Şimdi Ara

Diyarbakır'dan Ankara'ya araba nasıl getirtilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
7.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Deneyimli bir arkadaşını yada akrabanı al yanına. Atla uçağa doğru diyarbakır. Oradan da biraz sen biraz o değişe değişe mola vere vere gelirsiniz
  • bu tarz konularda hep söylüyorum, araba kullanmaya başladığımın 4. günü ankaradan kalkıp muğlaya gitmiştim. ne oldu biraz yavaş gittim (70-80 bazen 90) ilk yarım-bir saat belki heyecan yaptım ama sonra alıştım gitti.

kaldı ki siz iki senedir araç kullanıyorum diyorsunuz, bence bu durumdaki birinin bu yolu yapamaması çok garip olur.
    çekinecek birşey yok, dikkatli olacak, kurallara uyacak ve dinlenmenize dikkat edeceksiniz.
    bir laf vardır "tuman ıslanmayınca balık tutulmaz" diye, böyle bir fırsatı değerlendirmedikçe uzun yol tecrübesi edinemezsiniz.
  • Ne Diyarbakır'da, ne de Şanlıurfa, Gaziantep veya Adana'da kar var. Kardan eser yok.
    Biraz yağmur var, o kadar. O da "Ahmak Islatan" cinsten, öyle sağanak da değil.

Uzun yol için

1. Gazli içecek içme, yanına kahve al, midene oturan ağır ve yağlı yemekler yeme.
    2. Bol su al yanına, 2 saatte bir dur ve 15 dakika mola ver (Avrupa. Bir. Standardı).
    3. Yol kenarında arabası arıza yapmış süsü veren sapsarı saçlı şişman kadınları geç.
    4. Traş ol, banyo yap, kişisel bakımını esirgeme, temiz bir kot/sweatshirt ve mont al.
    5. Yanına CD-MP3 al, ara sıra müziğin sesini kapat, doğayı dinle. Yollar eski yollar değil.
    6. Aracına çıkış noktasında yakıt al, depoyu doldur. Çeyrek depoda yine benzin al.
    7. Cep telefonu ve araç şarz aletini unutma, molalarda evi arayıp nerede oldunu bildir.
    8. Lastiklerin havasını kontrol et, cam ve akü dahil suyunu koy, camları içeriden de sil.
    9. Yeni bir araç ise yola çıkmadan önce biraz daha kontrol et, frenler ve farlara da bak.
    0. Uzun yol korkulacak bir etkinlik değildir, şoför uzun yolda pişer, dikkatli ol, korkma.

Yolun açık olsun,

Taner Göde

• taner abininde dedği gibi en kısa en az yakıt ve zaman harcayacağınız yol bu yoldur. yzın adana-urfa arası gitmiştim urfa-antep arsında 15-20 kmlik bölüm tek şeritti sanırım yapıllmıştır ama,

uyarı:urfa-antepe kadar benzin istasyonu yok yakıtınızı alınız

adanaya kadar geliyorsunuz daha sonra yenice kavşağından(zaten işaretler ankara pozantı yazar) bu yöne döneceksiniz otobandan deavm ediyorsunuz.

uyarı 2:pozantıdan otobandan çıkıyorsunuz hemen 1 km sonra sağda gösterilen ankara-niğde yoluna giriyorsunuz yaklaşık 3-40 km sonra çıkıyorsunuz.

devamında duble yoldan deavm ediyorsunuz

uyarı3 :yolda bir çok radar mevcut 90kmye dikkat ediniz acımazlar

devamında ankarda olursunuz

not :güzelgahı yanlış yazmışım ters çeviriniz

not 2:urfa-adana :350km adan-ankara:500 urfa-diyarbakır:176 km toplam:1026 kmdir.

not3:saat olarakta adana-ankara 5 saat adana urfa 3 urfa-diyarbakır:2 toplam 10 saattir 2 saatte dinlenme versek 12 saat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkerem2 -- 5 Aralık 2009; 23:07:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Ne Diyarbakır'da, ne de Şanlıurfa, Gaziantep veya Adana'da kar var. Kardan eser yok.
    Biraz yağmur var, o kadar. O da "Ahmak Islatan" cinsten, öyle sağanak da değil.

