Şimdi Ara

Doctor Strange ( Kasım 4, 2016 ) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
17
Favori
25.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kru kullanıcısına yanıt
    Yer Hulk'u.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt

    MCU'ya ilk defa giriş yapan ve şimdiye kadar gördüğümüz tarzdan tamamen farklı olan (MCU şu ana kadar tamamen bilim üstüne giderken Strange ile büyü ve çoklu evrenler gibi yepyeni kavramlar geldi) bir karakterin orijin film için sadece yeni bir taş gösterilmesi yeterliydi diye düşünüyorum. Strange'in Kaecillius'u yenmek için yaptığı zaman manipülasyonunu sonucu oluşan garipliği normal insanlar fark etmeyecek olsa da Thanos mutlaka fark etmiştir, Thanos'un da yeni bir sonsuzluk taşının varlığından ve hatta nerede olduğundan da haberi olduğunu bile düşünebiliriz. Bir de buna ek olarak Thanos ile ilgili şu an verilebilecek ek bir şey yok aslında, eldiveni aldı ve taşların peşine düşmeye geliyor adam.

    Ben aslında Thanos görmekten ziyade Strange'in Kamar Taj'da tam olarak ne kadar süre kaldığına dair filmde bir anekdot görmek isterdim ama bu kısım es geçildi. Strange tam olarak kaç ayda bu noktaya geldi? Evet, film belki Strange'in bildiğimiz en üst seviyesine ulaşmadığı hissini iyi verdi diyebiliriz; Kaecillius ve saz arkadaşları mekanı bastığındaki paniği ve pelerin sayesinde kurtarmalarıyla Sorcerer Supreme olana kadar daha gidecek yolu olduğunu gösterdi ama bu noktaya gelmesi bile egosundan sıyrılması yapabileceği en zor şeylerden biri olan ve elleri titreyen bir adam için ne kadar sürdü? Strange gibi biri için bu süreç daha sancılı olmalı. Aslında arabada bahsi geçenin Rhodes olmadığı -Iron Man 2'den Justin Hammer deniyor- onaylandığından beri benim düşündüğüm mantık filmin ilk Avengers'ın sonrasında başlaması ve Civil War sonrası gibi de Strange'in Sanctum Sanctorum'a dönüşü ve Ragnarok öncesi Thor ile muhabbetiyle sonlanmasıydı ama hem yönetmenin tüm olanların Civil War sonrası olduğunu söylemesi, hem de Strange'in aldığı ödüllerde 2016 yılına ait olanların da görmemiz bu ihtimali yok etmiş oldu.

    Son olarak Time Stone çok önemli özelliklere sahip. Strange'e şu an farkında bile olmadığı güçten çok daha fazlasını veriyor. Gerçekliği tamamen değiştirebildiği gibi genci yaşlandıracak, yaşlıyı gençleştirecek, hatta ölüyü bile diriltecek kadar zamanı manipüle edebilecek kudrette. Infinity War'da katliam yaşansa bile bunu düzeltebilecek nitelikte bir güç. Eldiveni ve diğer taşları geçtim, sadece bu taş bile Thanos'un eline geçtiğinde Thanos'un elini bile kaldırmadan istediğini alabilmesini sağlar ama şu da var, Strange zaman taşını EoA vasıtasıyla kontrol ediyor; zaman taşı EoA'dan çıkarıldığı vakit ham gücü kontrol edilemez düzeyde olup beklenmedik sonuçlar yaratabilir. Sonuçta EoA bir araç olarak taşın ham gücünün kontrol edilemezliğini dizginliyor, aynı Loki'nin asasının yaptığı gibi. Cidden Infinity War ve Thanos'un altı taşı da korunduğu yerlerden sırasıyla nasıl alacağı, bu süreç ve Thanos hikayesi inanılmaz merak uyandırıyor bende.


    Bu arada filmin sonunda çalan bu müziği yapan Michael Giacchino, Spider-Man: Homecoming'in de müziklerini yapacakmış. Hafiften Sherlock'u da andırıyor ama çok hoşuma gitmişti, filmin temasına çok uyumlu olmuş.

