Şimdi Ara

Doctor Who (2005- ) | 12. Sezon Bitti (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.011
Cevap
49
Favori
207.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben eski seriyi izlemedim ama araştığım kadarıyla
    içim bi kıpır kıpır oldu. gelmesini yeğlerim omega nın.
  • Bugün Yüzbaşı Jack Harkness'ın Boe'nun Yüzü olduğunu öğrendim.
    Nasıl farkemedim şu ana kadar yahu

Teori üretmek gerekirse,River Doctor'u öldürmemiştir.
    Doctor öldükten sonra River astoronota ateş etmeye başlamıştı,eğer River gerçekten Doctor'u öldürseydi,geçmişi olduğu için bunu bilebilirdi,kendisini öldürmeye çalışarak paradox yaratacağını bildiği için ateş etmezdi.
    "I've killed a good man" demişti hatırlarsanız,Doctor her ne kadar arkadaşları tarafından sevilsede iyi biri değil.
    Çünkü hep yanındakileri tehlikeye atıyor ve bunu Rory'de belirtmişti geçtiğimiz sezonda.

Rory son bölümlerde iyi biri olarak ön plana çıkmıştı.Rory'nin diziden ayrılacağı spekülasyonlarını da göz önüne alırsak,River Rory'i öldürür

Yani Moffat bu herşey çıkabilir

• Doctor Who (2005-    ) | 12. Sezon Bitti

omega denilen üçgen kafalı adamsa bence geri döndürmeyebilirler sonuçta dalekleride beğenmemişlerdi gerçi omeganın simgesi felan görünmüş ama ters köşe olabilir baya iyi bölümler geliyo gibi görünüyo bir an önce eylül gelsin.

Doctor Who (2005-    ) | 12. Sezon Bitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasamu -- 27 Temmuz 2011; 1:17:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ballrry

@arsenicem:tekrar yazıyorum bak

the master yalan,omega can.omega'yı bekleyin.

@yalan:nereyi anlamadın?yardımcı olabilirim istersen.bir de ard arda izleyeceksen bir seferde 7 bölümü birden izleme kafan güzel olur.önce 1-2'yi,sonra 3-4'ü,sonra da 5-6-7'yi izle.

edit:trailer'ın türkçesi:

http://www.facebook.com/video/video.php?v=2072064093188&oid=284443250643&comments

10. bölüm hakkında 2 bilgi:

-bölümün adı the girl who waited(bekleyen kız),bölüm amy odaklı olacak yani.
    -trailer'da amy'nin maskesini kaldırdığı ve kılıçlarla robotlara saldırdığı yer o bölümden,amy'nin yüzü biraz kırışık.amy'nin geleceğine gidiyor olabiliriz.

öğrenirseniz keyfinizi bozacak bir spoiler,keyfinizi bozacak çünkü büyük bir spoiler,doğruluğu kesin değil ancak dedikodular güçlü:

doktor'un "i'm going to die" dediği kişi boe'nun yüzü olabilir.

şimdi niye yazdınız dersenizöğrenmek hakkınız diye düşündüm ama mesela çok daha büyük bir spoiler var,ben yanlışlıkla baktım bakmaz olaydım yani,buraya da yazmıyorum zaten.

O büyük spoileri PM olarak alsam?

• @yalan

ben hep "iyi adamı" rory olarak düşünmüştüm,taa 5. sezonun ağlayan melekler bölümünden beri ki ortada daha rory yoktu o sıralar ancak son zamanlarda doktor'un astronot kıyafeti içindeki kişiye kendi sahte ölümünü düzenlettiğini düşünüyorum,o kıyafetin içindeki river desek doktor'u silencelardan kurtarmak için öldürmüş gibi yapabilir.tam muallakta o kısım.ancak şu var ki yeni trailer'dan gördüğümüz üzere doktor'un ilk bölümdeki ölümü doktor'un zaman sırasına göre sezon finaline denk gelecek,yani doktor'un orada 1303 yaşındayım demesi tamamen yalanmış.

@pasamu

daleklerin gelmeme sebebi yeni şekillerinin beğenilmemesi falan değil.moffat "doktor dalekleri 400 kere falan yendi,her sezonda geliyorlar ve artık sıradanlaştılar,doktor için çocuk oyuncağı konumuna düştüler.bir süre ortalıkta gözükmeyip çok güçlü bir şekilde gelecekler." dedi.bence 7. sezonun finalinde gelirler.

