Şimdi Ara

Doğalgaz dan tasarruf önerileri?Kombi nasıl kullanılmalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
6
Favori
141.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yumyan

    quote:

    Orijinalden alıntı: memint

    quote:

    Orijinalden alıntı: yumyan

    quote:

    Orijinalden alıntı: geofrey


    Merhaba ;

    Doğalgaz ile kısmetse ilk kışımızı geçireceğiz.Yaptırmış olduğum konfigürasyon ;

    115 m^2 evime Vaillant 202-5 Plus -Hermetik (17.000 kcal/h) kombi+haftalık programlı kablosuz oda termostatı (oturduğumuz odaya takıldı) ve 8,8 m dd plus radyatör.Ev sonkat çatıda izolasyon var.

    Gaz faturalarının en makul seviyelerde gelmesi için alabileceğimiz önlemler ve yapılması gereken şeyler hakkında tavsiyeler nedir acaba.
    örneğin kullanmaya başlayınca sürekli açık tutmak mı (evde olmadığımız saatlerde ve yatarken 17 dereceye,evde olduğumuz saatlarde 23 derece ye ayarlamak gibi) yoksa eve geldiğimiz zaman kombiyi açmak mı daha az tüketim sağlar.

    Önerileri ve yardımları bekliyorum..

    Merhabalar biraz konu hortlayacak ama öncelikle hayırlı olsun. Benim evim de 120 m2 ve Vaillant 202-5 Plus -Hermetik (17.000 kcal/h) kombi aldım. Bacalı kombi kullanıyordum Tesisat değişikliği ile kombimi balkona aldırdım ve hermetik kombiye geçtim. Tesisat işinide kombiyi aldığım vaillant bayisine yaptırdım. Bursanın en büyük bayilerinden biri. Hem tesisat işi hemde kombi satışı yapıyorlar. Mühendisleri geldi evin büyüklüğünü ısı kaçağını vs hesapladı. ve 17.000 kcal/h kombi olarka belirledi. Yüksek kapasiteli kombinin kullanım hatalarından dolayı gereksiz gaz sarfiyatı yapabileceğini belirtti. Yalnız benim peteklerin toplam boyu 7,2 mt. sizden farklı olarak. Yazınıza birkaç yorumu görünce benimde içime kurt düşmedi değil:) Ama havalar soğumaya başladı ve şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Sizinde yaşayacağınızı sanmıyorum sonuçta vaillant yetkilendirdiği teknik personeline git ucuz kombiyi sat demiyordur herhalde. Yani yetersiz görseler bir üst modeli tavsiye ederlerdi.
    Bu yüzden bir sıkıntı yaşayacağınızı, yaşayacağımızı sanmam.

    Size bir soru sormak istiyorum inşallah görüp cevap verebilirsiniz veya ilgili baska bir arkadaş cevap verir. Bende kablosuz oda termostatı almayı düşünüyorum. Kullanımı nasıl rahat mı randımanlı mı. Mesela ayarladığınız oda sıcaklığını sağlıyor mu.(Başka bir derece ile karşılaştırdınız mı.) Kablosuz olduğu için düşük pil sıkıntısı olabilir mi acaba. Yani pil kapasitesi azaldıkça değerlerde sapma oluyor mu. Birde kablosuz ciha ile kombi arası ne kadar. Bende yaklaşık 10-12 mt. olacak. Kombi balkonda arada bir mutfak ve hol geçilecek cihazı salona takacağım.
    Tekrar hayırlı olsun sıcak bir kış geçirmek dileğiyle :)



