Şimdi Ara

.... (1359. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41.239
Cevap
272
Favori
4.339.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13571358135913601361
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu kombi bağlantı setlerinde ki 1/2 3/4 ne demek?
  • Biray hocam resimlerdeki üstteki gri boru ile alttaki gri metal aynı boydaki farklı ürünlermi sanki yukardaki daha büyük geldi bana.. (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

bu kombi bağlantı setlerinde ki 1/2 3/4 ne demek?

....

yukarıdaki kombi resmine bakarsan kombi altında dört çıkış ve vanalar var

1/2 3/4

boru ve vana çaplarını ifade ediyor

üstte resimde kombinin altındaki en soldaki boru ve vana 3/4 tir (üççeyrek deniyor genelde) yine kombinin altında ortadaki iki boru ve vana capları diğerlerinden dardır bunlarda 1/2 (yarım parmak) olarak adlandırılıyor.l

• quote:

adamlar aşmış

adamlar aşmış
    ama bence pahalı değmez almaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twonokta

Biray hocam resimlerdeki üstteki gri boru ile alttaki gri metal aynı boydaki farklı ürünlermi sanki yukardaki daha büyük geldi bana.. (:

benim koyduğum resimlerden bahsediyorsanız, arka fonu gri olan, yan yana 3 markanın koydum, kıstas olarak 3 metal vana markasını çaplara göre ölçtüm ve hesaplarını çıkarıp yazdım, istanbul da da oluyordu bu, mini vanadan kombi altına montaj yapılıyordu, daha sonra çabuk tıkanmalar ve kombi içinde kaynamalar çoğalıp, kombiler arızalanınca ddöküm yasakladı konmasını,daha sonra inceleye inceleye GK da karar kıldım, biraz fark var ama katmer katmer değer almaya..

plastik konusunda bazı markalarda tam geçiş gördüm ama bunlar platik kaynağı sırasında tam geçiş özelliğini kaybediyor ve sekmeli ürün hakline geliyor..

EDP marka metal ürünler GK dan da iyiydi ama üretmiyorlar, sırf senin alman yetmiyor, piyasada talep yok diyorlar, Döküme,Vaillanta,Alarkoya vana yapıyor ,zaten siparişlerimi bile ihracat var diye 1-2 ayda yanıtlıyorlar, ama sahibi Elif hanım senede ürettikleri milyonlarca vanadan sıfır şikayet aldıklarını söyledi, 1-2 vanadan su kaçırıyor diyorum, hemen gönder inceleyelim diyor, tabi sonra usta hatası çıkıyor, adamlar tartışmasız 1 numara..

gri metal dediğiniz sarının nikelajlısıdır...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

arkadaşım yukarda 100 satırda anlattım daha anlamadıysan ne diyeyim, 15 misli su fazla gidiyor yazıyorum, bu 15 misli hızlı ısınma, 15 kat çabukluk, gaz sarfiyatı, elektrik, para demek, hala inanmıyorsan , zaten 1 milyonda 950 bin taneyi böyle saçma plastikle yaptılar, senin kini de yapıverirler, ha metal olması yetmez, anlattığım bu, plastikden kötü metal gçişleri de var piyasa da, dikkatli davran..

plastikten kötü hangi metal kötü oluyormuş,bana da anlatırmısın lütfen,hangi kıstaslara göre bunu söylüyorsun

yukarıda yazdım üstad , sadece iç çap ölçüm, alan hesabı kıstaslarımız, başka bir kıstas yok, burada 1. önemli olan debilerdir, tabi ki filitrenin metal geçirgenlik durumu, ana boruya bağlantı şekilleri önemli, ben iç diş bir plastik rekorun, baymak filitreye takılması durumunda, vananın açılmadığını da tesbit ettim, ısı üretimdeki arkadaşlar, buna mana veremediler, hatasız dediler ama daha sonra sinirlenip mal bu dediler, mal oysa sizin de resimlerde koyduğunuz gibi ekstra manşon sıkmadan montaj edilemez bunlar, ama kavisli borular harika 15 tane satmışlar size, 1 sene olmuşmuş, ama vanalar maalesef idare eder pozisyonda, dilersen GK istetip sizde bakabilirsiniz farklara...

saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

Değerli abilerim.
    Kombi altı bağlantı setinin plastik yada bakır olmasının ne avantajı var acaba?

