Şimdi Ara

.... (1809. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41.239
Cevap
273
Favori
4.342.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18071808180918101811
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir arkadasimizin tavsiyesi uzerine kombiyi 65 e ayarladik ev ilk kez isindi oda term. 23 derece ayarli ve bulundugu odanin vanasi 2 ye ayarli yogusmali kombinin yogusma yapmasi ve evin isinmasi icin kombi bu derecede ayarli olmasi gerekiyor diyor kombi 47 ayarli iken ev isinmadi cunku

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • salihizmir S kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamadıysam termostat olan odada termostatik vana mı var? Eğer öyleyse olmaaaaaz.
  • salihizmir S kullanıcısına yanıt
    Evin isinmamasi petek,eksikliğine bağlı siz,maksimum 50 derece de çalışacak petek dizaynı yapınız,65 de normal,kombi,gibi yakacak ,Yogusmadan fayda alamazsınız

• Odalarin hepsinde var term. vana ne yapmaliyim o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: salihizmir

Bir arkadasimizin tavsiyesi uzerine kombiyi 65 e ayarladik ev ilk kez isindi oda term. 23 derece ayarli ve bulundugu odanin vanasi 2 ye ayarli yogusmali kombinin yogusma yapmasi ve evin isinmasi icin kombi bu derecede ayarli olmasi gerekiyor diyor kombi 47 ayarli iken ev isinmadi cunku

Hocam ilk olarak, eğer oda termostatı olan odada termostatik vana varsa, tam açmanız lazım ya da en iyi ihtimal ile oda termostatı 23 ise, termostatik vana 24 olmalı ki, içerisi 23'e ulaşsın ve kombi kapansın.
    Diğer taraftan yoğuşmalı kombi 65'te az yoğuşma yapar ve verim düşer.Bunu biz değil yoğuşmalı kombi üreticilerinin teknik veri tablosu söylüyor.
    Yoğuşma yapması için 65 olmalı diyen kardeş mantıklı birşey söylemiyor maalesef.
    Diğer yandan 65 derece suyla plastik boruların ömrü kötü yönde etkileniyor.

• THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    Kac yapayim kombiyi 47 de hic isinmadi ev

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

Orijinalden alıntı: canturkkara

Bu oda termostatının diğerlerine göre bana göre artısı HASSASİYETİ..

Örn: General ht 250 modeli 23 dereceye ayarladığında odanın 24 dereceye kadar ısınmasını sağlıyor ve kendini kapatıyor , oda ısısı 22 dereceye düşene kadar açmıyor aradaki ısı farkı 2 fark fazla buda konforu fazlasıyla düşürüyor.
    Ama Siemens Rev24 öyle değil daha kısa aralıklarla ve daha hassa şekilde çalışabiliyor kullanma kılavuzunda bunal ilgili açıklamalar mevcut.

Oda ısısı istenilen değere geldiğinde oda termostatı kombiyi kapatır, odanın ısı değeri düştüğünde de kombinin devreye girmesini sağlar bu aralıkta kombi gaz tüketimi yapmaz, pompa durur elektrik tüketmez, pompa gereksiz çalışmaz yıpranmaz, pompa sesi duyulmaz.

Not: Yukarıdaki oda termostatını 2012 senesinden beridir büyük bir memnuniyetle kullanmaktayım.

oturduğun taktırdığın odada problem olmuyor zaten evin diğer odalarında biri anyaysa diğeri konya oluyor aile olarak tek odada oturuyosanız pek problem yok tabi..

Tek oda oturmakmı? sen başkalarının adına ne çabuk kararlar veren birisin ya

kerimcem biz dört 125m2 lik bir evde oturan bir aileyiz

Oğlum 18 yaşında meslek yüksek okulu mekatronik bölümü öğrencisi eve gelince ders çalışması gerekiyor ODA LAZIM ONA
    Kızım 14 sene sonra geldi ve 4 yaşına yeni girdi, küçük kızımın odası mecburen ayrı çizgi film kanalı seyreder flaş diskten bol bol buz devri ve hotel transylvania özellikle seyreder ONADA ODA LAZIM
    Biz hanımla 30m2 salondayız tv seyrederiz film izleriz ben bu arada internete girerim
    Mutfak ile yatak odası kapalı olacak hali zaten yok DEĞİLMİ?