    Merhabalar,
    Hangi ısıl güçte kombinin gerekli olduğuna ısıtılacak mekanın ısı ihtiyacının tespitine göre karar verilir. Binaların ısı ihtiyacını etkileyen faktörler ise; ısıtılacak hacim-cephe-yalıtım vd.binaya ait fiziksel özelliklerin yanı sıra, bulunulan coğrafyanın iklim durumudur. Piyasada yaygın olarak kullanılan, şu kadar alana şu kadar kw gider, gibi pratik görünen ama yanıltıcı formüllere itibar etmemek gerekir.
    Bölgesel iklim özelliklerinin etkisini vurgulamak için, İstanbul’da net 150 m2 orta izolasyona sahip bir eve 24kw güçte bir kombi rahatlıkla yeterli iken, bununla aynı fiziksel özelliklere sahip bir evi Kars’ta ısıtabilmek için 28kw kombiye ihtiyaç olacağı örneği sanırım yeterlidir.
    Bursa’da 120 m2 orta izolasyona sahip ortalama bir evin ısı ihtiyacı 12000 kcal/h civarıdır. Hiç yalıtım olmasa bile bu evin ısı ihtiyacı en soğuk gecelerde 14000 kcal/h olur ki 17000 kcal/h ısıl kapasiteye sahip Vaillant turbotec 202/3-5 rahatlıkla bu ihtiyacı karşılar…
    Ayrıca kombi sirkülasyon pompasının panel radyatörlerde ve tesisat borularınızdaki mevcut 50-60 lt suyu rahatlıkla dolaştırıp eviniz dubleks ise 2.katına çıkarabileceğini de ekleyelim…
    Firma teknik personeli gerçekten işini iyi yapmış ve ısı ihtiyacınızı karşılayacak çözümü uygulamış.
    Ama eviniz Kars’ta olsaydı ısı ihtiyacınızı 24kw (20000 kcal/h) güçte bir kombi karşılayabilirdi ve kombiden bu ısıyı ortama alabilmek için 10m civarı peteğe gereksinim olurdu…


    İlginize ve bilgi için teşekkürler. Her kafadan bir ses çıkınca insanın ister istemez kafası karışıyor. Konu ile ilgili vaillant müşteri hizmetlerini aradım sizin mesajınızdan daha önce. Sorum ile ilgili kayıt aldılar ve 5-6 saat sonra gayet ilgili teknik sorumlu bir arkadaş aradı uzunca evin bilgilerini istedi ve sonra 15 dk. teknik açıklama yaparak hiç yalıtımsız bile olsa bursa bölgesi için 15.000 kcal/h'nin yeterli olacağını, zaten tereddütleri olsa daha pahalı olan üst modeli verebileceklerini ama müşteri memnuniyeti ve ilerideki doğalgaz faturalarında daha uygun sarfiyat için ideal kombinin verildiğini söyledi. Yinede bir tereddütüm olursa örn. kış gelipte ısınamama ve benzeri sorunla karşılaşırsam bir üst modele geçebileceğimi, yıllarca kullnacağım bir cihazın beni üzmemesi gerektiğini söyledi. İsmini ve yetki alanını belirtti. Kombinizi değiştirmek isterseniz bizi arayın bayi ile biz bağlantıya geçeriz dedi. Ve şunu anladım ki müşteri memnuniyeti denen şey işte bu. Doğru veya yanlış ben tatmin oldum. Ve konuşmamızın akşamında kombiyi tekrar çalıştırdığımda SANKİ DAHA İYİ ISITIYORDU. :)

    memint arkadaşım tekrar teşekkür ederim. Eğer konunun ehli isen bilgi için birşey daha sormak istiyorum. 17.000 lik işimi görecekse ama ben yinede 20000 veya 24000 kcal'lik bir cihaz kullanırsam doğalgaz sarfiyatım artar mı veya ne gibi sakıncası olur.
    Saygılar,

    Sn.@yumyan,
    Konunun ehli olduğuma dair bir iddiam olmamakla birlikte kullanıcı olarak bu konuları araştırıp öğrenmeye çalıştığımı söylemeliyim.
    Isıtılacak mekanlara kombi (veya başka bir ısı kaynağı) güç kapasitesi belirlenirken mekanın maksimum ısı ihtiyacı dikkate alınır. Cihazların belirtilen güç kapasiteleri de maksimumda verdikleri ısıl değerlerdir. Yalnız maksimum ısı kullanımı, düşük dış sıcaklık değerlerinde gereklidir. Halbuki ısıtma sezonunun önemli kısmında, en azından gündüz sıcaklıkları ülkemizin büyük kesiminde + değerlerde olup mevcut kombi (veya diğer ısı kaynaklarının) daha düşük hatta minimum kapasitelerde kullanılması ile mekan ısıtması sağlanabilmektedir. İlinizin iklim özellikleri nedeniyle siz de kombinizi çoğu zaman minimum kapasitede kullanacaksınız. O zaman maksimum kapasiteden sonra kombilerin minimum ısıl güç değerleri de önemli. Maksimum güç olarak aynı iki kombiden minimum ısıl gücü düşük olan, ısı ihtiyacının az olduğu zaman dilimlerinde doğal olarak daha az gaz yakacaktır.
    Örneğin Vaillant 202/5 min./maks. 5700/17200 kacal/h değerlere sahipken, 242/5'te bu rakamlar 6900/20600 kcal/h tir. Yani evinizin ısı ihtiyacının 6900 kcal/h ten daha az olduğu dönemlerde (örneğin kışın gündüz, akşam erken saatlere dek ve geçiş dönemlerinde günün büyük kısmı) 202/5 ile daha az DG sarfiyatınız olur. 242/5 minimumda 6900 kcal/h ısı üretecek şekilde gaz yakar, 202/5 ise 5700 kcal/h ile % 20 daha az yakar.
    Umarım aydınlatıcı olmuştur...