Zaten bağlantı setinden hemen tesisat borusuna gidiyor arada çok uzun mesafe yok.Bende mesela 30cm en fazla.
    Bu bakır olsa ne olur plastik olsa ne olur anlamış değilim.
    Eğer cidden aşırı fark ettiriyor ise bakır ile değiştireceğim tesisatçıma.

bu set diye bahsettiğimiz, boru değil, tabi ki borularda bakır olsa %5 farkı elbette rahatlıkla izah ederiz, ben incelemeyi vana ve filitreler konuunda, her zaman metal seçin olayını görsel görelim diye yaptım, yoksa 30 cm.lik boru için bu fark etmez tabi ki...
  • quote:

quote:

quote:

arkadaşım yukarda 100 satırda anlattım daha anlamadıysan ne diyeyim, 15 misli su fazla gidiyor yazıyorum, bu 15 misli hızlı ısınma, 15 kat çabukluk, gaz sarfiyatı, elektrik, para demek, hala inanmıyorsan , zaten 1 milyonda 950 bin taneyi böyle saçma plastikle yaptılar, senin kini de yapıverirler, ha metal olması yetmez, anlattığım bu, plastikden kötü metal gçişleri de var piyasa da, dikkatli davran..

plastikten kötü hangi metal kötü oluyormuş,bana da anlatırmısın lütfen,hangi kıstaslara göre bunu söylüyorsun

yukarıda yazdım üstad , sadece iç çap ölçüm, alan hesabı kıstaslarımız, başka bir kıstas yok, burada 1. önemli olan debilerdir, tabi ki filitrenin metal geçirgenlik durumu, ana boruya bağlantı şekilleri önemli, ben iç diş bir plastik rekorun, baymak filitreye takılması durumunda, vananın açılmadığını da tesbit ettim, ısı üretimdeki arkadaşlar, buna mana veremediler, hatasız dediler ama daha sonra sinirlenip mal bu dediler, mal oysa sizin de resimlerde koyduğunuz gibi ekstra manşon sıkmadan montaj edilemez bunlar, ama kavisli borular harika 15 tane satmışlar size, 1 sene olmuşmuş, ama vanalar maalesef idare eder pozisyonda, dilersen GK istetip sizde bakabilirsiniz farklara...

saygılar...

bircan bey ben bu gk vana ve filtrelerden kombi alt bağlantısı için almak istiyorum hangisinden almam gerekiyor bir sürü modeli var sitesinde bir de hangilerinden kaç tane almamı önerirsiniz kombi alt bağlantısı için.

• quote:

Orijinalden alıntı: drmete

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: drmete

Arkadaşlar Merhaba;
    Bugün kombi almaya gittiğimde firma sahibi iki farklı kombi tavsiye etti çok arada kaldım sizinde fikrinizi almak istiyorum.

DEMİRDÖKÜM Nitromix P 35 için 2780 tl fiyat verdi,
    VİESMANN Vitodens 100-W 35 kw 3600 tl fiyat verdi çok arada kaldım
    demirdöküm ile arada çok fark olmadığını 800 tl farka viessman için gerek olmadığını da ekledi tercihi bana bıraktı.
    Hem fiyat hemde kalite olarak önerileriniz nedir.

Teşekkürler.....

burdan ogrendigim kadariyla nitromix kendini kanitlamis fiyat performans urunu.

ayrica neden 35 kw aliyorsunuz eviniz cok mu genis?

Ev müstakil 3 katlı 180 metrekare net alan var. İyi yalıtımlı. toplam petek uzunluğu 17 metre. Dolayısıyla bayi 35 kw altında bir kombinin efektif olmayacağını söyledi ancak fiyat konusunda tereddütlerim var internetten baklıldıgında okadar çok farklı fiyat var ki aynı kombiye 2100 tl de diyen var 3500 tl de nasıl iş anlamadım.

17 mt radyatör,

50 derece kombi ısısında 24650 kcal enerji verir, tesisat plastikse %15 kayıp eklenmelidir. 3700 kcal/h yapar.28000kcal/h toplamdan 35 kw çok iyi bir seçim olacaktır, ama yukarda anlatığım vana seçimlerini doğru yapmazanız, bir çuval incir meselesine döner bu iş, nitromix ile 17-18 metrelerde sorun yaşamadan kullanan müşterilerimiz var, keza viessmanlada aynı olaylar söz konusu , ancak viesmanın genleşme deposu ve vanası dışarda olan modelleri de var, onlarda görüntü bozuluyor, vitodensin 35 kw lık modelini iç uygulamadım, çamur ayrıştırıcı kullanmanızı öneririm, bu boyutta borulat plastikse, çamurlaşma kaçınılmazdır.

termostatik vana almanız bence şarttır ama öneri listesine ekleyiniz.

