Şimdi Ara

.... (1324. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
272
Favori
4.339.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13221323132413251326
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yener ala

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

burada radyatör montajlarında bir anormallik yok, radyatör miktarlarını hesaplamadan ve anlamsızca gerkmediği halde çapraz bağlantı yapma sevdasından ilk alt yapıyı yapan yüzünden mecburen bu şekilde olmuş..

hata denecek şeyler klasik, tanesi 25 kuruş gibi anormal (!) fiyatlara satılan kelepçelerden kombi alt borularına konmamasının verdiği yamukluk, klasik UCUZ ve DEĞERSİZ plastik kombi altı aksesuarları (metal ve tam geçişli olmalı), klasik rad. dönüşüne GİDİŞ ve dar geçişli bir vana konması (üstlere UK model Termostatik vana altlar daha geniş veya dönüş vanası olmalı, rad. arkasına tasarruf amaçlı izopan tavsiyesidir.

bunlar anlamsız gibi değil %25 tasarruf yaptıracak KOMBİDEN önemli tavsiyelerdir.

saygılar...

sizler zaruret hasıl olsa bile müşterinizle müzakere ediyormusunuz yoksa teyit etmeden kendinize şartsız beyat edilmesini isteyenlerdenmisiniz?
    fotoların açılımı şöyle arkadaşlar alış-veriş yapacakların dikkatine:
    burada öncelikle esnaf müşteriye karşı sahtekarlık yapmıştır.aldığı ölçülere göre petek takmamıştır.sıva altı plastik bağlantılıdır bizim ev...
    ölçüler : _______ mutfak:68,5 cm 4'er santim vana payı 60'lık petek ve 5 milim sallayacağına 70cm'lik petek takılmış ve tesisata 2 dirsek-köşe ilave edilmiş;
    _______ benim kaldığım oda:126,5 pay var ,120'lik takacağına 110cm'lik peteği 2,5 cm'lik 3 adet metal uzatmayla uygun görmüşler;
    _______ küçük oda:117,5cm bağlantı payı bırakılmış inşaatta (benim kaldığım odanın yarısına yakın...)110'luk takılacağına 2 dirsekle 120'lik takılmış;kombi ilk burayı ısıtıyo ve hamam ediyo büyük olduğu için petek ...
    _______ büyük oda sağ:140'lık takılacak pay var 160cm petek takılmış ilave 2 dirsekle;
    _______ salon:108,5 paya 2 dirsekle 110cm petek takılı...
    _______ banyodaki rezalet gözünüzden kaçmasın milleeet 5 dirsek- köşeyle bağlanmış durumda..

şimdi benim talebim ,müzakerem,olurum olmadan evimde adeta şu tapunu getirde oldu-olacak evi üzerimize alalım demediği kalmış esnafın...
    7 peteğin 2'si hariç 1'i kısa ,4'ü tesisatımıza 8 dirsek ilave edilerek uzun takılmış.havlupanda zaruret var diyenler olacaktır fakat 5 dirsek suyun devir-daimini engeller.montaj yapılırken
    bakıyordum,sıvadan bağlantı için çıkarılmış ucu tıpalı boruyu dibine yakın kesip sağa dirsekle uzatıyordu merak etmiş fakat fırsatım olmamıştı.meğer adam aldığı ölçüde petek getirmeyip
    hacıvat oynatıyormuş...ne hakla arkadaş...!?metal gaz tesisatına gelelim bulunduğu tarafı özellikle seçtim mutfak dolaplarının üzerine gizlenmesi için fakat gördüğünüz gibi tavan dolap arasına Balıkesirlilerin dediği gibi kaktırılmış resmen.bu eşkiyalıktır eşkiyalık,,
    uzun petek zaruret ise 2 dirsek takacağınıza tesisattan genişletin.biraz alçı ve boya alırsınız,estetikte olmuyor zaten.
    kombinizin uzun ömürlü olmasıda önemli.insan bile ezilip orta yaşta çöküyor.
    şimdiii asıl yetkili satıcının derdi nedirki bu rezilliğin müsebbibi oluyor?aklıma gelenler :stoklarını eritip yeni mal siparişinde bulunmak;birbirine yakın ölçülerde tek ölçüde petek bulundurup hepsine kullanmak;kendisi için ölçü almanın gösteriş olması uzun,orta,kısa diye 3 ölçüde petek stok edip kullanmak...
    burdan anlaşılıyorki esnafın; müşterinin evinin güzel görünmesi ,kombi ömrünün uzun olması ve tesisat-kombi arızalarıyla uğraşılmaması gibi iş ahlakı ve sorumluluğu yok demektir.
    PARANIZLA REZİL OLMAKMI?...NİYE...!?

bakın beyefendi..

öncelikli olan insanı ısıtmaksa, ben peteklerden çalma görmüyorum bu fotoğraflarda, ilk önce hatalı iş yaptırılmış bu daireye, hatanın başlangıcı, luzumsuz çapraz bağlantılar, burada da bazı arkadaşlar tesisatı görmeden metraj verip çapraz bağlantı miyidir diyor, sonra millet 50 cm .i bile çapraz yaptırıp, iyi birşey yaptırdığını zannediyor, ha bu hatayı hata ile devam edip dediğin gibi duvarlarını parçalatsaydınız o zaman , sanki duvar içinde o dirseği koymayackmış gibi yazı yazmışsınız, konu dirsek sayısıymış gibi başladı, duvar kırarak gömdürme muabbetine döndü, bu duvar altı tesisatı kim yaptırdı, kime yaptırttı ise bu adam düzeltti diye suçlu bu değil, bunu bilesiniz, 2 dirsek fazla koydu diye de tesisat çok falan yakmıyor, ha başka şeylerinden kıl kapmışsınız dır onu bilemeyiz, çünkü ilk yazınızda 20 günde 90 tl fatura çok diye başlamıştınız.

biz mühendisiz, müşteri itiyor diye 100 cm lik yere 70 cm petek koyduğumuzda yoğ. yapmaz o tesisat ısınma gerçekleşmesse vebal çekemeyiz, alt yapı yanlışsa bir şekilde, üst yapıya uymak zorunda, kombi altını hangi akla hizmet gömmeden yapmışlarsa, bu vatandaşta ona uymuş ve yukardaki şekli %30 bozuk işi yapmış, ha uzatmaları tek parça yapardı, alta takardı, üstte sırıtmazdı, onlar boş mesela, 2 dakkada üstten söküp aşağı sıktırırsın olur biter, ama başlangıcı yanlış bir şeyi bana soran müşteri olursa, bunları sök at, plastik boru kanser yapar, suyu yavaşlatır,kombiyi tıkar, %25 az ısıttırır, yakıtı arttırır diye, daha önceden söküp attırdığım 500 müşteri gibi BAKIR boruya çevirirdim olur biterdi...

siz şikayet edeceğiniz yer olarak burayı mı seçtiniz, yoksa tesisat hatalarını tesbit ettirmek için mi buraya yazdınız, adam zaten %50 sini kabul edilebilir hatalarla yapmış, çünkü mesleği öyle öğrenmiş, doğru yaptığı %50 için ne diye yanlış yazayım ki?, ben eminim ki siz de benim hatalı bulduklarımdan birçoğundan haberiniz bile yoktu, anlaşmada yazanı koymadı diyorsunuz, makina çalışana kadar neden müdahale etmediniz o zaman..

adamı mahkemeye vereceksiniz,
    1- çok yaktı deseniz, buradaki tepkilerden anlaşılacağı üzere AZ bile yakmışınız.
    2-rad. hatalı deseniz, ee adam çoğunu büyütmüş zaten
    3-kombi altı filitreleri metl omalı deseniz, ülkedeki 10 milyon işden 8 milyonu plastiktir

yani siz yakıtı düşürecek üstte yazdıklarımızı değerlendirin, yoksa adama kıl olmuşsanız buradakilerin bu işle alakası yok, bizler zaten bu tip iş yapmadığımız için, bunları savunacak halimiz yok..

hayırlı cumalar...