  • Ehil olmak veya olmamak çok önemli değil bende meraklı biriyimdir ve araştırmayı severim.
    Fikir paylaşımı ve bilgi aktarımı herzaman yararlıdır.
    Teşekkürler
  • http://www.kombihizmetleri.com/kombi_kullanimi.html
    http://www.kombi.com/index.php?uygun=Hangi-marka-kombi-daha-iyi

    Sevgili arkadaşlar bu iki link bizlere KOMBİ ile kıyaslama ve gerekli bilgileri vereceğine inanıyorum.
  • selamlar.ben viessman vitopend 100 kullaniyorum.evim 120 m2 oda termostatim yok.ankarada yasiyorum.tum gun uste oldugum icin sabah kombimi kapatiyorum komsumuz ben eve gelmeden 1 saat once kombimu 1.kademeye getirip aciyor.bu durumda gunluk ocak ve banyo dahil 8.5 m3 yakiyorum ev 21.5 derece.eger 1.kademede 24 saat aealiksiz yakarsam 11 m3 yakiyorum.gayet memnunum.oda termostati almayi dusundum ama takilmasi dahil 450tl istediler ki cok pahali.
  • arkadaşlar bana bir çözüm bulun. Ev ankarada dublex. Alt katta salon mutfak ve koridor yanıyor iki oda yanmiyor. Üst katta bir oda ve banyo yanıyor. Arkadaşlar kombiyi ne kadar yakarsam yakayım evi ısıtamiyorum. Peteklere el degmiyor. Aylık 400 tl den fazla gaz yaktım. Ayrıca salonda üflemeli elektrikli isitici da kullanıyorum 180 fatura geldi. Dün gaz bitmişti almaya usendim eve geldim ama psikolojik midir nedir kombi hiç yanmamasina rağmen evin sıcaklığında pek fark yoktu. Bugün kombiyi 90 dereceden 50 dereceye düşürdum bakalım fark edecek mi. Alt kat boş ev kuzey cephe ve dublex evi bir türlü ısıtamiyorum. Salona klima taksam güzel mi olur. Bana bir fikir verecek var mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bu konu forumda çok konuşuldu ama ben yinede sizlere sormak istiyorum. Öncelikle tesisatımdan bahsedeyim;

    Kombi : Eca Confeo Plus Hermetik Kombi

    Petekler : DD Plus 7.5 Metretül

    Ev : 120 M2

    Oda Termostatı : General Ht 300 Set (Kablosuz)

    Bu tesisat için optimum çalışma sıcaklıkları nedir? Örneğin termostat sıcaklığını max 22 dereceye ayarlıyoruz. Bu durumda kombinin set değeri kaç olmalıdır. En başta yüksek set değerleri kullanmaya başlamıştım (76 derece gibi) ama burada okuduğum bacadan atılan ısıyı azaltırsanız tasarruf edersiniz yazıları mantıklı geldi biraz önce 60 dereceye indirdim. (duruma göre dahada azaltabilirim) sonuçlarıda sizlerle paylaşacağım. şuan için günlük 6-8 metreküp/gün bir sarfiyatım var.
    Sizlerin önerisi varsa paylaşırsanız sevinirim.

    Teşekkürler
  • merhaba ev 95 m2 VAİLLANT ecoTEC plus VUW TR 346/3-5 Hermetik Yoğuşmalı Kombi Vaillant Calormatic 240f Kablosuz Haftalık Program Saatli oda termostatı var termostat 21 derecede ısıtma sıcaklığı 30 derecede sizce yeterli mi ?
  • basit çözümler nedir yada şu petek arkası levhalar, cam izolasyonu felan ne derece işe yarar?

