Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sn @Polonezkoy,

Panel radyatörlerde sınıflandırma şöyle:

1. Tip 10 --> P (panel)
    2. Tip 11 --> PK (panel+kanal)
    3. Tip 21 --> PKP (panel +kanal+panel)
    4. Tip 22 --> PKKP (panel+kanal+kanal+panel)
    5. Tip 33 --> PKKPKP (panel+kanal+kanal+panel+kanal+panel)

http://www.alarko-carrier.com.tr/Urun/Brosur/PanRadyator1_brs.pdf (Burada tip ve ölçüler daha detaylı verilmiş)

Her grupta 300mm'den 900mm'ye dek yükseklik çeşitleri, markadan markaya değişmekle beraber, bulunur. Derinlik bilgileri tahmin ettiğiniz gibidir. Tabi ki ısıtma yüzey alanı büyüdükçe, panel radyatör ısıl kapasiteleri de büyür.
    Eğer hesapladığınız 22/900 panel radyatör ölçüleri sığıyorsa PKKPKP gerekmez.
    Piyasada doğru tesisat projesi yapıp doğru uygulama yapan firma çok azdır. Son kullanıcı işin peşinde olursa doğru işler yapılabilir.

Kolay gelsin...

• memint M kullanıcısına yanıt
    Sn memint,

Verdiğiniz linkte ayrıntılı olarak anlatılmış. Derinlik ölçüleri de tahmin ettiğim gibiymiş.

Hesapladığım ölçüler 22*900 e göreydi.

Beni düşündüren şey hazırdaki PKKP Demirdöküm peteklerin bağlantı yerleri. Eğer PKKPKP ye geçeyim garantileyeyim iyi ısınmayı dersem 10cm derinlik yerine 16cm olacak derinlik nedeniyle alt taraftaki boru bağlantıları (tesisatça adını bilmiyorum - termostatlı vananın ve diğer sıcak su bağlantı borusunun olduğu yerler iki taraftan da yerden ve peteğin tam ortasından bağlı ) sanırım biraz uzakta kalacak ve oynanması ya da ,kasılması gerekecek. Eğer doğru düşünüyorsam 600 den 900 e geçiş daha mantıklı gibi. Arkadaki askı köşebent yerleri değişecek olsa da zaten peteğin arkasında kalacağı için gözükmeyecektir.

İnternetten araştırırken Koçtaş gibi büyük mağazaların da petek sattığını gördüm - eğer montaj da yapıyorlarsa belki onların işçiliği daha iyi olur. Bir deneyeceğim. İşten anlamayan ve soru sorunca da " ya abi sen bize bırak" diyerek berbat eden usta tipinden bana artık sıkıntı geldi.

Dediğiniz gibi inşallah düzgün iş yapan birine rastlayabilirim. Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum .Anlamam biraz uzun sürdü ama ortalama olarak durumu kavradım :)

Tekrar teşekkürler ve saygılar.

• Polonezkoy P kullanıcısına yanıt
    Doğru düşünüyorsunuz, pkkpkp için bağlantıların sökülüp yenilenmesi gerekecek. Gerek yok, 22/900 işinizi görecektir.
    Demirdöküm plus tercih edin.
    İnşallah işler yolunda gider...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali282

quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

500VA 300w cıvarı beslediğini biliyorum, ama başka bir konuda yetersiz kaldığı için 1kva ile değiştiren olmuştu.

doğal gaz borusu dediğin evn içindeki doğalgaz boru tesisatı mı..evin içindeki d.gaz boru tesasisatına 2 metre ekelme yapacam. benden 300 lira proje parası ve 300 lira usta para toplamda 600 tl istediler. yuh dedim bu ne yahu..normal bir su tesisatçısı bunu yaptırırsam sizce sıkıntı çıkar mı..kimse projesiz yapmıyor.

