Şimdi Ara

Dizilerde hdrip mi dvdrip mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar reward, saint ve topaz gibi dvdripler bana xor,notv,lol gibi hdriplerden daha kaliteli geliyor.halbuki tam tersi olması gerekmiyor mu?hdriplerde karelenmeler daha belirgin gözüküyor.izlerken bunu bariz şekilde farkedebiliyosunuz.sizin tercihiniz ne oluyor bu tür dizi riplerini indirirken?
    DVDRiP.XviD-REWARD

Hdtv.xvid-0tv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 23 Nisan 2009; 17:32:01 >

• Hdrip diye indirdiğin aslında divx, 480p kaliteli. Dvdrip de aynı 480p, fakat kaynak Tv yerine Dvd olduğu için daha kalitelidir. Hd yayın olarak indirebileceğin "720p Hdtv"ler var, 1.09gb boyutlu, ayrıca sezonlar bittikten sonra çıkan blu-raylerden riplenenler.
    ben de öyle düşünmüştüm.bu diziler uydudaki hd kanallardan indirildiği için ripleri de kalitesiz oluyo.720p boyutu büyük olduğu için tercih etmiyorum yoksa görüntü kalitesi çok iyi.bu durumda netten indirken dvdripler önceliğimiz olmalı bu diziler için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 23 Nisan 2009; 18:05:02 >
  • Burada kaynaktan öte ripi nasıl yaptıkları önemli; yani kullanılan ayarlar ve kullanılan programlar. HDrip'de bildiğin gibi HD boyutundaki görüntüler kaynak olarak kullanılır. Ve bu görüntüler genellikle DVD'lerden daha kalitelidir. Ancak çoğumuzun indirdiği 350 MB'lık bölümler hem çözünürlük olarak hem de bitrate değeri olarak DVD'lerin de, HD görüntülerin de altındadır. 350 MB avi'lerdeki maksimum görüntü kalitesini DVD'ler de HD görüntülerde rahatlıkla sağlayabildiğinden ikisinden de yapılan riplerde kalite farkı olmaz(aynı koşullarda).

Şunu da konuyla ilgisiz olarak eklemek istiyorum. 350 MB'a gayet yeterli kalitede ve HD boyutunda dizi bölümleri yapılabilir. Ancak bunu yapmak daha uzun süreceğinden ya da başka bir nedenden dolayı bu gerçekleştirilmiyor. Alttaki SS'ler 800 MB boyutunda mkv formatında HD bir filmden. 5 GB lık 720p'lik görüntüyü kaynak olarak kullandım.

• Yabancı dizilerde hiç değilse az çok bir standart var ve bence büyük bir ekrandan izlenmiyorsa 350 mb'lık ripler pek de rahatsız etmiyor, yeterli kaliteyi sunuyor. Asıl sorun yerli dizilerde bence. Her işte olduğu gibi rip işinde de bilen bilmeyen herkes bu işe soyunuyor. 1.5 saatlik diziyi 720 çözünürlükte 500 mb'a sığdıran mı ararsın, riplediği diziyi bir kez bile izlemeden paylaşan ve dolayısıyla rahatsız edici boyuttaki ses görüntü uyuşmazlığına rağmen paylaşan mı ararsın, çamur gibi görüntüyü sırf yüksek çözünürlük ile telafi edebileceğini sanan mı ararsın, aspect ratio ile oynayıp western filmlerindeki gibi suratları basık ripleyip onu paylaşan mı ararsın....

Şuan hiçbir yerli diziyi istediğim kalitede sunan yok. Tamam cam gibi olmasa da olur ama en azından biraz büyük ekranda izlerken özellikle uzak plandaki nesneleri mozaik olarak görmeyelim:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 24 Nisan 2009; 16:09:05 >

Tercümesi: Eşek koştu koştu koştu, suya düştü... Boğuldu!

