Şimdi Ara

DMA mod etkinleştirilmesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LG cd rom ve LG cd writer kullanıyorum, nero 6.3.1.18 kullayorum, işletim sistemi xp sp2 ve anakartım msi sis 745...

Sorun: her seferinde neroyu açtığımda dma mod aktif değil diyor ve dma manager penceresi açılıyor, ordan etkinleştirip restart attığımda yine inaktif duruma geçiyor ve uyarı vermeye devam ediyor... Device manager ve biosa defalarca baktım ama dma modun nerden aktifleştirileceğini bulamadım...
    Yardım

• bilgisayarında deepfreze, gpback gibi koruma programı yüklü mü?

yada herhangi bir güvenlik kartı takılı mı?
  • aygıt yöneticisinde ikinci ide atapi dentleyicilerde udma yı etkinleştirebilirsin salt pio olanı udma yap
  • quote:

Orjinalden alıntı: chash

aygıt yöneticisinde ikinci ide atapi dentleyicilerde udma yı etkinleştirebilirsin salt pio olanı udma yap

Tamam işte menüyü buldum ama orada transfer modu "dma if availible" seçili olmasına rağmen pio modda çalıştığı gözüküyor, sanırım anakart'ın dma desteği yok

James koruma programları yüklü değil. Sağolun...
  • anakartının modeli ne ki senin?
  • bende de sorun yok tu sonra norton systemworks yukledim rw de dma etkin olmamaya basladi demek goback yapmıs tsk.
    ama sorunu soyle cozdum aygıt yoneticisinden cd leri kaldirdim ve restart yaptım dma aktif oldu ama yine tam hizli degil salt pio dan hizli
    zate en azindan salt pio daki gibi cd calisirken muzik dinlerken felan cizirti yapmiyor idare edecez boyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Love_For_You -- 2 Mart 2005, 22:59:08 >
  • aynı sorun ark. vardı çözemedik biraz daha açık anlatabilrimisinz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aygıt yöneticinden cdrom yada writer özelliklerine girilir. ayarlar sekmesinde dma kutucuğuna işret koyulur. makine yeniden başlatılır ve dms aktif olur. ben böyle yaptım yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi james_earl_cash -- 2 Mart 2005, 23:08:58 >
  • ok anladım
  • quote:

Orjinalden alıntı: james_earl_cash

anakartının modeli ne ki senin?

En başta yazmıştım zaten, msi sis 745 ultra333 slot A, işlemci Amd Athlon 1700 dlt3c @ 2400+
  • ayni sorunu bende yasadim...nero cd yazarken dma acik diil die uyasri verirdi ve 20dk de yazardi simdi 3 dk de yazio hallettim device managerde arkadaslarin dedikerini ac....
    ondan sonra biosuna gir bios un ve boardun ne bilemiycem bende gigabyte var imzada gorunen model cok kurcaladim DMA goremedim ama INTEGRATED PERIPHERALS bolumu var orda PARALLEL PORTMODE [SSP] ydi...ve altina bir not dusulmus *ECP MODE USE DMA3 diye bende ssp ye girdim ve onu dma yaptim nero bir daha uyari vermedi ve cdyi 3 dk de yazdim sorun kalkti...

nero nun sitesinden nero tookiti cekip DMA kanalin acik mi kapali mi gorebilirsin bu islemden sora...
    biostaki istemden sonra yine bir kontrol et device manager bolumunu orda cd romun/romlarin primary yada secondary de ise advenced settings e gir ve DMA if avaible i sec...sorun cozulecektir.

takilirsan sor yada PM at

iyi sanslar
  • quote:

Orjinalden alıntı: maverick_z3

ayni sorunu bende yasadim...nero cd yazarken dma acik diil die uyasri verirdi ve 20dk de yazardi simdi 3 dk de yazio hallettim device managerde arkadaslarin dedikerini ac....
    ondan sonra biosuna gir bios un ve boardun ne bilemiycem bende gigabyte var imzada gorunen model cok kurcaladim DMA goremedim ama INTEGRATED PERIPHERALS bolumu var orda PARALLEL PORTMODE [SSP] ydi...ve altina bir not dusulmus *ECP MODE USE DMA3 diye bende ssp ye girdim ve onu dma yaptim nero bir daha uyari vermedi ve cdyi 3 dk de yazdim sorun kalkti...

nero nun sitesinden nero tookiti cekip DMA kanalin acik mi kapali mi gorebilirsin bu islemden sora...
    biostaki istemden sonra yine bir kontrol et device manager bolumunu orda cd romun/romlarin primary yada secondary de ise advenced settings e gir ve DMA if avaible i sec...sorun cozulecektir.

takilirsan sor yada PM at

iyi sanslar

Bende de nero toolkit var ve zaten uyarıyı veren de o... Şimdi biosu kontrol etcem ama sanırım gerek de yok çünkü o uyarıyı verdiği halde ben de cdleri 3-5 dakikada yazabiliyorum, device managerden "dma if available" seçili ama altında da kullanılan mod pio diye belirtmiş...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.