Projeden kaçış yok 300 TL verilecek ama usta parası çok istemişler 100 işçilik + 50 malzeme = 150 TL den fazla verilmez.
  • quote:

quote:

quote:

500VA 300w cıvarı beslediğini biliyorum, ama başka bir konuda yetersiz kaldığı için 1kva ile değiştiren olmuştu.

doğal gaz borusu dediğin evn içindeki doğalgaz boru tesisatı mı..evin içindeki d.gaz boru tesasisatına 2 metre ekelme yapacam. benden 300 lira proje parası ve 300 lira usta para toplamda 600 tl istediler. yuh dedim bu ne yahu..normal bir su tesisatçısı bunu yaptırırsam sizce sıkıntı çıkar mı..kimse projesiz yapmıyor.

Projeden kaçış yok 300 TL verilecek ama usta parası çok istemişler 100 işçilik + 50 malzeme = 150 TL den fazla verilmez.

bugün su tesisatçının biri 300 tl dedi (projesiz)..istanbul güngören bağcılar veya haznedar cıvarında bu işi iyi yapan bir usta lazım ama bulamıyorum. projesiz yapacam mecbur o kadar para veremem. birde dçgaz borusunu tüpe bağlan bağlantı hortumunuıda değiştiecem. onada 55 tl istediler. bu kadar pahalı mı yahu.

• quote:

bugün su tesisatçının biri 300 tl dedi (projesiz)..istanbul güngören bağcılar veya haznedar cıvarında bu işi iyi yapan bir usta lazım ama bulamıyorum. projesiz yapacam mecbur o kadar para veremem. birde dçgaz borusunu tüpe bağlan bağlantı hortumunuıda değiştiecem. onada 55 tl istediler. bu kadar pahalı mı yahu.

Projesiz olunca İGDAŞ ile başınız belaya girebilir, son zehirlenmlerden sonra bu konuda tutumu sertleşti. İşçiliğe gelince ben Kocaeli'de geçen yıl 150 TL'ye yaptırdım işçilik + boru. Kombi flexi en fazla 20 TL tutar.
    Link: http://enuygunkombi.com/urun/kombi-flexi-50-cm_372.aspx?CatId=175

• quote:

quote:

Projesiz olunca İGDAŞ ile başınız belaya girebilir, son zehirlenmlerden sonra bu konuda tutumu sertleşti. İşçiliğe gelince ben Kocaeli'de geçen yıl 150 TL'ye yaptırdım işçilik + boru. Kombi flexi en fazla 20 TL tutar.
    Link: http://enuygunkombi.com/urun/kombi-flexi-50-cm_372.aspx?CatId=175

kombi flexi değil ocağa bağlanan bağlantı hortumu.üzeri şefaf yanmaz plastikle kaplıydı içi metal.sağlam bişeydi.55 tl demişti..
    valla usta gelebilirsen bekleriz gelin yapın gidin:)

• yani projeye para vermeyecem. 2 metrelik boru için 300 tl proje parası istiyorlar.insaf.
  • ayrıca DOĞALGAZ BORULARINDA kalite farkı varmı. bir tesisatçı bulduğumda adam dandik metalden yapılmış boru takma ihtimali olurmu.
  • quote:

ayrıca DOĞALGAZ BORULARINDA kalite farkı varmı. bir tesisatçı bulduğumda adam dandik metalden yapılmış boru takma ihtimali olurmu.

Kalite farkı oluyor.
  • Slm muhteremler yine kombi Kalori,petek vs. muhabbeti gidiyor bakalım size birşey söyleyeyimmi ben şu anda bir düblex evde oturuyorum (resmen dublex 300 M2 Bahceli Ev) benimkiler hepsi yatay petekler kimisi Borpan kimisi Mastaş vs neyse iş görüyor zamanında akıl edemedik bacalı Vaillanttan kombi aldım 27.000 kalorilik,evimde en kısası 1metre olmak üzere 1M.-1,2M.-15 M.-2M.-2,5M Petekler var tabiki yerine ve uzaklıklarına göre aldım ve evimi (önceden alttan döşemeliydi camilerdeki gibi) randuman alamadığım için şubatın ortasında ekibi getirdim petekleri değiştirdim sonra süpürgelik hizasında olöak üzere bütün evi bakır boruyla döşettim (usta dediki abi bukadar bakır boru döşedik valla bir petek ısısı kadarda bundanda ısı alırsın) doğru söylüyor çünki bakır boru ısıyı sanki petek gibi dışada aktarırıyor artı bir özelliği daha var bakır boru çok iletkendir bilen bilir !

