Bildirim
Dizel Golf Hakkında...
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
1 Mobil
Giriş
-
arkadaşlar koskoca forumda cevaplayan yokmu bende aynı araçtan düşünüyorum lütfen ilgileniniz...
_____________________________ -
dti lar eski bir teknoloji ama sorunsuz olduğu söylenir.
gürültülü ve fazla yakıt tüketen bir teknoloji.
yerini daha sessiz ve daha az tüketen common rail teknolojisine bıraktılar. -
quote:
Orijinalden alıntı: sinemaci34
arkdaşlar dizel golf almayı düşünüyorum ama araç hakkında çok bilgim yok, 1.9 dti düşünüyorum 2005 model veya yukarısı, kullanan arkadaşlar şehir içi, şehir dışı yakıtı, bakım maliyetleri, vergisi ve özellikle yol tutuşu hakkında bilgilenirirse çok memnun olurum....
tdi motorlar heleki 1.9 tdi vw'nin yıllardır kullandığı dizel motorlardan biri ben aynı motoru caddy'de kullanıyorum ve bundan önce golf 5 tsi sahibidiydim elimden geldiğince yanıtlamaya çalışıyım bakımları 10 bin km bir oluyor 10 bin bakımı 135 / 20 bin bakımı 250 lira gibi bir rakam ve şehir içi dışı golfte farklı olacaktır ama ben caddy ile ortalama tüketimde 6.5 litrenin üstüne hiç çıkmadım 17" jant ve geniş tabanlı lastikle kullandığım halde yakıt konusundan bir problem çıkartmaz hele ki golfte asla olmaz yol tutuşu ise golf 4 ü birkaç kez golf 5 i ise birkaç ay sürdüm ikiside problemsiz yol tutuşuna sahip ve çizgilerini yüksek hızlarda koruyorlar vergi konusunda hiç bir fikrim binek le ticari farklı şekilde vergilendirildiği için yorum yapamıcam_____________________________ Intel Core Ultra 9 285K / Asrock Taichi Z890 OCF / G.Skill Trident Z5 2x24GB 8000C40@9000c44/ Nvidia RTX 5090 FE / Samsung 990 Pro 2TB / Arctic LF3 Pro 420 / Seasonic TX1600 Noctua Edition / Havn HS420 / Lian Li Uni Fan TL Wireless / Samsung Odyssey Oled 32G80SD / Razer Huntsman V3 Pro/ Razer Gigantus V2 / Razer Deathadder V3 Pro / Philips HUE Ambient Kit / Logitech Z906 / DXRacer King Series
-
quote:
Orijinalden alıntı: s1Lv3r
quote:
arkdaşlar dizel golf almayı düşünüyorum ama araç hakkında çok bilgim yok, 1.9 dti düşünüyorum 2005 model veya yukarısı, kullanan arkadaşlar şehir içi, şehir dışı yakıtı, bakım maliyetleri, vergisi ve özellikle yol tutuşu hakkında bilgilenirirse çok memnun olurum....
tdi motorlar heleki 1.9 tdi vw'nin yıllardır kullandığı dizel motorlardan biri ben aynı motoru caddy'de kullanıyorum ve bundan önce golf 5 tsi sahibidiydim elimden geldiğince yanıtlamaya çalışıyım bakımları 10 bin km bir oluyor 10 bin bakımı 135 / 20 bin bakımı 250 lira gibi bir rakam ve şehir içi dışı golfte farklı olacaktır ama ben caddy ile ortalama tüketimde 6.5 litrenin üstüne hiç çıkmadım 17" jant ve geniş tabanlı lastikle kullandığım halde yakıt konusundan bir problem çıkartmaz hele ki golfte asla olmaz yol tutuşu ise golf 4 ü birkaç kez golf 5 i ise birkaç ay sürdüm ikiside problemsiz yol tutuşuna sahip ve çizgilerini yüksek hızlarda koruyorlar vergi konusunda hiç bir fikrim binek le ticari farklı şekilde vergilendirildiği için yorum yapamıcam
çok sağolasın s1Lv3r ellerine sağlık,
bende bir ara akrabamın 1.9 tdi caddysini kullandım yol tutuşu çok iyiydi ve yakıtta hiç fena sayılmazdı şimdi golf tdi düşünüyorum ama hiç kullanmadığım için bu bilgileriniz benim için çok önemliydi teşekkür ederim...._____________________________
-
Arkadaşlar Merhaba. Konu başlığını dizel golf olarak görünce hemen balıklama atladım :) 2007 den beri imzamdaki arabama sahibim. Ben aldığımda 19.000 km deydi ve şu anda 55.000 km'yi buldu. s1Lv3r arkadaşımın dediği gibi bakımları her 10.000 kmde bir oluyor ver ortalama 200-250 TL arası bir rakama çıkıyor. Ben genellikle çok fazla basmayan sakin kullanmayı seven sadece ara hızlanmaları çok nadir yapan bir sürücüyüm. Genellikle güzergehaım İstanbul-Başakşehir'den bakırköye, bahçeşehire, mecidiyeköye, levent gibi merkeze yerlere oluyor. Ve şimdiye kadar yol bilgisayarının ortalama 5.2'yi geçtiğini görmedim. (Mücbir sebepler hariç tabiki) Şehir içinde bir depo mazot ile 850-900 km arası yol yapabiliyorum. Bu da benim için çok çok yeterli bir menzil. Arabanın performansı gerçekten çok iyi. Özellikle ilk kalkışlarda 1.9 turbo motorun gücünü hissedebiliyorsunuz.