B.EREN
    Mak.U.Müh.(İTÜ.Mak.Fak.1988)

• Arkadaşlar
    Özellikle @Bircan bey @Biray Müh.'ten cevap bekliyorum ve tabi diğer işi bilenlerden.
    Condens 2000 W kombi ile gelen TRZ 125 oda termostadını değiştirmek niyetindeyim ama;
    FR 100 ve FR 10 modelleri bayağı bir kullanışlı ama katologda Condens 2000 W adı geçmiyor
    acaba uyum sağlamaz mı acaba gerçekten çok kullanışlı termostatlar her ikiside bendeki de tam anlamı ile takoz tabiri caizse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 1 Şubat 2013; 19:55:58 >
  • Kazak giyerek gaz tüketimini düşerebilir miyiz?
    1 şubat haberler:))
  • quote:

quote:

quote:

quote:

burada radyatör montajlarında bir anormallik yok, radyatör miktarlarını hesaplamadan ve anlamsızca gerkmediği halde çapraz bağlantı yapma sevdasından ilk alt yapıyı yapan yüzünden mecburen bu şekilde olmuş..

hata denecek şeyler klasik, tanesi 25 kuruş gibi anormal (!) fiyatlara satılan kelepçelerden kombi alt borularına konmamasının verdiği yamukluk, klasik UCUZ ve DEĞERSİZ plastik kombi altı aksesuarları (metal ve tam geçişli olmalı), klasik rad. dönüşüne GİDİŞ ve dar geçişli bir vana konması (üstlere UK model Termostatik vana altlar daha geniş veya dönüş vanası olmalı, rad. arkasına tasarruf amaçlı izopan tavsiyesidir.

bunlar anlamsız gibi değil %25 tasarruf yaptıracak KOMBİDEN önemli tavsiyelerdir.

saygılar...

sizler zaruret hasıl olsa bile müşterinizle müzakere ediyormusunuz yoksa teyit etmeden kendinize şartsız beyat edilmesini isteyenlerdenmisiniz?
    fotoların açılımı şöyle arkadaşlar alış-veriş yapacakların dikkatine:
    burada öncelikle esnaf müşteriye karşı sahtekarlık yapmıştır.aldığı ölçülere göre petek takmamıştır.sıva altı plastik bağlantılıdır bizim ev...
    ölçüler : _______ mutfak:68,5 cm 4'er santim vana payı 60'lık petek ve 5 milim sallayacağına 70cm'lik petek takılmış ve tesisata 2 dirsek-köşe ilave edilmiş;
    _______ benim kaldığım oda:126,5 pay var ,120'lik takacağına 110cm'lik peteği 2,5 cm'lik 3 adet metal uzatmayla uygun görmüşler;
    _______ küçük oda:117,5cm bağlantı payı bırakılmış inşaatta (benim kaldığım odanın yarısına yakın...)110'luk takılacağına 2 dirsekle 120'lik takılmış;kombi ilk burayı ısıtıyo ve hamam ediyo büyük olduğu için petek ...
    _______ büyük oda sağ:140'lık takılacak pay var 160cm petek takılmış ilave 2 dirsekle;
    _______ salon:108,5 paya 2 dirsekle 110cm petek takılı...
    _______ banyodaki rezalet gözünüzden kaçmasın milleeet 5 dirsek- köşeyle bağlanmış durumda..

şimdi benim talebim ,müzakerem,olurum olmadan evimde adeta şu tapunu getirde oldu-olacak evi üzerimize alalım demediği kalmış esnafın...
    7 peteğin 2'si hariç 1'i kısa ,4'ü tesisatımıza 8 dirsek ilave edilerek uzun takılmış.havlupanda zaruret var diyenler olacaktır fakat 5 dirsek suyun devir-daimini engeller.montaj yapılırken
    bakıyordum,sıvadan bağlantı için çıkarılmış ucu tıpalı boruyu dibine yakın kesip sağa dirsekle uzatıyordu merak etmiş fakat fırsatım olmamıştı.meğer adam aldığı ölçüde petek getirmeyip
    hacıvat oynatıyormuş...ne hakla arkadaş...!?metal gaz tesisatına gelelim bulunduğu tarafı özellikle seçtim mutfak dolaplarının üzerine gizlenmesi için fakat gördüğünüz gibi tavan dolap arasına Balıkesirlilerin dediği gibi kaktırılmış resmen.bu eşkiyalıktır eşkiyalık,,
    uzun petek zaruret ise 2 dirsek takacağınıza tesisattan genişletin.biraz alçı ve boya alırsınız,estetikte olmuyor zaten.
    kombinizin uzun ömürlü olmasıda önemli.insan bile ezilip orta yaşta çöküyor.
    şimdiii asıl yetkili satıcının derdi nedirki bu rezilliğin müsebbibi oluyor?aklıma gelenler :stoklarını eritip yeni mal siparişinde bulunmak;birbirine yakın ölçülerde tek ölçüde petek bulundurup hepsine kullanmak;kendisi için ölçü almanın gösteriş olması uzun,orta,kısa diye 3 ölçüde petek stok edip kullanmak...
    burdan anlaşılıyorki esnafın; müşterinin evinin güzel görünmesi ,kombi ömrünün uzun olması ve tesisat-kombi arızalarıyla uğraşılmaması gibi iş ahlakı ve sorumluluğu yok demektir.
    PARANIZLA REZİL OLMAKMI?...NİYE...!?

bakın beyefendi..

öncelikli olan insanı ısıtmaksa, ben peteklerden çalma görmüyorum bu fotoğraflarda, ilk önce hatalı iş yaptırılmış bu daireye, hatanın başlangıcı, luzumsuz çapraz bağlantılar, burada da bazı arkadaşlar tesisatı görmeden metraj verip çapraz bağlantı miyidir diyor, sonra millet 50 cm .i bile çapraz yaptırıp, iyi birşey yaptırdığını zannediyor, ha bu hatayı hata ile devam edip dediğin gibi duvarlarını parçalatsaydınız o zaman , sanki duvar içinde o dirseği koymayackmış gibi yazı yazmışsınız, konu dirsek sayısıymış gibi başladı, duvar kırarak gömdürme muabbetine döndü, bu duvar altı tesisatı kim yaptırdı, kime yaptırttı ise bu adam düzeltti diye suçlu bu değil, bunu bilesiniz, 2 dirsek fazla koydu diye de tesisat çok falan yakmıyor, ha başka şeylerinden kıl kapmışsınız dır onu bilemeyiz, çünkü ilk yazınızda 20 günde 90 tl fatura çok diye başlamıştınız.

