Şimdi Ara

Doblo-Kangoo türü aracınızla ne taşıyorsunuz Allah aşkına?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
1
Favori
12.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun zamandır dikkatimi çeken birşeydi, özellikle gözlemlemeye başladım, bu tür aracı olan tanıdıklarım ayda yılda bir kez dahi o bagajı kullanmıyorlar..
    Zaten araçlarının ahım şahım bir bagajı yok, gereksiz bir yükseklik ve boşluk var ama hem yasal olarak hem de güvenliğiniz açısından pandizot seviyesini geçecek şekilde yükleme yapmak doğru değil..

Bugün yine bir komşumun bu tür bir araç almış olduğunu görünce konu açıp fikirlerinizi öğrenmek istedim..

Bu türdeki "çift sıra koltuklu" araçlarınızla ne taşıyorsunuz ve ne sıklıkta?

Geyik testinde takla atma eğilimi gösteren, yan rüzgarlardan nispeten daha fazla etkilenen, dik oturuş pozisyonuyla özellikle arkadaki yolculara eziyet eden bu araçlara gerçekten ihtiyacınız var mı?

her yıl muayene+6 yıl değişmeyen mtv dilimi+hız sınırları+konforsuzluk gibi dezavantajları var...
    kalabalık aileler düşünebilir ama SW tercihi daha mantıklı geliyor bana..
  • Küçük dayımda var bir tane doblo. Gerçekten dezavantajı fazla arkadaş saymış ama bunu kendiside biliyor. Haftada 3 - 4 kere kullanır, genelde alışveriş merkezleri ve haftasonu pikniğe gitmek için. Bunların dışında kendisi makina ustası olduğundan çok sık olmasada arka koltukları da yatırıp gerekli parçaları taşıyabiliyor. Özellikle memlekete giderken makaslı olduğundan ağır eşyaları taşımasının daha rahat olduğunu söylüyor kendisi. Yakın zamanda kurban bayramında 5 kişi, valizleri ve köyde kesilip parçalanmış kurban etlerini istanbula getirdi. Açıkcası bagaj konusunda öne çıkiyor ama; vergi, hız sınırı, her yıl muayene gerçekten can sıkıcı.
  • geçen sene tatile giderken hafif ticari araç oldukça fazla gözüme takıldı çok var senede bir kez uzun yol ve tatil için orta halli bir aileye uygun bir araba sınıfı tabiki donanımı ile beraber fiyatı uygun geliyor olmalı ki bagajı da lazım olur diye tercih ediliyor.

ama binek bir araçtan bu gibi bir araca dönmek ne gibi artı ya da eksi getirir kullanan abiler,ablalar daha iyi bilir.

LUXURY HARD TOP
  • bende anlamıyorum biz hep sw kullanıyoruz sedan ve ticariden çok rahat tatile giderken yükle 5 büyük valizi ohh hem komfor hem güvenli bizim milletimizi anlamak zor

c-osmanlar doblo almış. arkasınıda yüklüyorlarmış
    f-ne bizde ozaman kango alalım

Orijinalden alıntı: djoz

Uzun zamandır dikkatimi çeken birşeydi, özellikle gözlemlemeye başladım, bu tür aracı olan tanıdıklarım ayda yılda bir kez dahi o bagajı kullanmıyorlar..
    Zaten araçlarının ahım şahım bir bagajı yok, gereksiz bir yükseklik ve boşluk var ama hem yasal olarak hem de güvenliğiniz açısından pandizot seviyesini geçecek şekilde yükleme yapmak doğru değil..

Bugün yine bir komşumun bu tür bir araç almış olduğunu görünce konu açıp fikirlerinizi öğrenmek istedim..

Bu türdeki "çift sıra koltuklu" araçlarınızla ne taşıyorsunuz ve ne sıklıkta?

Geyik testinde takla atma eğilimi gösteren, yan rüzgarlardan nispeten daha fazla etkilenen, dik oturuş pozisyonuyla özellikle arkadaki yolculara eziyet eden bu araçlara gerçekten ihtiyacınız var mı?