Arabanın tabiki - yanları da var. Mesela motor soğukken çok ses çıkartıyor. Özellikle araba içi sıcaklık değişimlerinde ön taraftaki ızgaradan tıkır tıkır sesleri duymak mümkün. Tabi bir devergi olayımız var. Benim arabam 2005 model ve ben yıllık 1.200 TL vergi veriyorum.
Bu arada nacizhane tavsiyem muhakkak dsg şanzımanlı bir araba alın. Farkı göreceksiniz. Eğer bir sorunuz olur ise seve seve yanıtlayabilirim._____________________________ 2013 POLO GTI
-
nesferatu ellerine sağlık bizi epey aydınlattın teeşekkür ederim...herşeyi çok güzel ama neden sizin arabanın yıllık vergisi 1.200 lira civarında? bunu anlaadım, 1.9 tdi caddy 2009 model yıllık 670-700 civarıydı arkadaşların? acaba bilmediğimiz birşey mi var_ _____________________________ -
quote:
nesferatu ellerine sağlık bizi epey aydınlattın teeşekkür ederim...herşeyi çok güzel ama neden sizin arabanın yıllık vergisi 1.200 lira civarında? bunu anlaadım, 1.9 tdi caddy 2009 model yıllık 670-700 civarıydı arkadaşların? acaba bilmediğimiz birşey mi var_
Caddy ticari,Golf binek.Bu yüzden vergi farklılığı var.Tablolardan bakabilirsiniz.
/>
/>_____________________________
-
Ne yazık ki deserthawk arkadaşımın dediği doğru. Al işte ocak ayı geldi birkez daha ödeyeceğiz :( _____________________________ 2013 POLO GTI -
Golf'un 2.0 TDI'ları da var, ama sanırım 1.9 ları daha uygun alınabilir.
Bende Passat 2.0 TDI var, benzer motorlar olduğu için yorum yazayım dedim.
Motor soğukken sesli çalışıyor ve çok yakıyor.
Mesela hergün 100 km yaptığım işe gidiş gelişte ortalama 5-5,5 yakarken, 500 metre uzaktaki okula sabahları gidip gelmek 20 tüketim gösteriyor. Zaten yol kısa demeyin, her sabah okula gidip gelen eşim 1 ayda yarım depo mazot bitirdi.
Ama benzinlilerde de var aynı sorun, eşimin 1,4 benzinli arabasında da uzun yolda 6 ortalama vardı, aynı okula gidip gelirken 15 oluyordu. Soğuk araçlar zaten çok yakıyor ve kısa mesafe gidip geliniyorsa ortalama düşmeden kalıyor.
Onun dışında DSG şanzıman var, dizelle beraber kullanması müthiş keyifli. Dizel ve DSG çok uyumlu bir ikili, ancak her ikisini de bulunduran bir 2.el golf tehlikeli de olabilir, çünkü hem PD enjektörler pahalı, hem turbo pahalı, hem de dsg pahalı ve aracı aldığınız kişinin nasıl kullandığını bilmiyorsanız risk almayın derim.
En azından düz vites alırsanız şanzıman risklerini azaltmış olursunuz.