biz mühendisiz, müşteri itiyor diye 100 cm lik yere 70 cm petek koyduğumuzda yoğ. yapmaz o tesisat ısınma gerçekleşmesse vebal çekemeyiz, alt yapı yanlışsa bir şekilde, üst yapıya uymak zorunda, kombi altını hangi akla hizmet gömmeden yapmışlarsa, bu vatandaşta ona uymuş ve yukardaki şekli %30 bozuk işi yapmış, ha uzatmaları tek parça yapardı, alta takardı, üstte sırıtmazdı, onlar boş mesela, 2 dakkada üstten söküp aşağı sıktırırsın olur biter, ama başlangıcı yanlış bir şeyi bana soran müşteri olursa, bunları sök at, plastik boru kanser yapar, suyu yavaşlatır,kombiyi tıkar, %25 az ısıttırır, yakıtı arttırır diye, daha önceden söküp attırdığım 500 müşteri gibi BAKIR boruya çevirirdim olur biterdi...

siz şikayet edeceğiniz yer olarak burayı mı seçtiniz, yoksa tesisat hatalarını tesbit ettirmek için mi buraya yazdınız, adam zaten %50 sini kabul edilebilir hatalarla yapmış, çünkü mesleği öyle öğrenmiş, doğru yaptığı %50 için ne diye yanlış yazayım ki?, ben eminim ki siz de benim hatalı bulduklarımdan birçoğundan haberiniz bile yoktu, anlaşmada yazanı koymadı diyorsunuz, makina çalışana kadar neden müdahale etmediniz o zaman..

adamı mahkemeye vereceksiniz,
    1- çok yaktı deseniz, buradaki tepkilerden anlaşılacağı üzere AZ bile yakmışınız.
    2-rad. hatalı deseniz, ee adam çoğunu büyütmüş zaten
    3-kombi altı filitreleri metl omalı deseniz, ülkedeki 10 milyon işden 8 milyonu plastiktir

yani siz yakıtı düşürecek üstte yazdıklarımızı değerlendirin, yoksa adama kıl olmuşsanız buradakilerin bu işle alakası yok, bizler zaten bu tip iş yapmadığımız için, bunları savunacak halimiz yok..

hayırlı cumalar...

B.EREN
    Mak.U.Müh.(İTÜ.Mak.Fak.1988)

evet sizin bu sahtekarlıkları savunacak halinizin olmadığını görüyorum,katkılarınıza teşekkürler mühendis bey...

• quote:

Orijinalden alıntı: baybarut

Arkadaşlar
    Özellikle @Bircan bey @Biray Müh.'ten cevap bekliyorum ve tabi diğer işi bilenlerden.
    Condens 2000 W kombi ile gelen TRZ 125 oda termostadını değiştirmek niyetindeyim ama;
    FR 100 ve FR 10 modelleri bayağı bir kullanışlı ama katologda Condens 2000 W adı geçmiyor
    acaba uyum sağlamaz mı acaba gerçekten çok kullanışlı termostatlar her ikiside bendeki de tam anlamı ile takoz tabiri caizse.

baybarut malesef kombinizi fr10 veya fr100 ile kullanmazsınız. 2000 w için sanırım oda termostatında bir üst model trz200 olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

quote:

Orijinalden alıntı: intererdem

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

su anda yoğuşmalı kombilerde en cok görülen şikayet sürekli yanma sorunu:novadens extra.ariston genus evo,ferroli econcept,dd nitromix,vailant yogusmalı,immergas victrix bu forumda bu sıkıntıyla şikayet alan kombiler...bazı arkadaslarımız bunun iyi bir sey oldugunu savunsada tüketim degerleri bunun kötü oldugunun kanıtı..neden firmalar bu konuda bir şey yapmıyor anlamıyorum.

kombinin devamlı yanmasında kombiye bakıp, kombiyi şikayet etmedeki mantığı ben mühendis olarak kavrayamıyorum,

ha tabi faturalarım kabarıyor suçlu kesin kombidir, sizin ev acayip korunmalı yapılmışi kombi sıcak ortamda, borularda sir. sorunu yok, ter.vanada koymuşunuz ki, ısınan odada haybeye su dolaşmasın, rad.lerde ideal, geriye ne kalıyor, kombi yanmamalı..

siz kombinizi 50 dereceye ayarladınız, suyunuz 50 dereceye gelemiyor, ev devamlı suyu soğutarak kombiye geri gönderiyorsa, fazla ısınan odaları kapatan bir sistemin yoksa, e malum bunun oluşması için büyük peteklerin yoksa, KOMBİ VERDİĞİN EMRİ UYGULUYOR VE AYARLADIĞIN SICAKLIĞA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR, bunda anormallik aramak abesle iştikalin ötesi değil..

bakın min. güçten bahsediyoruz, makinalar min .güçte kapanmadan çalışsa bile anormal yakıt paraları gelir..

Kombi kapanmaması olayı baymak novadens haricinde diğer modellerde nadiren görülen bir olay. Kronik bir sorun değil fakat bu olayın evin soğuması-ısı kaybının fazla olması ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Tesisat sirkülasyonu uyumsuzluk bir miktar etkileyebilir fakat yinede her şartta kombi ısıtıp kapatabilmeli.

Çünkü 50 ye ayarlanan bir kombi 35 derecedeki suyu 5-10 dakikada 50 kadar ısıtıyorsa devamında 3-5 dakika daha çalışıp 55 e kadar da ısıtıp kapatabilir, fakat modülasyon yapmak adına kombi alev kısıp kapatamıyorsa suç yine kombidedir, modülasyon fazla hassas ayarlanmıştır yada ayarlanamamıştır. Sürekli yanan kombi ile dur-kalk yapan kombi aynı yakacağını sanmıyorum.

Bu olay servisler tarafından çözülebilmeli gaz ayarımı açılacak yoksa evin şartlarına göre min.kw si mi yükseltilecek onu bilmiyorum fakat bunun bir ayarı olmalı.

Size can-i gonulden katiliyorum intererdem sanirim sıkıntımızı size anlatabilmisiz.ornegin dd nitromix servisindeki abim bana kombinin parametrelerine girilip min isil degerini. Artirilip bu sorunun gideridiginden bahsetti.yani kullanici isterce biz kombiyi durduruyoruz diyor.peki dedik yakit fark edeiyor mu? Soguk yerlerde bizim gibi sehirlerde elbette fark edeiyor dedi.oylede tam kisik ateste olmasa dahi modulasyon yaptigini syledi.simdi aklin yolu bir benim isteklerime kombiler yazilimlariyla cevap vermeli beni oda termostadina mahkum etmemeli.yani modulasyon olayi bence gereginden fazla abartiliyor.surekli yanan bir kombi kadar sacma bir calisma mantigi yok.inanin evinizdeki kombi sizlerinde surekli yansa her acidan rahatsiz olursunuz.tuketimi artirdigi ise bir gercek .saygilar intererdem.

yakıt tüketimi ve benzer sıkıntıları 1 senedir ben de çekiyorum. gelen servis her geldiğinde kombi de sorun yok diyerek geri gidiyordu. yalnız son geldiklerinde kombimdeki 3-4 sorundan birisini düzeltmeyi başardılar. tebrik ediyorum onları! kombimi 35-40 gibi düşük derecelerde yakmama rağmen artık barda düşme olmuyor. dile kolay bir sorunu çözmeleri 1 sene oldu. onda da son gelen farklı bir arkadaştı. ama diğer sorunlarım hala devam ediyor. o yüzden ben de kombinin bölge müdürlüğüne bir dilekçe yazdım. bakalım sorunlarımın tamamı kaç zaman sonra çözülecek. sonucu yine sizlerle paylaşırım... işte genel sorunları ve süreci özetleyen dilekçem:

''DEMİRDÖKÜM SAMSUN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE

Demirdökümü, Vailant ile birleşmesinden sonraki aşamada son teknoloji ile üretilmiş, tam yoğuşmalı, %20 tasarruflu kombi diye, bir sene önce normal kombilerden daha fazla para vererek almış olmama rağmen malesef hayal kırıklığına uğradım.

