Şimdi Ara

Dizüstü Laptop Karar Veremiyorum - Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayar mühendisiyim, 7 yıldır kullandığım emektar laptopum birkaç gün önce anakart arızası verdi ve tamiri mümkün olmadı.

Şuan yeni bir laptop arayışındayım. Bilgisayar mühendisi olmama rağmen bilgisayarlar hakkında (markalar ve kronik sorunları) bilgim yok. Uzun çalışma saatlerine dayanabilecek ve birkaç yıl kullanabileceğim bir cihaz arıyorum. Taşınabilirlik önemli, ağır bir cihaz istemiyorum. Ekran boyutu tercihen 15.6 ancak 14 inç düzeyinde de düşünmüyor değilim.

Bütçem 15.000 TL civarı.

MSI Prestige A15 dikkatimi çekti.. Ancak öte taraftan daha uygun fiyata RTX'li Monster alınabiliyor ancak sağlamlık konusunda nedense Monster çok da güven vermiyor bana Çin menşeili platformlar nedeniyle.

Kısacası 15.000 TL civarında, kalite ön planda olmak kaydıyla emülatör çalıştırma ve zaman zaman basit render ihtiyaçlarımı giderebilecek bir bilgisayar arıyorum.

Şimdiden teşekkürler..

• Harici ekran kartına ihtiyacın var mı?

Oyun ile işim yok ancak ağır işlem gücü gerektiren hesaplamalar, render ve bazen de çeşitli emülatörler kullanmam gerekiyor. Bu nedenle harici ekran kartı olması son derece isabetli olur hocam.

https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-amd-ryzen-7-4800h-16gb-512gb-ssd-gtx-1650ti-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-82ey00chtx-p-HBV000014N0W3?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.6802.shop.elk.it-ssc&isFashion=true&gclid=CjwKCAiA25v_BRBNEiwAZb4-ZU08rsXhi4Jpl3_1PRzJIopx2xsb5q0dKJnFCwF5kLplD3bTEmFosBoCd-EQAvD_BwE

8400 liraya bu cihazı önerebilirim. Üst segment bir ürün değil ancak işini göreceğini düşünüyorum.

11. nesil işlemcili MSI prestige çok güzel cihaz ama bence pahalı. Birkaç ay sonra AMD 5000 serisi işlemciler ve RTX 3000 serisi gpuları içeren cihazlar piyasada olacak. Bu kadar para verdikten sonra o tip yeni nesil bir cihaz daha iyi bir seçenek bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Laptop Önerisi
    10 ay önce açıldı
    En uygun laptop - yardım-
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.