norton ghost olabilir acronis true image olabilir. bunlardan biriyle sistemi boot edip harici diske clonlayabilirsiniz.
acronis ile disk klonlama kolay ve mükemmel sonuç veriyor.
sağolun ,ben daha önce masaüstü diski HDClone ile ikinci bir sata diske kopyalamıştım. şimdi ikinci bir laptop diski alırsam bunu harici kutu ile kullanıp usb bağlantısı ile laptopa mı takacağım.. bendeki harici kutuda sata bağlantısı var ama voltaj kablosu uymayacak sanırım.. kablo mu alacağım..
evet ikinci bir laptop diski alıp bunu elinizdeki kutunun içine koyup ona yedeklemek en mantıklısı maden elinizde kutu var . voltaj kablosu uymayacak sanırım derken ne demek istediğinizi anlayamadım ? laptop disk kutuları usb den alır genelde gücü .
quote:
Orijinalden alıntı: eloko
sağolun ,ben daha önce masaüstü diski HDClone ile ikinci bir sata diske kopyalamıştım. şimdi ikinci bir laptop diski alırsam bunu harici kutu ile kullanıp usb bağlantısı ile laptopa mı takacağım.. bendeki harici kutuda sata bağlantısı var ama voltaj kablosu uymayacak sanırım.. kablo mu alacağım..
Selam Laptop bilgisayarda SATA veya eSATA çıkışlı bir port varsa oradan bağlantı yaparak ACRONIS programı ile bunu CLONE yapabilirsiniz. Harici kutu besleme adaptürü(sizin tabirinizle; voltaj kablosu) standarttır ve bilgisayarla bir ilgisi yoktur. Bu sadece Hard Disk motoruna güç vererek çalışmasını sağlar. Veriler ise USB veya SATA-eSATA kabloları ile aktarılır.
Elinizdeki harici kutuda büyük ihtimal USB kablosu ve bağlantısı olduğunu zannediyorum. USB bağlantısı ile harici kutudaki HDD'ye rahatlıkla her türlü bilgiyi aktarabilirsiniz. Kolay gelsin..
besleme kablosu derken; elimdeki kutu içinde IDE disk var,dolayısı ile onun beslemesi için kutu içinde atlama kablosu var. ama bildiğiniz gibi sata disklerin besleme girişi farklı soket.. bu alacağım sata laptop diskin beslemesi nereden verilecek? laptop sata disklerin bir sata ve besleme girişi var değil mi?
anladım . ama sizin sorununuz sadece besleme kablosu değil bu durumda. kutunun içinde ide disk varsa yeni alacağınız sata diski o kutuya bağlayamazsınız sata diskin bağlantı soketleri de farklıdır çünkü . bu durumda siz ya gene ide disk alacaksınız ya da bir sata kutu artı sata disk alacaksınız. ya da hazır modül bir harici disk alacaksınız ayrı ayrı disk ve kutu almak yerine .
arconis tavsiye ederim.
norton ghostu kullanarak klonlama yap derim..
Merhaba Bende 2 adet Asus UX31A var. Bir tanesine fevri davranarak W10 kurduk. Sistem çok yavaş daha sonra W7 ye dönsek de randıman tutmadı. Diğerinde F7 ile çalışan Oto Recowery var. Dvd Sürücüsü yok. Cihazı açmak da zor. Çalışır vaziyetteki orjinal laptop un harddisk ini diğer laptop a klonlayabilirmiyiz. Recowery si ile birlikte. Bir ayrıntı daha var. W10 yükleyince Boot Ekranı arayüzü falan değişti. Diğerinden farklı menüleri var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme