Şimdi Ara

dizel mi lpg mi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
3.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sabah 8 km, akşam 8 km. Küçük ilçe, dur kalk yok. 308 e-hdi. Ekran 5,2 gösteriyor. Pompa hesabı yapmadım ama bundan fazladır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam biraz abarmamis misin ya 😀

    2019 yılında sifir corolla aldim 5 bin km yapınca lpg taktirdim

    Lpg takılınca muayeneye girdim sıram gelince direk girdim gaz kontrolü sıran geldiğinde 5 dakikada bitiyor hayır kendim yapmasam inanacağım:)

    Lpg tank ömrü 10 yıl araci kaçımız 10 yıl kullanıyor acaba bugüne kadar bir sürü lpgli arac kullandim hiç lpg tankı değişimi bana denk gelmedi :)

    Ayda bir çeyrek depo benzin bitiyor demişsin istanbulda Bile ben 6 ayda bir Benzin deposunu fullesem yetiyordu hadi seni kırmayayım yılda 3 defa olsun

    Atmosferik corolla 132 beygirdi soldan 130 altına düşmeden bolu rampası dahil rahat rahat çok gitmisligim vardır he devirden düşünce toplaması dizel kadar kolay olmuyor o yüzden şimdi 1.6 turbo 183 beygir aldim buna da lpg takacağım inşallah:)

    Sonuc bana biraz abartı geldi  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Onyargisiz kullanıcısına yanıt

    Valla gittim muayeneye sabahtan sıramı aldım kapıya geldim adamlar iki kapının arasına çektirdiler çok yoğundu istasyon, diğer araçlar vızır vızır geçip gitti yanımdan muayenesini yaptırdı.Yoğunluktan dolayı en son gelip benim aracın gaz sistemini kontrol ettiler.Millet işini görüp giderken orada beklemek canımı sıktı açıkcası.


    Bir de ikide bir benzin almaktan da bıktım, çeyrek depo benzin alıyorum.Gaz bitene kadar benzin de bitiyor, gaz al benzin al bıktım harbiden.Bir de yokuşta vs. çekmiyor araba gazdayken, eski sistem enjektörler vs. eski ondan da olabilir ama çekmiyor sonuçta.


    Bir de araba zaten hararetli çalışıyor, üstüne gazda kullanınca iyice ısınıyor.Ne conta dayanır o sıcağa ne hortum, araba cayır cayır yanıyor yaz sıcaklarında gazda kullanırken.Kaputu açınca yüzüme sıcak hava vuruyor sanki fırın kapağını açmış gibi.


    Bütün bu olumsuzlukları bir kenara bırak, psikolojik olarak ben kendimi güvende hissetmiyorum.Bir gaz kaçağı olsa bomba gibi patlayacak, belki bize bir şey olmasa bile o korkuyla aklımızı alacak.Arabaya babamla vs. biniyorum yaşlı adam Allah korusun öyle bir olay olsa hiçbir şey olmasa bile kalbi dayanmaz.Daha geçen gün haberlerde gördüm yine böyle lpgli bir araç bomba gibi patlıyordu.Akıl mantık işi değil bu lpg.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3A7443585 -- 11 Ekim 2023; 15:54:39 >




  • Onyargisiz kullanıcısına yanıt

    Kendi kendilerini rahatlatmak için saçmalayıp duruyorlar işte.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blueSKYLINE kullanıcısına yanıt

    Güzel sallamışsın ha. Lpg nin 11-12 lt yaktığı yerde mazot 5 yakacak öyle mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 11 Ekim 2023; 15:57:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt

    Ben piyasada çok yakıyor denen cruze 1.6 aracımla şehir içi 9lt fabrika tüketim verisini tutturabiliyorum, uzun yolda 5.5 litre yakıyor.Dizel astra alıcam şimdi, onunla hypermil yapsam şehir içi 5 litrenin bile altında yaktırabilirim, iş sürücüde bitiyor aslında.Lastik havalarını 40psi yapacaksın, trafikte gereksiz gaza basmayacaksın, yokuş aşşağı giderken cut off yaptıracaksın, trafikte takip mesafeni koruyup frene mümkün olduğunca dokunmayacaksın ve sürekli sabit hızda gideceksin.Şehir içi 30 km hızla gitsen bile sabit 30 la gideceksin, bir 40 50 60 yapıp sonra tekrar 30 km hıza düşüp tekrar 60km hıza çıkarak istikrarsız bir sürüş yapmayacaksın.Kısacası biraz kasarak 5 litrenin altında çok rahat bir dizel arabaya yaktırabilirim şehir içinde.Zaten dizel astrayı alınca bunula ilgili video çekip paylaşıcam forumda.İnsanlar nasıl dizel araca şehir içi 6 7 litre yaktırıyor hayret ediyorum.Ben 1.6 benzinli aracımla trafik biraz açık olduğunda 7.5 8 litre ile geziyorum zaten.Fabrika verisi 9 litre aracın uzun dönem tüketimim 9 litre.Aynı arabayı kullanan insanlar 12 litre hatta 14 litre yaktığını söylüyor, ibretlik yemin ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3A7443585 -- 11 Ekim 2023; 16:9:17 >




  • Hocam ben de sana onlarca patlayan benzinli mazotlu araç videosu atarım şimdi. Bakımı düzgün yapılmayan kurallara uygun kullanılmayan her araç potansiyel bombadır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt

    hayatımda patlayan mazotlu araba görmedim teknik olarak mümkün değil mazot ateşe tutsan bile yanmayan bir yakıt en güvenlisi mazotlu araba yangın riski düşük araba yansa bile söndürmesi kolay benzin lpg vs. hikaye bence dizel dünya üzerindeki en güzel yakıt en güzel motorlar dizel motorlar.

