Şimdi Ara

DKU5 Kablo (Seagate, Maxtor Hard Disk Veri Kurtarmak İçin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul İlan Türü #Satılık
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 6 Mart 2019; 17:24:7 >

• Merhaba;

Yaklaşık 1 aydan fazla bir süre önce PC açıkken ve kullanıyorken aniden dondu ve reset atmak zorunda kaldım, tekrar açıldığında yedek olarak kullandığım ve RAID olarak tanımlı "SEGATE BARACUDA 7200.11 - ST3500320AS" Harddiskim kayboldu ve ne yaptıysan BIOS tanımadı, kısa bir araştırma sonucu sorunlular listesinde olduğunu anladım, önce yazılım güncellemesi yapmaya çalıştım disket sürücüsünden disketle denedim, ISO CD' si yapıp denedim ama maalesef başarılı olamadım, bir arkadaşın tanıdığı bir bilgisayarcıya gönderdim ve 1 hafta onda kaldı, kartının yandığını, yeni kart aradığını ama uygun olanı bulması gerektiğini söyledi, Harddisk umurumda değildi ama maalesef sorun çözülemeden geri geldi. Usb adaptörü, çeşitli çevirici adaptörler vs aldım ama hiç bir şekilde içindeki verilere erişemedim. 12 yıl öncesinden bugüne kadar çocukluk, nişanlılık, evlilik resimlerim, aileden vefaat eden kişilerin resimleri, videolarım en çok kaybına üzüldüğüm şeylerdi, tam umudumu kesmişken tesadüfen bu forumdaki başlığı gördüm hemen umutla Sevgili "mikail13" e mail gönderdim, kısa bir süre sonra cevap verdi ve telefonla aradım kendisini, uğraşmak istemiyorsam kendisininde verileri kurtarabileceğini söyledi ve söylediği rakamlar çok cüzi ve fırsatçıların havada uçuşan fiyatlarından değildi ama kablo ile benim başarılı olabileceğimi, önce denememi olmazsa kendisinin halledebileceğini söyledi buda onun dürüstlüğünün kanıtıdır, aynı gün kargo ile kabloyu gönderdi bugün elime geçti kutuyu açtığımda driver CD' si, özel hazırlamış olduğu kablo, sırasıyla yapmam gerekenleri anlatan açıklama yazısı, hatta hangi renk kabloyu nereye takacağımı belirten açıklama bile mevcuttu. İlk denememde işlemin sonuna kadar geldim ancak başarısız oldum ve Harddiskle iletişim kesildi, ikinci denememde yine başarısız oldum ve farkettimki çiple bağlantıyı kesmek için araya koyduğum karton tam olarak teması kesmiyordu, üçüncü denememde tam olarak başarılı oldum ve Harddiski PC' ye taktığımda hemen tanıdı ilk açılırken Scandisk yaptı ve ben heyecanla bekledim PC açıldığında tüm verilerim kayıpsız olarak duruyordu ve inanın o anki sevincimi anlatamam, hala bu sevinci yaşıyorum, en büyük hatam benim için bu kadar önem taşıyan belgelerin harici bir depolama aygıtında yedeğini almamam oldu, siz siz olun bu hatayı yapmayın lütfen....

Gerçekten ortada bir emek var ve bir kablo bu işi başardı ama sadece kablo değil Sevgili "mikail13" ün iyi niyetle çabası ve uğraşı, iyi niyetli bir insan olmasa bu fiyata bu kabloyu hazırlayıp üstünede zaman harcayıp destek vermek yerine veri kurtarma hizmeti adı altında daha yüksek meblağlarla bu işi yapardı ve eminim benim durumumdaki birçok insanda fiyatına bakmaksızın kendisinden yardım isterdi. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum kendisine hem bu emeği hemde iyi niyeti için. Ayrıca; böyle değerli ve faydalı bir forumu kuran moderatörlerede teşekkür ediyorum. Bu arada; Harddisk sorunsuz bir şekilde tıkır tıkır çalışıyor ama asla bu Harddiske tek bir veri kaydetmem ve kullanmam, bir dahada asla Segate markası taşıyan hiçbir ürün almam, belki çok katı ve acımasız oldu ama takdir edersiniz ki insan ister istemez bu kadar sorun yaşadıktan sonra böyle düşünebiliyor.

Hoşçakalınız...

• Hdd üreten dünyada 2 firma var. Seagate ve Western Digital.

WD nin garanti politikası yanlış.. Ve şu an Wd ler daha sorunlu diye biliyorum.

Seagate in bu serisi sorunlu idi evet. 7200.11 ve 7200.12 nin bir kısmı..

Ama öncekiler sağlamdı. Yeni üretim de o kadar sorun çıkarmıyor...st31000524as ve Dm serisi de iyidir.

Yorum için teşekkürler..

Diskinizin yeni firmware ini yüklerseniz uzun yıllar kullanırsınız. sıkıntı olmaz. alttan indirin. tavsiye ederim. sd1A olsun.

http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/207951en

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 3 Nisan 2013; 12:31:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.