Şimdi Ara

DİZEL YAKIT DENEMELERİ BP PO SHELL TOTAL OPET (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
447
Cevap
7
Favori
253.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akaryakıt istasyonlarının şahısın mı şirketin kendi yönettiği istasyon olup olmadığını nerden anlayabiliriz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustafaKarakaş

Akaryakıt istasyonlarının şahısın mı şirketin kendi yönettiği istasyon olup olmadığını nerden anlayabiliriz?

http://s04.static-shell.com/content/dam/shell-new/local/country/tur/downloads/xls/tts-istasyon-listesi-new.xlsx?wcmmode=disabled

İstasyon ünvanı Shell petrol a.ş. olanlar kendi işletmeleri.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar bende takintili bir insanim yakit konusunda uzun zaman arastirdim ve totale bayildim ta ki BKM express indirimine kadar normalde 1depo sehir ici 880 900km giderken simdi 600u gormeyecek diye korkuyorum ve butun istasyonlarin katilmamasi zaten olayi acikliyor niyelikte. Bu konuyla ilgili fikri veya deneyimi olan var mi. Bu arada bp yi denememistim sadece bp alicam bu depodan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranoncul -- 19 Mart 2017; 8:50:24 >
  • Total bazi istasyonlari cok kotu mazota sahip

Bence siralama

Opet

Shell

Total

Digerlerini denemedim

• En uzun shell gidiyor, mesela ivedik shellden aynı istasyonda iki pompa bulunuyor, pompanın birine sarı bant çekmişler, iki pompadan da Depo fulledik sarı bantlı hileli 50 ila 100 km daha az gidiyor,,

İstasyon görevlisi biri normal. Biri dinlenmiş mazot dedi,, dinlenmiş mazot daha iyi ve uzun gidiyor,, sizce böyle birşey olabilir mi,,

Diğer mozotları denemiyorum, çünkü yüksek hızlara çıkamıyor,,,

Tp Sanırım dubai den getiriyor, o da yüksek hızlarda çok iyi fakat menzil düşük,,

İstasyon bulmak zor,,

• redferrari R kullanıcısına yanıt
    Hocam ivedik shell dediginiz shell'in kendi istasyonu degil mi? Osb ankara diye geçer. Orda mi hile oldugunu soyluyorsunuz? Ben de hep ordan aliyorum da merak ettim.

• Demiroren Totale dandık mılangaz ve yerlı malı kırsal motorın getırdı sanırım bu excelliumu da bozmus olabılırler
  • quote:

Orijinalden alıntı: balikcibili

Total bazi istasyonlari cok kotu mazota sahip

Bence siralama

Opet

Shell

Total

Digerlerini denemedim

Yapma hocam opet enjektorlerı bozuyor en dandık mazot. Biz sirket aracları fiat oldugundan otobıl kullanıyorduk 1 arac santıye sefının oldugundan o bpden ultımate alıyordu fisleri de ibraz edıyordu. BP haric dıger tum araclar enjektor arızası verdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur307t

kia ceed 1.6 crdi 115hp aracımı ilk aldığımda opet kullandım ama ilk calıstırmada cok duman ve keskin koku nedeniyle biraz araştırıp totale geçtim. kesinlikle cok memnun kaldım. ancak total demirörene satılınca eşimin kurumunun bp ile %5 lik indirimi olduğundan bp den almaya başladım. memnunum. uzun yolda lukoil tercih ediyorum. izmire her gittiğimde ankara yolu üzerinde kemalpaşa kavşağındaki lukoilde 35 krş indirimle katkılı eurodizel alıyorum çok memnunum. bir kere bursaya geziye gittim izmir yolu üzerinde uludağ üni. orada bir lukoilden aldım ondan da cok memnun kaldım. tekirdağ merkezdeki lukoilden de alıp samsuna gittim bayram trafiğine takılıp 18 saate vardığım halde hala çeyrek depo vardı inanamadım. bir tek dönüşte samsun atakumdaki lukoil %5 indirimli satıyordu. sorun çıkarmadı ama o biraz sesli çalışıyor gibi geldi bana ama emin olamıyorum.
    sonuç olarak tekirdağda yaşıyorum ve totale artık güvenemediğimden mecbur %5 indirim hatrına (litrede 20 krş. civarı) bp den alıyorum. bpden memnunum. buradaki lukoil %5 indirim yapsa kesinlikle lukoilden alırım. ama bugune kadar en fazla 10 krş indirdiler. su anda da taraftar kartla %2 indirim var sadece.