Çorumda ikamet etmekteyim. Evim brüt 3+1 125 metrekare. Tahmini net 106 metrekare. Salonu saymazsak ortalama net 80 metrekare. Ben salon hariç 7.3 metrelik peteği yakıyorum. Salonu açık olarak kullandığımda daha fazla yakıt sarfiyatı oluyordu. Tasarruf ederim düşüncesiyle kapattım.

GEÇEN SENEDEN BU YANA SORUNLARIM:
    1- Kombi sık devreye giriyor. Örneğin 45 derece sabit ısıda yanma süresi; zaman içinde değişmekle beraber genelde 6 dk ise, sönme süresi 2 dk oluyor. Kombi ısısını düşürdükçe yanma ve sönme süreleri artarken kombi ısısını yükselttikçe yanma ve sönme süreleri kısalıyor.
    2- Kombi söndükten bir müddet sonra ''talk'' sesiyle bar 2 derece oynuyor düşüp sonra çıkıyor. Bazen yanarken de barda 1-2 dakkalık oynamalar oluyor. Kombiyi sürekli düşük derecelerde(35-40) yaktığımda hafta da bir kere 1 in altına düşen bar yüzünden az da olsa su basmak zorunda kalıyorum. Kombi ısısını düşürdükçe ya da daha düşük ısılarda çalıştırdıkça bar daha erken düşüyor. Kombinin derecesini arttırınca da (örneğin deneme amaçlı 60-70 derecelerde 5 saat çalıştırınca da bar 3 derece arttı. Bu sürede bu kadar artması normal mi?) bar artıyor.
    3- Arada kombiden ''çıt tık'' sesleri de geliyor. Soğuk suyu her açışta da kombi sanki çalışıyormuş gibi bir vınlama ve yanma sesi geliyor ama göstergede alev gözükmüyor. (Bunun şebeke su basıncından olduğu söylendi.)
    4- Yakıt tüketimim çok çok fazla… (asıl sorun)

Bütün bu bar dalgalanmaları, kombinin sık devreye girmesi, vınlamalar, tık, tolk sesleri ve hepsinden önemlisi yakıt tüketiminin çok olması vb durumlar kombinin kullanım kitapçığında da sorun olarak gösterilmiş…

Orta yalıtımlı bir binada kalıyorum. Apartman 1 senelik. Apartmanın dış duvarları cift tuğla arası izocam. Pencereler çift camlı ahşap pencere. Alt daire dolu. Üst kat boş. Kombi su tesisatı mobil sistem her peteğe ayrı…
    çocuk odası : 18 metrekare, güney ve doğu iki cephe, 2 tene 1.20 lik toplam 240 cm petek dış duvarlarda
    yatak odası : 15 metrekare, güney cephe, 120 cm petek dış duvarda
    oturma odası: 14 metrekare, doğu cephe, 120 cm petek dış duvarda
    mutfak : 15 metrekare, kuzey cephe, 120 cm petek balkon önündeki duvarda
    antre(hol) : biri içte 4 metrekare petek yok, diğeri kapı girişi 8 metrekare 80 cm lik petek iç duvarda
    banyo : 6 metrekare 50 cm petek iç duvar
    salon : 26 metrekare, doğu ve kuzey cephe, 2 tane 1.20 lik toplam 240 cm petek var dış duvar (yakmıyorum)
    Toplamda net yaktığım alan 80 metrekare bu alandaki petek uzunluğu da toplamda 7.3 metre
    (evin tüm net alanı tahmini 106 metrekare …… tüm peteklerin toplam uzunluğu ise 9.7 metre.)

Radyatörlerin markası ERG
    Radyotörlerin bağlantı şekli; gelen sıcak su üstten, giden su alttan… Her iki bağlantı da radyatörlerin sol tarafında Termostatik vana ve oda termostatı kullanmıyorum.

Geçen sene havalar daha soğuktu. 45 derecenin altında ısınamıyorum zaten. Geçen seneki ortalama tüketimim:
    40 derecede günlük: 13 metreküp, iç sıcaklık 18-19 derece
    45 derecede günlük: 16 metreküp, iç sıcaklık 19-20 derece
    Bu sene havalar geçen seneye oranla daha ılık geçiyor ama tüketim değerleri sadece 1-2 m3 azaldı.
    Geçen sene kombi kurulumunu yapan arkadaşlar kombiyi 55 dereceye ayarlamışlardı. 55 derecede günlük tüketimim 24 metreküp olmuştu, ortalama aylık sarfiyat 700 metreküp, o da yaklaşık bu günün hesabıyla 650 TL tutuyor. Bu birde ortalama % 20 ye yakın tasarruf yapar denen hali. Yani demek ki bu tasarrufu yapmamış olsa nerdeyse 800 TL lik bir fatura çıkacak karşımıza. Bana gelen servis tüketimin normal olduğunu söylüyor. Bunu da Çorumun hava sıcaklığının soğukluğuna ve bina yalıtımının tam olmamasına bağlıyordu.

Ben de yalıtımın ve dış hava soğukluğunun vb. hiçbirisinin sorun olmayacağı geçen yaz mevsiminde ortalama derecenin 20-25 olduğu bir havada (akşam sıcaklık düştüğü için net bir rakam yazmadım.) sırf deneme amaçlı kombiyi 40 derecede çalıştırdım. Peteklerin ısınması için de ilk 5 saati hesaba katmadım. Ondan sonraki 12 saati hesapladım 5 metreküp yakmıştı. Yani 24 saat (bir günlük) tüketim ortalaması 10 metreküp,
    ( aylık ortalama tüketim hesabı da 300 metreküp ) oluyor.

Şimdi soruyorum Türkiye’nin kışın en sıcak yerinden daha sıcak bir ortamda ortalama yalıtımlı bir dairede 40 derecede 300 metreküp tüketim normal midir hem de güya %20 ye yakın tasarruf ettiği söylenen bir kombi için... Bu sene tasarruf ve ısınmak için bir sürü yöntem denedim ama hala tüketim yüksek…

Sözün özü; araştırmalarım, karşılaştırmalarım ve denemelerim neticesinde bana göre düşük tüketim için diğer tüm şartların yerine gelmiş olduğu yazın bile çok yakan bu kombi mutfakta olduğu halde kışın daha da çok çok yakıyor.
    Servisin dediği gibi ’’Evet, bu tüketimler bu şartlarda normal, yalıtımı arttırarak ısınmış olursunuz ama tüketiminiz azalmaz, bu kombiler zaten aşağı yukarı bu kadar yakar.’’ diyorsanız o zaman ben, normal hermetik kombilerden daha fazla para vererek aldığım halde başından beri onlardan daha çok yakan ve beklentilerimin çok çok altında kalan bu kombiyle ilgili yaşadıklarımı, sadece bir forum sitesinde sorunlarıma çare ve cevap aradığım bu durumu araştırmaya devam etmek için diğer forum ve benzeri sitelerde de dile getirmek zorunda kalacağım.
    Yok bu tüketimler bu şartlarda normal değil, nitromix kombi bundan daha az tüketim değerlerine ulaşmalıydı diyorsanız; lütfen artık benim sorunumu çözücü girişimlerde ve önerilerde bulununuz…''