Asıl soruma geleceğim hatunun lafına uyduk söylemesi ayıptır kaliteli bir ev aldık brüt 183M2 net 163 M2 malum Mütahit bazı yerlere mutfak vs. küçük petek döşemiş yalnız dikkatimi çeken bütün odalara (galiba yer kaplamasın diye Dikey Düzlem Radyatör döşemiş) ve bütün petekle alttan bağlantılı galiba 500x1000 yada 500x1200cm olması lazım aklımda değil şu anda yatak odası 16M2 oraya 1,2Metre yatay petek atacağım ordaki peteği salona takacağım (salonda zaten 2 adet dikey var pencere önü,pencerelerde yeni yapılan fransız tipi yere kadar uzanan tiplerden) ettimi 3 adet 500x1200cm dikey,şunuda belirtmeden geçemiyceğim pencereler gerçektende kaliteli Egepen Dicounik (anladıonız dikonikmi neyse işte) camın arasından dikey ve yatay plastik şerit geçiyor bunu her egepenci yapmaz extraya giriyor (pahalı olduğu için) ve cam kalınlığı 8mm (çift cam) artı arasındaki fitil kalınlığı ise 16mm,nasıl idare edermi ?.......Dışardan mantolamasıda var,uzatmayım tam teşekküllü bir ev (ayıp olmasın diye Lüx demeye dilim varmıyor) Arkadaşlar ben şimdi Danfosun ''gaz sensörlü Termostatik vanasını alacağım ve bütün petekleri (bilir kişinin dediğine göre 2 petek T.Vana takma dedi) hepsini Termostatik vana ile döşeteteceğim (%30 ısı ve para tasarrufun olur) Petek demiştik hepsini çapraz bağlantı yaptıracağım,bı Dikey Düzlem peteklerde çapraz bağlantı olur bir mahzuru olmaz değilmi ? Lütfen aranızda Techizacı varsa yada bu işlerden anlayanlar cevaplasın ,yanlış anlamayında farazi eh işte dene bakalım tarzında laflar boş,birşey biliyorsak bilgimizi paylaşalım değilmi ? !!

NOT: Kombim yok ben sitede oturuyorum ve malum daire merkezi ısıtmalı,tek tip kazan değil yeni nesil merkezi sistem yapılmış toplamda 4 adet kombi var herbirinin kalori gücü 135.000 kalori ve apartmanımızda toplamda 26 daire var !

Bu arada peteğimi felan soracak olursanız (toplamda 9 adet petek var,yalnız biri havlupan peteği diğeri 600x500 tipinde bir diğeri ise oda yatay 600x800 uzunluğunda) diğerleri malum anlattım hepsi 500x1200 dikey tipi petek,evet cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar?

@alaçatı kardeş sen ne yapmışssın hiç kombi balkona konulurmu kardeş,bari katlama camla kapalımı balkonun (gerçi ayazlarda oda pek fayda etmezde,bir düşün 1 günlüğüne gittiniz yada sabah kapatıp akşam açıyorsun Türkiyenin kışları malum eksi 20 derecelere düştüğünde senin brülörün gümmm su pompan gümmmgenleşme tankın gümmm,sen sürekli yaksan bile yazık olur senin ozaman yapacağın evin içine oda ısı ayar zımpırtısı alacaksınki kombi yanmayı bıraksın ev istenilen sıcaklığa geldiğinde,onu taktırmasan sürekli yanar kombin...nerden akıl edersiniz böyle şeyleri ya )

• Selamun aleykum arkadaslar. Dogalgaz, kombi, tesisat konularina en son gecen sene askere gitmeden once yazmistim. Bir daha simdiye nasip oldu. Dogru yere mi yaziyorum onu da bilmiyorum. Eger yanlisa yre yaziyorsam kusura bakmayin.

