Şimdi Ara

Dns sunucunuz kullanılamıyor olabilir hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2-3 gündür özellikle saat gece 2 den sonra internetim kesiliyor ve başlıkta yazan hatayı alıyorum sorun gider e tıkladığımda. internet hiç bir şekilde geri gelmiyor ertesi gün girdiğimde ise normal bir şekilde internet çalışıyor. İnternette yazan bir çok şeyi uyguladım dns değiştirdim/kaldırdım. bunun çözümünü bilen var mıdır?

Kullandığım internet; Vodafone

• Yapay Zekanın Yanıtı

"DNS Sunucunuz Kullanılamıyor Olabilir" Hatası

"DNS sunucunuz kullanılamıyor olabilir" hatası, web sitelerine veya diğer çevrimiçi hizmetlere erişmeye çalıştığınızda ortaya çıkabilir. Bu hata, birkaç farklı sorundan kaynaklanabilir:

• İnternet Bağlantısı Sorunu: İnternet bağlantınızda bir sorun olması, DNS sunucunuzla iletişim kurmanızı engelleyebilir. Modeminizi veya yönlendiricinizi yeniden başlatmayı dene.

• DNS Sunucu Sorunu: Kullandığınız DNS sunucularında geçici bir arıza olabilir. Farklı bir DNS sunucusu (örneğin, Google'ın 8.8.8.8 veya Cloudflare'ın 1.1.1.1) denemeyi deneyin.

• Cihaz Ayarları: Cihazınızın DNS ayarları yanlış yapılandırılmış olabilir. Ayarlarınızı kontrol edin ve doğru DNS sunucularını girin.

• Güvenlik Duvarı veya Antivirüs Yazılımı: Güvenlik duvarınız veya antivirüs yazılımınız DNS sunucularına erişimi engelleyebilir. Güvenlik yazılımınızı geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.

• İnternet Sağlayıcısı Sorunu: İnternet servis sağlayıcınızda bir sorun olabilir. İSS'nize başvurarak durumu kontrol edin.

Hatanın devam etmesi durumunda, şu adımları izleyebilirsin:

• Ağ Bağlantısını Kontrol Et: Diğer cihazlarda da "DNS sunucunuz kullanılamıyor olabilir" hatası alıp almadığını kontrol et.
    • DNS Önbelleğini Temizle: DNS önbelleğini temizlemek için cihazınızın komut isteminde "ipconfig /flushdns" komutunu çalıştır.
    • Bilgisayarını Yeniden Başlat: Bilgisayarını yeniden başlatmak, DNS sorunlarını çözebilir.

Bu adımları uyguladıktan sonra hala "DNS sunucunuz kullanılamıyor olabilir" hatası alıyorsan, İSS'nin veya bir ağ uzmanından teknik destek almayı düşünmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • güvenlik virus programı kullanıyor isenız ondan olabilir birde modeminizin guncel yazılımı var ise guncelleyin

dns olarak

https://www.techradar.com/news/best-dns-server#4-comodo-secure-dns burdakı dns lerı deneyebılırsınız

• cuhuku C kullanıcısına yanıt

virüs programı devre dış, modem de güncelleme almıyor

dns olarak ise dediklerinizi denedim ama değişen bir şey olmadı yine gece 1 den sonra internet gitti aynı hata ile çıvdıvıcam. gündüz sorun yok hep gece oluyor oyunun ortasında net gidiyor daha da getirene aşk olsun. çalışma falan mı var dicem de böyle hata vermezdi heralde olsa

• mehmetpkaplan M kullanıcısına yanıt

buyuk ıhtımal yasadıgınız sorun servis saglayıcınızdan kaynaklı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    '/' Uygulamasında Sunucu Hatası
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.