Şimdi Ara

.... (1695. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
272
Favori
4.339.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16931694169516961697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Vermiş olduğunuz radyatörlerin toplamı 9,6 m/tül gibi çıkıyor 24kW kombi yeterlidir. Protherm kombinizde kronik bir sorun yoksa şu an değiştirmeye hiç gerek yok. Daha tasarruflu ısınmak istiyorsanız havlupanlar hariç diğer radyatörlere termostatik vana taktırın.
  • araplevo A kullanıcısına yanıt
    Fiyat normal.
  • narec kullanıcısına yanıt
    Kombinizin çok yakıp yakmadığına karar vermek için sizin şartlardaki başka kullanıcı ile kıyaslamanız gerekiyor, daha önce forumda çok yakıyor diye iki kere kombi değiştiren arkadaşımız oldu (tümü premix yoğuşmalı farklı marka) fakat tüketiminde herhangi bir değişklik olmadı. Tüketimde eğer kombide sorun yoksa etken olarak son sırada gelir. Sıralama yapmak gerekiyorsa:
    1. Yalıtım.
    2. Tesisat.
    3. Kombi.
    Şeklinde olur.
  • Daire yalıtımlı
    Tesisat mobil, kombi alti metal baglanti, 6.5 metre petek var.
    45derecede 12saatte 7 metreküp gaz tuketti. Dis sicaklik 10-12derece. Bu havada bu kadar tuketirken kışın ayazda kac metreküp yakacak, merak ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Selamlar,

Oda termostatı ve/veya termostatik vana olmadan kullandıysanız sürpriz yok. Minimumda (en küçük alev boyunda) bile genelde saatte 0,6-0,7m3 tüketir kombiler.
    Önemli olan bu sarfiyata paralel olarak ısınmanın nasıl olduğudur. İçerisi en az 22-23C olduysa fazla bile ısınmışsınız denebilir:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: memint

Selamlar,

Oda termostatı ve/veya termostatik vana olmadan kullandıysanız sürpriz yok. Minimumda (en küçük alev boyunda) bile genelde saatte 0,6-0,7m3 tüketir kombiler.
    Önemli olan bu sarfiyata paralel olarak ısınmanın nasıl olduğudur. İçerisi en az 22-23C olduysa fazla bile ısınmışsınız denebilir:)

yani günde 12 13 metreküp gaz mı harcayacak? öyleyse kombi seçiminde büyük yanlışlık yaptım. eski model buderus u052 ile kışın eksi 20 lerde günlük 10 metreküp ü geçmiyordu.
    Eğer iç sıcaklığı sözgelimi 21C derecede sabitleyerek kullanırsanız, yani bunun için oda termostatı ve gerekli alanlara termostatik vana eklerseniz, tabi ki 12-13m3 olmaz.
    Aksi halde 7/24 kombi hep yanarsa, en iyi kombinin bile saatlik minimum tüketimi 0,5m3 ten az değildir, 24 saatte siz hesaplayın ne kadar yakacağını. En azından gece kapatırsanız 8-10 saat az yakmış olursunuz.
    Geçmişte Buderus U062 kullandım (yalıtımlı evde 7m petek ve karasal iklimde) ama kontrollü (iç sıcaklık 20-21C) kullandığım için günde 7-8m3 ü geçmedim..
  • Herkese tekrardan merhaba bosch clasic condanseye montaj malzeme proje dahil 2200 lira fiyat aldim yarin taktiriyorum ankarada almayi düşünen arkadaşlara yeri soylerim fiyat guzel

• araplevo A kullanıcısına yanıt
    Baca uzatması + FR10 oda termostatı var mı yeni fiyatta?
  • Merhaba, Antalya için kombi önerileriz ne olabilir? Burada yoğuşmalı kombiye gerek yok diyorlar. Evim 90 m2 doğu-güney-batı cephe, metrekareye göre petek boyu hesabı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: narec