Is icabi mal yukluyoruz.

Mesela Antalyadan- Izmire gelirken arka koltuklari yatirdim , Stand malzemeleri , sattigimiz urunleri , posterleri , bavullarimizi , kataloglarimizi , yan koltugumada aldim erzagimi colami , durmadan geldim.

Kangoo bir binek kadar rahat bir arac , klima abs otomatik cam , abs hersey var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hadi büyük olanlar bi derece kabul edilebilir..

Şu aracın herhangi bir hatchback araçtan ne üstünlüğü var bagaj açısından?

reklamlık kibrit kutusu araçları...
    ne performans ne konfor ne işgörürlük...
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Hadi büyük olanlar bi derece kabul edilebilir..

Şu aracın herhangi bir hatchback araçtan ne üstünlüğü var bagaj açısından?

Bizde fiorinoda var hemen aciklayayim.

Koltuklar kapandiginda 2500lt bagaj hacmi var ve koltuklar yattiginda , cikintili bir alan yok.

Hb bir aracin koltuklarini yatirsanda cikintili alan hep oluyor yada benim kullandiklarim oyleydi. Hblerde bagajin ordaki pantizot deniyor herhalde cogunda cikarilamiyor. bu yuzden uzun birsey koyamiyorsunuz.

Arac ticari oldugundan yerden daha yuksek.

Birde biz bu fiorinoyu 23bin tl aldik.

Bu fiyata mazotlu hb yok

• Fiorino tipi araçlar bence de çok gereksiz.Hem kamyonet geçiyor yani doğal olarak bir sürü dezavantajı var hem de kçücük bagaj ve iç hacim.Kangoo va bende ve öğretmenim.Yani ticari amaçla kullanmıyorum.Yukarıda da bahsedildiği gibi her yıl vize,fahiş vergi,hız limitleri vs gibi bir sürü gıcık yönleri var.Ama diğer taraftan iç ve bagaj genişliği,yüksekliği ve ekonomikliği yüzünden satmaya kıyamıyorum.Çünkü satarsam ne alacağımı da bilmiyorum.Sw bir araba düşünüyorum ama bu özellikleri yakalamam zor görünüyor ...
    Herkesin ihtiyaçları farklı,sorunlara cözüm yolu bulusu farklı.
    Ekonomi istiyorum ama lpg olmasın diyorum o yüzden dizel olması lazım.
    Sıkısık trafikte aracın yüksekliği inanılmaz rahatlık saglıyor.
    Konfor konusuna gelince kısa mesafelerde,şehiriçinde
    bu ticarilerin bineklere göre cok da farkı yok..yeni ticarilerin de eskileri ile alakası yok.
    Düşünsenize pejo cam tavanı ticarisine ops.koymuş siz buna ticari diyebilirmisiniz.
    vw.cadyy bugun biçok binek araçtan(a,b,c)konforludur.
    Uzun yola gelince eski aracıma(bora)göre bnm pick-up'da cook daha
    rahat ediyorum buna ben de şaşırıyorum ama böyle
    Bir unoyu sıgdıracak kadar bagajım var,
    -Cocuk arabası,oto koltugu,ufaklık için hazırlanmış küçük bir valiz,
    portatif bir piknik masası,yedek silecek su bidonu,zincir..
    bunlar her daim arkada duruyor.
    -memlekete giderken veya tatillerde enaz2 valiz..
    dönüşte zaten bi dünya ıvır zıvır oluyor sunu almıyalım bagajda yer kalmadı demiyorum artık
    iki gün içinde olsa doğu karadenizin yaylarını gezmeyi severim,bilmediğim yolu dahi
    doğru dürüst olmayan yerlere giriyorum bu durumda;
    benim için b ve dahi c sınıfı araç almak garip geliyor.
    heryıl muayene can sıkıcı evet,hız sınırı gercekten cok daha can sıkıcı,110-120arası uzun yolda kullanırım
    bu yüzden aracımı aldıktan bu yana yaklasık
    800-900 lira ceza ödedim doğrudur ama mtv'yi hesaplayınca aynı para cebimden zaten cıkacaktı
    deyip kendimi avutuyorum neyapalım