     Doğalgaz dan tasarruf önerileri?Kombi nasıl kullanılmalı?

     Doğalgaz dan tasarruf önerileri?Kombi nasıl kullanılmalı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zanaks

    arkadaşlar bana bir çözüm bulun. Ev ankarada dublex. Alt katta salon mutfak ve koridor yanıyor iki oda yanmiyor. Üst katta bir oda ve banyo yanıyor. Arkadaşlar kombiyi ne kadar yakarsam yakayım evi ısıtamiyorum. Peteklere el degmiyor. Aylık 400 tl den fazla gaz yaktım. Ayrıca salonda üflemeli elektrikli isitici da kullanıyorum 180 fatura geldi. Dün gaz bitmişti almaya usendim eve geldim ama psikolojik midir nedir kombi hiç yanmamasina rağmen evin sıcaklığında pek fark yoktu. Bugün kombiyi 90 dereceden 50 dereceye düşürdum bakalım fark edecek mi. Alt kat boş ev kuzey cephe ve dublex evi bir türlü ısıtamiyorum. Salona klima taksam güzel mi olur. Bana bir fikir verecek var mi.

    Selamlar,

    Bendede aynı sıkıntı vardı kombiyi yakmama ve peteklerin sıcak olmasına rağmen bir türlü ev ısınmıyor 19-20c de kalıyordu daha sonra kombiyi yakmadım ve gördümki ev yine 19 derece :) sonra pencereleri elden geçirmeye karar verdim ve şans eseri işin ehli bir usta buldum. Tum camları elden geçirdi pimapenlerdeki hataları pencerelerin dış ve iş taraf birleşim yerlerini yalıttı. Kapı pencere ayarlarını yaptı.Profil içerisindeki camların profil ile birleşen noktalarını yalıttı. Gerekli camlara pvc silikonlu fitil taktı ve sonrasında evin ısısı 2c fark etmeye başladı.. şimdi düşük ayarda kombiyi yaktıgımda ev otomatik olarak 21 C ye çıkmaya başladı ki 19-20 C olması için 50-55 de yakıyordum surekli.. Şimdi ise 40 C de 21 C sabit oluyor. Sana tavsiyem pimapenleri elden geçirmen... Yanlız dikkat et sadece fitil demiyorum. Pvc ayarlarını yaptır.




  • selamun aleyküm. tasarrufla alakalı olarak benim de bir sorum olacak. kiracı olacak kalıyorum ve ev sahibine ısrarlarım sunucunda eve komebi ¨taktı. markası demirdöküm fakat modelini bilmiyorum. ilginçlikler silsilesini takip edin :)
    1- ev sahibi kombiyi ikinci el aldı.
    2- sadece kombi taktı. kombi banyo ve mutfak sularını ısıtıyor. başka hiç bir şeye yaramıyor. ki ev zaten 3+1 ve 140 metrekare. 1. kat fakat evin bir kısmının altı boş. binada yalıtım yok ve pencereler pimapen değil. yani petek çok masraflı olurdu. sular sıcak aksın yeter diye düşündüm. evin oturma odası demirdöküm doğalgaz sobası ile ısınıyor.
    3- kombi balkonda. balkon kapalı fakat kombiyi koruyan hiçbirşey yok. tesisatçı pencerenin bir köşesini kırdı ve kombi borusu (ismini bilmiyorum o borunun) oradan dışarı çıkıyor. sıcak su borucu evin içinde yaklaşık 10 metre geziniyor. bir odanın 1,5 duvarı ve wc nin 1,5 duvarını geçtikten sonra banyoya giriyor.
    4- doğalgaz sobasında 7 seviye var. ben 5. ve bazen 4. seviyede yaklaşık 11-12 saat açık tuttum. evde 3 kişi kalıyoruz ve kış günü normal bir insanın kullanacağı kadar kullandık banyoyu. kombiyi max seviyeye kadar getirdim.

    şimdi sonuca gelelim:) ocak ayı doğalgaz faturası 390 tl geldi. neredeyse bir kira kadar. geçen yıllarda sadece doğalgaz sobasını kullanırken fatura en fazla 180 tl gelmişti. bu artış normal mi. kombinin 2. el olması faturayı etkiliyor mu. bana neler tavsiye edersiniz. ev pek iyi değil ama komşulardan ve iş yerime yakın diye evde kalıyorum. galiba normal bir eve taşınacağım.
    fakat siz neleri tavsiye ediyorsunuz. şimdiden teşekkür ediyorum.