UK model danfoss veya siemens biraz pahalıdır ama memnun kalırsınız....

• quote:

saygılar...

anlayamadığım tek nokta var bu forumda mesaj kısmında bir kere olsun ısıüretimde bağlantı seti satılıyor demedim.bu konuda çok dikkat ettim,reklam olur diye söylemedim.ayrıca istanbulda nette metal kombi bağlantı seti satan yerler de var. eca metal kombi bağlantı setlerini de arkadaşlara aldırdık zamanında

sende bana pm den bu metal bağlantı setlerini sormadın.nasıl oluyorda orada satıldığını biliyorsun çok ilginç.şaşırttın beni
    ayrıca oraya kadar gidip 30-35liraya seti almışsın
    kombi bağlantı setini alıp üstten resim cekip analiz yapıyorsun
    gk filtre ve vanaları biliyorum.kombiden cıkan sıcak suyun akışkanlığı debisi..vs sadece gk vananın iç çap büyüklüğü,rekorlar ile ilgili olsaydı tesisata hiç önem vermememiz gerekirdi.tesisatta kombinin zorlanmaması için önce boru çaplarını büyük tutacaksın.bunu pprc plastik boru için söylüyorum
    kombiden sonra gidecek boru çapı 32mm olacak.
    bana pm atıyorsun teknik analiz yapacam diyorsun,bir sonraki mesajda BAZI PLASTİK SETLER BAZI METAL SETLERDEN iyidir diyorsun
    ama birebir uygulayan benim.bende diyorum ki benim kullandığım bağlantı setinde sorun yok
    bunu evde yaşayan benim.kendi kombime bu setten taktım.
    anneme,babama,kardeşlerime,kuzenlerime,arkadaşlarıma hep bu veya buna benzer setlerden aldırdım
    sorun yaşayan tek kişi olmadı
    madem örnek vermeyi seviyorsun benden kendimden hemde kendi evimden "açıklamalı" "resimli" örnek vereyim.senin dediğin şekilde olsaydı ben çok sorun yaşamıştım.bunlar yaşanacak deneyimle olur.

GK,ECA,TDS,KVS hatta adell markalarının 1/2 ve 3/4 metal filtre vanalarının iç çapları çok büyük bu forumda birçok mesajda önerdik.hatta koçtaşı referans gösterdik
    uygulamalı bir şekilde bu ve buna benzer örnekleri yapan insanlar var bu forumda en başta ben
    plastik sette 2 tane dirsek var.kombiden cıkan su zaten dirseklerle karşılaşıyor
    ama S bağlantısında zaten suyun akışkanlığı çok iyi bu da ayrı bir konu

gk vanalar iyidir kalitelidir bunu bende biliyorum.keramet gk vana ve filtrelerde değil
    önce adam gibi sirkülasyonu iyi tesisat yapacaksın.istanbulda plastik set kullanıp 10yıllık demirdöküm ve eca kombilerinde sorun yaşamayan 10'larca insan tanıyorum ben,piyasadaki kombi bağlantı setlerinin %80i plastiktir.
    plastik setler ayrıca görünüm olarak hoş değil.bende beğenmiyorum

buradan arkadaşlara sesleniyorum.metal bağlantı setlerinde hiçbir sorunla karşılaşmadım hem kendi evimde hemde kombi taktırdığım birçok evde.
    tesisatın sirkülasyonu VE BORU ÇAPLARI çok daha önemlidir

birebir uyguladım.sorun yok arkadaşlar yok

.... ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 13 Mart 2013; 19:02:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mephisto26

quote:

quote:

quote:

saygılar...

bircan bey ben bu gk vana ve filtrelerden kombi alt bağlantısı için almak istiyorum hangisinden almam gerekiyor bir sürü modeli var sitesinde bir de hangilerinden kaç tane almamı önerirsiniz kombi alt bağlantısı için.