    ---




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 7 Kasım 2016; 20:49:18 >




  • Bugün izleme fırsatım oldu kesinlikle sinemada izlemenizi tavsiye ediyorum film harikaydı beklentinin fazlasıyla üstünde
  • izledim. 2/10
  • Filmi çok beğendim. Marvel kendini aşmış bence. Benedict harika olmuş. Kötü adam ve senaryo açısından hafif kalabilir ama ne bekliyorsunuz daha ilk film bu. Adam çaylak ama geleceği olan eleman profili çizmiş işte.
  • Ulan adam trollüyor sizde sazan gibi atlıyosunuz ha
  • @Bilenbiliyor
  • Beğenmedim.
    İzlenmez de diyemem.
  • Ulan şu filme bir gidemedik ya

    Beklentim Batman Begins yönünde. (Ki Batman Begins benim üçlemedeki favorimdir, efsane bir filmdir bana göre)

    Bu kadar beklenti yapmalı mıyım? Görsellik Inception kadar kaliteli mi? Spoliersız anlatırsanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

    Filmi ilk günün akşamı izlemiştim ama konuya çok bakmadım, cevaplayayım. Dormammu sahnesinde...


    Dormammu'nun hüküm sürdüğü karanlık evren zaman kavramının da ötesinde, zaman diye bir şey yok o evrende. Strange ise Eye of Agamotto'yu kullanarak Dormammu ve evrenini zayıf karnından vurdu, zaman kavramının olmadığı bir evrende Dormammu'ya karşı zamanı manipüle ederek onu anlaşmaya razı olana kadar bir zaman döngüsünün içine soktu. Strange karanlık evrene gelip Dormammu'ya aynı döngüyü sonsuz kere yaşatana kadar Dormammu'nun zamanla tanışmışlığı yoktu ve o yüzden ne olduğunu bir türlü anlayamadı, aynı anı yaşayıp durdukça da sinirlendi ve pazarlık yapmaya razı gelmek zorunda kaldı.

    Strange karanlık evrene gitti ve Eye of Agamotto'yu aktif etti. Zaman kavramı olmayan bir evrende zaman kavramı oluştu ancak ne zaman göz deaktif hale getirilirse zaman kavramı da evrenden ayrılmış oluyor. Göz her yok edildiğinde ise, döngülerde Dormammu'nun Strange'i öldürdüklerinde mesela, zaman kavramı direkt olarak o evrendeki ilk noktaya geri sarıyor ve "Dormammu, I've come to bargain" noktasına geri dönüyor. Strange de özellikle her döngüyü bu cümle ile başlattı ki Dormammu'nun kafasına evrenine pazarlık yapmaya geldiğini iyice yerleştirebilsin. Dormammu'nun Strange'e istediğini vermek dışında yapabileceği bir şey yoktu, çünkü ancak Strange istediğini alınca gözü kapatacak ve döngüyü kıracaktı, zaman kavramının evreninden çıkmasını sağlayabilecek tek yol buydu. Strange döngüyü istediği zaman başlatabileceği bir noktadaydı Dormammu ona istediğini verip geri çekilene kadar.

    Fedakarlık dediğiniz Strange'in karanlık evrene giderek yaptığı mı, yoksa zamanı geri almanın dünyaya yaşatacağı olası etkileri göze almak mı? Strange'in yaptığı ise daha eğitimini tamamlayıp Eye of Agamotto'yu bile boynunda taşıyacak noktaya gelemeden tamamen gözü kara biçimde kalkıp karanlık evrene gidip, o boyutun hakimi kozmik bir varlıkla muhatap olup tamamen aklıyla onu geri çekilmeye zorlamak kolay iş değil malum.

    Yalnız bundan sonrası için Dormammu rahat durmayacak muhtemelen. Çizgi romandaki ilk karşılaşmaları da hep böyle Strange'in dövüşe girmeden aklıyla Dormammu'yu alt etmesiyle sonuçlanır, hatta çizgi romanlarda da Dormammu ile kendisi içinde yaşadığı sürece dünyayı işgal etmemesine dair bir anlaşması var ama Dormammu onu küçük düşürdüğü için Strange'e illet oluyor, anlaşmaya uymamazlık etse de arkadan arkadan sürekli çalışıyor. Strange'in hali hazırdaki düşmanlarına gaz veriyor ve onları güçlendiriyor Strange'i öldürmeleri ve böylece de kendisinin anlaşmayı bozabilmesi için, muhtemelen devam filmlerinde de buna benzer senaryolar görebiliriz. Bu anlamda film de buna çok sadık kalmış, hatta Strange'in Dormammu'ya yönelik çözümü çok hoşuma gitti diyebilirim, o boyutta dev bir kozmik yaratıkla saçma sapan CGI savaşı görseydik filmin koptuğu nokta olurdu ama akıllıca çözmüşler. Uzun zamandır süper kahraman filmlerinde bu kadar tuttuğum bir kötü adamı dize getirme muhabbeti olmamıştı, Dormammu ile savaşmadan şimdilik o problemden kurtulmuş oldu.

