Aşırı ısınmadan dolayı bilgisayarın ekran arka iskeleti çatladı, ve ekran iskeletinin bilgisayara bağlanma noktalarındaki menteşeler zarar gördü, ekran neredeyse ana kasadan ayrılmak üzere. Bilgisayar garanti kapsamı dışında olduğu için servise götürdüğümde yüksek bir fiyatla karşılaşmaya hazırdım ama 600 TL gibi bir fiyat duyunca çok sinirlendim. Kasa alt kapağı, iki menteşe ve ekran iskeleti için istenecek bir para değil bu. Yine başka bir yetkili servise başvurduğumda toplam ücretin 500 olduğunu söylediler. Bu sefer daha da çok kıllandım, ikisi de Sony yetkili servisi ve farklı fiyatlar söylüyorlar, anlam veremedim.
Sizce ne yapmalıyım? Ekran iskeleti ve menteşe parçalarını kendim temin edip kendim değiştirmem tavsiye edildi ama pek kolay bir iş gibi durmuyor ve bilgisayara zarar vermekten de korkuyorum. Ankara'da yaşıyorum, tavsiye edebileceğiniz bir servis ya da tamir ettirmek için başka bir yol var mı? İstanbul'a kargoyla yollamayı tercih etmem ama İstanbul'da şöyle bir yer var derseniz o yolu da deneyebilirim.
(Bu arada bilgisayarım aşırı ısınıyor ve büyük ihtimal Fan çok tozlandığı için, bilgisayarın bir fan temizliğini de ihtiyacı var)
Elin yatkınsa kendin satın alıp tak bence. sökerken kendini video'ya al birleştidiğinde unutmazsın nerden ne söktüğünü, o sırada fanı'da temizlersin