Şimdi Ara

Doğalgaz döşeteceğim, marka ve kombi önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Şu an Aydında oturuyoruz ve eve doğalgaz sistemi döşeteceğiz. Evde hiçbir altyapı olmadığı için sıfırdan petekler. borular vs. konulacak. Şu ana kadar 3 firma gelip keşif yaptı. Vaillant, Baymak ve Viessman servisleri geldi (ek olarak demir döküm servisine uğrayacağım bugün keşif için). Aşağı yukarı aynı fiyat verildi. 3 daireye yapılacak, ve daire başı 6000/6500 TL arası fiyat verdiler (Kombi vs. herşey dahil). Evler yaklaşık 130 m^2 . Sizce hangi markaya yaptırılmalı? Ve mümkünse yoğuşmalı kombi önerisi alabilir miyim?

    Yardımcı arkadaşlara şimdiden teşekkürler.



  • theoden_00 kullanıcısına yanıt
    Aydındaki bir doğalgaz firmasında çalışan makine mühendisiyim. Verilen fiyatlar sıfır tesisat için uygundur, malzeme fiyatları ve işçilik fiyatları çok yükseldi son zamanlarda. Bu dönemde tesisatı yaptırmanız sizin için avantaj olacaktır. Sonbaharda yüksek talep olduğu için tesisat döşeme aşaması ve gaz açılış süreci uzun sürmektedir.

    Servis konusunda bu 3 markada da sorun yaşamazsınız, hepsinin servisleri aydında mevcuttur. 130 m2 ev için yoğuşmalı kombi uygun olacaktır.

    -Vaillant VUW 236/5-3 EcoTEC PRO
    -Viessmann Vitodens 050-W 24 KW
    -Demirdöküm Nitromix P-24 24Kw

    Bu cihazları tercih edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mockingbird335 -- 7 Temmuz 2016; 8:58:09 >
  • mockingbird335 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Açıkçası 236/5-3 ecotech pro kombinin yeterli olacağı konusunda şüphelerim var. Diğer önerilen model ise vitodens 100w (bu biraz pahali) ve vitodens 50w modelleri. Bayrağın önerdiği modeller biraz verimsiz geldi bana açıkçası. Ama öneri varsa baymak marka, açığım.

    Ek olarak viessmann servisi 13 m petek hesaplamış iken baymak ve vailant 9.5 m civarı bir petegin yeterli olacağı gorusunde. Benim kendi hesaplarına gore yaklaşık 2200 kcal civarı ısı ihtiyacı çıkıyordu. Tabi rakam biraz fazla çıkmış olabilir. Sizce 10 m altı petek uzunluğu yeterli olur mu?

    Tekrardan teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • theoden_00 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    130 m2 daire için 24 kw kombi yeterlidir. Dolayısıyla 236/5-3, vitodens 050, vitodens 100 ve buderus gb062 modelleriyle hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Malzeme kalitesi olarak bu 3 marka diğerlerine göre çok iyidir.

    Daireyi görmeden kesin bir şey söylemek doğru değil ama şu ana kadar Aydın'da 2000e yakın tesisat döşemişizdir ve petek metrajı olarak 130 m2 dairelerde ortalama 9-10 m civarı petek yeterli gelmektedir. Odaların m2'lerini biliyor iseniz hangi odaya kaç metre petek koyabileceğiniz konusunda da yardımcı olabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.