• quote:

Orjinalden alıntı: vozer

Yabancı dizilerde hiç değilse az çok bir standart var ve bence büyük bir ekrandan izlenmiyorsa 350 mb'lık ripler pek de rahatsız etmiyor, yeterli kaliteyi sunuyor. Asıl sorun yerli dizilerde bence. Her işte olduğu gibi rip işinde de bilen bilmeyen herkes bu işe soyunuyor. 1.5 saatlik diziyi 720 çözünürlükte 500 mb'a sığdıran mı ararsın, riplediği diziyi bir kez bile izlemeden paylaşan ve dolayısıyla rahatsız edici boyuttaki ses görüntü uyuşmazlığına rağmen paylaşan mı ararsın, çamur gibi görüntüyü sırf yüksek çözünürlük ile telafi edebileceğini sanan mı ararsın, aspect ratio ile oynayıp western filmlerindeki gibi suratları basık ripleyip onu paylaşan mı ararsın....

Şuan hiçbir yerli diziyi istediğim kalitede sunan yok. Tamam cam gibi olmasa da olur ama en azından biraz büyük ekranda izlerken özellikle uzak plandaki nesneleri mozaik olarak görmeyelim:

Bu sadece Türklerde yok. Yabancılar da bazen o kadar kötü ripliyorlar ki, 22 inç monitörde dahi dayanamayıp diziyi kapatasım geliyor. Özellikle karanlık sahneler bunun sınırını zorluyor. Ülkemizde normal fiyatlara yüksek hızda bağlantı alabilsek sorun olmayacak ama maalesef bu şuanki 'döngü'de mümkün görünmüyor.

• DVDRip tavsiye edilir. Kalite olarak iyidir. Ayrıca reklam, logo bilumum rahatsız edici görsellikten de arınmıştır. Ha imkan varsa 720 yoluna gidilmeli. Zira işin keyif yanı orada ortaya çıkar.

Edit: Düşük boyutlara da (700 mb gibi) rastlamak mümkün. Jericho, BSG vs. rastlamışlığım vardır. Tabi hepsi için geçerli değil elbet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macabre -- 24 Nisan 2009; 22:42:01 >
  • Ben bulursam 720p indiriyorum dizilerimi.Daha iyi oluyor açıkçası
  • quote:

Orjinalden alıntı: ©oolermaste®

1080p keyfi apayrı. olmadı heroes bu ara 720p indiriyorum arada.

Eğer sisteminizdeki monitörünüzle izliyorsanız 1080p son derece gereksiz.Sebebi monitürünüz 19" olması ve 1440x900 çözünürlüğe sahip olması yani 1080p'lik bir filmde çözünürlüğünüz bu ekranın size sunduğundan daha fazlasını sunmuyor.İndirdiğiniz filmin çözünürlüğü monitörünüzün maksimum verdiği çözünürlükten yüksekse, o 1080p'lik kalite çözünürlük babında olması gerektiği gibi olmaz,çözünürlük kırpılır monitörünüzün maksimum verebileceği çözünürlüğe düşürülür.Misal 1080p olarak indirdiğiniz filmin çözünürlüğü 1920x1088 olsun.Malesef bu monitörle ancak 1440x900 çözünürlükte filminizi izlemeye devam edeceğiniz için ki 19" de -1080p için- çok da büyük bir ekran olmadığından 1080p film gereksiz ama başka bir FULL HD TV'de izliyorsanız zaten mesele yok.Yani boşu boşuna fazladan download-upload yapmaya,yeni-başka Full HD tv ya da monitör alınmayacaksa 1080p arşivi yapmaya,film dizi ya da her neyse sırf 1080p olduğu yeni bir HDD masrafı çıkarmaya, 1080p altı görüntülerde kasma yapmayıp da bu riplerde kasma yaptığı için sistemi yenilemeye gerek yok!

Bunu niye söylüyorum; millette aşırı derecede bir HD film takıntısı var.Sözüm ona adam 15,4" ekranlı laptop'ta 1080p film izlemeye çalışıyor.Bu HD olayını bu kadar abartmayın arkadaşlar ama paşa gönlünüz bilir.Full HD filmi ben de indiririm-izlerim ama izlediğim ekran 17" 1280x1024 olduktan sonra ne anlamı ne anlamı kalır ki 1080p'nin.

