
    Yoğuşmalı için petek ölçüleriniz 16 mt pkkp22 h:60 olmasını gerekiyor. Yoğuşmalı /yoğuşmasız ortak kullanım içinde tesisatın en az 13 mt olması gerekiyor. Daire içinde 20000 kcal ısı gerekli.
    Benim evle aynı m2 ve tarzda olunca hemen cevap kolay oldu.
    Ben size eğer bütçeniz müsaitse , kesinlikle viessmann vitodens200 35 kw yı tavsiye ederim Ama uygun fiyata , Eca confeo premix 30 kw , DD nanomix 30 kw önerebilirim. Baymağın brötje novadens ekstra premix 330 ürünüde uygun fiyat performans da bulunuyor. bu cihazla içinde en güçlü sirküle ECA nın ki dir. Ama bu kombilerin hepsi uygun tesisat ve kademede 4 mt rahatlıkla gerekli suyu basar.

    Yoğuşmasız ürün olarak DD nitron 26000 kcal, Eca confeo 24080kcal, buderus u062 24080kcal, vaillant vuw plus 24080kcal, bu grupda viessman vitopend100 25800 kcal var ama fan ve ses şikayeti mevcut olduğu için önermiyorum.
    Fiyat performans olarak en iyi ürün DD nitrondur.
    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 28 Kasım 2008; 16:20:43 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: napsakki
    maxfocus-hamusa
    butun peteklere o da termostatı takılırsa KOMBİ bozulur diye bir tümevarım cıkıyor yanlıs anlamadımsa.
    bu butun kombi marka modelleri icin gecerli mi yoksa buna karsı tedbiri olan Marka var mı?
    cunku yanılmıyorsam viessman dı, butun petekleri de kapatsan kombiyi acıp sorun olmaz cunku ürünlerimizde ....... (ne oldugunu unuttum) var dedi. boyle bir durum ile mukayese ettiğimden sorma ihtiyacı hissettim.


    Selamlar,

    Tüm tesisattaki petekleri kapasanızda sorun olmaz derken , sirküle motoru aşırı yüke bineceğinden bypass valfi devreye girer ve motor boşta dönüyor gibi çalışır. Bu sorun olmaz demek değildir bu bir soruna karşı güvenlik tedbirinin çalışmaya başlamasıdır.

    Bütün peteklere termo vana takılırsa hepsinin aynı anda olmasada belli bir zaman diliminde kapalı olma durumu sözkonusudur. Bu durumda bahsettiğim sorunu çıkarırır , bu srun karşısında da bahsettiğim güvenlik önlemi devreye girer.
    Bu şekilde de termo vanalar açıp bypas valfi normal konumuna gelene kadar sistem ısıtma yapamayacağı gibi, ısı yığılması dediğimiz sorunlada az da olsa karşılaşabiliriz.

    Bu olayı kombideki valf yerine tesisatın son noktasına takılacak bir basınç ayarlı valf ile de yapılabilir. Burda bu valfin ayarını kombidekinden daha önce açacak şekilde yapmak yeterli olur.
    Kolay gelsin.




  • teşekkürler ilginiz için kombiyi balkona koyacağım için pek bizi rahatsız edeceğini sanmıyorum.
    banyolarda ısıtma var fakat onları büyük ihtimal kapatacağız. kilerdede yalıtım yapılmış çatı olduğu gibi yalıtımlı. dış cephe yalıtımlı ve kalebodur giydirme.evin içerisi şuanda dahi sıcak. eski evimiz 85m2 olmasına rağmen doğru düzgün ısıtamıyorduk. viessmannı almak istiyorum aslında ama servis konusunda çok çekiniyorum. Vitopend 200 29kw/26000kcal+proje+saat 2500 ytl
    demirdöküm nitron 26000kcal+proje+saat 1950 ytl fiyat aldım çok büyük bir fark yok o yüzden kararsız kalıyorum. sonuçta bir kere alınacak ve uzun müddet kullanacağım.ümraniyede oturuyorum bu çevrede çok fazla sayıda tesisatçı olduğu için pek yönelmedim diğer ilçelere



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badstorm -- 28 Kasım 2008; 17:04:33 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: badstorm

    selamlar

    yaklaşık üç gündür bütün mesajları okudum hemen hemen.
    yeni ev aldığımız için eski dairemizde varolan 12 yıllık vailant kombiyi takmak yerine yeni bir kombi almaya karar verdik. daire 165 m2 yalıtımlı dublex daire. 24000kcal tavsiye edildi çoğunluğunda.
    sıkıntı demirdöküm nitro ve viessmann 200-w modeli arasında kararsız kaldım.
    demirdöküm yerli olduğu için yedek parça sıkıntısı ve parça fiyatlarının uygun olduğu söylendi fakat viessmann için bu işin mercedesi fakat parça fiyatı ve servis konusunda kafamda çelişkiler oluştu o yüzden kararsız kaldım yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

