Şimdi Ara

Doğalgaz Borusunun Yakınında Elektrik Hattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok kafama takılan bir konuyla ilgili fikrinizi almak istedim.

Son zamanlarda evimizde sürekli sigorta atması gibi bir problem yaşıyorduk. Konuyu mal sahibine ilettik, elektrikçi çağırdı.

Elektrik işlerinden de çok anlamıyorum açıkçası.

Gelen arkadaşlar sorunun bizim dairedeki panodan apartımanın girişindeki sigorta panosuna giden kabloda olduğunu tespit ettiklerini ve bu kablo değişince sorunun ortadan kalkacağını söylediler.

Gelip kabloyu değiştirdiler ancak yeni kabloyu sıvaüstünden kablo kanalıyla çekmişler ve doğalgaz borusuna çok yakın olduğunu düşünüyorum.

Arayıp sordum, sorun olmayacağını söylediler ama pek ikna olmuş değilim. Sizce de sakat değil mi?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Endişeleniyorum açıkçası. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yönetmeliğe uymayan bir işlem... Size en başta sıva üstü çekeceklerini söylemişler miydi?

BU sebeple gazı keserseler??? Kaç metrelik bir kısımdır bu? Kendi sıva altı borusundan neden yollamamışlar? Uğraştılarsa belki sığmamıştır ama mesela nötrü iki kere çekmişseler, teke düşürüp sığdırmalılar.

Ayrıca sorununuz düzeldi mi? Çok basit bir sorun için kabloya kabahat bulanlar oluyor... Sorun neymiş ve düzeldi mi?

• Duvari delip dairenin disindan gecireceklerini soylediler ama pandemi sebebiyetiyle risk almamak adina mesafemi korumak istedigimden yaptiklari isi gozlemleyemedim.

Evet sorun duzeldi, su an sigorta atmasiyla ilgili bir sikayetimiz yok.

Kablo kanalini capraz koyduklari icin mesafe acilarak gidiyor, 1.5 metre kadar 15 cm’nin altinda seyrediyor kabloyla borunun arasindaki mesafe. Sonrasinda 20 cm civari.

Toplam 2.6metre kablo boruya paralel gidiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • regau R kullanıcısına yanıt

Gerçekte bir sorun olmaz. gerçek düşünürsek. Resmi olarak ise ne olur fkir verenleri bekleyin.

Hem resmiyeti aşmak hem de önlem istiyorsanız, elektrik kablosu ile yakın olduğu yere komple pvc boruyu ortadan yarıp geçirin içine de mastik ya da silikon doldurun. uzun borunun her tarafına silikon dolsun diye boruyu kaydırmanız gerekebilir.

Esas çözüm ise sıva altı hattından çektirin kabloyu. kesin bi dille. En son çare bunu düşünürsünüz.

• regau R kullanıcısına yanıt

Yanlış hatırlamıyorsam doğal boruları telefon ve elektrik hatlarına en az 15cm, 380V ve üzeri elektrik hatlarına da en az 30cm mesafede olması gerekiyor. Şu an için gaz açık olduğundan ve denetlemeye gelinmeyeceğinden bir problem çıkmaz (yani gazınız kesilmez) ama daireye yeni taşınıp kapatılmış doğalgazı üstüne almak için açtırmaya kalkacak kişinin gazı açmayacaklardır. Bu sorunuzu en iyi doğalgaz tesisatı çizen bir firmaya yöneltirseniz iyi olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Bu mesaj silindi.

Bahsettiğiniz şartname sabit bir şartname değil. Her gaz dağıtım şirketinin kendiğ şartnamesi mevcut ve madde numaraları da buna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. 1000V çok iddaalı bir rakam. Meskenlerde alabileceğiniz en fazla 380V'tur trifaze olarak. Özel durumlarda fabrikalar 480V, 600V gibi değerlerde talep edebiliyorlar ancak bu durumda özel yalıtımlar felan yapılması gerektiğinden çok maliyetli oluyor.

İGDAŞ (İstanbul) ve Samgaz'ın (Samsun) şartnameleri 380V üzerini en az 30cm olarak şart koşuyor.

• Güvenlik bakımından bir sıkıntı olmayacaktır, kablo layığıyla yalıtımlıdır. Ama gözünü çıkarmışlar bari duvar kenarını takip ederek uygulasaymışlar. Usta geçinip de aç kalmayı hak eden ne adamlar var...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.