Şimdi Ara

DİZEL BİR ARAÇ ALSANIZ HANGİSİNİ TERCİH EDERSİNİZ POLO,YARİS,CORSA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DİZEL BİR ARAÇ ALSANIZ HANGİSİNİ TERCİH EDERSİNİZ POLO,YARİS,CORSA...............................

ARKADASLAR BU ÜÇ ARAÇ ARASINDA KARARSIZ KALDIM ,SİZ OLSAYDINIZ BU ÜÇÜ ARASINDAN HANGİSİNİ NEDEN SEÇERDİNİZ ?

• valla ben corsayı seçmiştim 2 yıl önce daha garantisi yeni doldu aracın ki yeni bir tane daha sipariş ettik. araç şu anda 77binde ve direksiyon kutusu değişti. aracı zaman zaman zorlamama rağmen hiç bir motor sorunu yaşamadım. sadece 1200 kmdeyken bir kere motor arıza ışığı yandı ki o niye yandı canavar gibide gidiyordu o sırada modern common rail motoru yeni kasada 90 hp güç vermekte en güncel araçta sınıfında corsa. üstüne donanım listesi de çok detaylı esp afl gibi sınıfında olmayan şeyler sunuyor esp yeni yeni sunuluyor o sınıfta ama afl sunan bir de clio vardı galiba. corsa çıkarken tek rakibimiz clio demişlerdi polo yu falan rakip olarak bile görmemişlerdi. bence clio o kadar da albenisi olan bir araç değil poloysa motordan ve donanımdan kaybediyor
  • CORSA SINIFININ LİDERİ DIŞ VE İÇ DİZAYN MOTOR YAPISIYLA BERABER MUHTEŞEM Bİ ARAÇ
    HADİ POLO NEYSE YARİS NERDEN ÇIKTI O ARABA DEĞİLKİ ALIRSAN BAŞINA BELA YAPMAKTAN BAŞKA BİŞİ YAPMAZSIN

CORSA DİYORUM HERZAMN
  • "Eheh yarıştıralım istersen yarisle corsayı kim yenerse onu al" gibi bi tavsiye olmuş AyTaCH_01 in araç değil vs. Başına bela alan bir toyota kullanıcısı varsa forumda ilk olur herhalde. Yarisin D-4D motoru 90 beygir gücündedir 10 s de 0-100 km hıza ulaşır. Üzerindeki donanım emrallerinin üzerindedir. Tipini beğenmem vs. dersen kişiye kalmış bir seçim olur. Bilinçli forum üyesi olmaktan milyon yıl uzak olan insanların tavsiyesini dinlemektede özdürsün
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemocancem

"Eheh yarıştıralım istersen yarisle corsayı kim yenerse onu al" gibi bi tavsiye olmuş AyTaCH_01 in araç değil vs. Başına bela alan bir toyota kullanıcısı varsa forumda ilk olur herhalde. Yarisin D-4D motoru 90 beygir gücündedir 10 s de 0-100 km hıza ulaşır. Üzerindeki donanım emrallerinin üzerindedir. Tipini beğenmem vs. dersen kişiye kalmış bir seçim olur. Bilinçli forum üyesi olmaktan milyon yıl uzak olan insanların tavsiyesini dinlemektede özdürsün

ORTADA YARIŞTIRALIM DİYE Bİ KONU GEÇMEDİ SADECE KİMSENİN ZOR DURUMDA KALMASINI İSTEMİYORUM CORSA HERSEYİ İLE YARİSİ YUTAR YOL TUTUSU MOTOR YAPISI DIŞ VE İÇ DİZAYNI İLE KIYASLAMAN HATA AYRICA SÖYLEDİKLERİN HİÇ HOŞ DEĞİL SİZİN GİBİLER TARAFINDAN FORM KİRLİLİĞİNİ ÖNLEYEMİYORZ BEN SADECE KENDİ GÖRÜŞÜMCE YARİSİ BU KATAGORİYE ALMIYORUM VE ALINMAYIDA HAKETMEYEN Bİ ARAÇ SENDE BU GÖRÜŞE SAYGI DUYARAK KENDİ FİKRİNİ SÖYLEYEBİLİRDİN SONUÇTA HERKES BURDA BİŞİLER PAYLAŞIYOR BU DAWRANIŞINI GÖRMEZDEN GELİYORUM