Simdi sorum su: biz kıştan cikarken kombiyi yaz moduna aldik ve radyatorlerle ilgili hicbir sey yapmadik. Dogalnolarak simdi yine kış moduna alip calistirmamiz lazim. Bunu yapmadan once radyatorun icindeki su ya da kombiyle ilgili herhangi bir islem yapmam gerekiyorbmu? Yoksa direkt kış moduna alip calistirmak yeterli mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SlmKbr kullanıcısına yanıt
    Kombi basınç göstergesi 1,5 civarıysa, kalorifer devresi düğmesini açın ve sıcaklığı 40-45 dereceye getirin. Peteklerin ısınmasını bekleyin o kadar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SlmKbr

Selamun aleykum arkadaslar. Dogalgaz, kombi, tesisat konularina en son gecen sene askere gitmeden once yazmistim. Bir daha simdiye nasip oldu. Dogru yere mi yaziyorum onu da bilmiyorum. Eger yanlisa yre yaziyorsam kusura bakmayin.

Simdi sorum su: biz kıştan cikarken kombiyi yaz moduna aldik ve radyatorlerle ilgili hicbir sey yapmadik. Dogalnolarak simdi yine kış moduna alip calistirmamiz lazim. Bunu yapmadan once radyatorun icindeki su ya da kombiyle ilgili herhangi bir islem yapmam gerekiyorbmu? Yoksa direkt kış moduna alip calistirmak yeterli mi?

su basincini kombiden kontrol edin normalse calistirin. baska birsey yapmaniza gerek yok.

• Arkadaşlar kimse cevap vermemiş yazılarıma...?

Neyse bugün Rüzgarlıya gittim Gaz sensörlü Vanalar uçmuş 40 TL oda piyasada yok,bende Danfosun Sıvı sensörlü RAS-C 013G516 Seri Termostatını aldım,adam gövde yani Vana olarakta bana RA-FN KLİCK GEÇMELİ 013G0003 Vanasını verdi.

Bende tepki gösterdim işte bu 013G0003 seri Vana Gaz Sensörlüler için değilmi diye,adam güldü koçum fark etmez uyar dedi doğrumu dedi ? (bu arada köşe tipi Vana aldım) Biraz nette araştırdım Sıvı Sensörlü olarak üç tip var :

RAS-C 5015 Entegre Beyaz Sıc. sınırlama min/maks 15 - 28˚C 013G5015
    RAS-C 5016 2) Entegre Beyaz Sıc. sınırlama min/maks 8 - 28˚C 013G5016
    RAS-C 5023 2) Entegre Siyah/Beyaz Sıc. sınırlama 8- 28°C 013G5023

Birde bilhassa bu 5016 serisi için kullanma kılavuzunda şöyle yazıyor:

''RAS-C sensörleri aynı zamanda sıcaklık aralığını
    sınırlama seçeneğini de sunar. 013G5016
    üzerinde, hem maksimum hem de minimum
    sıcaklık ayarı sınırlanabilir. 013G5015 üzerinde,
    yalnızca maksimum sıcaklık sınırlanabilir''.....................diye yazıyor ne dersiniz iy bir seçenekmi tanesini 20TL ye aldım.....?

Adam diyorki yeni parti gelecek 45TL civarlarında satılacak Gaz sensörlülerin diye şok oldum,bundan 7 ay önce 25 TL'ye satıyorlardı ne oldu diye sordum adam hiç sorma tır dolusu mal ellerinde şişti yurdışına göndereceklerdi almamamışlar onlarda iç piyasaya maliyetine sürmüşler felan şimdide malum danimarka menşeyliya Euro üzerinden geldiği için 15 Euroya yakın artı KDV 52-54TL'yi bulur Gazlısı diyor,Sıvı sensörlüsüde işini görür dedi siz ne dersiniz arkadaşlar ? 8 adet aldım !

• quote:

Orijinalden alıntı: somniferum

Arkadaşlar kimse cevap vermemiş yazılarıma...?