İster inan ister inanma oda senin sorunun ama hiçbir odam 22,5 dereceden aşağı değildi, sadece mutfakta termostatik vana vardır orası 22,5 derece, diğer odalar 23 dereceden aşağı asla düşmez 23,8 dereceden yukarıya asla çıkmaz.

4 senedir inan dersime hep çalıştım, çokta deneme yanılma yaptım bu konuda.Merakta fazla bende heves var açıkçası
    Bu günki yazımı değil geriye dönük yazılarımada bak oku, şu yazdığımdan hiçbir farkı yoktur.

Dün neysek bugünde oyuz özümüz sözümüz birdir şükürler olsun

Ben bu işi çok şükür becerdim geçen ayda Kıklarareli gibi yerde (soğumuz meşhurdur) 164 TL FATURA ödedim.

Darısı herkesin başına Sen bunada inanmayacaksın ama benim için hiç önemli değil, kombi pompası kaçıncı kademe biliyormusun ? ben söyleyeyim 1 kademede.

Garip ama Gerçek

• Hocam ilk günler ısınma daha zor olur diye düşünüyorum, çok gerekli ise 55'e kadar çıkın ama sonrası hem verim çok düşer hem plastik tesisata zarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEATTRE35 -- 27 Aralık 2014; 22:48:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: salihizmir

Kac yapayim kombiyi 47 de hic isinmadi ev

hocam şu an Kırklarelinde dışarısı 0 derece kombi 47'derecede ve oda termostatı devreye girip çıkıyor.içerisi ortalama 23,3 derece civarı binamın dış cephesi cam mozaik yalıtım yok yanlar bitişik nizam.

Bunları neden yazdım?Sen izmirlisin ve avantajlısın.

1-Ya tesisat ile ilgili sorunun var.
    2-Yada petek boyun yetersiz
    3-Yada aşırı ısı kaybı var biryerlerden sen 47 derecede ısınamıyorsan bunun başka açıklaması olamaz
    varsada anlatsın ben dinliyorum BUYURSUN
  • quote:

Orijinalden alıntı: THEATTRE35

Hocam ilk günler ısınma daha zor olur diye düşünüyorum, çok gerekli ise 55'e kadar çıkın ama sonrası hem verim çok düşer hem plastik tesisata zarar.

Kesinlikle haklı THEATTRE35

Kombini hatta tüm premix kombilerin kullanma klavuza bakarsan bunların % 108 verim verdiği ısı derecesi kaç bir bakarmısın ? Sen orada 50 dereceyi geçmek zorunda kalıyorsan bu demektir ki senin gözden geçirmen gereken şeyler var..

Bende bilirdim sana 60-70 dereceye çek demesini ama önemli olan burada premix kombinden verimli bir şekilde faydalanmak değilmi ?
  • Kerimcem oda termost.ni mi sordunuz

• Salih hocam kombinizi max.55 yapınız.Evi iki üç gün bu şekilde ısıtınız.Daha sonra kademeli 45 e kadar düşürürsünüz ev ısındıkça.Dış cephe duvarlarınızı,ev eşyalarınızı doyurmadan performans beklemeyin şuan hava da soğudu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcfe -- 27 Aralık 2014; 23:56:21 >
  • quote:

Rev24'ü ben 184 liraya almıştım, ama çoğu sitede 245 lira.Kablolu olanı tabiki :)
    Daha uygun fiyata İn-therm mrl 300 var 90 lira civarı.Ama yeşil ışıklı ekran değil, mavi ışıklı ekran olanı almalı.Hassasiyeti daha düşük mavi ışık yeni üretim.

Bunu dediğin İn-therm mrl 300 bende geçende gördüm fiyatta bayağı makul geldi acaba kullanan varmı ?