Buradaki tavsiye uzerine dd nitromix aldim ama cok yakiyor gibi. Buderus almadigima pismanim

hocam yazın sonlarındayız, sen sıcak su kullanarak mı anladın çok yaktığını,

izmir ilinde bile yaklaşık 100 m2 ye 8-9 metre rad. koyarak günde 6 m2 gaz yanıyor ve 150 tl faturaya karşılık geliyor, burada buderus ile günde 15me gaz yakanlara şahit oluyoruz, ayda 400 gelen buderus kullanıcısı genelde zengin ve normal derken, ayda 140 tl gelmiş ddöküm kullanıcısı veryansın edebiliyor, en farklı karşılaştırmada bile 2 kombi arası tüketim %1-2 den fazla oynamaz, burada aylık 10 tl üzeri çıkmayacak bir fark için bir malı kötülemek, ne olduğu belli olmayacak afaki bir markayı övmek bize yakışmaz, ancak aynı koşulları oluşturduğumuzda kıyas iyi olur, metal kombi altı setinin baymak markası gibi mini vanadan oluşan dandik birşeyi takmış olabilirisn, petek arkasında izocam ve rad. dönüş vanaların eca olmamalı, radlerde danfoss olmalı ki mobil sistemde şarttır, 4 yıllık yazıların hepsini okuyun bunları yazdık, makinaları delik dolaplara balkonlara atmayın dedik, size hangisi uyarsa yapın, 45 derece evi ısıtmak için yeterli değilse 55 e alın, bu radyatör miktarınızın az olmasına delalettir, tabiatın kanunlarını insanlar veya makinalar belirlemez, buderusu OT ile kullanıp, yeni makinayı kontrolsüz bırakmayınız.

neden tedbir sormadınız aldığınızdan beri kadere mahkum değilsiniz.

ben 500 tane nitromix takıyorum, inan ki yeminle izmirdeki ilk en az az yakan 100 daire seçseler 95 ini alırlar...

....
    klasik ayda 150 tl yakan kombi
    ....
    ayda 350 tl yakmış olan kombi
    ....
    ayda 250 tl yakan kombi

(bu teisatlar izmir ilinde yaklaşık aynı m2 evlerden şikayetden evvel çekilmiştir, tesisat iyileştirmelerden sonra %30 civarında daha az yakmıştır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 14 Ekim 2014; 23:42:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sprite07

Merhaba, Antalya için kombi önerileriz ne olabilir? Burada yoğuşmalı kombiye gerek yok diyorlar. Evim 90 m2 doğu-güney-batı cephe, metrekareye göre petek boyu hesabı var mı?

Antalya gibi ılıman iklime YOĞUŞMALI KOMBİ Ş A R T oğlu Ş A R T..KALİTESİZ VEYA başka şehirleri dolandırıp Antalyaya şube açanların klasik yalanı işte, isterseniz inanın da ekmeklerine yağ olsun..

paran varsa premix demirdöküm nitromix ve bakır boru gerisi sucu saçmalığı..1750-1850 arası

saygılar...
  • Merhabalar karşı komşum geçenlerde kombi taktırdı. Demirdokum nitron almis internetten 1200 tl ye.proje+iscilik+malzeme için toplam 950 tl vermiş.neden yogusmali kombi almadım diye sorduğumda 500 600 tl fazla vermeye gerek yok yılda Urfa'da çok farketse 50 tl farkeder o da 10 yilda amorti eder kendisini dedi kafamı karıştırdı. Halbuki bugün Zebza üstad muhakkak yogusmali al dedi dd nitromix tavsiye etti. Forumdan bir arkadaş buderus logamax plus gb062 tavsiye etti bir arkadaşım Vaillant bir diğeri de Ferroli al dedi. Ne yapacağımı ne alacagimi çözemedim ve kafam daha da karismaya basladi. Lütfen yardımcı olun. Saygılar.