@le parle

vermem

• internette acayip spoilerlar var ama ingilizce gallifrey base olması lazım yanlış olmasın adamlar baya sağlam şeyler konuşuyorlar ama ingilizce olmayınca tam çözemiyorsun mesela biri şimdiki doktorla aynı kıyafetleri giyinmiş yaşlı bir adamın arasında bağlantı yakalamış ama sonunu anlayamadım.
  • o dediğin dream lord olabilir,bölümde zaten onun doktor olduğunu söylediler.bu arada gallifrey base gayri-resmi en büyük doctor who forumu ama ben hiç sevmem üyeliğim olmasına rağmen çünkü forumun çoğu spoilerli teori bölümünde takılır(özellikle aralarda),diğer bölümler ölü gibi olabiliyor.girince bayağı bir spoiler yiyorsunuz.misal ben(s06xb07'yi izlemeyen açmasın)

song=melody,river=pond teorisini görmüştüm oradan ve o bölümün tadı kaçmıştı

o yüzden tavsiye etmem orayı.

edit:bir de hocam sen her şeyi spoilersız yazıyorsun,bundan sonra yazacaklarını spoiler içine alırsan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 28 Temmuz 2011; 17:54:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ballrry

@yalan

ben hep "iyi adamı" rory olarak düşünmüştüm,taa 5. sezonun ağlayan melekler bölümünden beri ki ortada daha rory yoktu o sıralar ancak son zamanlarda doktor'un astronot kıyafeti içindeki kişiye kendi sahte ölümünü düzenlettiğini düşünüyorum,o kıyafetin içindeki river desek doktor'u silencelardan kurtarmak için öldürmüş gibi yapabilir.tam muallakta o kısım.ancak şu var ki yeni trailer'dan gördüğümüz üzere doktor'un ilk bölümdeki ölümü doktor'un zaman sırasına göre sezon finaline denk gelecek,yani doktor'un orada 1303 yaşındayım demesi tamamen yalanmış.

@pasamu

daleklerin gelmeme sebebi yeni şekillerinin beğenilmemesi falan değil.moffat "doktor dalekleri 400 kere falan yendi,her sezonda geliyorlar ve artık sıradanlaştılar,doktor için çocuk oyuncağı konumuna düştüler.bir süre ortalıkta gözükmeyip çok güçlü bir şekilde gelecekler." dedi.bence 7. sezonun finalinde gelirler.

@le parle

vermem

Versen şu spoilerı yaaa. İçimde kaldı.

• @le parle:az sabret 1 ay var başlamasına.

comic-con'dan:

comic-con sonrası karen gillan 2. kez iskoç talk şov'cu craig ferguson'ın programına katıldı.

evde yavru köpek diye beslenir bu kadın yemin ederim.son olarak,bir normal insan vs whovian(doctor who hayranı demek) çalışması göreceğiz:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 29 Temmuz 2011; 21:19:15 >

• Giydikleri tişört çok güzel Tardis tişörtü Resimde iyiymiş
  • bir sorum vardı

doktor 2 kere daha yeniden canlanabilirmiş. ondan sonra ölürse yeniden canlanamayacakmış gibi bir olay duydum. nedir bu tam olarak?
  • Diziye başlamak istiyorum ama izlemeye pek vaktim yok direk 5. sezondan başlasam nasıl olur ? bildiğim kadarıyla 5. sezonda kadro değişti doktor falan kadronun değişmesi nedeniyle 5. sezon 4. sezonun devamı değilde yeni bir başlangıç niteliğinde olduğunu varsayıyorum (skins dizisinde olduğu gibi) dizi çok övülüyor hem merak ediyorum hemde Karen Gillian gibi bir faktör var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zhongli -- 29 Temmuz 2011; 23:44:27 >
  • @negro:1. sezondan başlaman lazım.

@arsenicem:sorduğun soru çok karışık,o yüzden karışık anlatacağım.

zaman lordlarının 13 yaşam hakkı olduğu tarzında güçlü sözler var(ilk beden+12 yaşam) hatta eski doktorlar giderken sürekli kaç kaldığını söylüyordu,örnek vermek gerekirse 4. doktor tom baker giderken "here comes the 5.i only left 7" tarzında bir laf etmişti.canlı bir örnek iste the master oluyor.dizi biterken the master yaşam hakkını doldurup öldü,1996 yapımı filmde de kendi vücudunu bir şekilde ölümden geri getirip yılanın içine yerleştirdi fakat filmin sonunda gene öldü diye hatırlıyorum(not:film çok dandik haberiniz olsun,spoiler versem bile değişmez yani).yeni seride de zaten bildiğiniz üzere kafasına davul sesleri eklenerek gallifreyliler tarafından geri getirilmişti.başka bir örnek ise matt smith'in küçük şakası,matt smith sarah jane'e doktor olarak katılınca bölümde zenci bir çocuk(diziyi izlemediğim için bilmiyorum kimdir nedir,sadece o sahneyi izledim) "kaç kere yenilenebiliyorsun?" diye soruyor,doktor da "507 kere" cevabını verince tüm hayranlar seviniyor tabiifakat sonradan fark ediliyor ki "5+0+7=12"

bu kadar örneği görünce insan ister istemez "maalesef 12 taneymiş" diyor fakat gallifrey yasalarına göre de zaman lordlarının hakkı sınırsız,isteyen ölümden bile geri gelebiliyor.rassilon ve diğer konsey üyeleri nüfus patlamasından korkup 12 ile sınırlandırıyor muhtemelen.peki master niye 12'de öldü?doktor niye kaç tane kaldığını saydı?matt smith niye 507 şakasını yaptı?bilmiyoruz.yani bu kısım muallakta.ya olay sınırsız,nüfus yüzünden böyle bir sınırlama konmuş ya da gerçekten 12'de ölünüyor.gerçekte 12'de ölünse bile doktor'un ölüp ölmeyeceği belli değil,sonuçta doktor the other tarafından yaratılmış bir zaman lordu,özelliklerini kendisi bile tam bilmiyor.