Kiracının kata takayım ondan diye (sırf hassasiyeti sebebi ile) düşündüm geçende gördüğümde ya başıma general ht250 gibi facia gelirse paraya yazık olur
  • canturkkara kullanıcısına yanıt
    Kablolu olanı kullananlar var mennunuz diyorlar.Ama kablosuz olanlar sinyal gönderemediğinde işler karışık :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mcfe

Oda termostatını sevemedim sevemiyorum.Konfor bana göre yok.Kullanmıyorum bu yüzden.

Ne marka oda termostatı kullanmaktasın.

Abi ben oda termostatı kullanmıyorum.6 adet petekte danfoss ra 2000 var.Holdeki 150 cm petekte ve 26 dilim 120 cm lik havlupanda trv yok.Pompa 1. Kademede malum bakır tesisat.İstediğim oda istediğim sıcaklıkta konforu asla tartışılmaz bana göre.

• quote:

Kablolu olanı kullananlar var mennunuz diyorlar.Ama kablosuz olanlar sinyal gönderemediğinde işler karışık :)

Ya sende bilirsin termostat hassasiyeti çok önemli o yoksa takmanın hiçbir anlamı yok zaten şu an kiracıda sorunda yok.
    kablosuz olsa mutfakla salon arasında 5m ve tek duvar var acep sinyal sorunu yaşarmıyım
    yoksammm durduk yere kaşınmayayım kulandıkları gibi devam etsinler mi acepp

düşüneyim ben bu konuyu

Küçük kızım odası kirişlerden terleme yapıyor (nedense tek o oda yapıyor) 25 m2 alanın kaplanması gerekiyor usta bu gün öğlenden sonra geldi ölçü biçti 960 tl dedi 800 tl'ye anlaştık 5 cm lik yalıtım malzemesinden olacak.pazartesi malzemeyi getirecek salı başlayacağım dedi

• quote:

quote:

quote:

Oda termostatını sevemedim sevemiyorum.Konfor bana göre yok.Kullanmıyorum bu yüzden.

Ne marka oda termostatı kullanmaktasın.

Abi ben oda termostatı kullanmıyorum.6 adet petekte danfoss ra 2000 var.Holdeki 150 cm petekte ve 26 dilim 120 cm lik havlupanda trv yok.Pompa 1. Kademede malum bakır tesisat.İstediğim oda istediğim sıcaklıkta konforu asla tartışılmaz bana göre.

Kimse kimseyi kandırmasın gerçi kandıran kendini kandırır oda ayrı mesele ya

Eğer mobil veya bakır sistemde kombi pompası 1 kademede suyu döndürüp içerisini ısıtabiliyorsa demekki tesisat gayet sağlıklı

Mobil sistem benimki pompa 1 kademede
    Bakır sistem seninki pompa 1 kademede

dirsek yok, ek yok, sorun hiç yok

• canturkkara kullanıcısına yanıt
    Sinyal sorunu yaşanacağını zannettem, ama yaşandığında kombiye mesela kapatma sinyali gitti ama kombi bu sinyali kaçırdı, işte o zaman işler karışık :)
    Şu aralar internete bağlı çalışan ve akıllı telefon üzerinden kombiye hükmedebilen Cosa termostat 149 lira fiyatıyla revaçta :)
    Bir de San-Tek var başarılı görünüyor, kablosuz ve 0.1 hassasiyet.190 liraydı sanırım.

• THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    ''Cosa termostat 149 lira fiyatıyla revaçta'' demişsin de

Onun hassasiyeti 0,5 değilmi en azından ben öyle biliyorum
    Neyse ben şimdilik beklemeye alayım bu ara çok para lazım çokk
  • Hocam cosa yazılımı sürekli gelişmeye açık.Bildiğim kadarı ile, set değeriniz 22 ise 21.9'da çalışmaya başlıyor ve 22.4'te duruyor.Aslında 0.25 hassasiyet gibi çalışıyor sanki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEATTRE35 -- 28 Aralık 2014; 0:09:55 >
  • 
Sayfa: önceki 18071808180918101811
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.