Şimdi Ara

doblo kontak problemim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, 2012 model 1.3 doblo combi aracımızda kontak kilitleniyor sanırım, son 1 haftada 2. kez oldu dün.

anahtarı takıyorum, anahtar 1. kademeye bile dönmüyor. 3-4 kere anahtarı çıkarıp takıp tekrar deneme rağmen kontağı çeviremiyorum.

ancak anahtarı zorladığım zaman kontak dönüyor, baya bir zorlamam gerekiyor.
    çalıştırdıktan sonra kontak kapatıp açtığımda aynı sorun olmadı.

anahtar kumandası çalışıyor, merkezi kilidi açıyor. bu kilitlenmenin sebebi nedir acaba, immobilizer ile ilgili midir? ileride hiç çevirememe gibi durum olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ruling_S

Direksiyon kilitlenmiş.Direksiyonu sağa sola hafif hareket ettirirken kontağı çevirmeyi deneyin.

her zaman olmuyor, tekrar olursa denerim.
    ama şunu merak ettim şimdi, direksiyon kilitlenmesinin sebebi nedir ? ileride herhangi bir zararı olur mu ?
    Direksiyon kilitlenmesi güvenlik için oluyor.İsterseniz şimdi de deneyebilirsiniz.Kontağı kapattıktan ve anahtarı çıkarttıktan sonra direksiyon tık sesi gelene kadar direksiyonu çevirin.Kontak tekrardan dönmeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruling_S -- 2 Temmuz 2016; 22:11:28 >

Orijinalden alıntı: Ruling_S

Direksiyon kilitlenmesi güvenlik için oluyor.İsterseniz şimdi de deneyebilirsiniz.Kontağı kapattıktan ve anahtarı çıkarttıktan sonra direksiyon tık sesi gelene kadar direksiyonu çevirin.Kontak tekrardan dönmeyecektir.

kontağı kapattıktan sonra hiç direksiyonu kullanmadım, direksiyon ve fren sertleştiği için zorlamak gerekiyor. bu yüzden çevirmedim hiç.

kontağın son kilitlendiği son gün, gece 12 gibi geldim eve öğlen araca bindiğimde kontak dönmüyordu mesela. aracı durdurup el frenini çektikten sonra 20-30 saniye sonra kontağı kapatırım her zaman. direksiyon kilitlenmesinin başka sebebi olmalı.

dediğinizi denicem, teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Marea Rüzgar Sorunu
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.