3/4 vana 2 adet (dişi erkek)(tam geçişli)
    1/2 " " "
    3/4 ve 1/2 filitre 1 er tane tam geçişli olarak sipariş verebilirsiniz...

yukarda Canturkkara montajlı fotosunu koymuş, Babaeski de kendisi, İstanbula gitmiş almış ama sitesinden de alınıyormuş...100 tl tutar, bulamazsan yardımcı olurum özelden.......

• quote:

........

setleri 40 artı kdv den sattılar, 35 ..1 yıl önceymiş...

benim 7 yıldır girmediğim yer yok şu İzmirde,
    şimdi ben vana inceledim, çıkıştaki bakır boruyu değil ve dikkat ederseniz, onlar iyidir diye de paylaşıyorum, elbette plastik kaynaklar ve boru iyi yapıldıysa durum böyledir diye de yazdım İNCELEMENİN başında..

borular için 3.pompa kademesindeki..veriler de şöyle,

çok kısa mesafeler hariç..

1/2" boru ...... 0-2000 kcal/h
    3/4" boru ......... 1500- 12000 kcal/h
    1" boru .......... 9000- 26000 kcal/h
    1 1/4" boru ......... 22000- 36000 kcal/h

bu aralara göre boru seçiminde hız 3 m/sn yi geçmeyecek şekilde dizayn yapılıyor, dirsek sayısı çok fazla ise bir üst çap seçilebiliyor, tabi kaynak hatası olasılığı da düşünülmesi gereken konuların başında geliyor, bu durumda 100 dirsekli 1" borudan 20 dirsekli 3/4" boru daha iyi olabiliyor bazen, 2 ye bölünük tesisatlarda 1-2 metrelik kısımlarda çap büyütülmesi gerekmeyebiliyor, ayrıca kimsenin pek uygulamadığı, son radyatöre 3/4" giriş yapma konusu da bir çok şeyin ilacı..

ben izmirde 3 metre radyatörü 1/2" bağlayan gördüm, hatta ana hattı yerden beslemenin 16 lık borusuna veren, A grubu firmaları gördüm, kısa mesafe konusu hariç bunlara uyulması gerekiyor tabi ki...

sizin takılan vanada sıkıntı görmemeniz, pompa debisini yüksek tutmanızdan dolayı olabilir, bence 1.kademeye indirip deneyin bakalım rad. altları soğuyacak mı, mesela bakırda soğumuyor..
    su tazyi ki fazla ise dar geçiş su sesinden başka mahsur oluşturmayabilir ama banyoya 20 metre mesafedeki balkonda duran kombilerde fark ettiğini bir çok kere gördüm, çabuk filitre dolması da tabi rast gelinen bir durum...

saygılar..

• quote:

sizin takılan vanada sıkıntı görmemeniz, pompa debisini yüksek tutmanızdan dolayı olabilir, bence 1.kademeye indirip deneyin bakalım rad. altları soğuyacak mı, mesela bakırda soğumuyor..

aleyküm selam
    evet 7 yıldır girmediğin yer yok bunu bugün çok iyi anladım.bir tek benim eve gelmemişsin.birgün geldiğinde sana pompa birinci kademede son petek nasıl ısınıyor gösteririm ayrıca o setler 30-35lira boşuna para verdin.bu kadar merak ettmişsin bana pm atsaydın.oralara kadar gidip bu seti alıp resim çekiyorsun.harika
    Gk vana ve filtreleri bende beğenirim ama bu filtreleri adam gibi tesisatlarda deneyeceksin.
    tekrar söylüyorum.keramet GK vana ve filtrelerde değil,önce adam gibi tesisat.
    dandik bir tesisata gk filtre takılsın hiçbirşey değişmez
    kombiden çıkan sıcak tesisat suyu önce 2 tane dirsekle karşılaşmasın S akışkan borusuyla tazyik bozulmasın

.... ....

yazdıklarının birebir uygulaması bende.UYGULAMALI VE RESİMLİ ÖRNEK.....
    kademeyi senin dediğin gibi birinci kademelere kadar indirdim. allaha şükür sorun yok

kombi: ferroli domicondens
    pompa markası:wilo (3 kademeli)
    pompa kademesi: bir (1)
    bağlantı seti: metal kombi bağlantı seti (S boru)
    tesisat kombi başlangıç boru çapı 32mm deliksiz alüminyum folyolu boru
    reglaj ayarı:yok unuttum bütün vanalar sonuna kadar açık
    kombiye en uzak radyatör:yatak odasında 110cm ÇAPRAZ bağlantılı (ısınma mükemmel)

allaha şükür...