    ARKADAŞIMIZIN VERDİGİ ADRES BOSCH AGIRLIKLI SATIŞ YAPIYOR..Bir başka aydın ısı Tavsiye edecegim...Avcılarda Akbank ın sırasında...www.aydinisi.com.tr burası ECA yetkili satıcısı, yetkili servisi... Kombiyi adresinde takıp çalıştırıp teslim ediyorlar...Pazarlıga montaj dahil dersen kafadan 150 L... kardasın.. Her türlü teknik sorulara en yetkili yerden ayrıntılı bilgi alabiliyorsunuz....Kombi ve panel fiyatlarıda çok uygun...karar ve para sizin.. Ben tam 6 ay araştırıp dolaştım en uygun fiyatı buradan aldım...Montajı beleş yaptırdım.....Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 28 Kasım 2008; 17:03:52 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: badstorm

    teşekkürler ilginiz için kombiyi balkona koyacağım için pek bizi rahatsız edeceğini sanmıyorum.
    banyolarda ısıtma var fakat onları büyük ihtimal kapatacağız. kilerdede yalıtım yapılmış çatı olduğu gibi yalıtımlı. dış cephe yalıtımlı ve kalebodur giydirme.evin içerisi şuanda dahi sıcak. eski evimiz 85m2 olmasına rağmen doğru düzgün ısıtamıyorduk. viessmannı almak istiyorum aslında ama servis konusunda çok çekiniyorum. Vitopend 200 29kw/26000kcal+proje+saat 2500 ytl
    demirdöküm nitron 26000kcal+proje+saat 1950 ytl fiyat aldım çok büyük bir fark yok o yüzden kararsız kalıyorum. sonuçta bir kere alınacak ve uzun müddet kullanacağım.ümraniyede oturuyorum bu çevrede çok fazla sayıda tesisatçı olduğu için pek yönelmedim diğer ilçelere


    Selamlar,

    Viessmann vitopend200 29 kw lık modeli yoktu ama yeni bir model daha çıkarmışlar .Halen TR web sayfasında http://www.viessmann.com.tr/web/turkey/tr_publish.nsf/Content/Vitopend200_turkish
    http://www.viessmann.com.tr/web/turkey/tr_publish.nsf/AttachmentsByTitle/ppr-vitopend200.pdf/$FILE/ppr-vitopend.pdf linklerinde bu ürünü vermiyorlar amahttp://www.viessmann.com.tr/web/turkey/tr_publish.nsf/AttachmentsByTitle/ppr-vitopend200tur.pdf/$FILE/ppr-vitopend200.pdf
    linkinde belirtmişler. Isıtmada 29 kw lık bir model var , yanlız dikkat edin bu serinin ilk modeli ısıtmada 24 kw 20640 kcal sıcak su kullanımında 29 kw 24940 kcal dir. Size bu modelden verirlerse gücü yetmez bilginiz olsun. bu üründeki kademeli fanda tüketimde etkili oluyor.

    Balkona konumlandıracaksınız ama , balkon korumalı , kapalımı açık mı kapalı ise birde dolap yaptırdınız mı sorun olmaz ama açıksa çok iyi bir dolap ve tesisat için don koruması yaptırın. Kombilerin don koruması elektrik varken çalışır, yokken yapılacak bir şey olmaz. bu nedenle 2-3 derece sağlayacak bir yalıtım bile önemlidir. Eğer sesinden şikayet etmem diyorsanız vitopend100 30 kw da alabilirsiniz.ama 200 serisi daha iyi birde vitopend222 serisi var bununda fiyatını sorun.

    Niye yoğuşmalı düşünmüyorsunuz evinizin m2 de büyük faturaya yansıyan tasarruf yüzdesinin para karşılığıda yüksek olur.
    Banyolardaki ısıtmayı iptal etmeyin kalsın. küçük wc, kiler benzeri alanlara gerek yok.

    Anladığım kadarıyla yoğuşmasız viessmann vitodens200 sizin aklınıza uygun fiyatıylada yatmış ama madem bir kez diyorsunuz vitodens200w alın ve konuyu unutun. Yeriniz müsaitse Buderus gb-112 serisinden 29/36 wt modeli çok iyi bir üründür ama biraz pahalıdır. 2300 € bulur.http://www.isisan.com/urunler_index.dwx?product_type_id=4 Buderus ve viessmann bu konuda kafa kafa ürünlerdir.

    Artı ECA confeo premix 30 kw da modelide sizin için iyi bir ürün viessmann vitodens100w 30 kw nın kopyası diyebilirim.Tercih sizin .
    Kolay gelsin.




  • 
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.