• günde 24 m3 yakan kombiyi 3000 tl ye almış olsam bile ben olsam kesin atarım.çıkma kombi bakarım hatta bunu verir yerine konvansiyonel kombi alırım, eviniz buzhane yaşadığınız yerde sivas olmadığına göre, garanti sürecini beklemek heralde ciddi sabır ister
  • O zaman sorum şu şekilde
    Bosch condens 2000w için direkt kombi üzerinden sıcaklık ayarlamayı sağlayabilen oda termostadı mümkün mü yani kombiye çıkmadan oda içinden kazan sıcaklığını,kullanım suyu sıcaklığını +/- şeklinde ayarlanması ....
    TRZ200'de bu özellik var mı acaba .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 2 Şubat 2013; 8:17:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saygunes

yakıt tüketimi ve benzer sıkıntıları 1 senedir ben de çekiyorum. gelen servis her geldiğinde kombi de sorun yok diyerek geri gidiyordu. yalnız son geldiklerinde kombimdeki 3-4 sorundan birisini düzeltmeyi başardılar. tebrik ediyorum onları! kombimi 35-40 gibi düşük derecelerde yakmama rağmen artık barda düşme olmuyor. dile kolay bir sorunu çözmeleri 1 sene oldu. onda da son gelen farklı bir arkadaştı. ama diğer sorunlarım hala devam ediyor. o yüzden ben de kombinin bölge müdürlüğüne bir dilekçe yazdım. bakalım sorunlarımın tamamı kaç zaman sonra çözülecek. sonucu yine sizlerle paylaşırım... işte genel sorunları ve süreci özetleyen dilekçem:

''DEMİRDÖKÜM SAMSUN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE

Demirdökümü, Vailant ile birleşmesinden sonraki aşamada son teknoloji ile üretilmiş, tam yoğuşmalı, %20 tasarruflu kombi diye, bir sene önce normal kombilerden daha fazla para vererek almış olmama rağmen malesef hayal kırıklığına uğradım.

Çorumda ikamet etmekteyim. Evim brüt 3+1 125 metrekare. Tahmini net 106 metrekare. Salonu saymazsak ortalama net 80 metrekare. Ben salon hariç 7.3 metrelik peteği yakıyorum. Salonu açık olarak kullandığımda daha fazla yakıt sarfiyatı oluyordu. Tasarruf ederim düşüncesiyle kapattım.

GEÇEN SENEDEN BU YANA SORUNLARIM:
    1- Kombi sık devreye giriyor. Örneğin 45 derece sabit ısıda yanma süresi; zaman içinde değişmekle beraber genelde 6 dk ise, sönme süresi 2 dk oluyor. Kombi ısısını düşürdükçe yanma ve sönme süreleri artarken kombi ısısını yükselttikçe yanma ve sönme süreleri kısalıyor.
    2- Kombi söndükten bir müddet sonra ''talk'' sesiyle bar 2 derece oynuyor düşüp sonra çıkıyor. Bazen yanarken de barda 1-2 dakkalık oynamalar oluyor. Kombiyi sürekli düşük derecelerde(35-40) yaktığımda hafta da bir kere 1 in altına düşen bar yüzünden az da olsa su basmak zorunda kalıyorum. Kombi ısısını düşürdükçe ya da daha düşük ısılarda çalıştırdıkça bar daha erken düşüyor. Kombinin derecesini arttırınca da (örneğin deneme amaçlı 60-70 derecelerde 5 saat çalıştırınca da bar 3 derece arttı. Bu sürede bu kadar artması normal mi?) bar artıyor.
    3- Arada kombiden ''çıt tık'' sesleri de geliyor. Soğuk suyu her açışta da kombi sanki çalışıyormuş gibi bir vınlama ve yanma sesi geliyor ama göstergede alev gözükmüyor. (Bunun şebeke su basıncından olduğu söylendi.)
    4- Yakıt tüketimim çok çok fazla… (asıl sorun)

Bütün bu bar dalgalanmaları, kombinin sık devreye girmesi, vınlamalar, tık, tolk sesleri ve hepsinden önemlisi yakıt tüketiminin çok olması vb durumlar kombinin kullanım kitapçığında da sorun olarak gösterilmiş…

Orta yalıtımlı bir binada kalıyorum. Apartman 1 senelik. Apartmanın dış duvarları cift tuğla arası izocam. Pencereler çift camlı ahşap pencere. Alt daire dolu. Üst kat boş. Kombi su tesisatı mobil sistem her peteğe ayrı…
    çocuk odası : 18 metrekare, güney ve doğu iki cephe, 2 tene 1.20 lik toplam 240 cm petek dış duvarlarda
    yatak odası : 15 metrekare, güney cephe, 120 cm petek dış duvarda
    oturma odası: 14 metrekare, doğu cephe, 120 cm petek dış duvarda
    mutfak : 15 metrekare, kuzey cephe, 120 cm petek balkon önündeki duvarda
    antre(hol) : biri içte 4 metrekare petek yok, diğeri kapı girişi 8 metrekare 80 cm lik petek iç duvarda
    banyo : 6 metrekare 50 cm petek iç duvar
    salon : 26 metrekare, doğu ve kuzey cephe, 2 tane 1.20 lik toplam 240 cm petek var dış duvar (yakmıyorum)
    Toplamda net yaktığım alan 80 metrekare bu alandaki petek uzunluğu da toplamda 7.3 metre
    (evin tüm net alanı tahmini 106 metrekare …… tüm peteklerin toplam uzunluğu ise 9.7 metre.)

Radyatörlerin markası ERG
    Radyotörlerin bağlantı şekli; gelen sıcak su üstten, giden su alttan… Her iki bağlantı da radyatörlerin sol tarafında Termostatik vana ve oda termostatı kullanmıyorum.

Geçen sene havalar daha soğuktu. 45 derecenin altında ısınamıyorum zaten. Geçen seneki ortalama tüketimim:
    40 derecede günlük: 13 metreküp, iç sıcaklık 18-19 derece
    45 derecede günlük: 16 metreküp, iç sıcaklık 19-20 derece
    Bu sene havalar geçen seneye oranla daha ılık geçiyor ama tüketim değerleri sadece 1-2 m3 azaldı.
    Geçen sene kombi kurulumunu yapan arkadaşlar kombiyi 55 dereceye ayarlamışlardı. 55 derecede günlük tüketimim 24 metreküp olmuştu, ortalama aylık sarfiyat 700 metreküp, o da yaklaşık bu günün hesabıyla 650 TL tutuyor. Bu birde ortalama % 20 ye yakın tasarruf yapar denen hali. Yani demek ki bu tasarrufu yapmamış olsa nerdeyse 800 TL lik bir fatura çıkacak karşımıza. Bana gelen servis tüketimin normal olduğunu söylüyor. Bunu da Çorumun hava sıcaklığının soğukluğuna ve bina yalıtımının tam olmamasına bağlıyordu.