.... .... ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 13 Mart 2013; 21:01:48 >

• biray bey bu pompa ayarı her kombide olurmu acaba benimki immergas pompayı 1, kademeye indirince yakıtan epeyce tyasaruf olurmu saygılar...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

saygılar...

3/4 vana 2 adet (dişi erkek)(tam geçişli)
    1/2 " " "
    3/4 ve 1/2 filitre 1 er tane tam geçişli olarak sipariş verebilirsiniz...

yukarda Canturkkara montajlı fotosunu koymuş, Babaeski de kendisi, İstanbula gitmiş almış ama sitesinden de alınıyormuş...100 tl tutar, bulamazsan yardımcı olurum özelden.......

biray bey size tesisatımdan biraz bahsetmiştim şu an termostatik vana olmayan sadece 2 adet radyatörüm var bunlar mutfak ve koridor ikiside 600*600. şimdi sorum şu diyelim ki tüm oadalrdaki termostatlar kendini kapattı sadece kombi bu iki radyatörden devirdaim yapacak bu kombiye arızayaptırırmı aklıma takıldı peteklerin metrajıda düşük kötü bir sürprizle karşılaşmak istemiyorum saygılar...

• quote:

gk vana ve filtrelerin tesisatının nasıl olduğuna bakılmaksızın tek başına her şeyi hal ettiğini ve yeterli olduğunu kim söylüyor ki ? ben görmedim söyleyeni ...
    demagoji mi yapıyoruz biz ,hayır inandıklarımızı yazıyoruz sadece demagoji neresinde ....

"gk vana ve filtrelerin tesisatının nasıl olduğuna bakılmaksızın tek başına her şeyi hal ettiğini ve yeterli olduğunu" biraybey söylüyor
    üstelik kendi evimde birebir kullandığım kombi bağlantı seti için teknik açıdan gerçekdışı bilgiler yazıyor
    önceki mesajda wilo pompasını birinci kademeye getirince sirkülasyon sorunu olmadığını kendi evimden örnekle açıkladım
    üstelik basa basa yazıyorum.PETEKLERE REGLAJ AYARI YAPMADAN SON PETEK ÇOK GÜZEL ISINIYOR (bu cümleyi özellikle büyük yazdım)
    gk vana ve filtreler tek başına hiçbir işe yaramaz: yapılması gereken tesisatta BÜYÜK BORU ÇAPI+SİRKÜLASYON+ AZ DİRSEK

gk vana ve filtreleri bende beğenirim ama iççapın büyüklüğü bir işe yaramazzzz bu kadar basit

en dandik tesisata GK VANA VE FİLTRE takılsın hiçbir işe yaramaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 13 Mart 2013; 21:29:51 >

• quote:

quote:

gk vana ve filtrelerin tesisatının nasıl olduğuna bakılmaksızın tek başına her şeyi hal ettiğini ve yeterli olduğunu kim söylüyor ki ? ben görmedim söyleyeni ...
    demagoji mi yapıyoruz biz ,hayır inandıklarımızı yazıyoruz sadece demagoji neresinde ....

"gk vana ve filtrelerin tesisatının nasıl olduğuna bakılmaksızın tek başına her şeyi hal ettiğini ve yeterli olduğunu" biraybey söylüyor
    üstelik kendi evimde birebir kullandığım kombi bağlantı seti için teknik açıdan gerçekdışı bilgiler yazıyor
    önceki mesajda wilo pompasını birinci kademeye getirince sirkülasyon sorunu olmadığını kendi evimden örnekle açıkladım
    üstelik basa basa yazıyorum.PETEKLERE REGLAJ AYARI YAPMADAN SON PETEK ÇOK GÜZEL ISINIYOR (bu cümleyi özellikle büyük yazdım)
    gk vana ve filtreler tek başına hiçbir işe yaramaz: yapılması gereken tesisatta BÜYÜK BORU ÇAPI+SİRKÜLASYON+ AZ DİRSEK

gk vana ve filtreleri bende beğenirim ama iççapın büyüklüğü bir işe yaramazzzz bu kadar basit

en dandik tesisata GK VANA VE FİLTRE takılsın hiçbir işe yaramaz

eğer bircan bey tesisatın ne olduğuna bakılmaksızın gk vana ve filtrelerin her şeyi hal ettiğini yazmışsa size özür borçluyum.
    bircan bey bir açıklama yaparsa bu konuda olay aydınlanmış olur.

