Şimdi Ara

Doblo 1.9d yağ yakma hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Doblo 1.9d eski nesil dizel aracım var. Aracım yaklaşık 3-4 haftada bir 3 litreden fazla yağ yakıyor. Araç yağ yaksa bile bu kadar aşırı yakmasına anlam veremedim açıkcası. Kaçak vs.. mi var acaba yoksa normal bir durum mu? Ve aracımın motor masrafı tahmini olarak ne kadar tutar? Şimdiden teşekkürler.

• Kapalı kutu, açılmadan ne kadara çıkacağı hiç beli olmaz. Araç kaç KM'de ?

Fakat yağ tüketimi töleranslardan çok çok yüksek. Kaçak olabilme ihtimali daha güçlü.

Aracın içerisinde yağ kokusu alıyor musunuz ? Park ettiğiniz yerde yağ görüyor musunuz ? Bunları takip edin ve her "ustayım" diyene gazlanmayın, araştırın, tavsiye alın. Motor açma işi herkese göre değil, ha açarlar da siz randıman alabilir misiniz o var.
  • Hocam , motorun üstündeki siyah kapağa varana kadar yağ. Damlıyor mu dikkat etmedim ama alttan eğilip bakınca parçalar hep yağlı yağlı. Aracın çalışmasında gidişinde çok bi problem de yok öyle fazla duman atma da yok ama bilmiyorum araçtan soğudum resmen. Km 150 bin gözüküyo fakat bir arkadaş inceledi düşürmüşlerdir bunu dedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeolojici

Hocam , motorun üstündeki siyah kapağa varana kadar yağ. Damlıyor mu dikkat etmedim ama alttan eğilip bakınca parçalar hep yağlı yağlı. Aracın çalışmasında gidişinde çok bi problem de yok öyle fazla duman atma da yok ama bilmiyorum araçtan soğudum resmen. Km 150 bin gözüküyo fakat bir arkadaş inceledi düşürmüşlerdir bunu dedi.

O zaman yapacağınız iş;

gideceksiniz bir kamyon yıkamacısına. Aracı kanala çektireceksiniz, yağ çözücü kimyasalla birlikte tazyikli ve buharlı suyla güzelce hiç bir yağ tabakası kalmayacak şekilde alttan yıkatacaksınız.
    Başka türlü yağın nereden geldiği belli olmaz.

Ardından ustanıza gidip, yağın nereden geldiği hakkında nokta atışı yapacaksınız.

Bana kalırsa kaçak var.

• Bir zarari olmaz mi hocam motoru o şekilde yikamamizin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 1.9 ların motor ömrü pek uzun değilmiş ustaların söylediklerine göre. Yakıtı biraz fazla çekişine birşey diyemem. Fakat 3 haftada o kadar yağ yakması çok anormal demir demire degiyor segman kalmamıs mı yav
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeolojici

Bir zarari olmaz mi hocam motoru o şekilde yikamamizin?

Zararı olmaz pek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Doblo 1.6 105hp bakım önerisi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arabanın yağ yakması haftaya veya aya göre belirlenmez. 3 haftada 10.000km de yapılır, hiç kontak açmadan bekletilir de. 3 hafta nedir yani?

• Ortalama 3-4 bin km yapiyor hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.