Uzun yol için

1. Gazli içecek içme, yanına kahve al, midene oturan ağır ve yağlı yemekler yeme.
    2. Bol su al yanına, 2 saatte bir dur ve 15 dakika mola ver (Avrupa. Bir. Standardı).
    3. Yol kenarında arabası arıza yapmış süsü veren sapsarı saçlı şişman kadınları geç.
    4. Traş ol, banyo yap, kişisel bakımını esirgeme, temiz bir kot/sweatshirt ve mont al.
    5. Yanına CD-MP3 al, ara sıra müziğin sesini kapat, doğayı dinle. Yollar eski yollar değil.
    6. Aracına çıkış noktasında yakıt al, depoyu doldur. Çeyrek depoda yine benzin al.
    7. Cep telefonu ve araç şarz aletini unutma, molalarda evi arayıp nerede oldunu bildir.
    8. Lastiklerin havasını kontrol et, cam ve akü dahil suyunu koy, camları içeriden de sil.
    9. Yeni bir araç ise yola çıkmadan önce biraz daha kontrol et, frenler ve farlara da bak.
    0. Uzun yol korkulacak bir etkinlik değildir, şoför uzun yolda pişer, dikkatli ol, korkma.

Yolun açık olsun,

Taner Göde

yahu arkadaşa cesaret vermeyin, ben de gideyim diyarbakır'a... pm'den anlaştık...
    adana'da size uğrar,tanışır ve de bir yemeğinizi(ciğer isterem) yeriz...

• Ben Diyarbakır Osmaniye arasını 5,5-6 saatte gidiyordum. Sene 2002 de toros ile. Bekardık o zamanlar pazartesi sabah 2,5-3 gibi çıkıp 8,5 da okula yetişiyorum. Tabi akşamında erken yatıyordum. Osmaniye Ankara'da arasıda hemen hemen aynı sürede biter. Yani 12-13 saat sürer yol.

Uzun yoldan korkmaya gerek yok. Arkadaşım uzun yol şehir içinden daha eğlencelidir. Dinlenmiş olacaksın. Kendini bileceksin yorulduğun anda 1 saat bile sürsen hemen durup dinleneceksin. Geçen yıl Antep e gidiyordum tek başıma saat 11 olmuştu yolda uykum geldi. Kalan mesafede 20km kadardı. Ama arabayı çektim kenara gözlerimi dinlendirdim. Kaza yapacağıma yarım saat geç giderim.

Babam tır şöförü o her zaman uzun yola gidecek şöförün yanında her zaman bulunması gereken bir şey olduğunu söyler oda mandalin portakal limon etki sırasına göre yazdım.
    Uykuyu hemen açar. Bende uzun yola çıkarken yanıma turunçgillerden alırım her zaman.

Ayrıca gece yolculuklarınıda çok severim.

• Baştacısın arkadaşım, ama ciğer için geç kalmamanız gerek. Adana'da öğle yemeğinden sonra ciğer yiyen pek olmaz. Ciğer geleneksel olarak sabah, pratik olara da öğlen yenir. Bakımyurdu Caddesindeki (Doğum Evi Yolu) meşhur Birbiçer'e gidebiliriz ama o zaman büronun önünden beni almanız gerek ve saat de en fazla 13:00 olmalı. Haftasonu olursa sorun olmaz ama...

Yahu bu saatte bile Nöbetçi Kebapçı'nın olduğu Adana'da millet aç da kalmaz, insanlar zayıf da kalmaz. Hakikaten 4 kişi oturup 120 şiş yiyenler var.

quote:

Orijinalden alıntı: soldier_of_fortune

yahu arkadaşa cesaret vermeyin, ben de gideyim diyarbakır'a... pm'den anlaştık...
    adana'da size uğrar,tanışır ve de bir yemeğinizi(ciğer isterem) yeriz...

• bir aksilik omaz, arkadaş arabayı alırsa haberleşiriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 5 Aralık 2009; 23:36:32 >
  • Direksiyonuna güvendiğiniz bir arkadaşınızdan ya da akrabanızdan rica edin getirsin, ben olsam aklıma ilk bu yol gelirdi.

Bu arada canımı bol soğanlı ciğer dürüm ya da ocakbaşında sınırsız şiş istedi , yanında da arakı Allah iyiliğinizi versin
  • quote:

Orijinalden alıntı: yellowrock

Ankara-Diyarbakır arası 912 km..
    Ortalama 90 km saat ile 10 saat eder..

Yolun orta yerindeki bir ile kadar arkadaşınız getirip bırakabilir,ordan otobüse binip geri Diyarbakır'a döner..

Siz de o ile otobüsle gidip, jipe biner Ankara'ya dönersiniz.

Kayseri bu iş için uygun bir devir teslim noktası olabilir mesela..

Veya yanınıza uzun yol tecrübeli birini alıp Diyarbakır'a gidersiniz, değişimli kullanarak yavaş yavaş gelirsiniz..