• millet sırf ticari araçlarda vergi indirimi var diye gidip bu çirkin arabaları alıyorlar yoksa ihityaçlarından değil

Orijinalden alıntı: ohara

millet sırf ticari araçlarda vergi indirimi var diye gidip bu çirkin arabaları alıyorlar yoksa ihityaçlarından değil

Hakkını yememek lazım, aracın kullanımı gerçekten zevkli. Yüksek sürüş pozisyonu, direksiyonun senin altında kalması, yola tam hakim olmuş hissini yaratıyor insana. Tabii şehir dışında işler değişir, özellikle arka koltuktakiler için.

Geçen yıl Ocak ayında;imzamdaki aracın ilanını gördüm ve babama bir araç beğendiğimi;satıcıyla konuşup araca baktırıp almalarını söyledim(Askerdeydim zira o sıra,ilgilenemeyecek kadar uzaktaydım). Aracın üç kapı olduğunu duyunca bizimkiler e bu arabaya 3-4 kişi binilmez alma bu arabayı diye söylendiler.Yahu bekar adamım,aracı kullanacağım sürenin %90'ında ben bu araçta yalnız olacağım.%10'luk ihtimal için 5 kapı veya sedan araba almama gerek var mı? Bana göre yok. 4 kişilik bir ailenin;olur ya kalabalık bineriz diye minibüs almasına nasıl gerek yoksa,benim de büyük bir araca ihtiyacım yok.

Ama böyle yer etmiş akıllarda,bulunsun lazım olur.2 çocuklu ailenin 4 oda bir salon evde oturması gibi.

Orijinalden alıntı: dnz60

Bende de pıck-up var arkası kapalı,sanırım pıck-up almasaydım
    ya connect yada mvp alırdım ya da imkanım olsaydı G.vitara,x-trail.
    Herkesin ihtiyaçları farklı,sorunlara cözüm yolu bulusu farklı.
    Ekonomi istiyorum ama lpg olmasın diyorum o yüzden dizel olması lazım.
    Sıkısık trafikte aracın yüksekliği inanılmaz rahatlık saglıyor.
    Konfor konusuna gelince kısa mesafelerde,şehiriçinde
    bu ticarilerin bineklere göre cok da farkı yok..yeni ticarilerin de eskileri ile alakası yok.
    Düşünsenize pejo cam tavanı ticarisine ops.koymuş siz buna ticari diyebilirmisiniz.
    vw.cadyy bugun biçok binek araçtan(a,b,c)konforludur.
    Uzun yola gelince eski aracıma(bora)göre bnm pick-up'da cook daha
    rahat ediyorum buna ben de şaşırıyorum ama böyle
    Bir unoyu sıgdıracak kadar bagajım var,
    -Cocuk arabası,oto koltugu,ufaklık için hazırlanmış küçük bir valiz,
    portatif bir piknik masası,yedek silecek su bidonu,zincir..
    bunlar her daim arkada duruyor.
    -memlekete giderken veya tatillerde enaz2 valiz..
    dönüşte zaten bi dünya ıvır zıvır oluyor sunu almıyalım bagajda yer kalmadı demiyorum artık
    iki gün içinde olsa doğu karadenizin yaylarını gezmeyi severim,bilmediğim yolu dahi
    doğru dürüst olmayan yerlere giriyorum bu durumda;
    benim için b ve dahi c sınıfı araç almak garip geliyor.
    heryıl muayene can sıkıcı evet,hız sınırı gercekten cok daha can sıkıcı,110-120arası uzun yolda kullanırım
    bu yüzden aracımı aldıktan bu yana yaklasık
    800-900 lira ceza ödedim doğrudur ama mtv'yi hesaplayınca aynı para cebimden zaten cıkacaktı
    deyip kendimi avutuyorum neyapalım

sende ssangyong actyon sports var bildiğim kadarı ile

bu ssangyong ile doblo,kango,caddy türü araçlarıı bir tutmak pek doğru olmaz zaten

o araç binektir ve konfor,motor gücü,sürüş zevki ve asalet olarak bu saydığımız araçlar ile karşılaştırmak bence ayıp olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f-a-t-i-h -- 8 Nisan 2011; 0:25:27 >

