Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İstanbul Avrupa yakasındayım. Daire katı yüksek giriş. Alt ve üstteki daireler dolu.

yatak odası / mutfak / Oda4 : kuzey-doğu
    salon / Oda3 : güney-batı
    banyo: güney-doğu

yazmayı unutmuşum; Mutfak 7 m2 ve 50*60 cm bir tane petek var.

teşekkürler
  • onbeş15 O kullanıcısına yanıt
    Petek uzunlukları yeterlidir. Kombi tavsiyesine gelince markadan ziyade Premix Yoğuşmalı kombi almanızı tavsiye ederim. İllaki marka tavsiye istiyorsanız bütçenize göre;

2.000 TL'ye kadar:

Airfel Digifel Premix
    Ariston Genus Premium EVO
    Baymak Falke Condense / Baymak DUOTEC / Baymak Novadens / Baymak Novadens Extra
    Demirdöküm Nitromix
    ECA Confeo Premix (uğultulu çalışıyor şikayetleri var, mutfakta olacaksa rahatsız olabilirsiniz)

2.000 TL üzeri:

Buderus GB072
    Ferroli Bluehelix Tech
    Vaillant VUW 236 veya 296 ecoTEC Plus

arasından tercih yapabilirsiniz. İstanbul'da uygun fiyata bulabileceğiniz bir çok yer var, seçiminizi bölgenizdeki servis durumuna göre yapmanızı tavsiye ederim.
  • Selamlar kiraya vereceğim 1+1 Daire için olabildiğince ucuz ama problemi az kombi arıyorum. Tavsiye edebileceğiniz model var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtolgae kullanıcısına yanıt
    Demirdöküm Atron, Demirdöküm Nitron veya Ferroli Divatech tercih edebilirsiniz.
  • Teşekkürler.

• merhabalar arkadaşlar
    acil bir şekilde kombi almam gerekiyor, daire sahibi oldum :)
    3+1
    brüt 135 mt
    odalar net 90 mt
    6-7 metre petek uzunlugu var sanırım
    yatak odası kuzeye
    mutfak ve üç oda batıya
    salon da güneye bakıyor
    samsunda, çok soğuk olmaz öyle.
    yalıtım var 5 cm belki daha fazla
    pvcler winsa
    ara kat (3/7)
    marka model ne önerirsiniz
     DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR

• enreka_tr kullanıcısına yanıt
    Bölgenizdeki servis durumuna göre Baymak Falke Condense, Demirdöküm Nitromix, Airfel Digifel Premix veya ECA Confeo Premix tercih edebilirsiniz. Bütçe skınıtınız yoksa Ferroli Bluehelix Tech, Buderus GB072, Vaillant VUW 236/3-5 Ecotec Plus ve Viessmann VITODENS 050-W seçeneklerin arasına ekleyebilirsiniz.
  • Malatyada bulunan net 170 metrekare civarı 4 katli binanin giriş katına mobil sistem doğalgaz tesisatı döşemeyi düşünüyorum.evde sadece çift cam pimapen var ama yalıtım yok. Toplamda kac metre petek gerekli olur. Kombi olarak 20 binlik demirdöküm nitromix almayi düşünüyorum ytrli olur mu acaba?son olarak kolektör hangi markayı tavsiye edersiniz?
  • swes S kullanıcısına yanıt
    Yerinde göremediğimiz için kesin ölçü veremeyiz ama net 170 m2 için en az 14-15 m olmalı petek uzunluğu, ev yalıtımsız olduğundan duvarla petek arasında muhakkak İzopan kullanılmalı. 20 binlik Nitromix yetersiz kalacağı için yerine en azından 24 binlik tercihen 30 binlik olan modelini almalısınız. Kollektör markası olarak Dizayn, GK veya KAS tercih edebilirsiniz, bulamıyorsanız başka markada olur, markadan ziyade oksijen bariyerli borular, kombi bağlantı seti tam geçişli metal vana ve filtreler, petek çıkışlarına dönüş vanası kullanılmasına dikkat edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Yerinde göremediğimiz için kesin ölçü veremeyiz ama net 170 m2 için en az 14-15 m olmalı petek uzunluğu, ev yalıtımsız olduğundan duvarla petek arasında muhakkak İzopan kullanılmalı. 20 binlik Nitromix yetersiz kalacağı için yerine en azından 24 binlik tercihen 30 binlik olan modelini almalısınız. Kollektör markası olarak Dizayn, GK veya KAS tercih edebilirsiniz, bulamıyorsanız başka markada olur, markadan ziyade oksijen bariyerli borular, kombi bağlantı seti tam geçişli metal vana ve filtreler, petek çıkışlarına dönüş vanası kullanılmasına dikkat edin.