son olarak,doktor'u ilk oynayan william hartnell'ı saymassak(o ilk bedeniydi) eski seride 7 kere yenilendi.bu seride ise 4 kere(david'i journey's end bölümü yüzünden 2 kere sayın) yenilendi.yani yasalara(veya gerçeğe göre,bilmiyoruz) göre doktor'un bir hakkı kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 29 Temmuz 2011; 23:55:33 >

• ballrry öncelikle tebrikler doctor who konusunda baya bilgilisin.bende eski sezonların birinde 12 geri dönüş hakkı olduğnu duymuştum ama emin değilim.Zaten bildiğim omega gallfrey i lanetlemişti soyları devam etmesin diye en son makine sayesinde soyları devam ediyodu.Birde bu sezon mısıra kadar gidicez herhalde piramit felan bizi güzel bir sezon bekliyor vikingler,ağlayan melekler,sessizler,beyaz robotlar(sanırım) ne ararsan var.bizim river ında tekgözü kapalı acaba altından ne çıkacak merak ediyorum.Birde 7. sezonda bolca ara olucak diye durdum inşallah olmaz.son yayınlanan resinde de sanki rory ile sessizler,amy ile astronot aynı durmuş acaba onların hikayeleri paralel mi gidecek diye düşünüyorum

Vay be o kadar yıl devam eden bir dizi nerden nereye;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasamu -- 30 Temmuz 2011; 0:28:26 >

• @pasamu,teşekkürler.piramitler hakkında;

hani komplo teorilerinde sürekli "mısır piramitleri uzaylılar tarafından mı yapıldı?uzaylılara bir mesaj mı veriyor?" tartışmaları döner ya,gerçekten mesaj veriyormuş.

• bu eli ilk treaser olarak görmüştük acaba kimin eli ben sanki o tornavidayı river song un elinde kütüphanede gördüm gibi ama emin değilim.Yoksa bu iyi adamın eli olabilirmi? sanki deniz gibi duruyo taşlar felan neyseki az kaldı eylülde başlıyacakmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasamu -- 2 Ağustos 2011; 1:55:43 >

• Amy, Rory, River derken River'ı Melody'e bağlayınca iyice absürt bir hal aldı durum. Bu kadar komplike durumlar Doctor Who evreninde bile çok yok.

Doctor'a tavsiyem bu hikaye aydınlanınca kendine yeni bir companion bulsun. Gerçi River'ın Benjamin Button durumdan ötürü daha gider bu ama neyse.

• @pasamu,

o teaser'i a good man goes to war'dan hemen 1-2 gün sonra yayınlamışlardı.bence onu heyecan olsun diye yaptılar,dizide öyle bir sahne görmeyeceğiz.ha görsek süper olurdu o ayrı

@stephie,

doctor who'nun 50. yılı 2013'e denk geliyor.o yıldan önce(hatta o yılda da) adam değiştirmek istemezler çünkü herkes bu yüzlere alıştı,ayrıca yeni gelenlerin biraz bocalama dönemi geçirmesi durumu olabiliyor(matt smith bundan bahsetmişti sıkça,çok büyük baskı oluyormuş ilk başlarda) bu yüzden pazarlamayı ve reytingleri düşünürek diyorum ki,yeni doktor&yol arkadaşı gelse gelse en erken 2014'te gelir.ha belki yol arkadaşlarından birisi eksilebilir(eksilse rory gider zaten.onu canlandıran arthur darvill'in yeni projeleri var ancak kendisi bunun dizide oynamasına engel teşkil edip etmeyeceğini söylemedi) ancak bu kadro en erken 2014'te bozulur.sevdim zaten bozmasınlar uzunca bir süre

5. sezonun 5. bölümü hakkında:

bu bölümde iki tane doktor olduğunu fark etmemiştim ben1 hafta önce öğrendim.başka bilmeyen var mı acaba?kendimi tek saf&salak hissetmek istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 2 Ağustos 2011; 4:42:08 >

• @ballrry

farketmekten kastın sezon sonunda ise o zaman farkettik birçok kişi bende dahil saflık bir durum yok bence
  • Doctor Who (2005-    ) | 12. Sezon Bitti Doctor Who (2005-    ) | 12. Sezon Bitti

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.