yurtdışından DM800 cihaz satın aldım. oturduğum yerde mdu4 yayın yapılıyor. ilk başta turksat-hotbird sorunsuz yayın alıyordu. MDU4 ayarlarını yaparken uydu frekanslarıyla oynadım.en sonunda cihaz tuner ayarlarını basit modda bırakarak internetten bulduğum frekansları tarattım, eutelsat yayını alma problemi çözüldü. Fakat cihaz şu anda da turksat ve hotbird yayınlarının yarısında şu anda kanal geçişi başarısız diye hata veriyor. Bunu çözmek için tuner ayarını gelişmişe getirerek bütün tuner lof değerlerini 09750,10600,11700 değerlerine getirdim. Turksat yayını düzeliyor fakat eutelsat ve hotbird yayını tamamen gidiyor. Eutelsat için öngörülen birçok LOF değerlerini girerek kanal taratması yapıyorum. ilk etapta kanal buluyor, ardından turksat geçişi yapıldıktan sonra bir daha kanalı açamıyorum. Kafayı yemek üzereyim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.
Ayrıca 160 GB. fat32 formatlı external hdd bir türlü cihaz tarafından tanınmadı. 2 gb fat32 formatlı flash disk i tanıyor fakat bu diskten de avi dosyalarını oynatmıyor. Bu problemle ilgili birkaç eklenti yükledim ama sorunu çözmeyi başaramadım.
DM800 cihazımdaki problemleri çözmemde yardımcı olabilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Yurtdışından dm800 almak isteyen arkadaşlar, en ucuz dm800 cihazı aliexpress sitesinde buldum. Ben 180 dolara free shipping olarak satın aldım. En büyük çekincem gümrüktü. Paket içeriğini mp4 player olarak göstererek ve paketi komple bantla bağlayarak gönderdiler, gümrükten geçti. Satın almayı düşünen arkadaşlara bu siteyi tavsiye ederim.