Şimdi Ara

Diyanet İşleri ve İmamların Devlete Olan Yükü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kimse buraya bir Atatürk argümanı ile gelmesin;

    Diyanet İşleri ve İmamların Devlete Olan Yükü

    "Evet Karabekir, Arap oğlunun yavelerini(saçmalıklarını) Türk oğullarına öğretmek için Kur’ân’ı Türkçeye çevirttireceğim. Ve böylece de okutacağım. Ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler." -Mustafa Kemal Atatürk

    Kazım Karabekir'in notlarından alıntıdır.




  • Ben Ordu/Ünye de doğup büyüdüm ve oradaki camilerde artık 2 tane imam var. Kaldığım devlet yurdunda birisi manevi rehber adı altında biriside mescidde olmak üzeri iki tane imam da orada vardi


    Ayrıca yurdun müdürü de ilahiyatçıydı. Devlet artık nasıl kadro yaratacağını şaşırmış vaziyette. Ayrıca özel eğitim okulunda ( zeka geriliği olan bireylerin eğitim gördüğü okuldu bu okul.) bir tane din kültürü öğretmeni vardı. Allah bile muaf tutmuş bu çocukları ama devlet tutmuyor. Her okulda bir din kültürü öğretmeni idareci vardır maksat kadro boşalsın yeniden dinci atayalim diye yazım hataları için çok özür dilerim, sinirden dikkat etmedim. Onca arkadaşım boş yere kpss çalışıyor resmen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adoring Fan kullanıcısına yanıt
    ilk 4 paragraf aşırı zorlama ve saçma olduğu için yanıt vermeyeceğim.

    Bir sonraki Vakıflarla ilgili paragrafıan gelince Türkiye Cumhuriyeti bırak şii camilerini ermeni kiliselerine bile hizmet veriyor. Türkiye de dinle ilgili hizmet almayan bir yer mi varmış ? Bence biraz araştırıp öyle yazsan iyi olur.


    Devlet halka hizmet edecek. Halk dini hizmet istiyorsa onuda verecek. Vermek zorunda varlığının amacı bu. Atatürk ateist deist zerdüşt müslüman hristyian yada başka bir şey olması yada olmaması bu gerçeği değiştiremez.

    Devleti ülkeyi halk var eder halk istiyorsa olacak bu kadar basit.

    Bak daha 3 gün önce Amerika devlet başkanı ne açıklama yaptı ? Dedi ki devlet dini hizmetleri vermek zorunlulğunda en kısa zamanda meclis ibadethaneleri tekrar çalışır duruma getirmek zorundadır.

    Her konuda önümüze getirdiğiniz Amerika bile halkın dini inançlarının ihtiyaçları için gerekli adımları atarken siz hangi kafa ile devlet dini hizmet eremez bık bık diyebiliyorsunuz.


    Neyse gerçi boşa tartışıyoruz bu ülkede her şey değişse bile asla değişmeyecek şeylerden birisidir devletin dini hizmetleri. O yüzden boş yere konuşuyoruz.




  • CGUzmani kullanıcısına yanıt
    Din bir kul-tanrı ilişkisinden çıkmış artık bir sektör haline gelmiş; cami imamından tut, okulda din kültürü dersi diye Sure ezberleten öğretmene, kanal kanal gezip din anlatıp milyonlarca lira yapan ilahiyatçısına kadar. En acı olan da şu insanlar açıp ta şu dinin kitabını okuyayım demiyor, gidip bu insanların anlattıklarına iman ediyor.
  • Adoring Fan kullanıcısına yanıt
    Tam tersine diyanet işlerinin kurulması muhtemelen yaptığı en iyi icraattı. Şimdiki diyanete bakıp da değerlendirme, bu kurumun amacı dinin cemaatlere, tarikatlara, hacı hocalara bırakılmadan bizzat devlet tarafından doğru şekilde öğretilip örgütlendirilmesi. Tabi belkide tahmin edemediği şey devlete bağlı da olsa bu kurumun dinle alakası olmayan yiyicilerle donatılıp cemaatten farksız bir şekilde milletin kanını emen,parti propagandası yaptırılan bir hale gelmesidir.
  • Olayı kıla tüye sardırmadan yok Atatürk yok falanca paşa yok bilmem ne yazısı diye zırvalamadan şuna cevapversin çoğunluğu oluşturan Müslümanlar :

    1-İslamiyete inanan biri için namaz farz mıdır ?

    2- Farz demek Allah'ın şart koştuğu kulluk görevini yapmak demek midir?

    3- Kulluk görevini yerine getirene üstüne para vermek mantıklı mıdır?

    +not : bu ülkenin anayasasında laik kelimesi oldukça devlet kimseye parayla hizmet vermek zorunda değildir. Diyanet kurumu çelişki ve garabettir. Millete şükür etmeyi öğretip harcadıkları milyarlar ayrı bir tartışma konusu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok gereksiz bir yük.
  • okula gitmeyen öğretmenin maaşını sorgulayan tayfanın camiye gitmeyen imamın maaşını sorgulamaması hatta hadsizlik edip sorgulatmaması son derece saçma bir durum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.