Ben de yalıtımın ve dış hava soğukluğunun vb. hiçbirisinin sorun olmayacağı geçen yaz mevsiminde ortalama derecenin 20-25 olduğu bir havada (akşam sıcaklık düştüğü için net bir rakam yazmadım.) sırf deneme amaçlı kombiyi 40 derecede çalıştırdım. Peteklerin ısınması için de ilk 5 saati hesaba katmadım. Ondan sonraki 12 saati hesapladım 5 metreküp yakmıştı. Yani 24 saat (bir günlük) tüketim ortalaması 10 metreküp,
    ( aylık ortalama tüketim hesabı da 300 metreküp ) oluyor.

Şimdi soruyorum Türkiye’nin kışın en sıcak yerinden daha sıcak bir ortamda ortalama yalıtımlı bir dairede 40 derecede 300 metreküp tüketim normal midir hem de güya %20 ye yakın tasarruf ettiği söylenen bir kombi için... Bu sene tasarruf ve ısınmak için bir sürü yöntem denedim ama hala tüketim yüksek…

Sözün özü; araştırmalarım, karşılaştırmalarım ve denemelerim neticesinde bana göre düşük tüketim için diğer tüm şartların yerine gelmiş olduğu yazın bile çok yakan bu kombi mutfakta olduğu halde kışın daha da çok çok yakıyor.
    Servisin dediği gibi ’’Evet, bu tüketimler bu şartlarda normal, yalıtımı arttırarak ısınmış olursunuz ama tüketiminiz azalmaz, bu kombiler zaten aşağı yukarı bu kadar yakar.’’ diyorsanız o zaman ben, normal hermetik kombilerden daha fazla para vererek aldığım halde başından beri onlardan daha çok yakan ve beklentilerimin çok çok altında kalan bu kombiyle ilgili yaşadıklarımı, sadece bir forum sitesinde sorunlarıma çare ve cevap aradığım bu durumu araştırmaya devam etmek için diğer forum ve benzeri sitelerde de dile getirmek zorunda kalacağım.
    Yok bu tüketimler bu şartlarda normal değil, nitromix kombi bundan daha az tüketim değerlerine ulaşmalıydı diyorsanız; lütfen artık benim sorunumu çözücü girişimlerde ve önerilerde bulununuz…''

ben size sorunlarınızı bir nebze azaltacak fikirler vereyim

cihazın devreye sık girip çıkması kombiden değil, filitrelerinizi açıp temizleyin, sıkışan su kombinin içindeki suyun hızlı kaynamasına sebep oluyor, eğer filitre tıkalı değilse, kombiye yakın hatlardan birinde %100 kaynak hatası var ve su buradan öteye rahat gidemiyor (veya buradan kombiye rahat gidemiyor ve kombi suyu kaynatıyor,
    bakın sağlıklı bir tesisatta örneğin su 20 derece ise ve siz 50 ye ayarlıyorsanız, bu 20 den 50 ye dakikada değil 3-4 dakkada 1-2 derece artarak çıkar, bir tesisat 25 gösterirken çalıştığından 3 dakka sonra 50 ye ulaşıyorsa bu tesisat sıkıntılıdır..

1-filitre temizliği
    2-kombi pompasının kademesinin azaltılması, bu takdirde su bazı odalara hiç gitmezse tesisat tıkalıdır, tıkalıdan kasıt iğne deliği kadar açık yer kalsa zaten petekler az da olsa ısınır.

suyun barının düşmesi, ilk zamanlar fazla kaynak hatası olan içinde çapak olan veya dirseği bol, veya uzun yerden besleme borulularda, hava sıkışır ve peteklerden alamazsınız, hep kapalı odalarda da hava birikir, bu hava zamanla kombiden atılır ve kaçak var hissi uyandırır, kombi 70 e alınıp 1 saat bütün petekler çalıştırılarak, sorun çözülür, ama sizin anlattığınız devamlı bar düşmesi bu şekilde çözülmüyorsa, bu da kombiden değil tesisat su kaçağındandır, yüksek sıcaklıkta iğne deliği kadar delik kalan yer varsa, genişler ve su kaçırır...

kombiden tak diye ses çıkması, çok sıcak su giden kombinin birden soğuk su girişi olması veya cihaz içinde alınamayan havanın verdiği kavitasyon sesi,
    tesisatta su hızlı derecelere çıkıp makina kapandığında, hiç ısınmamış peteklerden çok soğuk su gelirse makina içindeki metal kısımlar ani genleşmeden ses yapar, çaresi filitre ve tesisat bakımı yaptıkdan sonra MUTLAKA TERMOSTATİK vana kullanmak, sir. pompası ayarını azaltmak..
    sorun çözülmesse, kombi servisinden genleşme tankı değişimi istenebilir, bu konuyu izmir servisine bir danışın isterseniz, 0232 3882800

kombide bar artışı
    maalesef nitromixin genleşme tankı biraz küçük, 1.5 bar ..10 derecedeki 7 metre rad. 55 derecede 2.1 bar basınca çıkıyor, bu tehlikeli veya anormal bir hadise değil..

şebeke suyu basınç dalgalanmaları makinaları etkiliyor, tanesi 5 tl ya satılan, bir DİK çek valfi soğuk su girişine taktırmanız halinde su sesinden kurtulacaksınız...

yakıt parası

yakıtınızı düşürmek için tedbir almalısınız, her 1 derece fazla ısınma %6 faturanızı arttırır,
    öncelikle kombi alt vanaları metal yaptırınız
    petekleriniz bence az, 15 m2 odaya izmirde bile 150 cm petek takıyoruz, Çorumda üstü boş 120 cm az, petekler bence sallama yapılmış, 6 m2 koridora da 80 cm bence fazla, dengesizlik tesisat hatasıyla size yakıt yaktırır.
    bence 9.7 metre peteğe Çorumda ısınarak 250 tl yakıt parası gelmesi normal, tesisat hataları bu rakkamı 400 e çıkarır ki bu da anormal bir durum değil.
    kombi ve çevresi izolasyon nasıl, kombi sıcak bir yerde olmalı, dolap içi, ısınmayan balkon yakıtını arttırır,
    yakıtı rad.arkasına izopan koyarak da azaltabilirsiniz
    ayrıca termostatik vananın UK tipi ve danfoss siemens 2 petek hariç almalısınız.

bence klasik dizayn hatası var tesisatınızda, bunlar hallolmadan kombi için bir yorum yapılamaz, sizin bu sorunlarınızı işi yaptırdığınız firma biraz işden anlıyorsa, çözerdi, onun da ilgisizliğini seziyorum bu yazınızdan, kombi sütten düşmüş ak kaşık değil ama önem sırasında 1. zannedilen kombi aslında en son öneme sahip..

bakın şöyle yapsın yaptırdığınız firma 1 günlüğüne dükkanıjdan bir kombi getirip çalıştırsın, sonuç farklı ise makinadan dersiniz, keşke yakın olsaydım oralara da aynı sorunları aynı fiyatlara ısınan İzmir liler gibi çözmeye çalışsaydım..(izmirde ayda 600 tl yakıt yakan binlerce daire var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 2 Şubat 2013; 9:28:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drezin

günde 24 m3 yakan kombiyi 3000 tl ye almış olsam bile ben olsam kesin atarım.çıkma kombi bakarım hatta bunu verir yerine konvansiyonel kombi alırım, eviniz buzhane yaşadığınız yerde sivas olmadığına göre, garanti sürecini beklemek heralde ciddi sabır ister

o zaman 10 metre rad. giden eve 5-6 metre taktıran ısınmadığı için kombiyi 70 de yakan bundan dolayı 200 tl ödeyeceğine 400 ödeyen, en az 2 milyon kişi bugün kombisini çöpe atmalı, böyle yargı mı olur, sebebi ustadan çıkınca ne yapacağız, ustayı mı asacağız...

