|
Konu hakkında internette ve forumda çeşitli bilgiler var. İlk aboneliği ev sahibi yapar, kiracı üzerine devir alır deniyor ama tersini diyen de var. İzmirgaz'a konunun detaylarını öğrenmek için gittim ama dün yarım gün çalışıyorlarmış, yetişemedim. Çağrı merkezlerinde sadece internette yazan bilgileri tekrar eden bir kayıt var. Müşteri temsilcisi gibi bir canlı yardıma ulaşamadım. Evimiz müstakil 3-4 sene önce yapılmış, doğalgaz sokağa yeni döşendi, henüz gaz bile verildiğini sanmıyorum ama evin içinde ocağa kadar borular hazır. Evin dışında duvarda doğalgaz boruların çıkışlarının yanında doğalgaz kutuları da yerleştirildi. Sadece aralardaki bağlantılar yapılacak... Ancak işin garibi bu boru döşeme süreci İzmirgaz'daki bilgiye göre önce abonelik başvurusu, sonra projelendirme ve yetkili firma tarafından yapılması gerekiyormuş. Şimdi sıfır ev, abonelik başvurusu olmadan haliyle projelendirme falan da yapılmadan borular döşenmiş gibi. Bu durumda boruları yetkisiz firma döşediyse İzmirgaz sitesinde borular söktürülür deniyor, bu uygulanan bir şey mi? Benzer şekilde doğalgaz bağlatan varsa nasıl en sıkıntısız şekilde hallettiğini öğrenmek isterim. Ekleme: Telefonla birkaç kez sorduğum soruların cevabını aldım. Henüz işlemlere başlamadım ama konuyu aratıp buraya gelen olursa diye bulduklarımı yazıyorum. Kiracı ilk başvuruyu yapamıyor. İlk bağlantı başvurusu, tapu, yapı kullanım belgesi falan gibi ev sahibinin sağlayacağı belgelerle bir a4'e yazacağı vekalet ile kiracı tarafından yapılabilirmiş. Yani noter vekaletini istemiyorlar ama ev sahibi adına ilk bağlantıyı yapabiliyorsunuz. Projesiz döşenen borular için de birkaç firma ile konuştum. Onlar gelip projelendiriyormuş. Eğer yapılan işte bir sıkıntı yoksa bu işi bu şekilde çözmek mümkün görünüyor. Sorun çıkarsa eklerim, sorunsuz hallolursa ekleme yapmam. Durum kabaca böyle. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qazzzz -- 30 Ekim 2025; 21:24:22 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
Hızlı