ecto + yakıt mı alıyorsunuz

• Ankara çevre yolu çıkışı anadolu bulvarı güzergahında,, o istasyonda iki adet dizel pompa var, biri sarı şerit bant çekili,, görevlinin söylediği diğeri dinlenmiş mazot. İşte dinlenmiş mazot uzun km yaptı,, sarı bantlı az km, nedenini biliyorum,,

• Acity yanı totalden aldım bkm kampanyası için memnun kalmadım. Eskiden excellium sessiz çalışırdı ve araba akardı. Şimdi bkm yeniden kampanya yapsa almam o derece sevmedim. Hatta düşüncem kesin kalitesiz mazot karıştırdıkları yönünde.

Ben eskişehir yolu Bp'den alıyorum. Bp kendi işletiyor. Bir tane de konya yolu nissan bayisi yanında var kendi istasyonları. Vw grup'a %5 bpcard'a %3 indirim yapıyor.

• total excellium gerisi hikaye

• ya arkadaş kaçıncı defa söylendi ,sadece bilinen firma değil ,dürüst olduğu bilinen istasyon önemli :)
    aynı şehir içinde dahi ,aynı firmanın iyi ve kötü olanları çıkıyor
    sana çok dürüst birisi denk gelir A firması çok iyi dersin ,bir diğerine üçkağıtçı birisi denk gelir A firması çok kötü der

ve böylece millette kafa karışıklığı full olur :)
  • 1.5 dci motor için bende shell opet we total denedim kesinlikle opet berbat resmen aracın sesi değişti traktör gibi ses çıkarıyor bidaha asla opet almam .. totalde ilk başlarda 3 depo kullandım ama çabuk bitiyor gibi geldi shell katkılı dizeli bence çok iyi performans yönünden de güzel sessiz bp merak ediyorum da shellden wazgeçmek istemiyorm artık 😅

• quote:

Orijinalden alıntı: Mur0

1.5 dci motor için bende shell opet we total denedim kesinlikle opet berbat resmen aracın sesi değişti traktör gibi ses çıkarıyor bidaha asla opet almam .. totalde ilk başlarda 3 depo kullandım ama çabuk bitiyor gibi geldi shell katkılı dizeli bence çok iyi performans yönünden de güzel sessiz bp merak ediyorum da shellden wazgeçmek istemiyorm artık &#128517;

Bende bp ultimate merak ediyorum. Total tüpçüye geçmese idi total e devam ederdim ama artık total den almam. Shell e devam şimdilik. Şöyle güvenilir bir bp istasyon bulsam alacağım.

• Yazımı okuyan arkadaşlar sizinle bu konuda çok önemli tecrübelerimi paylaşıyorum faydalı olacağına inanıyorum.

Yahu arkadaşlar yorumlara bi göz attımda bence en mantıklı cemal cemil bey yazmış.

Öncelikle ben 15 yıldır sabah 7 den akşam saat 5 6 ya bazen 8 9 a kadar trafikte olan biriyim.

Bi kere gelen yakıtların hepsi aynı rafineden gelmekte yalnızca opet rafineri farklı.

Ben yıllarca moil kullandım istasyon sahipleri arkadaşımdı üstelik kükürtü düşük mazot bulundurmuyordu sadece şu 2 kuruş ucuz olandan satıyordu benim araçlar euro5 motor man kamyon (enjektörü çok hassastır) diğeri megane3 (enjektörü meşhur hassaslıktadır) performans menzil ses problemi hiç yaşamadım. Tabi bu arada şehir dışına çıkınca diğer markalarıda kullandım fark göremedim.