• g.okhan G kullanıcısına yanıt
    yani forumdan herkes yoğuşmalı önerdi, senin tesisatcın yılda 50 tl tasarruf edersin dedi, o 500 tl fazla fiyatlı kombiyi 2350 tl ya taktıran var, arkadaşın 1200 tl lık kombiyle 2150 tl verip kazıklandığı anlatsın sana...

neyse ayda %20 az yakarsın, eğer 5 ay kış oluyorsa ve 100 rl ya ısınacak kadar yakıt yakarsanız, arkadaşınız doğru söylemiş, önce ayda 100 tl ya ısınıp ısınamayacağınızı belirtin değerlendirmeyi öyle yapalım, 3 yıl sonra nasıl olsa yoğuşmalı zorunlu olacak, o zaman görürüm o arkadaşınız kime sövecek...:)
  • Ben de bilmediğim için forumda bilenlere danisiyorum Şanlıurfa'da yaşıyorum evim 90 m2 giriş kat petekleri müteahhit takmış. Kombi takacagim ve marka model tip öğrenmek istiyorum. Ortalama tesisat malzeme işçilik fiyati öğrenmek istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

quote:

Orijinalden alıntı: sprite07

Merhaba, Antalya için kombi önerileriz ne olabilir? Burada yoğuşmalı kombiye gerek yok diyorlar. Evim 90 m2 doğu-güney-batı cephe, metrekareye göre petek boyu hesabı var mı?

Antalya gibi ılıman iklime YOĞUŞMALI KOMBİ Ş A R T oğlu Ş A R T..KALİTESİZ VEYA başka şehirleri dolandırıp Antalyaya şube açanların klasik yalanı işte, isterseniz inanın da ekmeklerine yağ olsun..

paran varsa premix demirdöküm nitromix ve bakır boru gerisi sucu saçmalığı..1750-1850 arası

saygılar...

Valla anladığım bir konu değil, ama kimden duyduysam yoğuşmalı kombi soğuk sert iklimde işe yarar diyorlar, dış hava sıcaklığı çok düşük olunca yoğuşmalı kombi işe yarar diyorlar. Kafam karıştı şimdi, buradaki doğalgaz firmaları kesinlikle önermiyor. Peki firma bana standart kombi satınca ne fayda sağlayacak? Ekmeklerine yağ olsun demişsiniz... Kazancı ne olacak?

Bizim evde gaz tesisatı döşeli hatta ocakta kullanıyoruz, kombi yerine kadar da gaz borusu var. Sadece kombi, petek, tesisat işleri kaça çıkar? Birde bakır boru demişsiniz, peteklere giden tüm boruların bakır olmasını mı kastettiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sprite07 -- 15 Ekim 2014; 0:08:24 >

• Herkesin benim gibi derdi çokmuş ki 1698 sayfa yorum olmuş. Geriye doğru giderek epey okudum. Özellikle @Biray Doğalgaz Bircan bey aydınlatıcı yazmış.

Ben evde kombisi olan ama memnun olmayan biriyim. Kombim baymak brutje enerji 310fi. Yakıt gideri komşulara göre fazla. Kombimi değiştirmek istiyorum. Mevzuat açısından Sıkıntı olurmu?
    DD nitromix f24 yeterli olur mu?

Evde ki peteler

27m2 oda 150 + 140 Cm petek
    11m2 oda 110cm
    14m2 oda 140cm
    18m2 oda 130cm
    9m2 Mutfak 60Cm
    8m2 banyo 50cm
    13m2 hol 60Cm
    Toplam 840 Cm

Ev orta kat, deniz tarafı önü açık, camlar pimapen çift cam. Balkonlar kapalı.
    Borular plastik, vana yok, kombi Balkonda, dolaplı

Şimdiden teşekkürler
    Saygılar

• jhan71 kullanıcısına yanıt
    Kombiyi değiştirmeden önce, tesisattı iyileştirmeyi deneyin.

18m2 odaya 180cm demirdöküm plus radyatör takın. Holdeki 60cm radyatörü 130cm olanı ile değiştirin. Hol ve banyo hariç diğer radyatörlere Danfoss RA2000 termostatik vana taktırın, dış cephe olan tüm radyatörlerin arkasına izopan koydurun. Balkonda açıkta boru varsa izolasyon yaptırın, dolabın içini 1cm xps ile kaplatın. Kombi bağlantı setini tam geçişli metal vana ve filtreler ile değiştirin, radyatör dönüşlerine normal vana yerine dönüş vanası taktırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 15 Ekim 2014; 9:35:19 >
  • sprite07 S kullanıcısına yanıt
    KOMBİ YAPTIRIRKEN DİKKAT EDİLECEK HERŞEY

bakın sevgili kardeşim.

bir şeyin maliyeti demek, illa yaptırdığınız f,yat değildir, bazen 1000 tl lık bir iş 10000 lik bir işden pahalı olabilir.