üstte arkadaş ferroliyi yerden yere vurmuş, arka sayfada boschu , 3 sayfa geride vaillantı, 5 sayfa ötede viessmanı, bu sayfada demirdökümü, hiç m, iyi kombi üretilemiyor bu dünyada, biz burada adam gibi işi adam gibi adamlara yaptırın, 2000 tl dahi fazla çıksa bu kısa zamanda size dönecek diye yazıyoruz,

çevremde 500 tl fark var diye saçma sapan işlere yönelip köpek kadar pişman olduğu sayacından belli adamlar da çeşitli yerlerde kombi soruyor..

bakın dükkan üstünde 4 artı bir üstü teras 250 tl 24 saatte yakmış, iyi mi diye sormaya gelmiş, aynı bina orta kat 2 artı 1 e 180 tl gelmiş, sizce hangisi mutlu olmalı...250 yakan nitromix, aa izmir de atsın kombiyi çöpe, öteki vaillant çok iyi 180 yakmış...ama vaillantta 4.5 metre petek var nitromix de 9 metre buna bakan yok...

saygılar..

çözüm önerisi lütfen, burası morali daha da bozma yeri değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: htc xe

Kazak giyerek gaz tüketimini düşerebilir miyiz?
    1 şubat haberler:))

düşürebiliriz ama kazak termostatik olmalı, modülasyonlu olmalı ki, ısındığında yakası otomatik açılsın...
  • quote:

Arkadaşlar

ben OT ları konusunda fikirsizim, forumda sadece oda termostatı anlatan arkadaşlarımız var, onlar işin uzmanı olduklarından daha iyi fikir verecektir, bence fazla yoğ. yapamayaan condensedelere oda ter. takarak hiç yoğ. yapmayacak sıcaklıklara ayarlamak saçma, bence her zaman UK tipi ter. vana daha çok fayda sağlıyor,

saygılar...

• Selamlar,

Tesisat önemli konu. Ancak satın aldığımız evde tesisat zaten yapılmış olduğundan sonradan müdahale çok zor.

Örneğin benim evimdeki tesisatı ben çözemedim.

Muhtemelen mobil sistemdir. Çünkü tesisat zeminden gidiyor. Duvarlardan çıkıp peteklere bağlanıyor.

Kombi altı tesisat evlere şenlik. Tek vana var. O da kullanma suyu girişinde.
    Kalorifer tesisatına vana takmaya gerek görememiş arkadaş.
    Tabi plastik olduğunu söylememe gerek yok sanırım.
    Zahmet edip plastik filtre de koymuşlar.
    Ama ben kalorifer tesisatının filtresini söküp temizlemek istesem ne yapacağım diye düşünmemişler. Ya da çok değişik bir yöntemleri var bilemiyorum.

Kollektör var mıdır, varsa nerededir bilmiyorum. olması gereken yerde mutfak tezgahı ve mutfak dolabı var.
    Yani oraya ulaşmak için mutfak dolabını sökmek gerek.

Bu işlerin bir standardı olmalı arkadaş.

Gaz tesisatı gibi bunun da bir onay süreci, denetleyeni olmalı. Mağdur olan vatandaş çünkü.

Günahını almıyayım. Belki adam kollektörü koydu ama dolapçı geldi kapadı orayı.

e o da suçlu değil. mütahit mutfağı öyle yaptırmış çünkü.

Falan filan, garip garip işler.

• arkadaşlar bir arkadaşımın evindeki demir( belkide pirnç tir) kollektör toplu igne kadar delinmiş şimdi biz ne yapmalıyız kaynak olurmu ya da bir toz vb bir ilacı varmı onarmak için adamlar kombilerini kapatmış zor durumdalar saygılar...
  • Silemediler bi mesajımı müdür beye imzaya gitti ama hala onaylanamadı... kendim sileyim bari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalacar

arkadaşlar bir arkadaşımın evindeki demir( belkide pirnç tir) kollektör toplu igne kadar delinmiş şimdi biz ne yapmalıyız kaynak olurmu ya da bir toz vb bir ilacı varmı onarmak için adamlar kombilerini kapatmış zor durumdalar saygılar...

Malzemenin pirinç olduğunu var sayarak yazıyorum.
    Delik görünen bir yerdeyse, bir demirciyle konuşup o noktaya punta şeklinde sarı kaynak yaptırabilirsin. Ters bir yerdeyse sökülüp öyle kaynak yaptırabilirsin.
    Macun türü gibi şeyler bence sağlıklı olmaz, geçici süre fayda sağlasa bile yeniden tekrarlar. Ben böyle düşünüyorum.

• quote:

quote:

günde 24 m3 yakan kombiyi 3000 tl ye almış olsam bile ben olsam kesin atarım.çıkma kombi bakarım hatta bunu verir yerine konvansiyonel kombi alırım, eviniz buzhane yaşadığınız yerde sivas olmadığına göre, garanti sürecini beklemek heralde ciddi sabır ister

o zaman 10 metre rad. giden eve 5-6 metre taktıran ısınmadığı için kombiyi 70 de yakan bundan dolayı 200 tl ödeyeceğine 400 ödeyen, en az 2 milyon kişi bugün kombisini çöpe atmalı, böyle yargı mı olur, sebebi ustadan çıkınca ne yapacağız, ustayı mı asacağız...

üstte arkadaş ferroliyi yerden yere vurmuş, arka sayfada boschu , 3 sayfa geride vaillantı, 5 sayfa ötede viessmanı, bu sayfada demirdökümü, hiç m, iyi kombi üretilemiyor bu dünyada, biz burada adam gibi işi adam gibi adamlara yaptırın, 2000 tl dahi fazla çıksa bu kısa zamanda size dönecek diye yazıyoruz,

çevremde 500 tl fark var diye saçma sapan işlere yönelip köpek kadar pişman olduğu sayacından belli adamlar da çeşitli yerlerde kombi soruyor..

bakın dükkan üstünde 4 artı bir üstü teras 250 tl 24 saatte yakmış, iyi mi diye sormaya gelmiş, aynı bina orta kat 2 artı 1 e 180 tl gelmiş, sizce hangisi mutlu olmalı...250 yakan nitromix, aa izmir de atsın kombiyi çöpe, öteki vaillant çok iyi 180 yakmış...ama vaillantta 4.5 metre petek var nitromix de 9 metre buna bakan yok...

saygılar..

çözüm önerisi lütfen, burası morali daha da bozma yeri değil...