Selamlar.._____________________________
-
deserthawk, çok teşekkür ederim tablo için ellerine sağlık,
meke, arkadaşım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim paylaştıkların;
(Onun dışında DSG şanzıman var, dizelle beraber kullanması müthiş keyifli. Dizel ve DSG çok uyumlu bir ikili, ancak her ikisini de bulunduran bir 2.el golf tehlikeli de olabilir, çünkü hem PD enjektörler pahalı, hem turbo pahalı, hem de dsg pahalı ve aracı aldığınız kişinin nasıl kullandığını bilmiyorsanız risk almayın derim. En azından düz vites alırsanız şanzıman risklerini azaltmış olursunuz.)
kulağıma iyi küpe oldu, sağolun...şu yakıt olayı kısa mesafede canımı yakıyor benimde, sabah evden işe 7km yolum var 3km kadarda ancak ısınıyor motor ve acayip yakıyor, bakalım ne yapıcaz biraz daha araştırmaya devam edeyim en iyisi...sağolun arkadaşlar...._____________________________ -
yukarıdaki vergi tablosu gayet üzücü, benim için 1.9 dizel araç almak hayal gibi, 1.9 yerine 1.6 dizel golf ler var şimdi bu el yakan vergiler için doğuş otomotivin türkiye kullanıcısına hediyesi...
Kullanan arkadaşlar
1.6 tdi 90hp veya 105hp lik golf'un yakıtı 1.9 tdi'a göre nasıldır? acaba araçta 5 kişi varken rampalarda bayılırı mı? veya 1.6 tdi fransız arabaları haricinde önerebileceğiniz bir araç var mı?
ilginiz için şimdiden teşekkür ederim..._____________________________ -
Eğer illaki dizel araç alacaksan Ford Focus TDCI öneririm, alternatif Astra Dizel veya Corolla Dizel de olabilir. _____________________________ -
onlarda mutlaka güzel seçim ama çevremde doğma büyüme dizelciler var..
hepsinin dediği büyük motorlu dizelden şaşma benimde ilgimi çeken golf oluyor bazıları çok abartıyor arkadaşlar yok golf yakar yok şu yok bu... ama ben passattan biliyorum mozatu adam gibi kullanırsan kokluyor yoksa basarsan her araba yakıyor sadece vw değil ... geçen yıl toyota auris ile maraşa gittik araç 160 ın altına hiç inmedi zaten yapabildiği son sürat 180 ve 22 kuruş yaktı gördüğünüz üzere 1.4 dizel motorda yakıyor... paylaşımlarınızı bekliyorum ...
hocam sizin auiris epey bi yakmış gerçi 160km hız da az değil ama, uzun yolda imzamdaki arabamla 856 km yolu bir depo benzinle aldım, ankaraya kadar 130-160 arası ankaradan kayseriye 100-120 arası (malum yollarda paso radar var) ayrıca ankara ve kayseri şehir içerisinde...Aman nazar değmesin... _____________________________ -
hocam araba 1.4 8 v yapıştırınca hiç gözünün yaşına bakmıyor içiyor mazotu... ama basmazsan müthiş ekonomik
hadi ya auris 8v mi hıııı...... :( _____________________________ -
4d4 1.4 motorlar 8 valf hocam sonradan 6 vitesli çıkardılar onları bilmiyorum ama _____________________________ -
eyvallah hocam ya valla bilmiyordum çok iyi oldu yazdığınız? bende inceden inceden auris düşünüyordum ama kararımı bir kez daha gözden geçireceğim...yada imzamdaki arabama lpg taktırıp gezeceğim...en kötü ihtimalle aylık akbil alıcam önemli durumlarda arabayı kullanıcam.... :)
quote:
eyvallah hocam ya valla bilmiyordum çok iyi oldu yazdığınız? bende inceden inceden auris düşünüyordum ama kararımı bir kez daha gözden geçireceğim...yada imzamdaki arabama lpg taktırıp gezeceğim...en kötü ihtimalle aylık akbil alıcam önemli durumlarda arabayı kullanıcam.... :)
Valla bu zamanda kısa mesafelere az yakan araba bulmakda sorun.Belki c1 gibi ufak arabalar olabilir o da size uymaz sanırım
.Golfun 1.9TDİ alsanız bu seferde vergiden canınız sıkılacak.1.6TDİ alsanız zaten fiyatları çok yüksek.Fakat bende merak ediyorum kullananlar varsa 1.6TDİ ile 1.9TDİ arasındaki yakıt farkı ve performas farkı nasıldır?Kağıt üstünde benzer gözüküyorlar.
_____________________________ sakla samanı gelcek zamanı...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
Hızlı