Sonra bi ara devamlı shell nitro kullandım bi sıkıntı görmedim.

Sonra bi ara total kullandım ıstasyon sahibinden kaynaklı filtrem şişti arabam çalışmadı merkezi aradım sonra beni geri aradılar problem göremedik dediler bende yedim dedim.

Sonra bi süre opet kullandım hiç bir fark görmedim.

Şu an yaklaşık 2 yıldır sunpet kullanıyorum isyasyon sahibi ile tanıştık bana bazı evraklar gösterdi yakıt opet rafineriden geliyor dedi ve konuşması bana dürüst geldi güven verdi. Bu istasyondada 2 yıldır araçlarım hiç teklemedi depom fazla yakıt almadı menzilimde ve performansta bi sıkıntı görmedim.

Yakıt kalitesi istasyon sahibi ile alakalı bi iş adam kaçak almıyorsa bi sıkıntı olmaz. İşte meselenin özü budur geri kalan onca yorum ya psikolojiktir yada kötü bakımsız hileli istasyondan alınmış yakıttır.

YALNIZ DİKKAT

1. Si yakıt alırken dikkat edin bazan sizden önceki verilen yakıt sonrası sayaç sıfırlanması yapılmıyor sayaç hata veriyor yada adam hata yapıyor yada personel bilerek yapıyor. Mesela sizden önce biri 30 tl lik yakıt almış siz yanaştınız doldur dediniz bide bakıyorsunuz 50 lt.lik depo 53 lt.almiş. bu sefer havamı bastı depomu büyüdü kafanız karışıyor.

2.si her doldurmada 10 tl.lik sapma payı vardır. Personelin biri depo dolar tabancayı geri çeker 10 tl.lik daha yakıt basar. Biri tabanca atınca doldu der çeker. Bu sefer siz dersiniz menzil 60 70 km. Kısa oldu dersiniz.

3.sü sizin kullanım koşulları ile alakalı mesela ben yol bilgisayarında depo bitince bazen %6 yazarken bazen 100 km.ye 7 litre yazıyor.

Yalnız şehir dışına çıkınca genelde tercihim opet shell yada bp.dir. petrollerde genel olarak izlenimim istasyondan tut wc.sine kadar en temiz ve düzenli petroller opete ait bence daha düzenli kontrol yapılıyor.

4.sü AMAN DİKKAT

istasyona tanker yanaşmış depolara yakıt basıyorsa sakın yakıt almayın istasyonun deposunda zamanla kurumlaşma ve küçük pislikler birikir bunlar dibe çöker dolum yapılınca depo karışır pislikler üste çıkar bu esnada yakıt alan adam ya enjektöre zarar verir yada filtreleri tıkar.

Birde mazot ve benzin katkısı kullanmayın zamanla depoda ve sistemde kurumlaşma olur siz katkıyı koyunca bu kurumlar çözülür eğer kurumlaşma yoğunsa enjektörleri yersiniz.

• Hocam bir de şu var Anadolu yakasında mazot 0.02 kuruş daha pahalı. Bir de isterken Shell'den örnek vereyim; Nitro+ yerine Fuel save istemeyi unutmayın yoksa hepsi pahalı diye Performans yakıtlarını koyuyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: v8motorlarıngumburtusu

Bn arabanın bakım sonrası farkını bile anlayamıyorm millet mazot farkını sıralıyor bnde sıkntı var galiba ya da piskolojik olarak etkilenmiyorm :)

yağ değişiminden sonra falan ben de anlamam da yakıt anlaşılıyor...

shellin mazotu > diğerleri
  • Adam haklı beyler önemli olan istasyon tanker temizliği bunu fark eden yok

• Bişey daha var şikayet sitesindeki şikayetleri okudum gördüğüm kadarı ile opetteki şikayetler genelde personelle havayla marketle vb. Problemler ama diğer markalarda yakıttan dolayı şikayetler daha yoğun. Benim genel tercihim istasyon sahibi dürüst olan herhangi biri olabilir. Sonrasında opet shell bp po dur.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.