Şimdi Ara

Dizüstümü FN tusunu devre dısı bırakmak ya da zıt görevde çalıstırmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
52.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dell marka bilgisayarım var F1 F2 F3 tusları FN tusuna basmadan basınca işlevini görmüyor üstünde ki işaretlerin görevlerini yapıyor F1 tusunu F1 tusu olarak kullanmak için FNe basmam gerkeiyor bu durumu değistirebilirmiyim ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dizüstü Bilgisayarlarda FN Tuşunu Devre Dışı Bırakma veya Zıt Görevde Çalıştırma

Dizüstü bilgisayar kullanıcıları arasında yaygın bir sorun, yanlışlıkla FN tuşuna basmak ve istenmeyen işlevleri etkinleştirmektir. Bu tuş, genellikle dizüstü bilgisayarlarda işlev tuşlarının (F1-F12) çift işlev görmesini sağlar. Ancak bazı durumlarda, FN tuşunu devre dışı bırakmak veya zıt görevde çalıştırmak isteyebilirsin.

FN Tuşunu Devre Dışı Bırakma

Çoğu dizüstü bilgisayarda, FN tuşunu devre dışı bırakmak için bir kısayol tuşu bulunur. Bu kısayol tuşu genellikle FN + Caps Lock veya FN + Num Lock'tur. Kısayol tuşuna bastıktan sonra FN tuşu devre dışı kalır ve işlev tuşları normal işlevlerini yerine getirir.

FN Tuşunu Zıt Görevde Çalıştırma

Bazı durumlarda, FN tuşunu zıt görevde çalıştırmak isteyebilirsin. Örneğin, dizüstü bilgisayarının klavyesinde bir ses kontrolü tuşu yoksa, FN tuşunu zıt görevde çalıştırarak F10 tuşunu bir ses kontrol tuşuna dönüştürebilirsin.

Bunu yapmak için genellikle BIOS ayarlarına girmen gerekir. BIOS ayarlarına girmek için dizüstü bilgisayarını başlatırken F2 veya Delete tuşuna bas. BIOS ayarlarında, "Function Key Behavior" veya "FN Key Behavior" adlı bir seçenek bulacaksın. Bu seçeneği "Standard" yerine "Function First" olarak ayarla.

Değişiklikleri kaydettikten ve BIOS'tan çıktıktan sonra FN tuşu zıt görevde çalışmaya başlayacaktır. İşlev tuşları normal işlevlerini yerine getirirken, FN tuşuna basarak bu tuşların ikincil işlevlerini etkinleştirebilirsin.

Önemli Not:

FN tuşunu devre dışı bırakmadan veya zıt görevde çalıştırmadan önce, bu işlemin dizüstü bilgisayarının diğer işlemlerini etkileyip etkilemeyeceğini kontrol etmen önerilir. Bazı dizüstü bilgisayar modellerinde, FN tuşu bazı donanım bileşenlerinin kontrolü için gerekli olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • FN tuş sorunu[Çözüldü] konusunu inceleyin.
    Notebook klavye Fn ve wireless konusunu inceleyin.
  • Teşekkürler
  • inceledim fakat bahsettiğim problem farklı yine de sizin çözüm yolunuzu da uyguladım fakat bir faydası olmadı

Güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: GökPerisi

inceledim fakat bahsettiğim problem farklı yine de sizin çözüm yolunuzu da uyguladım fakat bir faydası olmadı

Güncel

Merhaba

FN tuşları ile Multimedya tuşlarının çalışma komutunu değiştirmek istiyorsan, BIOS'a girip gerekli değişikliği yapmalısın. Ayrıca böyle bir sorun yaşıyorsan Studio 1555 modelini kullandığını varsayıyorum, eğer bahsettiğim ürün varsa BIOS güncellemesini de kesinlikle yapmalısın.
  • evet bu modeli kullanıyorum ne yapmam gerektiğini tam olarak anlamadım
  • quote:

evet bu modeli kullanıyorum ne yapmam gerektiğini tam olarak anlamadım

Hani modeli kullandığınızı yazarsanız yardımcı olaibiliriz.

Bazı modellerde Başlat + programlarda FN tuş ayarı var

Bazılarıda Bios girip advantage menüsünden FN tuş veya Multimedia başığı altından kombinasyıonu değiştirebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet studio 1555 model başlattan herhangi bir ayar göremedim ?
  • quote:

evet studio 1555 model başlattan herhangi bir ayar göremedim ?

Studio modelinde bios'a girmen gerek.

bilgisiyarı aç F2 tuşuna bas

çıkan ekrandada Main yanında advantage menüsü var

Klavyeden sağ ok ile o menüye gelebilrsin.

Sonra tam hatırlamıyorum Multimedia keyborad yada FN keybord diye bir menü göreceksin.

O menü içinde 2seçenek var. İşaretli olanı değiştirip f12 ile kayıt edip çıkacaksın.
  • Evet BİOS'dan hallettim çok teşekkür ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkozen

quote:

evet studio 1555 model başlattan herhangi bir ayar göremedim ?

Studio modelinde bios'a girmen gerek.

bilgisiyarı aç F2 tuşuna bas

çıkan ekrandada Main yanında advantage menüsü var

Klavyeden sağ ok ile o menüye gelebilrsin.

Sonra tam hatırlamıyorum Multimedia keyborad yada FN keybord diye bir menü göreceksin.

O menü içinde 2seçenek var. İşaretli olanı değiştirip f12 ile kayıt edip çıkacaksın.

Eyvallah dostummm :) sayende çözdüm olayı..
  • Geç bir ekleme ama; Başlat menüsünde, Windows Mobility Center'da ilgili ayar.

Gerçi belki modelden modele değişiyordur işin yazılım tarafı...
  • Devrim75 D kullanıcısına yanıt
    eyvallah kardeş senin sayende yaptım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.