Neyse bugün Rüzgarlıya gittim Gaz sensörlü Vanalar uçmuş 40 TL oda piyasada yok,bende Danfosun Sıvı sensörlü RAS-C 013G516 Seri Termostatını aldım,adam gövde yani Vana olarakta bana RA-FN KLİCK GEÇMELİ 013G0003 Vanasını verdi.

Bende tepki gösterdim işte bu 013G0003 seri Vana Gaz Sensörlüler için değilmi diye,adam güldü koçum fark etmez uyar dedi doğrumu dedi ? (bu arada köşe tipi Vana aldım) Biraz nette araştırdım Sıvı Sensörlü olarak üç tip var :

RAS-C 5015 Entegre Beyaz Sıc. sınırlama min/maks 15 - 28˚C 013G5015
    RAS-C 5016 2) Entegre Beyaz Sıc. sınırlama min/maks 8 - 28˚C 013G5016
    RAS-C 5023 2) Entegre Siyah/Beyaz Sıc. sınırlama 8- 28°C 013G5023

Birde bilhassa bu 5016 serisi için kullanma kılavuzunda şöyle yazıyor:

''RAS-C sensörleri aynı zamanda sıcaklık aralığını
    sınırlama seçeneğini de sunar. 013G5016
    üzerinde, hem maksimum hem de minimum
    sıcaklık ayarı sınırlanabilir. 013G5015 üzerinde,
    yalnızca maksimum sıcaklık sınırlanabilir''.....................diye yazıyor ne dersiniz iy bir seçenekmi tanesini 20TL ye aldım.....?

Adam diyorki yeni parti gelecek 45TL civarlarında satılacak Gaz sensörlülerin diye şok oldum,bundan 7 ay önce 25 TL'ye satıyorlardı ne oldu diye sordum adam hiç sorma tır dolusu mal ellerinde şişti yurdışına göndereceklerdi almamamışlar onlarda iç piyasaya maliyetine sürmüşler felan şimdide malum danimarka menşeyliya Euro üzerinden geldiği için 15 Euroya yakın artı KDV 52-54TL'yi bulur Gazlısı diyor,Sıvı sensörlüsüde işini görür dedi siz ne dersiniz arkadaşlar ? 8 adet aldım !

isinizi gorur hassasiyet sureleri farkli sadece.

malum satis sitesinde bile 2.5 lira zamlanmis.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sagolun arkadaslar. Tesekkur ederim.

• Selam
    Yeni bir ev aldım ve bina merkezi ısıtmalı.
    Merkezi ısıtmada duyduğum kadarıyla vanalar termostatik vana takmak mecburi ama bizim dairede bu vanalardan yok.
    Bu durumda bu vanalarla ,ilgili şikayeti kime yapmalıyım.
    yöneticiye mi, müteahite mi, tesisatı yapan firmaya mı?
    Bunlar ilgilenmezse şikayet makamı var mıdır?
    Bir yol gösterir misiniz arkadaşlar?
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    intererdem kullanıcısına yanıt
    Ustam bu tesisat işinden anladığınız belli yardımcı olursanız sevinirim

135 metre kare evim var. Bina 7 yıllık, dış cephe kaplaması var, pvc leri de değiştireceğim, kombim alarko harmony, radyatörler ve vanalar alarkonun kendi radyatör ve vanaları. Kombiyi ve tesistatı baştan aşağı değiştireceğim hem çok gaz yakıyor ısınamadığım da cabası evim kuzeydoğu cephe 7. katta fazlasıyla rüzgar alan bir cephe. Mobil sistem yaptıracağım kombi için buderus logomax gb72 düşünüyorum (sessizlik konusunda biraz takıntılıyımdır) ama emin de değilim kombi konusunda. Eve gelirsek, evin mevcut radyatörleri:

Odalar:(9.5 m2)80+(15m2)160+(11.4)90+(26m2)240
    Mutfak: 17 m2 50 cm (kesin büyütülecek ya da ek radyatör eklenecek)
    Banyo: 5.2 m2 50cm
    Koridor: 50 cm

