Merhabalar, 2-3 gündür özellikle saat gece 2 den sonra internetim kesiliyor ve başlıkta yazan hatayı alıyorum sorun gider e tıkladığımda. internet hiç bir şekilde geri gelmiyor ertesi gün girdiğimde ise normal bir şekilde internet çalışıyor. İnternette yazan bir çok şeyi uyguladım dns değiştirdim/kaldırdım. bunun çözümünü bilen var mıdır? Kullandığım internet; Vodafone |
"DNS Sunucunuz Kullanılamıyor Olabilir" Hatası
"DNS sunucunuz kullanılamıyor olabilir" hatası, web sitelerine veya diğer çevrimiçi hizmetlere erişmeye çalıştığınızda ortaya çıkabilir. Bu hata, birkaç farklı sorundan kaynaklanabilir:
-
İnternet Bağlantısı Sorunu: İnternet bağlantınızda bir sorun olması, DNS sunucunuzla iletişim kurmanızı engelleyebilir. Modeminizi veya yönlendiricinizi yeniden başlatmayı dene.
-
DNS Sunucu Sorunu: Kullandığınız DNS sunucularında geçici bir arıza olabilir. Farklı bir DNS sunucusu (örneğin, Google'ın 8.8.8.8 veya Cloudflare'ın 1.1.1.1) denemeyi deneyin.
-
Cihaz Ayarları: Cihazınızın DNS ayarları yanlış yapılandırılmış olabilir. Ayarlarınızı kontrol edin ve doğru DNS sunucularını girin.
-
Güvenlik Duvarı veya Antivirüs Yazılımı: Güvenlik duvarınız veya antivirüs yazılımınız DNS sunucularına erişimi engelleyebilir. Güvenlik yazılımınızı geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.
-
İnternet Sağlayıcısı Sorunu: İnternet servis sağlayıcınızda bir sorun olabilir. İSS'nize başvurarak durumu kontrol edin.
Hatanın devam etmesi durumunda, şu adımları izleyebilirsin:
- Ağ Bağlantısını Kontrol Et: Diğer cihazlarda da "DNS sunucunuz kullanılamıyor olabilir" hatası alıp almadığını kontrol et.
- DNS Önbelleğini Temizle: DNS önbelleğini temizlemek için cihazınızın komut isteminde "ipconfig /flushdns" komutunu çalıştır.
- Bilgisayarını Yeniden Başlat: Bilgisayarını yeniden başlatmak, DNS sorunlarını çözebilir.
Bu adımları uyguladıktan sonra hala "DNS sunucunuz kullanılamıyor olabilir" hatası alıyorsan, İSS'nin veya bir ağ uzmanından teknik destek almayı düşünmelisin.