şirketlerin veya pazarlamacıların amacı iş almak değil mi, siz 5000 tl fiyat verenle 7000 TL fiyat vereni nasıl kıyaslarsanız

1-aynı şeye kazık fiyat uyguluyor
    2- adama bak çok kar etmek istiyor
    3- beni salak mı zannetti
    4- ne luzum var pahalısına
    5- acaba doğru mu söylüyor

yada bu bana 5000 e ne verecek, öteki bana 7000 e ne verecek, bu verdikleri bana ne sağlayacak.

ülkemizin tüketicileri eskisi gibi insan faktörünü artık düşünmüyor, marketleşmedeki olgulardan da görüleceği gibi ben seçtiysem o zamn iyi seçmişimdir gibi tam anlamadığı konuda bile bir bencillik hüküm sürmekte, bu da ilk 5 maddeye götürür insanları.satıcılar için amaç mal satmaksa ve kar denilen olgu rakkam ne olursa olsun oluşmaktaysa, düşük olanı söylemesi ona işi kazandırır, tüketici ise anında bu oltaya gelir, siz bile ona ne kazandıracak diyorsunuz, ne kazandırsın işi almasını sağlayacak, sen yoğuşmalıya, bakır boruya,izopan a fazladan 2000 Tl ödeyip kendini kurtarırken, satıcı bundan bişey kazanmıyorsa ve tabi iş fiyatı arttığı için işi kaçırma ihtimali artıyorsa, neden önersin, zaten körler sağırlar birbirini ağırlar.mantığıyla bişeyden anlamayan yaklaşık %70 lik bir sucu ordusunun elinde bu piyasa , trabzon'da rize de bile balkonda açıkta kombiler gördüm, hiç bir sobanın arazi de insanı verimli ısıtabildiği söyleyen var mıdır, neden kombileri her tarafı delik deşik kutulara koyduruyor bu millet, kafasını illa o satıcı mı çalıştıracak, plastiğin kanserojen olduğu doğalgaz olunca ortadan kalkıyor mu, sıcak bir nesnenin yani borunun dış ortamda ısı kaybedeceği, satıcının iki saçma lafıylayok mu oluyor.

biz haybeye mühendisiz
    25 yıldır boşuna kombi döşedik
    fabrikaları 6-7 defa boşuna gezdik
    okulda boşuna dereceye girdik
    uzman belgesini marketin arka rafından parayla aldık.

2 yıllık müşteri avcısı pazarlamacı, 5 yıllık sucunun 1 kelimesi ile ılık suyla yoğuşma yapan duman birden sıcak suyla yoğuşma yapmaya başladı, yani soğuk iklime gitti, modülasyonu fazla yoğuşmalı kombi 5 kw a yani 3 metre radyatöre yani 40 m2 eve yoğuşma yaparken bir den bire büyük ev kombisi oluverdi, ve siz diyorsunuz ki satıcının bunda ne menfaati var.

bana o satıcının ticaret için söylediği yalanlar değil, buna sırf fiyatı düşüyor diye inanıp, parasını yakıta fazla veren, ülkesini daha da yabancı yakıtlara mağkum eden tüketiciler lazım, biz buradan ne kazanıyoruz ki 7-8 yıldır, 2-3 milyon kişinin okuduğu bir forum konusuna devamlı aynı şeyleri yazıyoruz.

MALİYET HESABI

hiç tesisat olmayan bir evde herşeyi bilerek kaliteli isteyen, gerçekte işçiliği kaliteli isteyen bir tüketici olduğunu kabul ederek.

