Şimdi Ara

Diyabet olan var mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheWaen

quote:

Orijinalden alıntı: trplayer

quote:

quote:

quote:

quote:

Hoş geldin arkadaşım bol su içip tuvalete gitmek normal durum bence

diğer belirtilerde var knk yav.

Yediklerine dikkat ettinmi vede ilaçları kullandınmı düzenlirsin inşallah knk üzme kendini

hayırlısı knk yarın hastaneye gidicem de üroloji mi dahiliye de diyorlar bilemedim

Merak ettim acaba bendede şeker hastalığı olurmu belirtileri nedir knk

halsizlik
    mutsuzluk bana göre
    tualete gitme
    bol idrar yapma
    enfeksiyon oluşumu
    yaraların geç iyileşmesi vb.

Kardeş diyabet falan değilsin , bu tip basit şeyler zaman zaman herkesde görülür. Eğer diyabet olsaydın sana baya baya hissetiriyor olurdu. Bunlar diyabet olup olmadığını göstermez. Herhangi bir hastalık bu sorunlara sebep olabilir. Sağlığına dikkat et ve emin olamıyorsan git bir doktora görün. Ama emin ol ki , eğer spor yaparsan , iyi uyursan , beslenmene dikkat edersen , bir haftada kendine gelirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eumeriusfarukus -- 8 Haziran 2017; 12:9:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: noxcho95

Farklı bir ilaç kullanıyorsan onlarda benzer yan etki verebilir şaşırtıcı olabilir. Yani dediğim gibi OGTT yaptırıp hastane köselerinde bekleme. YAZIK vaktine. gidip akş tkş değerlerine bak dedigim sinirlardaysa problem yok demektir. Bu yaşta bir cocuk hele hele obez değilse diyabet olma ihtimali yok denecek kadar azdır. Hadi varsa bu çok buyuk supriz olur.. bence canını sıkma birşeyin olmadigini dusunuyorum

SAOL HOCAM EDİTLİCEM
  • quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

Git sağlık ocağı yarın sabah aç karnına. Yaptır şeker testi yüksek çıkarsa zaten dahiliye yönlendirir

öğleden sonra yaptırıcam geç uyandım zaten açımda.
  • Endokrin e gidebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Farklı bir ilaç kullanıyorsan onlarda benzer yan etki verebilir şaşırtıcı olabilir. Yani dediğim gibi OGTT yaptırıp hastane köselerinde bekleme. YAZIK vaktine. gidip akş tkş değerlerine bak dedigim sinirlardaysa problem yok demektir. Bu yaşta bir cocuk hele hele obez değilse diyabet olma ihtimali yok denecek kadar azdır. Hadi varsa bu çok buyuk supriz olur.. bence canını sıkma birşeyin olmadigini dusunuyorum

SAOL HOCAM EDİTLİCEM

Hala kendini doktor saniyor, benim yazdiklarimida. Oku ona gore karar ver bak SS de attim ankara uni nin. Zaten tip2 demiyorum tip1 olabilir diyorum, tip 1 in de obeziteyle alakasi yok. Insulin olmadigi icin(sen daha subklinik olabilirsin) sekerler hucre icine giremez tip1 diyabetlerde zayif olurlar bu yuzden zaten hala obez yazmis..

• Kaçıncı sınıf olduğunuzu ve nerde tıp okuduğunuzu merak ettim.
  • hoşgeldin oncelıkle endokrınolojıye gıtmen gerek yani hormon bılımı eğer tip 1 dıyabet dediğımiz şekersız seker hastalığı ıse kan değerlerıne çıkar ınsulın ve glukagon dengesızdır diğer turlu ıdrar tahlılı yapar ıdrakında glıkoza(c6h12b6)rastlanırsa seker hastasısın demektır unıversıte hastanesıne git

• quote:

Orijinalden alıntı: asosyal02

hoşgeldin oncelıkle endokrınolojıye gıtmen gerek yani hormon bılımı eğer tip 1 dıyabet dediğımiz şekersız seker hastalığı ıse kan değerlerıne çıkar ınsulın ve glukagon dengesızdır diğer turlu ıdrar tahlılı yapar ıdrakında glıkoza(c6h12b6)rastlanırsa seker hastasısın demektır unıversıte hastanesıne git

Tip1 diyabet dedigimiz sekersiz seker hastaligi?

Sekersiz seker hastaligi(diyabetes insipitus ) ne bir bak gel kardesim. Tip 1 diyabet diyabetes mellitus Insulin yoklugu adacik hucresi yikimina bagli otoimmun gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

quote:

Orijinalden alıntı: asosyal02

hoşgeldin oncelıkle endokrınolojıye gıtmen gerek yani hormon bılımı eğer tip 1 dıyabet dediğımiz şekersız seker hastalığı ıse kan değerlerıne çıkar ınsulın ve glukagon dengesızdır diğer turlu ıdrar tahlılı yapar ıdrakında glıkoza(c6h12b6)rastlanırsa seker hastasısın demektır unıversıte hastanesıne git

Tip1 diyabet dedigimiz sekersiz seker hastaligi?

Sekersiz seker hastaligi(diyabetes insipitus ) ne bir bak gel kardesim. Tip 1 diyabet diyabetes mellitus Insulin yoklugu adacik hucresi yikimina bagli otoimmun gider.

abicim meraba 102 çıktı öğleye kadar bişi yememiştim bişi yok denip eve geldim.

• tip 1 sekersız seker hast. Değılmı?

• Normalde 100un altinda olmasi gerekir de, hic bir sey yemis miydin? Bir sey yoksa ne ala olmasin zaten, şikayetlerin devam eder ilerlerse sikayetlerini de soyleyerek bir cocuk endokrinologuna da gidebilrisin. Ha bir seyler yediysen az da olsa normal

• quote:

Tip1 olsaydı şu an şeker komasından ölmezmiydi ? sen neyin kafasını yaşıyorsun acaba? Tip1 oldu diyelim normal bir yemekteki 1gr karbonhidrat 5 mg glukoz artırır, 100 gr karbonhidrat alsa sadece 1 ögünde şeker oldu 600, sence bu hasta yaşar mı? Gözleri bulanmazmı? Senin hiçbirşeyden anlamadığın belli. Boş konuşma ve işini bilene bırak.

sen ne diyon ya 12 yaşında tip 1 şeker hastası oldum şeker komasındanda ölmedim gayet belirtilerle gittik koydular tespiti bide tıp okuyomuşmuşta neymişte .
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Bi kere agzimi calkaladim dun 9 gibi yedim

• Endokrin uzmanına gideceksin. Sabah aç karnına HA1C ve glikoz testi yaptır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fıstıklı Olsun..
  • Diyabet Eğitim Hemşiresi Görev, Yetki ve Sorumluluklarına bakmanızı öneririm. Burada diyabet egitiminin önemini net bir şekilde görebilirsiniz. Diyabet olmasanız bile kendinizi diyabet olma riskine karşı korumalisiniz.

http://www.hemsire.com/hemsirelik/diyabet-egitim-hemsiresi-gorev-yetki-ve-sorumluluklari-h867.html

Diyabetsiz güzel dilerim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.