  • ilk defa mesajım cevap gelmedi. galiba benim mesajımın saçmalığından olsa gerek. ben de düşündüm taşındım. bu evden taşınmaya karar verdim. mecbur muyum bu çileyi çekmeye. 4 yıldır çekiyorum zaten. tutacağım evin özelliklerinin neler olacağını da bu ev sayesinde öğrendim zaten.
  • Hocam gerçekten çok gelmiş eğer birde petekler olsa demek evde ne gelir bilemiyorum yalıtım yapmaz ev sahibi ya evden çıkıcaksın yada katlanıcaksın başka çözüm yok gibi..
  • http://kirmizietiketim.onbona.com/product/99827/92774/Petek-Ustu-Yakit-Ekonomisi-Nemlendirici-Temizlik-Isifan

    bunu kullanın! İnanılmaz bir alet. çok basit olmasına rağmen acayip etkili. kombi kısık ayarda olsa bile sıcaklık direkt eve giriyo. artık perdeler ve pencere ısınmıyor. biz ısınıyoruz. kombiyi aşırı açmaya gerek bile kalmıyo.
  • ben 90 m2 2+1 evde falke 24 fx 21.300 kullanıyorum . evde toplamda 3 metre petek var bonyoyu kapatırsam 2.5 metre . ev çift cam komple yalıtımlı .kombiyi 45-50 derece aralığında tutuyorum yeterli oluyor .geceleri kapatmak mı yoksa kısıkta tutmak mı daha iyi olur ? banyodaki peteği kapatıp açmak arasında yakıtta bir fark olur mu ?
  • 10-UR 1 kullanıcısına yanıt
    Kombiyi kapatın, sabah tekrar açtığınızda en geç 1 saatte normal sıcaklık oluşuyorsa gece kapatıp sabah açmaya devam edin.

    Banyoda havlupan varsa kapatmanın yakıt bakımından pek faydası olmaz, normal petekse bir miktar faydası olur...
  • Kombiler aldığımız maaşların kuş olup uçmasında da en büyük rollerden birini kapmış oluyor. Isınmak, yemek-içmek gibi temel ihtiyaç. Peki ısınma aracımız kombileri kullanırken nasıl tasarruf sağlayabiliriz bir bakalım..
    http://www.2kafadar.com/dogalgaz-tasarrufu-nasil-yapilir/
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ustalar kolay gelsin çok yararlı bir konu olmuş



    Toplam 110-115 M2 Kullanım Alanı 3+ 1 Yeni Bina Dış Yalıtım İyi Garaj Üstü Altı Boş Alt Yalıyımı Kötü
    Eca Confeo 20 Binlik Kombi
    6adet Petek 1 Havlupan
    Tesisat Altta Gizli Yapılmış Petekleri Büyütemiyorum büyütmek için birşey yapılabilirmi?
    Çapraz Bağlantılı Petekler Var
    İyi Isınmak İçin Ve Ekonomik Isınmak İçin
    Sizce Her Odaya Termostatik Vana (danfoss Ra 200 Gaz Sensörlü ) Koymalıyım
    Yada Salona Eca Oda Termostatı Diğer Odalara Termostatik Vanamı Koyayım
    Veya Salona Eca Oda Termostatı Koymam Yeterli Olurmu

     Doğalgaz dan tasarruf önerileri?Kombi nasıl kullanılmalı?


    http://hizliresim.com/wMgv9a




  • ben termostatı gece gündüz 21,5 dereceye ayarladım şu aralar günlük 3,5 m3 tüketimim var. termostatın derecesi 0,5 derece eksik ölçüm yapıyor. 21,5 derece aslında ev 22 derece oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akula06

    ben termostatı gece gündüz 21,5 dereceye ayarladım şu aralar günlük 3,5 m3 tüketimim var. termostatın derecesi 0,5 derece eksik ölçüm yapıyor. 21,5 derece aslında ev 22 derece oluyor.

    Ben 220 metrekarelik bir dairede oturuyorum. Ev 4+1. Bu durumda ne yapmam gerekiyor ? Tüm petekleri yaksam mı? Yoksa bir kaç odayı tamamen kapatalım mı?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.