1-Tam yoğuşmalı kombi 1750-2750 bandında %10-30 arası gazı az yakan kombi (her yerde koşullar sağlanırsa)
    2-kombi altı bakır vana ve filitre prinçden olacak GK marka olacakki su bol geçsin 150-250 tl arsında
    3-ddplus gibi kaliteli radyatör , alışı 125-130 tl satışı 150-200 arsıdaha çok paneli var daha çok ısıtıyor daha iyi boyalı ama 50 derecede evi ısıtacak boyutta büyük olmalı
    4-GK marka radyatör gidiş ve dönüş vanası, tam geçişli suyu bol geçirir oda hızlı ısınır, damlatmaz 10-15 tl tanesi
    5-Bakır tesisat borusu suyu evin büyüklüğüne göre plastikden %800, 8 kat hızlı dolaştırır, ev 8 misli hızlı ısınır, kanserojen değili estek, ama fiyatı plastiğe göre 700-1000 tl arası fazla, %20-25 yakıtı düşürdüğünü her kese her saniye canlı ispatlarım, ispatladım da..
    6-radyatör arkasına izopan, rad. önden seni arkadan duvarı ıstır, duvara koyarsan ısı içeri döner olmazsa olmaz.
    7-boruların dış ortamda izole olması, duvara gömülmesi
    8-tam kapalı kalın dolaplar kullanmak
    9-termostaik vana kullanmak 40-60 tl tanesi ama her odanın sıcaklığı ayrı ayrı kontrol ediyor.
    10-sucu değil zanaatkar usta
    11-ıvır zıvır mühendisi değil, ısı-enerji eğitimi almış metrekareden değil ısı formüllerinden hesap yapabilen mühendis
    12-işden anlayan başka illerde tecrübe yapmış mühendis dükkan sahibi(genelde gaz işi tatlı diyen elektikçi,pimapenci,fayanscı doğalgazcı olmuş)

şimdi bu iş 7000 tuttu diyelim
    senin standart 3.sınıf yoğuşmasız plastik 40 tl lik oda ter.iş 4500 tuttu diyelim.

10 yıl ömür verelim
    yılda 1200 tl da gaz yakalım
    plastik ve 3.sınıf iş
    12000 gaz parası
    4500 maliyet
    1000 on yıldaki arızalar
    ---------------------
    16700 tl ya mal olurken ve bu süre sonunda değişirken

pahalı olan işde bak ne oluyor
    7000 gaz parsı
    7000 maliyet
    100 on yıldaki arızalar.
    ---------------------------
    14100 tl yani daha ucuz ve 10 değil 20 yıl ömürlü

tabi bunları aynı usta yaparsa, ucuz işin ustası da ucuzdur, o zaman kombi 7 yılda çöpe gidiyor maliyet 20bini geçiyor, bunlar sıcak iklim izmir de, ]soğuk da daha fazla fark oluyor.

saygılar.

konuyu genel olarak foruma girenlere yazdım, forumun ilk mesajında da bişeyler yazdım..

PARA ETMEZ İŞLER, UCUZ İŞLERLE KARIŞTIRILMAMALIDIR, ÇÜNKÜ BU İŞLER UCUZ DEĞİL, PARA ETMEZDİR.

....................................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 15 Ekim 2014; 9:37:41 >

• Herkese Merhaba, Öncelikle işin uzmanlarına bir sorum var. Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yeni evimize taşındık. Binanın 3.katındayız. Ev bürüt 197 m2 ama ben tüm odaları iç duvardan duvara ölçtüm. 157 m2 geldi. Bina kısmen kuzeybatıya bakıyor. Evde toplam 9 m petek döşeli.Pencereler çift cam. Binanın dışında beton olan yerler ve kolonlarda yalıtım varmış. ve Şimdi kombi taktıracağız ama okudukça işin içinden çıkılmaz hale geldiğini gördüm. Bir makina mühendisi normal bir şey istiyorsan Buderus GB012 takarız dedi ve 2400 TL istedi(proje ve montaj dahil.) Sizce Bu kombi yeterli mi yoksa başka ne alabilirim. DD nitromix i övüyor forum. Üst katıma da satıcı ferroli önermiş. ECA veya Arçelik de öneren var. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 16931694169516961697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.