• quote:

Orjinalden alıntı: Frost_Nova

quote:

Eğer sisteminizdeki monitörünüzle izliyorsanız 1080p son derece gereksiz.Sebebi monitürünüz 19" olması ve 1440x900 çözünürlüğe sahip olması yani 1080p'lik bir filmde çözünürlüğünüz bu ekranın size sunduğundan daha fazlasını sunmuyor.İndirdiğiniz filmin çözünürlüğü monitörünüzün maksimum verdiği çözünürlükten yüksekse, o 1080p'lik kalite çözünürlük babında olması gerektiği gibi olmaz,çözünürlük kırpılır monitörünüzün maksimum verebileceği çözünürlüğe düşürülür.Misal 1080p olarak indirdiğiniz filmin çözünürlüğü 1920x1088 olsun.Malesef bu monitörle ancak 1440x900 çözünürlükte filminizi izlemeye devam edeceğiniz için ki 19" de -1080p için- çok da büyük bir ekran olmadığından 1080p film gereksiz ama başka bir FULL HD TV'de izliyorsanız zaten mesele yok.Yani boşu boşuna fazladan download-upload yapmaya,yeni-başka Full HD tv ya da monitör alınmayacaksa 1080p arşivi yapmaya,film dizi ya da her neyse sırf 1080p olduğu yeni bir HDD masrafı çıkarmaya, 1080p altı görüntülerde kasma yapmayıp da bu riplerde kasma yaptığı için sistemi yenilemeye gerek yok!

Bunu niye söylüyorum; millette aşırı derecede bir HD film takıntısı var.Sözüm ona adam 15,4" ekranlı laptop'ta 1080p film izlemeye çalışıyor.Bu HD olayını bu kadar abartmayın arkadaşlar ama paşa gönlünüz bilir.Full HD filmi ben de indiririm-izlerim ama izlediğim ekran 17" 1280x1024 olduktan sonra ne anlamı ne anlamı kalır ki 1080p'nin.

+1 artık 1080p indirmek hava atma aracı olmaya başladı. "benim arşivim de ... tane 1080p var" demek için çabalıyor bazıları. zaten 3 sene 5 sene sonra süpersonik tv - monitör alırım, o zaman arşivim hazır olsun demek de saçma. internet hızları 3 senede kaça katlandı sunumların kalitesi nerden nereye geldi. bünyeyi yormamak lazım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Frost_Nova

quote:

1080p desteği bulunan bir ortamım var ama monitörde izliyor olsam dahi 1080p bariz fark yaratıyor. sonuçta dediğiniz 1440 900 720p den yüksek bi çözünürlük 720p ile monitörün çözünürlüğü tam anlamı ile ortaya çıkmıyor. kaldı ki düşün çözünürlükteki monitörlerde bile 1080p videoları indirin ve izleyin. dünyalar fark olacaktır arada.

• Benim için görüntünün FULL HD, ULtra HD olmasının bi önemi yok.Gözümü tatmin eden bir görüntü,kulağımı tatmin eden bir ses kalitesi olsun (illaki DTS,DTS-ES falan olmasına gerek yok) yeter.Ama 40"lik bir FULL HD TV'im olsa 720p veya 1080p düşünebilirdim.19" ve Full HD olmayan TV için 1080p lükstür,gereksizdir çok da fark olmaz bu monitörde 1080p ile 720p arasında.Olsa da ceviz kabuğunu doldurmaz,doldursa da onu yapan rip grubunun beceriksizliği veya başarısıdır.Hadi arada fark var diyelim -Ceza gibi- film güzel olduktan sonra ne önemi var 3-5 pikselin lafı mı olur.Filme daldım mı görüntü kalitesini falan da unuturum ben.
  • 1080p için hala erken. Uzay çağıdır, kıldır, yündür tamam da, adrenalin salgılamaya gerek yok. Kalitesel yönden taklalar attırdığı aşikar. Ancak evi, arabayı satıp da sistem peşinde koşmak boşadır. 720p gayet makuldur şu an için. Hatta kasılması halinde sağlam ripler de takibe alınabilir elbet.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.