• Uzatılmasın gerekirse kitlensin bu koun Yaris araç değilki dediğin aracın Türkiyedeki satış rakamlarına bak bakalım. Sana göre olan kısımlarına bir eleştiri getirmemişim dikkat edersen. Şunun başı belaya girdi bu forumda bu arabayla desende lafım olmazdı kişisel görüşlerinle sen kirletiyorsun forumu sen dikkat et
  • yuh artık corsa yaris i yutar mı
    yarisin ncap ten 5yıldızı var,sağlamlıkta corsa rakip bile olamaz,motor mu d-4dkullanmayan anlayamaz çok sessiz müthiş bi motor
    bende corolla var d-4d 174 binde tık yok biraderle arka arka ya ankaraya 2 saat15 dk da gittik arkamdan geldi ama hiç duman yok dedi ben 60binde duman atan corsa biliyorum zaten sorun üstüne sorun bi araç
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2006 Yaris te Corsa da Polo da kullandım...Polo arka planda kalıyor...Yaris motor,sürüş ve güvenlik bakımında bence çok iyi...Ön konsolu beğenmiyorum ama....Fakat Özellik ve estetik(özellikle ön konsol) olarak Corsa bir adım önde..Fakat AYTACH arkadaşımızın abarttığı kadar fark yok bence...Ayrıca Yaris daha çok bayan arabası gibi duruyor ve pazarlamadaki hedef kitle de bayanlarmış...

GOLF V FSI Sportline
  • corsanın kaç yıldızı var bu birinci soru. hangi araba yandan çarpışma testinde daha yüksek puan aldı bunu da soruyorum. 2 saat 15 e heralde gişeden gişeye gittin 200 km ortalama hızla baya ii gitmişsin corolla için. 175kmh max hızı olan bi araçla 200 ortalama ciddi bi değer gerçekten çok iyiymiş araba. 90 hplik dizel motoru bağladınmı ki sipariş ettiğim corsa o hem tüketim hemde çekiş olarak yaristen iyi veya benzer sonuca ulaşacak. iç mekan kalitesine gelince yarisle corsayı karşılaştırmam bile corsa sınıfında 1 numara. sen bin yarise 2 saatte git ankaraya günde 6 kez gidip gelebilirsin bu gazla
    quote:

Orjinalden alıntı: takanu

yuh artık corsa yaris i yutar mı
    yarisin ncap ten 5yıldızı var,sağlamlıkta corsa rakip bile olamaz,motor mu d-4dkullanmayan anlayamaz çok sessiz müthiş bi motor
    bende corolla var d-4d 174 binde tık yok biraderle arka arka ya ankaraya 2 saat15 dk da gittik arkamdan geldi ama hiç duman yok dedi ben 60binde duman atan corsa biliyorum zaten sorun üstüne sorun bi araç

• 2000 yılı ile 2007 yılları arasında kullandıgım OPEL ASTRA'ya dayanarak OPEL kalitesini belli etmek isterm..ben aracın kaputunu sadece bakımları için açtım hiç bi sorunum olmadı tam 11 kere uzun yolla gittim..gerçekten çok süperdi..

son günlerde CORSA görüyorum..yeni astra Tipinde..çok mükemmel olmuş yaa tasarım..opel yine yapacagını yaptı gibi..CORSA CDTI diyorum

arkadaslar www.opel.com.tr deki CORSAnın animasyonu süper yaa..valla OPEL'de tasarım müthiş yaa
    adım adım resimler

• corsa tercihim biraz agır basmaya basladı.......................

2006 eski kasa cdti corsa önerırmısınız arkadaslar (direksiyon kutusu olan modeller)
  • şu anda 2005 kullanıyorum gayet memnunum ama motor bazen zayıf kalıyo hani amcamın gtc yi kullandıktan sora bazen sıkıcı oluyo performansı onuda yeni gelecek olan arabam çözecek inşalla
  • 1)Corsa
    2)Polo
    3)Yaris düşünmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wlancome -- 20 Ağustos 2007; 23:33:34 >
  • 1)polo
    2)corsa
    3)yarisi almam
  • 1)yaris
    2)------
    3)------
  • bende ilk başta corsa diyodum içi dışı güzel

ama içine oturup şöför tarafındaki kapı koluna elimi atana kadar...

hemen elimi çekdim dedim bu elimde kalıcak

bu arada belirtiim aracım 93 model vectra a yani D segmenti bi araba tabi baya eski olması harinci

opelin motoru kendini kanıtlamış fiat multijet

toyota ise yine kendini yurt dığında kanıtlamış d-4d

ama iç malzeme olarak yaris çok daha iyi geldi bana

tek sorunu orta konsola alışabilmek ve bence dijital gösterge çok başarılı

polo ya gelirsek

bu eski nesil dizel yani tabiri caizse "traktör" denilen türden uzakdururum ben

bu araca citroen c2 veya c3 ede bakabilirsin c2 çok spor görünümlü ama A segenti bi araba c3 daha büyük ama daha yuvarlak hatlı bi araba...
  • Yüzü bayağı eskimiş ve yakın bir zamanda kasa değişimi muhtemel olan poloyu bu sıralar almak bence mantıklı değil gibi....

yaris ve corsa dizeli karşılaştırmak istiyorum...
    1.uzunluk-genişlik-yükseklik
    yaris:3750-1695-1530
    corsa:3999-1737-1488

2.bagaj hacmi
    yaris:228 lt.
    corsa:285 lt

3.boş ağırlık
    yaris:1080 kg.
    corsa:1190 kg.(90 hp)

4.motorlar
    yaris:1,4 90 bg. 194 nm tork common-rail tip
    corsa:1,3 90 bg. 200 nm tork common rail tip

5.ivmelenme(0-100)
    yaris:11,8 sn max hız:175 km
    corsa12,7 sn max hız:172 km.