    Aslında Dormammu karakteri MCU içerisinde Galactus'un kullanılamayışını telafi etmek amacıyla kullanılabilir uzun vadede, bu konuda önü açık görünüyor. Bir tek Dormammu'nun filmdeki görünüşünden pek hoşlanmadım ama onu da idare edelim şimdilik.





    doctor who'da çok göruyoruz bu zeka ile kötu adamı dize getirme olayını biraz doktor'a benziyor karakter meslektaş sayılırlar hemde sherlock karakterinide benzer yanları var rol için daha uygun adam olamazdı herhalde




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DoctorStrange

    Civil War'a çöp diyor ya Apocalypse'i begendin ama he? Hayatında 10 film izledin herhalde senin gibi cahılllerle ugrasamam hiç Deadpooldaki aptal cıvık esprilere gülen veledin tekisin başka bir şey değil senin gibiler izlemesin marvel filmlerini Apocalypse'i al bir yerine koy o aptal filmi beğenen adamdan bir b.k olmaz zaten


    Ciwil war'a çöp demiyorum ama apocalypse harcaman saçma bana ciwil war'dan daha çok keyif verdi apocaylpse her zaman x-men filmlerini severek izlemişimdir bu arada 10 tane film izlemiş adam da değilim zevkler farklı olabilir adam arada deadpool'uda harcamış ya yazık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 7 Kasım 2016; 22:54:22 >




  • Filmden yeni geldim. Kısaca lafı dolandırmadan filmi muhteşem bulduğumu söylemeliyim.

    Oyuncular, hikaye, müzikler ve espiriler sırıtmıyor, yerinde ve dozundaydı. Espirilere çok güldüm. Beyin yakan sahneleri çok beğendim. Görsel olarak çok başarılıydı


    Film aslında gerçek dışı gibi görünüyordu fakat Strange'in bıçağı yedikten sonra kendisini hastaneye ışınlayıp orada ameliyat olması falan çok güzel ve gerçek detayları. Benim çok hoşuma gitti o sahne.

    Bir hikayede tanrısal bir villain yaratıyor ve bunun karşısına insan veya o tanrısal varlıktan daha güçsüz varlıkları çıkarıp tanrıyı mantık çerçevesinde yenmesini istiyorsan bu her zaman başarısız olur. Fakat bu hikayede buna çok iyi bir çözüm bulmuşlar. Böylesi bir varlığı etkisiz kılmak için gerçekten güzel bir yöntemdi. Ayrıca anlamlıydı da. Zamanın ötesinde olan bir yeri zaman içinde hapsetmek. Kaldı ki bu yöntemin işlemesi için Strange'in defalarca acı içinde ölüşünü izledik. Orada kendisi acı içinde öldüğü bir loop içine girdi fakat dünyadaki insanlar hayatta önemli olan bu dedi. Yani aslında kısa bir sürede filmin başındaki Strange ile sonunda ki Strange'e dönüşünü güzel bir şekilde gösterdiler.

    Kaç defa öldü söylenmedi fakat bence bu davranışı Marvel evreninde ki en adam karakter yapar Strange'i. Gerçi diğer karakterler ölüp ölüp dirilmediği için yarıştırmak ne kadar doğru orası da ayrı bir tartışma konusu.

    Sanırım yeni Avengers filminde oynayacak kendisi. Avengers falan umurumda değil tek istediğim diğer karakterlerin Strange'i gördüklerinde verecekleri tepki. Ve umarım Civil War'da ki Vision gibi saçma bir rolü olmaz aşırı gücünden dolayı. Gerçi dengeyi tutturmak da zor hak veriyorum ama en azından bu film gibi mantıklı sebepler sunabilirlerse pek yadırgamayabilirim.


    Bu sene çıkan tüm Marvel/DC filmlerini sinemada izledim. Kaçırdığım yok sanırım. Bir sıralama yapmak gerekirse;


    Dr Strange > BvS = Apocalypse > Deadpool = Civil War >>>>>>>> Suicide Squad






  • yeter arkadaş 2.kez aynı tuzağa duştum suicide squadda'da yaşadım bunu internette bu yazıyor bir gidiyorsun turkçe dublaj hiçbir şey yazmıyorda sinema girişinde filan çıkıp gidecektim kufur etmemek için zor tutuyorum adam duruyo duruyor pislikk diyor pislik ne lan Allah belasını versin turkçe dublajın pislik ne laaan
  • Çizgi roman okumadığım için güç dengeleri hakkında bir sorum olacak.