Biray bey işin ustalığını yaptığınız için hassasiyet göstermişsiniz ama, birincisi bu benim tercihim diye yazıyor, ayrıca arkadaşın petek boyunun da dahil olmak üzere herşeyi yaptığını geriye sadece kombinin kaldığını ifadelerinden anlayabiliyoruz. o konuda ustanın yapacağı varsa elbette yapacaktır ancak yapamadı diye tabiki asacak değiliz. ortada sorun varsa kendi adıma her konuda çözüm odaklı olurum. sorunun çözülmesi adına yapılması gerekeni kendi tercihimle izah ettim. yakın zamanda en az beş sene kullanırım diye aldığım sıfır aracı fabrika değerlerinin çok çok üstünde yakıyor diye zarar ederek sattım. eğer o arabayı veya o kombiyi seçmiş olmak benim hatamsa bile bunu hiç çekinmeden kabul eder o şartlarda yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışırım. Ayrıca bu çok basit bir matematik hesabıdır.Zarar diye gözüken rakam uzun vadede benim yararımadır. Tahmininizden ve ödeyebileceğinizden fazla yakan araba gibi günde 24 m3 yakan kombi ile gönül bağım olmadığına göre çokta rahat atarımda satarımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drezin -- 3 Şubat 2013; 1:13:07 >

• quote:

O zaman sorum şu şekilde
    Bosch condens 2000w için direkt kombi üzerinden sıcaklık ayarlamayı sağlayabilen oda termostadı mümkün mü yani kombiye çıkmadan oda içinden kazan sıcaklığını,kullanım suyu sıcaklığını +/- şeklinde ayarlanması ....
    TRZ200'de bu özellik var mı acaba .

kombi üzerinden sıcaklık ayarlamayı sağlayabilen oda termostadı derken kombi kazan sıcaklığını sadece oda termostatı ile ayarlamayı kastediyorsanız trz200 de durum nasıldır bilmiyorum. Ancak şöyle anlatayım.benim kombi üzerinden seçtiğim sıcaklık fr100 için oda termostatı üzerinde max kazan sıcaklığı olarak görünüyor. ve bunu tüm kış boyunca kombi üzerinden en fazla 3-4 sefer değiştiriyorum. yani bunu tüm sezonda bir kaç kez değiştirmek için kombinin yanına gitmek çok zor olmaz diye düşünüyorum. termostattan sürekli kazan suyu sıcaklığı ayarlamayı düşünerek bunu sordunuzsa gerekliliğini ben anlayamadım. farklı bir şey kastetti iseniz ben soruyu anlayamadım kusura bakmayın.

• quote:

kombi üzerinden sıcaklık ayarlamayı sağlayabilen oda termostadı derken kombi kazan sıcaklığını sadece oda termostatı ile ayarlamayı kastediyorsanız trz200 de durum nasıldır bilmiyorum. Ancak şöyle anlatayım.benim kombi üzerinden seçtiğim sıcaklık fr100 için oda termostatı üzerinde max kazan sıcaklığı olarak görünüyor. ve bunu tüm kış boyunca kombi üzerinden en fazla 3-4 sefer değiştiriyorum. yani bunu tüm sezonda bir kaç kez değiştirmek için kombinin yanına gitmek çok zor olmaz diye düşünüyorum. termostattan sürekli kazan suyu sıcaklığı ayarlamayı düşünerek bunu sordunuzsa gerekliliğini ben anlayamadım. farklı bir şey kastetti iseniz ben soruyu anlayamadım kusura bakmayın.

Kombi balkonda olması,gerekli durumlarda balkona çıkılması yerine;eğer mümkünse ve TRZ200 ile oda içinden kazan su sıcaklığını +/- oluyorsa (her nekadar gerekli tartışılır ama) değerlendirmek istedim.
    Yani zorluğundan değil de imkan varsa faydalanmak için.

• quote:

Biray bey işin ustalığını yaptığınız için hassasiyet göstermişsiniz ama, birincisi bu benim tercihim diye yazıyor, ayrıca arkadaşın petek boyunun da dahil olmak üzere herşeyi yaptığını geriye sadece kombinin kaldığını ifadelerinden anlayabiliyoruz. o konuda ustanın yapacağı varsa elbette yapacaktır ancak yapamadı diye tabiki asacak değiliz. ortada sorun varsa kendi adıma her konuda çözüm odaklı olurum. sorunun çözülmesi adına yapılması gerekeni kendi tercihimle izah ettim. yakın zamanda en az beş sene kullanırım diye aldığım sıfır aracı fabrika değerlerinin çok çok üstünde yakıyor diye zarar ederek sattım. eğer o arabayı veya o kombiyi seçmiş olmak benim hatamsa bile bunu hiç çekinmeden kabul eder o şartlarda yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışırım. Ayrıca bu çok basit bir matematik hesabıdır.Zarar diye gözüken rakam uzun vadede benim yararımadır. Tahmininizden ve ödeyebileceğinizden fazla yakan araba gibi günde 24 m3 yakan kombi ile gönül bağım olmadığına göre çokta rahat atarımda satarımda.

ben bu tip şikayetleri çevremde bol bol görüp hatta fotoğraflayarak halkı eğitmeye ve doğruya ulaştırmaya çalışıyorum

halkın yarısının herhangi bir adi tesisata süper bir makina alırım rahat ederim düşüncesine sahip olduğuna katılmayan yoktur heralde, daha sonra evinde işler iyi gitmeyince o süperden başka hata olmadığını zannettiği için makinaya yüklendiğini ise zannedersem sadece uzman olanlar anlayabiliyor,

ben zaten petek yetersiz yazmışım, siz arkadaş petek yeterli dediğine göre kombi konusunda onu desteklerim diyorsunuz, o zaman biz boşuna okumuşuz, boşuna 23 yılda 15 bin eve girip çıkmışız, bir bakış atarak yeterli yetersiz deniliyorsa, kimse çocuklarını boşu boşuna okutmasın, doktorların iyileştirdiği bir çok kişiye bir bakış atarak bu gidici diyenleri hep dinlemedik mi, size saygım sonsuz ama ile başlayan her sözcük size katılmıyorum demek olduğu aşikar..

ben sorunu araştırmadan yorum yapan herkese karşıyım..

dün saat 12 civarında bir arkadaş geldi bosch kombisi ısıtmadığını iyi bir OT almayı düşündüğünü söyledi, şimdi ülkem firmasının bu duruma cevabı ne olur, benim ne oldu?

herkes bu arkadaştan 200 tl yı alırdı, ben ise evinize bir bakayım dedim, adam şaşırdı ne alakası var, ben OT istiyorum dedi ben kombi kaç yıllık dedim 5 dedi, kaç m3 yaktınız, ısınmadan 5500 m3 yakmış

sonuç.
    kombisi balkonda boruları akıllı alüminyum ve açıkta
    kombi kollektörlü sisteme , ince rad. borusundan giriş yapılarak bağlanmış
    ince borular simsiyah yani oksijen bolluğu var
    kombi 65 de yanıyor petekler 40 derece,
    kombi balkonda..

boşver ot. ını dedim 2500 tl ya kombiyi banyoyA alıyım, vanaları ter. yapayım boruyu bakır bağlantı vb vb vb yapayım dedim

ne kazanacak
    kombiyi 4 yıl sonra çöpe atmayacak
    4 yılda en az 4500 tl yakmayacak
    plastik borular patlamayacak
    artık ısınacak

ot alsaydı ne kazanacaktı
    prestij dışında koca bir sıfır

bakış açısı herşeyi değiştiriyor, bazıları da ayda 300 tl yakanı fırlat at 299 yakacak yoğ.kombi koy diyebilirdi bu vatandaşa...

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 3 Şubat 2013; 10:28:03 >

• 
Sayfa: önceki 13221323132413251326
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.