Şimdi Ara

Dizdiğim sistem hakkında görüş ve sorunum hakkında yardım istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaklaşık bir ay önce bir sistem dizdim 2630 liraya vatandan sistem hakkında görüşlerinizi merak ediyorum bir kaç sorunum var sistemde sıkıntı mı var acaba?

i5 4460
    sapphire r9 285 dual-x 2gb
    msi h97 pc mate
    wd 3.5 1tb caviar blue 3.0
    pioneer dvd
    corsair 8 gb value ddr3 cl11 tek modül ram
    everest rhino 432 600w midtower kasa
    aoc 21.5 e2262Vw

sistemde bi uyumsuzluk mu var vatandan aldığımda kurulum yapmadılar o yüzden ilk kurulumu ben yaptım win 10 yükleyerek ve 3 gün boyunca mavi ekran alıp durdum ne oyun oynayabildim ne başka bişey yükleyebildim bios güncellemesini yapmadan açtığım için olduğunu düşündüm bios güncellemesini yaptım o zamanda mavi ekran çok nadir vermeye başladı win 7 yükledim herşey normaldi sıkıntı yoktu fakat daha önce açtığım konudaki gibi steamden aldığım oyun sadece açılıyor yazıp açılmıyordu bazı oyunlarda daha sonra win 10 yaptım tekrar şimdide yine mavi ekran alıyorum sisteme yüklenince yüklenme dediğimde video izlerken bile fazla sekme açınca gidiyo böyle bi sorunu 5 yıllık laptobumda bile yaşamadım genel olarak memory management hatası alıyorum ramden kaynaklı olduğunu düşünüyorum ramde uyumsuzluk olabilir mi yada ne gibi bi sıkıntı olabilir bide kasa o an ellerinde kalan en ideal kasa o olduğu için aldım kasadan memnunum fakat güç kaynağı yetersiz olduğu için olabilir mi sorunum onuda düşünüyorum görüşlerinizi yazarsanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: yertinc

yaklaşık bir ay önce bir sistem dizdim 2630 liraya vatandan sistem hakkında görüşlerinizi merak ediyorum bir kaç sorunum var sistemde sıkıntı mı var acaba?

i5 4460
    msi h97 pc mate
    pioneer dvd
    aoc 21.5 e2262Vw

sistemde bi uyumsuzluk mu var vatandan aldığımda kurulum yapmadılar o yüzden ilk kurulumu ben yaptım win 10 yükleyerek ve 3 gün boyunca mavi ekran alıp durdum ne oyun oynayabildim ne başka bişey yükleyebildim bios güncellemesini yapmadan açtığım için olduğunu düşündüm bios güncellemesini yaptım o zamanda mavi ekran çok nadir vermeye başladı win 7 yükledim herşey normaldi sıkıntı yoktu fakat daha önce açtığım konudaki gibi steamden aldığım oyun sadece açılıyor yazıp açılmıyordu bazı oyunlarda daha sonra win 10 yaptım tekrar şimdide yine mavi ekran alıyorum sisteme yüklenince yüklenme dediğimde video izlerken bile fazla sekme açınca gidiyo böyle bi sorunu 5 yıllık laptobumda bile yaşamadım genel olarak memory management hatası alıyorum ramden kaynaklı olduğunu düşünüyorum ramde uyumsuzluk olabilir mi yada ne gibi bi sıkıntı olabilir bide kasa o an ellerinde kalan en ideal kasa o olduğu için aldım kasadan memnunum fakat güç kaynağı yetersiz olduğu için olabilir mi sorunum onuda düşünüyorum görüşlerinizi yazarsanız sevinirim

600w gayet yeterli rami tek kanal kullanıyorsunuz doğru taktığınıza emin misiniz bana en yakın ram geldi sorun ramde büyük ihtimalle.

• quote:

Orijinalden alıntı: reachthetop

quote:

yaklaşık bir ay önce bir sistem dizdim 2630 liraya vatandan sistem hakkında görüşlerinizi merak ediyorum bir kaç sorunum var sistemde sıkıntı mı var acaba?

i5 4460
    msi h97 pc mate
    pioneer dvd
    aoc 21.5 e2262Vw

600w gayet yeterli rami tek kanal kullanıyorsunuz doğru taktığınıza emin misiniz bana en yakın ram geldi sorun ramde büyük ihtimalle.

ram slotunu değiştirmiştim ilk 3 gün mavi ekran verdiğinde fakat olduğu yerde ram yerindende oynar mı çözemedim nasıl bi yol izlemem lazım bilemiyorum tam

• yertinc kullanıcısına yanıt
    sorun ram gibi görünüyor. anakartta taktığınız slot bile önemli. anakart kullanım klavuzuna göz atabilirsiniz
  • Mavi ekran sorunlarının çoğu RAM kaynaklı oluyor. Başka RAM varsa elinizde, etrafınızda, onu takarak deneyebilirsiniz. Ya da kısa yoldan RAM'ler için bir test çalıştırabilirsiniz, patlayacaktır muhtemelen
    Bir de her ne kadar bu sistem için düzgün bir 600W PSU gayet yeterli olsa da, elinizdeki kasanın içinde gelen PSU (550W) Everest marka olunca bir şüpheye düşmekte fayda var.
    İçindeki PSU'nun modeli bu: Everest EPS 550 SM
  • quote:

