Şimdi Ara

DJI Phantom 3 jello sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

DJI phantom 3 aldım, ilk denemelerde görüntüde bir dalgalanma oldu. Biraz araştırınca bunun "jello" isimli bir sorun olduğunu öğrendim. Kimisi ND filtre kullan demiş, kimisi de pervaneleri dengele demiş. Böyle bir sorun yaşayan ve çözen varsa yardımcı olabilir mi?

Teşekkürler...

Nedenleri:
    1-pervaneler olabilir. Pervaneleri balansla ya da başka yeni pervane dene. (Tercihen carbon Fiber)
    2-gimbal olabilir (sarsıntıyı gideren parça).Gimbal kalibrasyon,imu kalibrasyonu titizlikle yapmalısın.
    3-Motor yataklarında olan-oluşmuş boşluklardan olabilir.Bunu anlamanın yolları el ile kontrol olabilir.Motoru tutup sağa sola hafifçe sallayarak boşluğu (varsa)hissedebilirsin.Bunun için bir aletten bahsedildiğini de hatırliyorum.Sorun bu ise motor yada motorlar değişmeli.
    Neden ve çözümleri bir arada yazdım. Birde çözüm önerisi olarak Nd filtre var ki deneyebilirsin.Ama en az 3 stoplu olmalı,yani Nd8 ya da üstü Nd16.Nd2,Nd4 değil.
  • - Pervaneler dönmüyorken görüntüde jello efekt var mı?
    - Pervaneler dönerken jello efekt var mı?
    - Pervaneleri söküp motoru çalıştırınca jello efekt var mı?
    - Uçarken jello efekt var mı?

Buna göre önce sorunun kaynağını bulmanız, çözüme ulaşmanızı kolaylaştıracaktır. Bunun farklı cihazlarda farklı sebepleri olabilir.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.