ısıtılacak alan net 140 metre civarı. diğer söylediğiniz hususlara mutlaka dikkat edeceğim yardımınız için tşk ederim.
  • Baymak novadense extra 240 i nasil bilirsiniz arkadaşlar?

• enreka_tr kullanıcısına yanıt
    Kullanıyorum memnunum, memnun olmayan arkadaşlar da olmuştu ama bana göre onların kombiden ziyade tesisat sorunları vardı.
  • arkadaşlar radyatörleri boyayacam.yağlı boyamı saten bnoyamı kullanayım sizce..ayrıca peteklerin içine çok toz girmiş.onları nasıl temizleyebilirim.süpürge makinesinin ucu aralra girmiyor..bu konuda bir çözümüz varmı ..sağolun
  • bir sorum daha olacaktı.yeni fırın aldım ara kablosu geçen 5 ay önce almıştım eski fırından çıkardım. yeni fırına en sağlam nasıl bağlarım. gaz kaçağı olmadan. tesisata bağlı olan ucu çıkarmadım.sadece eski fırının arkasına bağlı uçtan ayırdım .şimdi bu ucu yeni aldığım fırına bağlayacam..teflon v.s mi kullanıyoır
  • peteklerin önce yan kapağını (vana olmayan yerdeki) çıkar, yukarı çek,bazen merkezde bir vida olur onu gevşetebilirsin, daha sonra üst kapağı çıkar ve temizliği hallet.

eski fırın yeni fırınla aynı kontra tut, conta kaçağı önleyecektir, teflon veya macun kullanılmaz, yanlız iş bitimi köpükle kaçak kontrolü yapılmalıdır.
  • Sanayi tüpü ile ısıtılan kombili tesisat var. Metal borular var. Tesisata hiç dokunmadan doğal gaz kombisi alsak doğal gaz için olur mu?
    Doğal gaz için metal boru değil de plastik boru gerekiyor diyorlar.
  • Arkadaşlar, 180 metrekare dubleks daire için güçlü bir kombi tavsiyesine ihtiyacım var. Yalıtım yok, 3 cephe, camlar alüminyum(çift cam çoğu).
    Ancak odalar arası mesafe var ondan dolayı kuvvetli bir alete ihtiyacım var. Fiyatı 2.etapta düşünürsek ne alabiliriz, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bu sene kış için lazım, sonrası mantolama, cam değişimi düşünüyorum ama bu şekilde kışın işe yarayacak bir kombiye ihtiyacım var.
  • sir thomas S kullanıcısına yanıt
    Bulunduğunuzun ilin kış aylarında en soğuk dış hava sıcaklığına bağlı olmakla birlikte

28 kW ve üzeri kombiler ile ısınma ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Yoğuşmalı kombi almayı düşünüyorsanız evinizdeki peteklerin sayısını artırmanız gerekebilir.

Yoğuşmalı kombi kullananlar kışın soğuk günlerinde kombi sıcaklığını 55-60 C nin üzerine çıkartmamalıdır.

Bu değerlerin üzerine çıkılır ise kombi yoğuşmayacaktır ve verimli olmayacaktır.
  • s.a. ustalar,

mutfağımdaki doğalgaz radyatörünü yarım metre konumunu kaydırmam lazım(ileriye alacam), fırına yakın olduğundan fırın kapağı rayatöre denk geliyor ve kapak tam açılmıyor..
    bunu kendim nasıl yapabilirim.:) tesisat plastik borudur.
  • mrb 3 oda bir salon 6 petek +1 banyo kurutmalık olan tesisatın içinde ne kadar su vardır??? tahliyeden suyu boşalttığımda 1 lt civarı bir su çıktı.bu miktar normalmi
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.