• TAM GEÇİŞLİ VANA VE FİLİTRE neye denir, bunun tesisatımızda önemi nedir?

Aslında tesisatımızı İnsanların kalp-damar anatomisine benzetebiliriz.
    Burada KALP=KOMBİ, DAMARLAR=BORULAR, UZUVLAR= RADYATÖRLER, KALP KAPAKÇIKLARI=KOMBİ ALTI VANA VE FİLTRELER

biz burada sadece kalp tavsiyesi beklerken, organları çalıştıracak, damarları ve kapakçıkların daha önemli unsurlar olduğunu hep es geçeriz.

damar tıkalı ise,kalp işe yaramaz ve kişi ölür.

işte bilmem ne kadar kuvvetli (24 kw-35 kw) lik kombi, bilmem ne kadar kuvvetli pompa (5 mss-7 mss) olursa olsun, bakın kombi altından geçen suyu bu vanalar ne kadar geçiriyor.

Burada kombinin 24 kw ve boru sisteminin bu kw ı kaldıracak çapta yapıldığı kabulüyle karşılaştırma yapılacaktır.

ısı formulu: Q(kcal/h)= k x F (yüzey) x T (ısı farkıyla ) bulunur.

eğer ısı transferi sabit bir hızla gerçekleşiyorsa, birim zamandaki debi iletim olarak da anlatılabilir. (c=1 ise)

yani borudan geçen debi ne kadar fazla ise o kadar çok ısı transfer olacaktır.

....
    ....
    ....

piyasada satılan
    1-x metal vana ve filitre kiti
    2-y metal vana ve filitre kiti
    3-plastik vana ve filitre kitlerini

inceledim.

....
    3 ü de metal olmasına rağmen , yandan bakıldığında malzemelerin göbekten daraltığını görmektesiniz.

........

burada dik bakıştan görüleceği üzere göbekten daraltılan (malzemeden çalınan)
    vanaların TAM geçişle alakası olmadığı görülmektedir.

1/2" VANA TARAFI (soğuk su giriş)

1-x marka ..çap...15 mm. (tam geçiş)...... 1,76 cm2 alan... su hızı 5 m/sn alınırsa debi....Q= 3,16 m3/saat
    2-y metal...çap....8 mm....(yarı geçiş).....0,50 cm2 "......................".........................Q= 0,89 m3/saat
    3-plastik vana....çap......8 mm........................ 0,50 cm2 ...................................................Q=0,89 m3/saat

3/4" VANA TARAFI (kalorifer dönüş)

1-x....çap..20 mm..(tam geçiş).......2,14 cm2 alan...su hızı 5 m/sn kabulüyle....debi...Q=5,65 m3/saat
    2-y metal...çap..15 mm (yarı geçiş) ....1,76 cm2 ......................................................Q=3,16 m3/saat
    3-plastik vana .....çap....11 mm ( ? geçiş)....0,95 cm2.........................................................Q=1,71 m3/saat

........

FİLİTRELERDEKİ DURUM

1/2" Filtreler

1-x marka izdüşüm kesit alanı toplam alanın %75 si.............................debi= 2,81 m3/saat
    2-y marka metal ............................... % 40 ı....................................= 0,35 m3/saat
    3-plastik ................................................... %25 i (bazı markalarda %100).= 0,22 m3/saat (eser miktarda 0,89)

3/4" filitreler

1-GK marka izdüşüm kesit alanı toplam alanın % 65 i.................................debi=3,67 m3/saat
    2-baymak marka metal............................... %45 i.........................................=1,42 m3/saat
    3-plastik c....................................................%35 i (bazılarında %100).............=0,59 m3/saat(eser miktarda 1,71 )

buradan ne sonuç çıkaracaksınız...

1- sizin sisteminizde sıcak su...

x markada saatte 2.81 ton akarken, y marka metal de 8 misli daha az, plastik de 12 misli daha az akacaktır.