En mantıklısı bu bence . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: soldier_of_fortune

bir aksilik omaz, arkadaş arabayı alırsa haberleşiriz...

arkadaşla anlaştık sayılır. inşallah yol arkadaşı olucaz...

fikirlerini paylaşan herkese teşekkür ederim... iyi geceler herkese...
  • o yol 18 değil 10 saat maximum .siirt antalya yaklaşık 1400 km 12,5 saatte sadece 3 kısa molayla(30-40 dk kadar) geldim 6 ay önceydi urfadan otobana girddikten sonra yol seni ankaraya götürür taner göde anlatmış yanına birde harita al ama tecrüben azsa hiç gerek yok bu işleri yapan şoförler var otobüs parası+ 100 150 gibi bi paraya yapar bu işi hem sıkılmamış olursun yolda
  • Pazar günü sabahı, saat 06:00'da Büyük Saat civarındaki kuş pazarında bulunmanızda fayda var. Hem ciğerciler, hem kuş satıcıları, alıcıları ve meraklıları orada toplanır, saat 09:00'a kadar sürer ve sonra da dağılır. Ciğer zarı alındıktan, küp şeklinde kesildikten ve şişlendikten sonra mutlaka bir gece buzdolabında bekletilir, sonra mangalda hafif közde şappırrt diye içi açılmış pide ekmeğine çekilir, azıcık soğanla afiyetle hüpletilir ve işte bu tarzda ciğer en lezzetli sabah yenir ve mideye de oturmaz.

Adanalı olmak ne zormuş be... Her yerde kebapçı, ciğerci, şırdancı.. Bir de bir döner furyası başladı ki hiç yakışmadı Adana'ya, umarım hemen kaybolur, giderler.

quote:

Orijinalden alıntı: KemalKSK
    Direksiyonuna güvendiğiniz bir arkadaşınızdan ya da akrabanızdan rica edin getirsin, ben olsam aklıma ilk bu yol gelirdi.
    Bu arada canımı bol soğanlı ciğer dürüm ya da ocakbaşında sınırsız şiş istedi , yanında da arakı Allah iyiliğinizi versin

• Sabak ciğerde ayrı gider 145 kilo olduğum günlerde çoğu sabah yerdim şimdi 72 kiloya düştüm 1.5 senede Allah'tan

Sabahları pideli paça da Balıkesir'de halin yanında ayrı gider .

Diyarbakır'dan Ankara'ya araba nasıl getirtilir?

ciğer edirne usulüde harika oluyor , siniri alınmış döner gibi kesilip mis gibi kızaran ciğer üzeri edirnede birde sultan lokumu diye tatlı veriyorlarki adamı baştan çıkarır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KemalKSK -- 6 Aralık 2009; 0:33:38 >

• Taner Göde ' nin söyledikleri çok doğru dikkate almak ta fayda var

Hem tecrübe kazanırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EagleForever

Taner Göde ' nin söyledikleri çok doğru dikkate almak ta fayda var

Hem tecrübe kazanırsınız.

Bencede
  • quote:

Orijinalden alıntı: KemalKSK

Sabak ciğerde ayrı gider 145 kilo olduğum günlerde çoğu sabah yerdim şimdi 72 kiloya düştüm 1.5 senede Allah'tan

Sabahları pideli paça da Balıkesir'de halin yanında ayrı gider .

ciğer edirne usulüde harika oluyor , siniri alınmış döner gibi kesilip mis gibi kızaran ciğer üzeri edirnede birde sultan lokumu diye tatlı veriyorlarki adamı baştan çıkarır .

abow...

ekleme: kemalksk; 145 kg'den 72 kg'ye, after-before müthişmiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 6 Aralık 2009; 1:04:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaf_kaftr

Ben Isparta-Batman arasını ki 1200/1300 küsür kilometre idi (Yıl 2000 ,araç tam dolu Broadway) 20-22 saatte gitmiştim.

Ne Cesaret
  • kusura bakmayında süre bence abartı,

bayram da iskenderun- siverek yaptım otoban kullanarak (Urfa'dan sonrası 90 km tek şerit yol, 90 km daha gidince Diyarbakır'a ulaşıyorsunuz.) toplam 5 saat sürdü, yer yer 100 km bazen de 120 km hıza çıktım.

İskenderun ve Adana Urfa ile aynı mesafe de, Adana- Ankara 'da 6 saat sürse 11-12 saatte rahat yollardan Ankara'ya ulaşırsınız. Hatta Urfa'dan girdiğiniz otoban o kadar düz ki limitleri falan da deneyebilirsiniz
  • diyarbakır'dan araç alırken dikkatli olmayı unutma.
    özellikle yanında biri daha olsun.
    ve kazıklanmamaya dikkat et.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.