    Dormammu, Thanos ve Odin arasında nasıl bir fark var? Bunlardan başka/bunlardan güçlü varlıklar var mı? Thanos en tepede diye biliyordum ama Dormammu bildiğin Tanrı gibi gösterildi filmde. Dormammu ve Thanos'un birbirlerinden haberleri var mı?
  • Final Getsuga Tenshou kullanıcısına yanıt

    Bunlardan başka/bunlardan güçlü varlıklar var mı ?
    Bu konularda çok bilgili değilim ama var diye biliyorum.
    Sıralamayı tam bilmesem de şuradaki ilk 4 sıralaması doğru olması gerek :http://9gag.com/gag/a5NBOmg/15-most-powerful-characters-in-the-marvel-universe
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou

    Çizgi roman okumadığım için güç dengeleri hakkında bir sorum olacak.


    Dormammu, Thanos ve Odin arasında nasıl bir fark var? Bunlardan başka/bunlardan güçlü varlıklar var mı? Thanos en tepede diye biliyordum ama Dormammu bildiğin Tanrı gibi gösterildi filmde. Dormammu ve Thanos'un birbirlerinden haberleri var mı?




    "Dormammu, Thanos ve Odin arasında nasıl bir fark var?"

    Dormammu nun ikisinden de güçlü olması lazım.

    (Thanos IG hariç)

    "Bunlardan başka/bunlardan güçlü varlıklar var mı?"

    Var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DoctorStrange

    sormadan almayacaksın bu kadar basit bana göre Türkçe dublaj diye seçenek bile olmaması lazım.

    ilk sefer neysede 2. sefer soracaktım 4 dk geç kalmıştım zaten neyse dedim girince yine aynı dumura uğrayışı yaşadım.


    Bu arada filmden çıktım gidiyorum yürüyen merdivenlere doğru bir baktım çocuğun teki çocuk dediğim 18-20 yaş arasında gencin teki işte strange'in geçit açma hareketlerini yapıyordu kendi kendine bir gülme tuttu beni karşıda tarafta arkadaşı filan mı vardı acaba yoksa geçit açmayamı çalışıyordu kendine anlamadım

    sürekli hugo strange diyorum buna dc'deki dr.strange kaldı aklımda bir çıkmıyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MessiTugi

    Marvel evrenindeki en güçlü karakterleri öğrenmek isteyenler için iyi bir rehber olabilir:

    https://onedio.com/haber/marvel-evreninin-en-guclu-50-karakteri-438331

    En güçlüsü One Above All gibi görünüyor.

    dormammu daha güçlüymüş thanos'tan thanos gaunlentli iken sanırım tehlike oluyor spoiler vermeyinde cevaplayın

    infinty yazıyor thanos fotosu var thanos'un gauntlentli hali infinty mi şimdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 8 Kasım 2016; 1:4:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloody Hell

    quote:

    Orijinalden alıntı: MessiTugi

    Marvel evrenindeki en güçlü karakterleri öğrenmek isteyenler için iyi bir rehber olabilir:

    https://onedio.com/haber/marvel-evreninin-en-guclu-50-karakteri-438331

    En güçlüsü One Above All gibi görünüyor.

    dormammu daha güçlüymüş thanos'tan thanos gaunlentli iken sanırım tehlike oluyor spoiler vermeyinde cevaplayın

    infinty yazıyor thanos fotosu var thanos'un gauntlentli hali infinty mi şimdi

    Spoiler yok yazı da, okumak istemeyenler için aldım


    Thanos IG dormammu dan daha güçlü.
    Infinity nin (linkteki resim yanlış) thanos ile bir alakası yok, sonsuzluğu temsil eden bir kozmik varlık o.

    Ayrıca listenin sıralaması yanlış, bu listeyi dikkate alıpta kim daha güçlü karar vermeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 8 Kasım 2016; 1:12:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bloody Hell

    quote:

    Orijinalden alıntı: MessiTugi

    Marvel evrenindeki en güçlü karakterleri öğrenmek isteyenler için iyi bir rehber olabilir:

    https://onedio.com/haber/marvel-evreninin-en-guclu-50-karakteri-438331

    En güçlüsü One Above All gibi görünüyor.

    dormammu daha güçlüymüş thanos'tan thanos gaunlentli iken sanırım tehlike oluyor spoiler vermeyinde cevaplayın

    infinty yazıyor thanos fotosu var thanos'un gauntlentli hali infinty mi şimdi

    Spoiler yok yazı da, okumak istemeyenler için aldım


    Thanos IG dormammu dan daha güçlü.
    Infinity nin thanos ile bir alakası yok, sonsuzluğu temsil eden bir kozmik varlık o.

    Ayrıca listenin çoğu yanlış, bu listeyi dikkate alıpta kim daha güçlü karar vermeyin


    hulk hepsini döver abi




  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.