  • Bu şekilde bakınca dizel araç sorunları da az değil. Bakımı pahalı, yakıt alınan yer önemli enjektör sağlığı için, dpf tıkanabilir, usta önemli vs birçok şey sıralanabilir. Dediğiniz şeyler euro 4 motorlar için geçerli. Euro 5 ve 6 dizeller başa bela.Sevmiyorsanız Lpg yerine turbo benzinli küçük motorlar daha makul.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dizel araçlar çok güvenlidir zaten hep lpgli araçlar ambeleye kalkar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2 seçenek hatta benzinli otomobil tercihinde zaman içerisinde yerini Elektrikli otomobillere bırakacak ...

    Çünkü orta doğuda savaş çanları çalmaya başladı ve uzun vadede petrol fiyatları alıp başını gidecek ...

    Böyle olursa hem otomobil üretenler hemde satın almak isteyenler elektrikli otomobile yönelecek ...

  • runo40 R kullanıcısına yanıt
    Euro 4 dizeller güzel dpf yok, adblue zımbırtısı yok, kafa rahat.Euro 5 euro 6 alınmaz zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mazot yağ olduğu için yanmıyor. Mazot kükürt zehirdir. Dünyanın elini eteğini çektiği bir yakıtır dizel araçlar.

    Emisyon egzoz karbon vergisi gelsinde dizellere o zaman güzellikleri görecek mazotçular.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motograter M kullanıcısına yanıt
    Sen görmiyecen mi peki bu güzellikleri? Yediğin içtiğin kullandığın her şey mazot kullanan tırlarla kamyonlarla geliyor.Mazot çevreyi kirletiyor diye milletin arabasına kafayı takmışlar, insanları oyalıyorlar.Bir yandan da nükleer ve termik santraller dikiyorlar her yere.Elektrikli çok çevreci diyorlar yersen, elektrik sanki büyük ölçüde termik santrallerden kömür ve petrol kullanılarak üretilmiyor.Sanki elektrikli arabanın bataryası üretilirken doğaya karbon salınımı yapılmıyor.Hem o lityum piller ömrü dolduğunda atık olmuyor mu? Bunları konuşan yok.Tek dertleri insanlara yeni araba satmak bence.Sanayi devrimi insanlığın yükselişiydi ama doğanın çöküşünü başlattı aynı zamanda ve bence geri döndürülemez.Dizel arabaların saldığı emisyonla uğraşana kadar sanayi tesislerinin dünyaya saldığı zehirli gazlarla uğraşsınlar çevre ve iklim aktivistleri, tabi yerse.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • trak76 T kullanıcısına yanıt

    En son 25-30 kuruş yaktığımı hatırladığım dönem pandeminin başları, dizel 4 lira falandı.

  • zaferdurukan kullanıcısına yanıt

    bilerek almazlar, onu geçeceksin. istatistiği bilmem, gerçekler var; lpg sızıntı yaparsa kapalı otoparkta çok tehlikeli, zehirlenme tehlikesi var. lpg benzine göre çok daha yanıcı ve patlayıcı bir gaz. lpg getiren gemilerde insanların çektiği sıkıntıları bir bilsen. nelerle cebelleşiyorlar. lpg'yi sürekli soğutuyorlar -ki patlamasın. benzin ile lpg'nin yanıcılığını, patlayıcılığını karşılaştıramazsın.

  • motograter M kullanıcısına yanıt

    benzin de bir çeşit yağdır ve benzin de patlamaz öyle kolay kolay. benzin deposunda az benzin kaldığı zaman patlama tehlikesi oluşur, onun sebebi de depodaki boşlukta -özellikle sıcak havalarda- benzinin buharlaşmasıdır.


    yahu neden lpg tankının 10 senede bir değiştirilmesi zorunlu da benzin deposunda öyle bir kural yok? bu bile çok basit bir kanıt lpg'nin tehlikesi hakkında.

  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Mazotun yanında benzin yağ bile değil ne kadar yağ olduğu bile tartışılır ki zaten benzin uçuçudur.

    Lpg tankı basınçlı bir sıvı olduğu için 10 senede bir tank değişiyor olabilir mi ?

    Ama doğrudan yanma konusunda benzin daha tehlikeliyken lpg benzine göre daha zor tutuşan bir yakıtır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşadığım yerde belli saatlerde öyle bir otobüs, minibüs ağır vasıta kalabalığı oluyor ki insan o egzozdan kara dumanından emin ol nefes bile alamıyor. Bana kalsa hepsi hybrid veya elektrikli olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.