2-sisteminizde dolaşan su (petekler ısınmıyor altları soğuk diyorlar ya)

x marka olsaydı 3,67 ton dolaşabilirken, baymak metal de 2,5 misli az su, plastik de 6 misli az su dolaşacaktır.

VARSAYALIM, KOMBİNİN 3. KADEMESİ 20 TON VERİYORSA, PLASTİKLE BU kademe de bile radyatöre su az gelecek, y marka da metal de belki kurtaracak, ama x marka kullananlar ,pompanın 2. kademe 12 ton , 1.kademe 8 ton verse, kombi kademesini azaltıp, hem elektrikden hem de su sesinden az ödeyecekler, evleri de full ısınabilecektir.

bu su hızının sabit, boruların çaplarının uygun seçilmesiyle hesaplanmış verilerdir.

yani kombi altı vana ve filitreler GERÇEK TAM GEÇİŞLİ olursa kombi daha az yakacak, daha garanti ısıtacaktır.
    Burada amaç iyi malzemeyi öne çıkarmaktır, dar geçişli vanaların ve filitrelerin kombinin ömrünü azaltacağı, çabuk tıkanacağı da aşikardır.
    saygılar..

B.EREN
    İTÜ.Mak.Fak.Isı-Enerji Bölümü(1988)

• quote:

eğer bircan bey tesisatın ne olduğuna bakılmaksızın gk vana ve filtrelerin her şeyi hal ettiğini yazmışsa size özür borçluyum.
    bircan bey bir açıklama yaparsa bu konuda olay aydınlanmış olur.

evet aynen öyle dediğin gibi arkadaşım
    tesisatın sirkülasyonu ve boru çapları çok daha öenmli.bunu heryerde kanıtlarım
    en büyün kanıt kendi evim.birkaç mesaj üstte resimleri ekledim.
    beni daha çok ilgilendiren kısım biraybey nasıl oluyor da bana sormadan metal bağlantı setini aldığım yerden tedarik ediyor
    tekrar yazıyorum ve biraybeyden açıklama bekliyorum
    bu forumda metal bağlantı seti için (ticari reklam olur gerekçesiyle) forumda satılan yer hakkında 1 tane açık mesajım yok,çünkü bu konuda çok hassastım
    biraybey de bana şimdiye kadar benim aldığım metal bağlantı seti nerden temin edilir diye p.m'den mesaj atmadı
    hal böyleyken,biraybey metal bağlantı setini benim aldığım yerden nasıl aldı

kendisinden açıklama bekliyorum

• --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

şimdi ben vanaları inceledim, çıkıştaki bakır boruyu değil ve dikkat ederseniz, onlar iyidir diye de paylaşıyorum, elbette plastik kaynaklar ve boru iyi yapıldıysa durum böyledir diye de yazdım İNCELEMENİN başında..

borular için 3.pompa kademesindeki..veriler de şöyle,

çok kısa mesafeler hariç..

1/2" boru ...... 0-2000 kcal/h
    3/4" boru ......... 1500- 12000 kcal/h
    1" boru .......... 9000- 26000 kcal/h
    1 1/4" boru ......... 22000- 36000 kcal/h

bu aralara göre boru seçiminde hız 3 m/sn yi geçmeyecek şekilde dizayn yapılıyor, dirsek sayısı çok fazla ise bir üst çap seçilebiliyor, tabi kaynak hatası olasılığı da düşünülmesi gereken konuların başında geliyor, bu durumda 100 dirsekli 1" borudan 20 dirsekli 3/4" boru daha iyi olabiliyor bazen, 2 ye bölünük tesisatlarda 1-2 metrelik kısımlarda çap büyütülmesi gerekmeyebiliyor, ayrıca kimsenin pek uygulamadığı, son radyatöre 3/4" giriş yapma konusu da bir çok şeyin ilacı..

ben izmirde 3 metre radyatörü 1/2" bağlayan gördüm, hatta ana hattı yerden beslemenin 16 lık borusuna veren, A grubu firmaları gördüm, kısa mesafe konusu hariç bunlara uyulması gerekiyor tabi ki...

su tazyiki fazla ise dar geçiş su sesinden başka mahsur oluşturmayabilir ama banyoya 20 metre mesafedeki balkonda duran kombilerde fark ettiğini bir çok kere gördüm, çabuk filitre dolması da tabi rast gelinen bir durum...

saygılar..

• 
Sayfa: önceki 13571358135913601361
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.