Şimdi Ara

DJI baş hareketleriyle Drone'u kontrol edebilen FPV gözlük tanıttı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DJI baş hareketleriyle Drone'u kontrol edebilen FPV gözlük tanıttı!

    DJI'ın tanıttığı FPV gözlükle birlikte artık uzaktan kumandalar tarih oluyor. Detaylar haberimizde!

    Öyle bir çağda yaşıyoruz ki, seneler önce televizyonlarda görüp "yok canım bu mu gerçek olacak" dediğimiz teknolojiler hayatımıza girmekle kalmıyor, Drone gibi severek uçurduğumuz teknoloji harikalarıyla da uyumlu bir şekilde çalışabilir hale geliyor. Daha önce Artifical Intelligence(Yapay Zeka) ve Virtual Reality(Sanal Gerçeklik) gözlüğü hakkında özellikle Drone'ları ilgilendiren gelişmelerden sizi haberdar etmiştik. Bu seferki haberimiz tıpkı bir VR gözlüğü gibi başa takılabilen ancak VR görüş açısının sundukları dışında baş hareketleri ile seçtiğiniz moda göre Drone'u veya kamerasını kontrol etmenizi sağlayan ve DJI tarafından çok kısa bir süre önce tanıtılan FPV Goggles hakkında.

    DJI geçen sene Mavic Pro'yu tanıtırken Drone'un çektiği videoyu anlık olarak pilotun görmesini sağlayan bir FPV gözlük hakkında da çeşitli ipuçları vermişti ancak çok da fazla detaya inmemişti. Bugün ise DJI resmi olarak ilk FPV gözlüğü olan Goggles'ı tanıttı ve 20 Mayıs'tan itibaren piyasaya sunulacağını duyurdu.


    İlk bakışta biraz hantal gözüken ve VR gözlüklerini anımsatan s, aslında çoğu gözlüğün aksine oldukça iyi bir kalite ve performans sunuyor. 1280x1440 gibi bir gözlük için oldukça yüksek çözünürlüğe (ki bu Oculus'un 1080x1200 olduğunu hatırlatalım) sahip iki ekranı içerisinde barındıran gözlük, DJI'ın yeni OcuSync kablosuz teknolojisiyle de uyumlu. Yani uzun mesafelerde 720p'lik görüntü aktarımının yanı sıra eğer Drone pilot'a yakınsa bu miktar 1080p'lere kadar çıkabiliyor.

    Gözlük, video aktarımı dışında da oldukça iyi özelliklere sahip. FatShark gibi sadece video aktarımı yapabilen ve fazla özellik sunmayan FPV yarış gözlüklerinin aksine DJI Goggles Drone'a ait başlangıç özelliklerini aktive etmeye yarayan ActiveTrack ve Tripod gibi akıllı uçuş sistemlerine de sahip. Ancak Goggles'in en büyüleyici özelliği kuşkusuz ki seçilen moda göre ister Drone'u ister Drone'a ait gimbali baş hareketleriyle döndürülmesini sağlayan Head Tracking özelliği. Bu özellik ile artık uzaktan kumandalara eskisi kadar ihtiyaç duyulmayacağını hatırlatalım.

    449 dolarlık fiyat etiketiyle 20 Mayıs'tan sonra piyasaya sunulacak olan DJI Goggles için ülkemize geliş tarihi şu an için net değil.


    Kaynak: dronmarket.com







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.