Şimdi Ara

Dobrayım ve Öfkemi Kontrol Edemiyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar aşırı açık sözlüyüm kim olursa olsun ailemden tutunda en uzak çevremdeki hatta tanımadığım insanlara karşı bile çok net bir dille çekinmeden söyleyeceğimi söylüyorum. Yalan söylemeyi bilmem, yalan söyleyeni de sevmem, lafı dolandırmam en acıklı en kötü durumda bile net bir dille olayı dile getiririm.

Açık sözlülüğün etkisi ile karşıda ki benim doğru söylediğim halde bana inanmıyor(inanmak zorunda değil) birde üstüne beni suçluyor ve üstüme geliyorsa ani bir şekilde ve kırıcı bir dille konuşmaya başlıyorum. Kırıcı dil derken argo dan bahsetmiyorum, kullanmamaya da özen gösteriyorum. Öfkemi kontrol edemiyorum beyler, bir anda olup bitiyor her şey. Zaten etrafımda kimse kalmasa bile ne olacak ki? Ben yıllardır yalnızlığımla beraber yaşıyorum. Yalnızken daha mutluyum, daha huzurluyum. Yalnızlığım aklıma geldikçe umursamıyorum olan olacağına varsın diyorum. Ama bazen de aşırı tepki gösterdiğimde pişman oluyorum, o insanın yerine kendimi koyuyorum empati yapıyorum ve aşırı tepki gösterdiğimi düşünüyorum. Sonra zaten olan olduğuna vardı diyerek takmadan devam ediyorum. Ben nasıl bu hale geldim bilmiyorum. Sanırsam hayattaki insanların bana karşı olan tutumları beni bu hale getirdi ama pişman değilim...

• Up.
  • yav :D:D:D:D kardeşim kaç yaşındasın merak ettim. benim liseli ve üni başlangıç halime birebirsin. yaşını söyle sana yardımcı olayım :)
  • Normal yalniz insan olman.

İnsanlar genelde senin gibilerle dost olmaz. Sahsen ben de etrafimda ota moka sinirlenen adam istemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanirim kendimi yanlis ifade ettim.

Aslinda cok sabirli insanim. Ama insanin belli bir citasi olurda hani insanlar o citayi gectigi anda bi patlama olur ya bende o cita asildigi zaman asiri tepki oluyor. Onu engelleyemiyorum. Yoksa cevremde cok dostumda.

• MoRTaLSouL kullanıcısına yanıt
    Hani açık sözlüydün net bir şekilde direk söylerdin adam sana yaşını sormuş söylememişsin

• quote:

Orijinalden alıntı: MoRTaLSouL

Sanirim kendimi yanlis ifade ettim.

Aslinda cok sabirli insanim. Ama insanin belli bir citasi olurda hani insanlar o citayi gectigi anda bi patlama olur ya bende o cita asildigi zaman asiri tepki oluyor. Onu engelleyemiyorum. Yoksa cevremde cok dostumda.

Ee o normal kardesim. Herkesin belli bi sabri var. Herkesin sinirlendigi seyler farkli.

Ama ofke kontrolu denen bir sey var. Cok onemli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Babamı bir türlü ikna edemedim
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O mesaji atlamisim arkadasim.

Yasim 20 Nevsehir'de yasiyorum. Buyrun gelin cayimi icin.

• K.B.V. kullanıcısına yanıt
    Hocam ofkemi sadece o cita asildigi zaman kontrol edemiyorum. Darb ve argo kelime kullanmam. Sadece o konu hakkinda fazlaca ve bilgi verici bir dille konusurum. Ofkemi bu yonde kontrol edemiyorum. Zaten bilgimin olmadigi konuda fazla konusmam ama dogru bildigim seyde israr edince ve inatlasinca sinirleniyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

Hocam söylediklerinize göre narsist kişilik bozukluğuna sahipsiniz. Gidin ve tedavi olun, hayatınız güzelleşecek.

Hocam zaten hayatim guzel. Bilgilendirme icin tesekkur ederim.

• Bazi yerlerde gercekten cok ise yariyor ama bazi yerlerde fazlaca kirici olabiliyorsun :)

• Yerim seni aslanım bizemi iş koyuyon ? diyen bi tip canlandı aklımda moruk
  • MoRTaLSouL kullanıcısına yanıt
    Tamam şimdi oldu. Öncelikle şunu unutma; açık sözlü olmakla patavatsız olmak farklıdır. Sen patavatsızsın. Bunun yanında farklı fikirlere açık değilsin. Dediğim dedik, çaldığım düdük diyerek olmaz bu iş. Bu yaşadığın duygular tamamen bilinç altı, çocukluğunda yaşadığın olumsuz duygular yüzünden. Yeterince fikirlerin dinlenmemiş, veya rabet görmemiş. Küçükken de sanırım çok kısıtlı arkadaş çevresinde büyüdün. Ayrıca yalnızlık daha iyi sözünden de anlıyorumki sevgilin yok.
    Bu bir geçiş dönemi. Yani ergenlik döneminde herkes sana saygı duydu, sustu, ses etmedi. ama şimdi fikirlerin onların ilgisini çekmiyor. Kuşak değişti.

Sana tavsiyem çık dışarı, farklı insanlarla arkadaşlık et. Bir konu açıldığında fikrini söyle sus, sen gibi düşünmek zorunda değiller. Böyle insanları görünce de cevap verme, sus. Baktın sinirleniyorsun derin nefes al, içinden 10 a kadar say ve gülümse(Memoli taktiği). Emin ol işe yarar. Bir yerden sonra kendini daha huzurlu hissedeceksin.

Diğer bir tavsiyem bilgisayarına değil güzel bir hatuna aşık ol kardeşim. Al sana bide şiir yazayım.

Keleci bilen kişinin yüzünü ağ ede bir söz
    Sözü pişirip diyenin işini sağ ede bir söz

Söz ola kese savaşı söz ola bitire başı
    Söz ola ağılı aşı bal ile yağ ede bir söz

Kelecilerin pişirgil yaramazını şeşirgil
    Sözün us ile düşürgil dimegil çağ ede bir söz

Gel ahî ey şehriyâri sözümüzü dinle bâri
    Hezâr gevher ü dinârı kara taprağ ede bir söz

Kişi bile söz demini demeye sözün kemini
    Bu cihân cehennemini sekiz uçmağ ede bir söz

Yürü yürü yolun ile gâfil olma bilin ile
    Key sakın ki dilin ile cânına dağ ede bir söz

Yûnus imdi söz yatından söyle sözü gayetinden
    Key sakın o şeh katından seni ırağ ede bir söz

Yunus Emre

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.