LUXURY HARD TOP

• işimiz gereği hergün Connect imizle sipariş götürürüz , malzeme alırız.Bizim işimize yarıyor.
  • Biz de ailecek uzun süre Caddy kullandık. Aldığımızda yaptığımız iş gereği arabaya fazla kıyamıyor olsam da tavana kadar kumaş yüklediğimiz çok olmuştur. Daha sonra mağazaya ağırlık verince stand vs taşırken hiç kimseden yardım almadan yükü eşyayı rahatça taşıdık. Bunun yanında 5 kişilik ailemiz olduğundan istediğimiz yere rahatça gidebiliyorduk. Misafirimiz varsa da sıkışmadan doluşup gidebiliyorduk. Arkaya yanyana 5 kızı rahatça oturttuğumu da bilirim. :) Haftasonları ya da tatil vakitleri kendimiz, bagajımız hatta eşin dostun bagajlarını da aldığımız çok olmuştur. Bir kez olsun yakıt ya da yol durumunu düşünmeden ferahça seyahat ediyorduk. Köpek gibi de gidiyordu, hatta bu sınıf için fazla hızlıydı diyebilirim. Yanlız imaj problemi de çok fazlaydı. Otoparkçılar, yıkamacılar ve valelerin hiç özen göstermedikleri bir araçtı. Bir keresinde bir gece klübünün valesine korna çaldığımda yol soracağım sanmışlardı. :) Hem bu aralar arabasız kaldığımdan, hem de Caddy'nin ferahlığından dolayı onu çok özlüyorum. :)

• Biz araziye tarlaya girmek için 2009 Doblo aldık. Bagajı da işimize yarıyor. Arka sıra koltuğu yatırdığımızda çok güzel alan kalıyor.
    Geçen gün 1400kmde Peugeot Bipper ile uzun yola çıktım kullanan bendim. Şaşırtıcı şekilde Doblo'dan daha rahat bir araç.
    Arkada tek dingil yok, makas yok. 3 kişilik aileye kadar ideal bir araç.

Orijinalden alıntı: joushkun
    Biz de ailecek uzun süre Caddy kullandık. Aldığımızda yaptığımız iş gereği arabaya fazla kıyamıyor olsam da tavana kadar kumaş yüklediğimiz çok olmuştur. Daha sonra mağazaya ağırlık verince stand vs taşırken hiç kimseden yardım almadan yükü eşyayı rahatça taşıdık. Bunun yanında 5 kişilik ailemiz olduğundan istediğimiz yere rahatça gidebiliyorduk. Misafirimiz varsa da sıkışmadan doluşup gidebiliyorduk. Arkaya yanyana 5 kızı rahatça oturttuğumu da bilirim. :) Haftasonları ya da tatil vakitleri kendimiz, bagajımız hatta eşin dostun bagajlarını da aldığımız çok olmuştur. Bir kez olsun yakıt ya da yol durumunu düşünmeden ferahça seyahat ediyorduk. Köpek gibi de gidiyordu, hatta bu sınıf için fazla hızlıydı diyebilirim. Yanlız imaj problemi de çok fazlaydı. Otoparkçılar, yıkamacılar ve valelerin hiç özen göstermedikleri bir araçtı. Bir keresinde bir gece klübünün valesine korna çaldığımda yol soracağım sanmışlardı. :) Hem bu aralar arabasız kaldığımdan, hem de Caddy'nin ferahlığından dolayı onu çok özlüyorum. :)

Allah askina su kopek gibi gidiyor diyorsunuz ya nasil oluyor o acaba cok merak ediorum.araba 105hp ve 1.5tona yakin bi agirligi var tork tan dolayi mi size ole geliyor cunku bi tek kisiden duymadm arkadasim felan da dio yokuslari kopek gibi tirmaniyor his mi yoksa harbiden yuruyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.