Keşif için usta getirdim eve mobil sisteme çevirmek için radyatörler değişmezse (değiştirmek gerekir mi ?) toplam 1000 tl ye mal olur dedi boru olarak oksijen bariyerli fıratboru kullanacakmış henüz anlaşmadım ama tesisat konusunda pex-b boruyu tavsiye ettiğinizi okudum ve radyatör vanaları konusunda termostatlı vana tasarruf için çok çok gerekli mi yoksa odalarda farklı ısı değerleri alabilmek için mi gerekli? Kombi konusunda da GB72 nin kW değerine baktım da sınırlarda dolaşıyor en az 20000 kkcal olması gerek diye okumuştum vereceğim paraya değer mi acaba? Ankara'da bu işi sağlam ve fahiş fiyatlara yapmayacak bir usta lazım onun için de bir tavsiye de bulunabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demir_suvari -- 8 Ekim 2013; 15:23:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: demir_suvari

Ustam bu tesisat işinden anladığınız belli yardımcı olursanız sevinirim

135 metre kare evim var. Bina 7 yıllık, dış cephe kaplaması var, pvc leri de değiştireceğim, kombim alarko harmony, radyatörler ve vanalar alarkonun kendi radyatör ve vanaları. Kombiyi ve tesistatı baştan aşağı değiştireceğim hem çok gaz yakıyor ısınamadığım da cabası evim kuzeydoğu cephe 7. katta fazlasıyla rüzgar alan bir cephe. Mobil sistem yaptıracağım kombi için buderus logomax gb72 düşünüyorum (sessizlik konusunda biraz takıntılıyımdır) ama emin de değilim kombi konusunda. Eve gelirsek, evin mevcut radyatörleri:

Odalar:(9.5 m2)80+(15m2)160+(11.4)90+(26m2)240
    Mutfak: 17 m2 50 cm (kesin büyütülecek ya da ek radyatör eklenecek)
    Banyo: 5.2 m2 50cm
    Koridor: 50 cm

Keşif için usta getirdim eve mobil sisteme çevirmek için radyatörler değişmezse (değiştirmek gerekir mi ?) toplam 1000 tl ye mal olur dedi boru olarak oksijen bariyerli fıratboru kullanacakmış henüz anlaşmadım ama tesisat konusunda pex-b boruyu tavsiye ettiğinizi okudum ve radyatör vanaları konusunda termostatlı vana tasarruf için çok çok gerekli mi yoksa odalarda farklı ısı değerleri alabilmek için mi gerekli? Kombi konusunda da GB72 nin kW değerine baktım da sınırlarda dolaşıyor en az 20000 kkcal olması gerek diye okumuştum vereceğim paraya değer mi acaba? Ankara'da bu işi sağlam ve fahiş fiyatlara yapmayacak bir usta lazım onun için de bir tavsiye de bulunabilir misiniz?

Verdiğiniz radyatör boyların toplamı 7.2mt, evinizin net ısıtılacak alanı 135m² ve yalıtımlı olduğunu düşünürsek 10-11mt olmalı. Tam oda ölçülerini ve konumlarını verirseniz daha sağlıklı değerlendirme yapabiliriz. Buderus GB072 üst segment bir kombidir sessiz ve kalitelidir tavsiye ederim tek problemi pahalı oluşudur . Bölgenizdeki Ariston servisini araştırın iyi referansları varsa Ariston Genus Premium EVO kombisini de tercih edebilirsiniz. Mobil sistem yaptırırken radyatörleri değiştirmeye gerek yoktur ama muhakkak temizletin. Kullanılacak borular zaten PEX-B olmalı, oksijen bariyerli olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın.

http://www.firat.com/binaici-tesisat-boru-sistemleri/pex-mobil-sistemler

Termostatik vanalar artık olmazsa olmazıdır tesisatlarda, koridor ve banyo hariç diğer radyatörlere taktırın, kullanmadığınız odaların ayarı 2 diğer odaların ayarını 3-4 arası yapın.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.