Orijinalden alıntı: factorexh

sorun ram gibi görünüyor. anakartta taktığınız slot bile önemli. anakart kullanım klavuzuna göz atabilirsiniz

teşekkürler cevap için bakacağım klavuza
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

Mavi ekran sorunlarının çoğu RAM kaynaklı oluyor. Başka RAM varsa elinizde, etrafınızda, onu takarak deneyebilirsiniz. Ya da kısa yoldan RAM'ler için bir test çalıştırabilirsiniz, patlayacaktır muhtemelen
    Bir de her ne kadar bu sistem için düzgün bir 600W PSU gayet yeterli olsa da, elinizdeki kasanın içinde gelen PSU (550W) Everest marka olunca bir şüpheye düşmekte fayda var.

psu değerlerini ölçüp 500w bile yeterli olduğunu gördüm sistem için yanılıyor muyum bilmiyorum fakat o an ellerinde olan en iyi model bu olduğu için aldım bide ram için hangi testi yapabilirim ? patlayacaktır derken ne demek istediniz onuda çözemedim

sorun güç kaynaklı olsa mavi ekran vermez
  • factorexh F kullanıcısına yanıt
    bende öyle düşündüm kasa montajını vatanda ücretsiz yaptırmıştım yanlış bağlantıdan olma ihtimali olabilir mi
  • quote:

quote:

Mavi ekran sorunlarının çoğu RAM kaynaklı oluyor. Başka RAM varsa elinizde, etrafınızda, onu takarak deneyebilirsiniz. Ya da kısa yoldan RAM'ler için bir test çalıştırabilirsiniz, patlayacaktır muhtemelen

psu değerlerini ölçüp 500w bile yeterli olduğunu gördüm sistem için yanılıyor muyum bilmiyorum fakat o an ellerinde olan en iyi model bu olduğu için aldım bide ram için hangi testi yapabilirim ? patlayacaktır derken ne demek istediniz onuda çözemedim

PSU konusunda özetle şöyle söyliym; Everest PSU'yu bedava verseler sitemime koymam.
    RAM'leri test etmek için de şöyle bir şey kullanabilirsiniz:http://www.memtest86.com/
    Patlayacaktan kastım bomba gibi bom değil tabii ki, RAM'lerde sorun varsa mavi ekran verecektir

• Sorun ram in bozuk olması değil, win 10 ram kullanım sorunu diye google'da aratırsanız onlarca makale bulursunuz. Win on stabil değil hala. Size tavsiyem win 8.1 Pro kullanmanız. Hem güncel hem stabil bir işletim sistemi. Sistem de gayet güzel, hayırlı olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft framework 3,5 - 4, 4,5 kurarsanız oyunlarınızı açabilirsiniz

• soulstriper kullanıcısına yanıt
    teşekkürler tavsiyeniz için onu yapmayı planlıyorum fakat çok yüklü dosya var o yüzden harici alıp yapacağım sanırım win 8.1 i bide diğer mesajınızda dediğiniz frameworkleri güncellemiştim oyunları açmak için zaten fakat bütün sistemdeki visual+++ framework directx vs ne denediysem olmadı onunda netteki tek çözümü format deniliyor
  • quote:

quote:

quote:

PSU konusunda özetle şöyle söyliym; Everest PSU'yu bedava verseler sitemime koymam.
    RAM'leri test etmek için de şöyle bir şey kullanabilirsiniz:http://www.memtest86.com/
    Patlayacaktan kastım bomba gibi bom değil tabii ki, RAM'lerde sorun varsa mavi ekran verecektir

psu konusunda haklı olabilirsiniz katılıyorum birçok şey okudum everest hakkında fakat kasa benim hoşuma gidiyor açıkcası ama psu değiştirme planım var kasa direk psulu olduğu için psu sonradan değiştirebilir miyim ?

Eğer fazla hdd niz varsa onu depo olarak kullanabilirsiniz. Harici almanıza gerek kalmaz. Formatı da rahatça atabilirsiniz. Psu güç kesintisi yapar, mavi ekran hatası vermez. Mavi ekran hatasını ram ve ekran kartı verir, ya da hdd de bad sektör varsa işletim sistemi de verebilir

Tavsiyeniz icin tesekkurler bad sector nedir aciklayabilirseniz sevinirim

• Hdd lerin içinde (mekanik anlamda) yüzlerce fiziksel sektör bulunur ve dosya, oyun gibi kayıtlarımız bu sektörlere kaydedilir. Fiziksel darbe gibi dış etkenler ya da zamanla eskime gibi nedenlerle bu sektörlerde bozulmalar meydana gelir ve bozulan bu sektörlere bad sector denir. bozuk olan sektör üzerine kurulan dosya oyun işletim sistemi vs gibi programlar düzenli çalışmaz, sektöre gelen kısım hataya neden olur. Şöyle düşün, elinde bir cd var, üzeri çizik. Film izlerken çiziğe gelen kısımda cd takılır hani, aynı onun gibi.
    İşletim sistemi bu sektöre denk gelirse mavi ekran hatası verir

anladım hdd mınde kötü olduğunu düşündüğüm için sordum bunuda kontrol etmemin bir yolu varsa söylerseniz sevinirim bu sorun beni oldukça yordu şimdiden teşekkür ederim
  • Hdd tune Pro programını indirip test edebilirsiniz. Google da nasıl yapacağınıza dair resimli anlatımı vardır

Neden olmasın. Tüm kablolarını çıkarıp, tornavidayla vidalarını açacaksınız, PSU çıkacak yerinden.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.