Şimdi Ara

Dizüstü hdd masaüstüne takmalı mıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    HDD mi 2 bölüme ayırdım. C ve D C=250GB D=250GB
    Crystal mark testlerini D de yaptım,5 farklı dosya türü 100mb, D nin %19 u kullanılmış durumda. İlk sıradaki testte(seq read&write):
    Read : Ortalama 70
    Write : Ortalama 67
    Bu aralar sistem toplamayı düşünüyorum(bütçem kısıtlı) wd green 3tb'in bile okuma 140 yazma 130 civarında, ben bu hddyi masaüstüme taksam performans çok düşer mi ?
    Detaylı açıklarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 2 Ağustos 2013; 16:47:17 >

• yeni hdd ile raid yapmayı mı düşünüyorsunuz.
    yoksa ikisini beraber kullanıp dizüstü hard diskine mi kuracaksınız sistemi?
    diğer hdd depo amaçlı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bademli1969

yeni hdd ile raid yapmayı mı düşünüyorsunuz.
    diğer hdd depo amaçlı?

Masaüstüne, bu laptopun hddsini söküp masaüstüne takmayı düşünüyorum. Lapopa da eski laptopumun hddsini takarım. Her şey bu laptoptan çıkarıp masaüstüne taktığım hdd de olacak, masaüstünde tek bu hdd olacak. İşletim sistemi de deoplama da bunda herşey bunda olacak. Bütçem kısıtlı olduğu için masaüstüne yeni hdd almayı düşünmüyorum yani.
    Editlendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 2 Ağustos 2013; 16:53:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

quote:

Orijinalden alıntı: bademli1969

yeni hdd ile raid yapmayı mı düşünüyorsunuz.
    diğer hdd depo amaçlı?

Masaüstüne, bu laptopun hddsini söküp masaüstüne takmayı düşünüyorum. Lapop boş kalacak yani. Her eşy bu laptoptan çıkarıp masaüstüne taktığım hdd de olacak, masaüstünde tek bu hdd olacak. İşletim sistemi de deoplama da bunda herşey bunda olacak.

hdd'nin teknik özellikleri nedir?
    büyük ihtimal 5400 rpm'dir.
  • Laptop 1 senelik. Garanti dışı kalmaması için altını açmayacağım ama Windows birincil sabit disk puanı 5.8. Ben de 5400 rpm olduğunu düşünüyorum.
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    1. masaüstündeki mevcut HDD kaç rpm?
    2. masaütündeki mevcut cache bellek ne kadar?
    3. masaüstüne takmayı düşündüğün laptop HDD'si kaç rpm ve cache ne kadar?
    4. masaüstü kasanda 2.5" HDDyi sağlıklı şekilde takabileceğin yuva var mı? (3.5" yerine değil ama)

şunu da unutma;
    (eline para geçerse diye uygun fiyat)

http://www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/seagate-st1000dm003-35-1tb-barracuda-sata-30-64mb-cache-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=59053

• kedi bedri kullanıcısına yanıt
    Masaüstünde hdd yok. Masaüstü sistemim yok işte toplamayı düşünüyorum 0 dan. (Daha önce hep laptop kullandım)
    Masaüstüne takmayı düşündüğüm laptop hdd si büyük ihtimal 5400 rpm cacheyi bilmiyorum altını açmadım dediğim gibi garanti devre dışı kalmasın diye.
    Eğer hdd alamayacak olursam kasa alırken 2.5 e uyumlu olmasına dikkat ederim.

Harddisk önerisi için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kedi bedri

1. masaüstündeki mevcut HDD kaç rpm?
    2. masaütündeki mevcut cache bellek ne kadar?
    3. masaüstüne takmayı düşündüğün laptop HDD'si kaç rpm ve cache ne kadar?
    4. masaüstü kasanda 2.5" HDDyi sağlıklı şekilde takabileceğin yuva var mı? (3.5" yerine değil ama)

şunu da unutma;
    (eline para geçerse diye uygun fiyat)

http://www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/seagate-st1000dm003-35-1tb-barracuda-sata-30-64mb-cache-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=59053

hocam masaüsüt pc'de zaten hdd almamak için soruyor arkadaş performansı yeterli midir diye.
    siz yanlış anlamışsınız.sorduğunuz soruların cevabı hayır yani.
    @myalperen
    size şöyle söyleyeyim o hdd'nin performansı sistem toplarken alacağınız performansı yüksek hdd'lerden daha düşüktür.
    tabii bu perf farkı alacağınız hdd'ye de bağlı.
    yani normal düzeyde bir masaüstü hdd'sinden(güncel bir masaüstü hdd'si) performansı daha düşük olacaktır bahsettiğiniz notebook hdd'sinin performansı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi northwood -- 2 Ağustos 2013; 17:12:03 >

• Teşekkür ederim açıklama için.
    Ozaman fazla uzatmayalım ben yeni hdd alayım en iyisi sistem toplayacağım zaman ona da para ayırırım.
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    garantini çöpe atmazsın bu sayede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

Teşekkür ederim açıklama için.
    Ozaman fazla uzatmayalım ben yeni hdd alayım en iyisi sistem toplayacağım zaman ona da para ayırırım.

yani.
    yeni sistemin vereceği performansı düşürebilirdi.
    en iyisi yeni hdd almak hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.