6.şanzuman
    yaris:5 ileri manuel
    corsa:6 ileri manuel

Bunlar teknik bilgilerdi....her iki firmanın int. sitelerinden aldım.
    kendi fikirlerime gelince;
    tasarım subjektif bir olay...Ben yarisin tasarımını beğenmiyorum...Tabiiki başka birine göre de yarisin tasarımı mükemmel olabilir...
    yaris sınıfında en az bagaj kapasitesi sunan araçlardan biri bu önemli bence...Ayrıca boyutları da yukarı da görüldüğü gibi corsadan küçük(yükseklik hariç)
    iç mekan kalitesi iki aracın da güzel..Yukarıda bir arkadaş corsanın iç mekan kalitesini yerden yere vurmuş ama el vicdan gidince bilinirki sınıfındaki en kaşiteli iç mekanlardan biride corsadadır..

0-100 ivmelenmesi görüldüğü gibi yarisin daha iyi bu alanda öne çıkıyor...
    neyse çok uzatmıyayım;bence her iki aracında güzel bir test sürüşü yapılmalı ve araçlardan birinde tercih kılacak arkadaş hangisinden yana gönlü el veriyorsa onu seçmeli..
    Ben;B sınıfında;207,corsa,yeni clio ve grande puntoyu görüyorum.....Yaris bu seçenekler arsında değil....

edit:general motors ve fiat; 1,3 dizelde ortak platformda motor üretmektedirler...

• 3 aracda cok iyiler ama tercih yapilacagi zaman yarisin motor bakimindan cok iyi kimse fazla bi sey diyemez, yarisin sorunu dizayni daha cok bayanlara hitap ediyor gibi gostergelerin dijital olmasi diger araclardan farkli bu ona arti degil bence eksi kazandiriyor.

polonun eksisi donanimin gunumuze gorek eksiklerinin bulunmasi, yeni tour diye modeli cikti ama o bile eksik, motor eski teknoloji olabilir, gurltulude olabilir ama oneli olan sorunsuz, uzun omurlu olmasi. polordaki motor passatdaki 1.9 motorun 3 silindirli hali (servisdeki motor ustasindan ogrendim), o motorlar euro dizelin olmadigi kotu mazotlarin cirit attigin zamanlar kullanildi cok fazla ciddi problem yasiyan olmadi.

corsa kasa yeni, donanim yeterli, iyi bir tercih. opeller konusunda tek dusuncem hasar oranin yuksek olmasi elektronik hata cok cikiyordu.

daha once 2004 vectram vardi. EGR yuzunden 2 defa yolda kaldim, criuze conrtol, klima kontrol dugmeleri bozuldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibhaavci -- 21 Ağustos 2007; 22:45:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

valla ben corsayı seçmiştim 2 yıl önce daha garantisi yeni doldu aracın ki yeni bir tane daha sipariş ettik. araç şu anda 77binde ve direksiyon kutusu değişti. aracı zaman zaman zorlamama rağmen hiç bir motor sorunu yaşamadım. sadece 1200 kmdeyken bir kere motor arıza ışığı yandı ki o niye yandı canavar gibide gidiyordu o sırada modern common rail motoru yeni kasada 90 hp güç vermekte en güncel araçta sınıfında corsa. üstüne donanım listesi de çok detaylı esp afl gibi sınıfında olmayan şeyler sunuyor esp yeni yeni sunuluyor o sınıfta ama afl sunan bir de clio vardı galiba. corsa çıkarken tek rakibimiz clio demişlerdi polo yu falan rakip olarak bile görmemişlerdi. bence clio o kadar da albenisi olan bir araç değil poloysa motordan ve donanımdan kaybediyor

ya el insaf diyorum. bu kadar mı sallanır bir konuda. sen poloyu clio'nun bile altında göstermişsin. o sınıftaki en kaliteli araç polodur. yol tutuş, güvenlik, kalite. sen neye bakarak clio felan diyon, yedek parçası ucuz diyemi? tabiki öyle olacak, kalite fiyata yansır.

• corsa, clio3 ile G.puntonun toplama kadar satıyor TR de...
    yarisin ise neredeyse 5 katı...

o yüzden herkes herkesin tercihine saygı dursun...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.